Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe czy w Polsce do premiery TitanFall sprzeda sie 12 sztuk Xbona. No wiecie zeby zagrac w nextgenowe 6vs6 z rodakami?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A to ilość graczy na mapie serio jest wyznacznikiem "next-genowości" gry? W najlepszego shootera odchodzącej generacji (tak, Halo 3) najlepiej grało się w 10 osób, bo uwaga, mapy zostały zaprojektowane w ten sposób, żeby w te 10 osób fajnie się grało.

Je.bie mnie konkretnie ten TitanFall, ale nie wiem czemu ludzie dosrali się tak do tych 12 graczy. Jak się chce chaosu, to zawsze można w w BF'a pograć na te 64 graczy.

Multi w TLOU 4 vs. 4 to też rozumiem była beka?

Opublikowano

ale co, strzelanka z wielkimi robotami na malej mapie 6vs6?

Opublikowano

A może wcale fajnie. 

Opublikowano

nie wiadomo jak duze beda mapy, poza tym 6vs6 to maksymalna liczba zywych graczy uczestniczacych w rozgrywce, nigdzie chyba nie ma napisane ile dodatkowo bedzie sterowane przez AI. Beka jest z tłumaczenia ze ta liczba graczy jest optymalna do najlepszej rozgrywki czyli co mam rozumiec przez to? jak to bedzie multi na dajmy na to 20 playerow to lepsze wg tworcow by bylo 12 zywych i 8 AI zamiast 20 zywych? poryte wg mnie. Multi dla małej ilości graczy są super, ja po prostu nie rozumiem decyzji, że część przeciwników w multi to będzie AI i powodów czemu tak zrobili.

Opublikowano

No Wii U w ogole rozwala PS4 i Xbona. No ale zaraz pewnie przeczytamy, ze mario pedal.

Czym niby rozwala ? poza 3D World'em i Wind Waker HD :unknown:

Opublikowano

Ficus - podobno sprostowali, ze AI ma nie zastepowac zywych graczy.

Narazie wiemy ze AI to np.Tytany, wiec jak bedzie 6vs6 plus dodatkowo po 3-4 tytany dla druzyny, cos tam jeszcze to rozgrywka bedzie mega intesywna.

Edytowane przez easye

Opublikowano

nie wiadomo jak duze beda mapy, poza tym 6vs6 to maksymalna liczba zywych graczy uczestniczacych w rozgrywce, nigdzie chyba nie ma napisane ile dodatkowo bedzie sterowane przez AI. Beka jest z tłumaczenia ze ta liczba graczy jest optymalna do najlepszej rozgrywki czyli co mam rozumiec przez to? jak to bedzie multi na dajmy na to 20 playerow to lepsze wg tworcow by bylo 12 zywych i 8 AI zamiast 20 zywych? poryte wg mnie. Multi dla małej ilości graczy są super, ja po prostu nie rozumiem decyzji, że część przeciwników w multi to będzie AI i powodów czemu tak zrobili.

Bo to nie jest do końca zwyczajny multiplayer, tylko campaign multiplayer, w rozgrywkę multi ma być wpleciona fabuła. Z reszta na filmikach było to widać.

A przeciwnicy AI to pomysł wzięty z MOBA. I nie ma mowy by nabijać punkty tylko na przeciwnikach AI, bo za zabitego żołnierza dostajesz 25 pkt, a za zabitego pilota/tytana 500 pkt.

Opublikowano

czyli boty dla odpalania skryptow w multi by bylo cinematic experiance multiplayer powered by xbox one

Opublikowano

Nie będę pisał, że to źle bo nie wiem.. i właściwie mnie to nie interesuje bo nie rusza mnie ta gra w ogóle... ale oczywiscie jak zwykle.. "beka z Uncharted i innych gier za skrypty i cinematic experience" w singlu, bo niby wypacza rozgrywkę ale jak teraz w Titanfall takie coś być może będzie w multi to GOTY.

Opublikowano

nie

Opublikowano

Nie będę pisał, że to źle bo nie wiem.. i właściwie mnie to nie interesuje bo nie rusza mnie ta gra w ogóle... ale oczywiscie jak zwykle.. "beka z Uncharted i innych gier za skrypty i cinematic experience" w singlu, bo niby wypacza rozgrywkę ale jak teraz w Titanfall takie coś być może będzie w multi to GOTY.

Ale nie masz zielonego pojęcia jak będzie wyglądać rozgrywka w Titanfall (protip: ciężko by gra multi była równie korytarzówkowa i oskryptowana niż Uncharted), a już o niej gadasz. Jak pół tematu tutaj ostatnio, no bo beka z 6vs6 i botów AI. Lepiej jakby wypuścili Kał of Duty 17 albo Battlefield 8, co?

Opublikowano

jak teraz w Titanfall takie coś być może będzie w multi to GOTY.

Nikt tak nie napisal, ani nawet nie sugerowal. Beka jest jedynie z baranow, dla ktorych jedyne slusze multi to random 100vs100 z pojazdami ... sooo next-gen.

