Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Udany jesteś. Czołgów są setki dodając do tego piechotę, działa, ciężarówki itd. ponad tysiąc jednostek. Jesteś coraz bardziej rozpaczliwy. Chociaż z tysiącami chyba się zapędziłem. Ponad tysiąc na pewno, 3-4 pewnie nie.

Widać , że nie masz wiedzy. Nie wiem co tam miało być na tym obrazeczku ale nic gołym okiem nie zobaczysz. Braki pojawiają się losowo tam gdzie według prawdziwych opracowań, pojawiały się naprawdę. Niektóre modele mają dodatkowo słabe punkty, wady konstrukcyjne. 

Masz tabelkę jednego typu czołgu z CMx1, w Cmx2 już nie ma tak dokładnych, trzeba więcej samemu już wiedzieć :

M41.png

Armor Quality 95%, 5% mogą się zdarzyć wady ( nie muszą ), a gdzie ? To już poczytaj opracowania, gdzie najczęściej się zdarzały. Pięknie profilowana wieża, sporo pocisków się ześlizgnie, z mocno pochylonego kadłuba górnego również się sporo odbije.

Edytowane przez Sibian

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 767,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Fani turowych strategii historycznych z tabelkami to raczej folklor niż mainstream. Nikt nie będzie dla nich specjalnie robił grafy na titany, bo może kilku fanów z takim sprzętem by się znalazło i grę kupiło, a potem studio tworzące poszłoby z torbami. Tu akurat przewaga konsol, bo developerzy mają świadomość że gracze mają jedną, jedyną konfigurację i pod nią tworzą grę. W przypadku PC klepie się kod pod optymalną grupę cebu... znaczy graczy, którzy dysponują sprzętem który to pociągnie (czyli niekoniecznie musi to być najbardziej bogata konfiguracja). I nie trzeba tu specjalnych analiz rynku, a wystarczy zajrzeć na Steam i zobaczyć jakimi to "potworami" dysponują ludzie.

Opublikowano

POWRÓT KRÓLA!

Opublikowano

Niestety o tego typu grach można już zapomnieć, granie stało sie zbyt popularne i niestety większość internetu przejęły gimbusy wiec jak gra nie ma grafiki / nie błyszczy sie jak psu jaja / nie mam non stop akcji, skryptów , wybuchów to jest chu.jowa

Na iOS jest dostępny Palm Kingdoms 2 czyli podrobka hirosow ale całkiem przyjemna

Angry Birds przeczy temu co mowisz.
Opublikowano

Lol @ paniczne edycje postów 20 minut po napisaniu i przeczytaniu odpowiedzi.

Nie wiem co tam miało być na tym obrazeczku ale nic gołym okiem nie zobaczysz.

No to fajnie że grafika jest ograniczana przez graficzne bajery których gołym okiem nie zobaczysz. Fuck logic. :turned:

Opublikowano

Lol @ paniczne edycje postów 20 minut po napisaniu i przeczytaniu odpowiedzi.

No to fajnie że grafika jest ograniczana przez graficzne bajery których gołym okiem nie zobaczysz. Fuck logic. :turned:

Podziękuj za tabelkę a nie się prujesz. Paniczne ? Póki co twoja próba gryzienia z każdej mańki jest paniczna i już nie wiadomo o co chodzi w tym betonie. Chcesz gadać o grafice ( i tak najlepszej w skali dowodzenia i 1:1 z tyloma jednostkami ) w symulacji które zależnościami bije wszystko na głowę ? Puknij się a najlepiej nie gadaj o rzeczach o których masz zerowe pojęcie.

Jezu ty jesteś prawdziwym casualem który kompletnie nie wie co to realizm / symulacja.  Dokładnie, kompletny brak myślenia, logiki u ciebie. Nie wiem o jakie graficzne bajery ci chodzi. Idź już pograć , nie wiem w co tam grasz, pobij się na pięści w fantastycznym Batmanie, tam wszystko widzisz i rozumiesz.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Kupiłem Vitę. Za(pipi)isty sprzęt, może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego Sony tak debilnie z nim postępuje?

