Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ach zapomniałem że FFT ma wielu krypto-psychofanów. To prawie jak sekta, growi Illuminaci. Moje życie jest zagrożone.

sam jesteś jak sekta

nie trawię wszystkiego co japońskie

za dużo xboksa i za mało plejstejszyn w 99 roku

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mendrek ma czelność zarzucać komuś brak logiki w jego myśleniu.

Wychodzą 2 kolorowe gierki, wyglądające jak gry dla najmłodszych ale z gameplayem, który podejdzie starszym (o ile gustuje się w poszczególnych gatunkach) i dla niego jedna jest spoko, bajkowa, kolorowa, lubie, a wobec drugiej ma taki słynny ból du.py, że wypisuje głupoty w statusach, byle tylko sprowokować.

To jest dopiero "fuck logic".

Opublikowano

to nie fuck logic, to wszystkiego playstation!!!!!!!!!!

Opublikowano

Akurat Tearaway nigdzie nie gloryfikowałem.

O LBP pisałem, że gram tam żeby zobaczyć pomysłość i kreatywność sceny edytorskiej, z której potem mniejsze i większe studia wyłapują talenty. To tak jakbym miał milion indie games w ramach jednej. I nie muszą być słodkie.

A Ni no Kuni jak pisałem powyżej - anime i Ghibli. Każdy ma swoje słabości. To jeszcze nie powód bym zmieniał zdanie co do grania w gry Nintendo. Aha, nie używam nigdy zwrotu pedalskie, to Ficuś dopowiedział, a skoro to dopowiedział, to coś jest na rzeczy chyba... :)

No widzisz, a ja mam słabość do Mariana i całego Nintendo. Więc z łaski swojej nie wklejaj już tu screenów co jest dorosłe, a co nie, co jest dobre, a co nie. Najlepiej w ogóle nie wypowiadaj się o rzeczach na których się nie znasz. Czyli o niczym oprócz plusa

Opublikowano

ni no kuni nie bylo w plusie, paczka z caritasu przeszla na swieta, w czasie sylwestra siedzial w domu wiec przyoszczedziil i kupil sobie ni no kuni z styczniowej wyprzedazy bo sony jest takie dobre, ze ma plusa i jeszcze kozackie wyprzedaze, a co takiego w plusie i w szalonej wyprzedazy dostali posiadacze xboxow i nintendo<pam pam pam mendrek style>

Opublikowano

Prawda multiplatformy na ps3 to byla tragedia,nie zapomne jak wjechalem w grupe ludzi w gta 4.Myslalem,ze konsola mi wybuchnie,bo doslownie 5 fps.Z biegiem czasu developerzy razdili sobie coraz lepiej,ale nigdy chyba nie bylo tak jak na 360.

Dobrze,ze sony nie popelnilo tego bledu przy ps4 i teraz xbox dostaje jakies choojowe wersje.

Ja chciałem kupić Orange Box dla Portala 1 i Half life 2, ale wersja na ps3 cięła niemiosiernie. A ja na ostre dropy mam szczególne wyczulenie. Ten fachowy slow motion podczas każdorazowego taranowania choć jednego przechodnia w GTA IV.... 

To Zabawne, że dużo lepiej wykonane BioShock Infinite, RDR i GTA V parę lat później działały dokładnie tak samo jak na Iksie. Fajnie że ps4 jest ponoć taki uproszczony. Pierwsze efekty widać po wizualiach KZ:SF.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

RDR nie śmiga tak samo jak na Xboxie.

Opublikowano

Nie wiem, widziałem tylko video/recki. I żadna z kilku przeczytanych nie wspominała o znaczących różnicach.

Opublikowano

w RDR na ps3 nie ma trawy i rozdzialka mniejsza 

Opublikowano

GTA V też nie. Ograłem obie wersje. Na wersji PS3 brakuje paru efektów świetlnych i liści na roślinności. Płynność na obu nie jest idealna, ale moim zdaniem X360 lepiej sobie radził.

Tylko B:I jest lepszy na PS3.

Opublikowano

Pamiętam że pierwszy BioShock miał okropne piksele widoczne np. na hełmie martwego Big Daddiego. Miesiąc po premierze twórcy wypuscili patcha, który wszystko naprawił. Biorąc pod uwagę miejscami nieco lepsze tekstury wersji sprzed patcha, wraz z poziomem trudności survival, ps3 dostała najlepszą wersję. Fajnie wiedzieć że pogonienie batem twórców B1 zaprocentowało przy wizualiach B:I. he he 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

GTA V też nie. Ograłem obie wersje. Na wersji PS3 brakuje paru efektów świetlnych i liści na roślinności. Płynność na obu nie jest idealna, ale moim zdaniem X360 lepiej sobie radził.

Tylko B:I jest lepszy na PS3.

Mógłbyś podać jakieś konkretne przykłady (najlepiej ze screenami) brakujących efektów i roślinności w GTA V na PS3?

Pytam z ciekawości bo zwracam uwagę na takie rzeczy, a nie miałem jeszcze możliwości osobiście sprawdzić wersji na X360. Na żadnych materiałach, które widziałem nie widziałem żadnych różnic, poza dużo lepszym filtrowaniem tekstur podłoża na PS3 (chyba, że to był bug na X360 i już to naprawili), i trochę lepszym frameratem na X360 (oświetlenie, efekty i roślinność na wszelkich screenach i filmach wyglądają tak samo).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Rośliny: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-grand-theft-auto-5-face-off (drugi rząd, środkowy obrazek ze sceny na plaży: zwróć uwagę, jak palmy mają krótsze i mniej szczegółowe korony)

Tutaj jeszcze też to widać. Nie dotyczy to każdej rośliny w całej grze, ale różnica jest i to widać porównując sceny obok siebie.

maxresdefault.jpg

Efekty świetlne sam złapałem :). Pamiętam, jak się jarałem misją Trevora, gdzie zawsze jest burza. Na X360 były świetne poświaty zostawiane przez błyskawice.