Opublikowano

Cii Titanfall stanie się konsolową multiplatformą to od razu będzie inny tytuł dla co poniektórych a że jest only xONE/PC (wersji na x360 nie liczę bo robi ją kto inny) to z miejsca ma -50 :pinch:

Opublikowano

Niech sobie hejtuja, jaka bedzie gra to sie okaze. Tak czy inaczej bedzie smiesznie czytac spusty klapkow nad Titanfall 2, ktore bankowo bedzie na PS4 ;]

Opublikowano

znajac zycie HALO - TitanFall srednie oceny beda w granicach 9-10.

DC i Infamous, na ktore tak wszyscy czekaja pewnie okaza sie grami na maks 7-8.

I znowu caly rok bedziemy czytac - COD, Laserki Blasterki.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Second Son skończy jak Shadow Fall - jaranko głównie grafiką przed premierą, neistety gameplay nie będzie domagał i nastąpi wysyp na gametrade, tak czuje.

Za to Driveclub hnggggggggggggggggg.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

@ Ins: Jasne będzie śmiesznie, bo tacy na pewno się znajdą co hejtują tylko dlatego, ze PC/Xbone ale ja do nich nie należę. Ja nie przepadam za strzelankami i mnie ona nie rajcuje (a to, że sa mechy jeszcze bardziej mnie oddala.. ale mniejsza z tym).

Nie jeden tutaj pieje z zachwytu nad Titanfallem jakby to było jakieś objawienie.. i nie oszukujmy się, podobnie jak "klapki" hejtują tak i część xbotów podnieca się tym tylko dlatego, że pewnie nie będzie na konsole Sony. (tak jak Mendrek gry na PS, albo Daddy gry na Xboxy)

Nie krytykuję w ogóle tego 6vs6 bo to o niczym nie świadczy, co już kilka osób tutaj słusznie podsumowało (jedno z moich ulubionych multi,, czyli Uncharted też jest tylko 5vs5).

@ raven: Fail...

edit: (pipi)a ucięło post przez (pipi)na przeglądarkę w PS3 <_<

Edytowane przez Emet

Opublikowano

tez jestem ciekaw trójki iF, jedynka była słaba, miało tylko świetny mroczny klimat i kapitalny mindfuck fabularny na koniec - prócz tego nuda zabiła tą grę. Dwójka gameplayowo była o wiele wiele lepsza i wg mnie samo miasto też było o wiele lepiej zaprojektowane - imo wszystko nie ustrzegła się błędów - niewykorzystany potencjał fabularny, nudne side questy itp. Mimo wszystko jakość całości poszła w górę i jestem pozytywnie nastawiony na część trzecią. Mimo wszystko przed socker punch dość trudne zadanie by gra wyróżniła się czymś więcej po premierze niż milionem gifów jak animowane i jakie efekty graficzne wywołują moce głównego bohatera.

Opublikowano

Ale nie masz zielonego pojęcia jak będzie wyglądać rozgrywka w Titanfall (protip: ciężko by gra multi była równie korytarzówkowa i oskryptowana niż Uncharted), a już o niej gadasz. Jak pół tematu tutaj ostatnio, no bo beka z 6vs6 i botów AI. Lepiej jakby wypuścili Kał of Duty 17 albo Battlefield 8, co?

No (pipi) chyba wyraźnie zaznaczyłem, że nie piszę źle o rozgrywce.. bo właśnie nie wiem jaka będzie, a Ty się w głupi sposób przypierdzielasz. Brawo <_<

Piszę o hejtowaniu przez xbotów pewnych cech w różnych grach (a najlepiej jak są to exy od Sony), a tutaj nagle jest fajnie.

Nie komentujesz za to spustów nad gameplayem wśród xbotów, którzy (uwaga) też w to nie grali.

W ogóle na temat tej gry wypowiedziałem się dopiero drugi raz (w sumie teraz to nawet nie o niej tylko o komentarzach na jej temat). Wcześniej skomentowałem tylko słabą grafikę.

e: Taka sytuacja.. a przeglądarka w PS3 bywa w(pipi)iająca..

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ógolnie ostatnie miesiące tego tematu to:

gloryfikowanie wszystkiego ekskluzywnego co nintendo - nintendo to ty szanuj

gloryfikowanie wszystkiego ekskluzywnego co microsoft przez dwa ostatnie bastiony xboxa na forum czy mazzeo i dona

hajtowanie wszystkiego eksluzywnego co sony przez coraz więcej osób

+ posty Mendrka czyli jak coś pedalskiego, niegrywalnego, dziecinnego gdy jest exem na sprzet sony staje sie artystycznym dzielem sztuki czyli wspolczesna rozprawka nad przemiana wody w wino

Opublikowano

Jak pół tematu tutaj ostatnio, no bo beka z 6vs6 i botów AI. Lepiej jakby wypuścili Kał of Duty 17 albo Battlefield 8, co?

Przecież to ma być właśnie kał of duty, tylko z robocikami i botami odpalającymi skrypty w multi. Beka z hipokrytów co (pipi)ią CoDa, a pałują się nad Titanfallem, bo to ex na ukochaną platformę.

Opublikowano

Jak będzie to będzie, spoko. Nikt jeszcze nie wie jak to wygląda :D. Na razie bawi mnie tylko pojazd na samą ilość graczy i AI, bo next-gen to powinno być 500 vs 500 najlepiej.

Emet: nadal nie wiem w jaki sposób sobie wyobrażasz, by "cinematic experience" (kocham to określenie) działało tak samo w korytarzówce i multi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.