Screeny zamieściłem w tym poście: http://www.psxextreme.info/topic/104023-gta-v-spoilery-fejki-linki-i-wycieki/page-20?do=findComment&comment=2900249

PTLI2Y1.jpg

Tej poświaty na PS3 nie ma, zwróciłem na to uwagę podczas gry.

Proszę bardzo :).

Opublikowano

łaaał, te palmy na ps3 są lepsze. i do tego nawet chmury są, xboks zasysa, tylko sony

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

OK, wstępnie masz plusa :P

Przy czym te palmy mają jak widac taką samą ilosc liści (polygonów).. tylko, że tekstura jest w niższej rozdzielczość.. przez co nie widać "końcówek".

Ten efekt (pewnie chodzi Ci o light-shafty od błyskawicy) zaraz sprawdzę czy jest na PS3 ;)

edit: Sprawdziłem i tak:

Palmy mają inny sposób lub odległosć zmiany tekstury liści. Z bliska są takie same na PS3 i X360. Z daleka na PS3 zanikają "końcówki" w mniejszej odległości niż na X360. Ma to swoje plusy (brak efektu poszarpania czy ditheringu) ale... też powinno dziać się jednak na większej odległości.

Efekt light-shaftów od błyskawic jest na PS3 obecny, dokładnie taki sam jak ten na obrazku z X360.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Ej, to nie ja zacząłem temat która wersja GTA V jest lepsza. Ale skoro już pytacie, to proszę bardzo, takie są różnice. Odbicia w lustrach też są niższej rozdzielczości na PS3!!1

Opublikowano

Wy tu o infantylności, a tymczasem prasa branżowa rozdaje nagrody GOTY i na razie wygląda to tak:

The Last of Us - 163

Grand Theft Auto V - 105

Bioshock Infinite - 31

Super Mario 3D World - 8

Gone Home - 5

Papers, Please - 4

Tomb Raider - 4

Assassin's Creed IV: Black Flag - 3

Brothers: A Tale of Two Sons - 3

Rayman Legends - 3

http://gotypicks.blogspot.com/

Wszystko się zgadza :D

Jak widać są jeszcze mądrzy i z dobrym gustem.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ja 2 minuty temu odpaliłem GTA żeby to sprawzić (liście i ten efekt).

Dałem Ci plusika, a Ty mnie tak zawiodłeś :(

e: O lustrach wiedziałem.. tylko zapomniałem :P

A z tymi palmami na PS3 to trochę jak z teksturami podłoża na X360.. trochę dziwna sytuacja.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Twoja strata ^_^.

Fakt, ten efekt jest: http://www.youtube.com/watch?v=kr33zIMctEA

Nie wiem, dlaczego go nie widziałem. Ciężkie życie xbota. Wytłumaczenia z palmami nie kumam, są brzydsze na PS3, to się liczy. Nie kwalifikuje się więc jako "dokładnie tak samo działająca" jak X360. Nie zapominaj też o lustrach!!

e: Masz, dałem Ci też plusika na otarcie łez ;*. Należy się za czujność! Już kiedyś pisałem o tych light-shaftach i nikt mnie nie naprostował, tym razem nie przeszło.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Wy tu o infantylności, a tymczasem prasa branżowa rozdaje nagrody GOTY i na razie wygląda to tak:

The Last of Us - 163

Grand Theft Auto V - 105

Bioshock Infinite - 31

Super Mario 3D World - 8

Gone Home - 5

Papers, Please - 4

Tomb Raider - 4

Assassin's Creed IV: Black Flag - 3

Brothers: A Tale of Two Sons - 3

Rayman Legends - 3

http://gotypicks.blogspot.com/

Wszystko się zgadza :D

Jak widać są jeszcze mądrzy i z dobrym gustem.

Najważniejsze że w jedynym liczącym się miejscu w internecie - metacritic - GTA V jest wyżej.

Opublikowano

Zawsze to jakieś pocieszenia dla gimbazy i starszych ale nadal emocjonalnie i intelektualnie siedzący w czasach pryszczów na twarzy i nocnych zmazów.

Opublikowano

Przerwe wam ta jakze fascynujaca dyskusje o palmach w GTA V i wroce do tematu strategii na konsolach. RTSy odpadaja, bo na padach sa imo niegrywalne, ale takie turowki z checia bym przywital. Przeciez Civilization V mogloby byc hitem takze na konsolach, tak samo bardzo chetnie zobaczylbym Football Managera, czy jakies gry ekonomiczne. Swietnym przykladem tego, ze strategie turowe maja szanse podbic jedyne sluszne platformy do grania to XCOM oraz Omerta, ktora chyba nie osiagnela duzego sukcesu, ale jest bardzo fajnym XBOXOWYM EXEM!!! 

Opublikowano

The Last of Us - 168

The Critics' Picks - 140

The Readers' Picks - 28

Grand Theft Auto V - 111

The Critics' Picks - 86

The Readers' Picks - 25

Readers Picks wyrównane, za to critics... Sony dobrze posmarowało shark%2Bemoticon.gif

Pewno nawet specjalnie otworzyli "niezależne" portale byleby było więcej.

Opublikowano

The Last of Us > Super Mario 3d World >>>>...>>>> GTA V. Obvious

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.