Opublikowano

bo jest uposledzone, jak pisalem dzis rano - jakby 3ds mial taki wyswietlacz, tak dzialajacy system i takie bebechy to by 3ds mial prawie kazdy tu na forum minus mendrek

Opublikowano

Dokładnie. Na słabszego 3DSa są genialnie wyglądające gry, ale to co zrobił ze mną Uncharted po odpaleniu na Vita to masakra! Absolutnie fantastycznie to wygląda, a do tego wygodnie się gra, o wiele lepiej niż na PSP. Ale co z tego, skoro gier nie ma... A winne ewidentnie jest Sony

Opublikowano

To tylko Uncharted wyszedł na PSV, że psioczysz na brak gier?

Na PSP też pisano, że nie ma gier i tylko porty. I tak do czasu premiery Vity.

Łatwo psioczyć na Sony, ale nie dostrzegać sytuacji rynkowej, w której PSV nie ma dużych szans się odnaleźć.

Opublikowano

bo jest uposledzone, jak pisalem dzis rano - jakby 3ds mial taki wyswietlacz, tak dzialajacy system, brak region locka i takie bebechy to by 3ds mial prawie kazdy tu na forum minus mendrek

Poprawiłem. ;) Sporo osób (w tym mnie) jednak ta blokada odrzuciła i dopiero jak scena zaczęła ją łamać, zaczynają go brać pod uwagę (no bo kurna, musieć kupować amerykańską konsolę, żeby móc zagrać w SMT4, bo u nas wiadomo tylko, że "kiedyś tam będzie").

Opublikowano

To tylko Uncharted wyszedł na PSV, że psioczysz na brak gier?

Na PSP też pisano, że nie ma gier i tylko porty. I tak do czasu premiery Vity.

Łatwo psioczyć na Sony, ale nie dostrzegać sytuacji rynkowej, w której PSV nie ma dużych szans się odnaleźć.

A co jeszcze wyszło fajnego czego nie mam na innych konsolach?

Soft sprzedaje sprzęt. Nie ma softu, nie ma sprzedaży sprzętu. Za soft odpowiada Sony. End of Story

Opublikowano

masz vite w rekach, widze tez ze sprawidziles juz jak oled radzi sobie z grami 2d na przykladzie demka raymana - teraz sobie wyobraz na tym ekranie w natywnej rodzielczosci vity takie peapers please czy bravery default.

widzisz jak generuje grafike 3d na przykladzie uncharted - teraz sobie wyobraz jakby wyglada Zelda w 3d czy jakis Marian w 3d

do tego multitasking, cross party itp

handheld kompetny....pewnie jednak dopiero nastepca 3ds takim sie stanie

Opublikowano

Demonite (koleś pracujący dla Sony) znów zasugerował, że Miyazaki tworzy exa na PS4.

Excited-Buster-Bluth-Listening-to-George

Niech jeszcze powróci Shunsuke Kida w roli kompozytora oraz gęsta atmosfera Demon's Souls i można kupowac konsolę.

Opublikowano

Nie muszę sobie nic wyobrażać, mam WiiU i padleta. Obraz na padlecie jest o wiele lepszy niż by sugerowały parametry.

Najważniejsze są gry, nic innego się nie liczy. Tym bardziej jestem zły, że kawał tak dobrego sprzętu się marnuje :(

Opublikowano

Podziękuj za tabelkę a nie się prujesz.

Niby taki uczony strateg, a posty to głównie wyzwiska jak z gimbazy. Możesz wytłumaczyć w jaki sposób ta tabelka ogranicza kartę graficzną? Przecież miernotę grafiki od początku usprawiedliwiałeś jakimiś niestworzonymi i faktycznie nieistniejącymi w grze rzeczami, takimi jak niby renderowane w czasie rzeczywistym centymetrowe ubytki w pancerzu czołgów, który faktycznie jest bryłą ciętą z kartofla i nawet dokładne miejsce uderzenia pocisku nie ma wpływu na sposób jego niszczenia. Łyknąłeś bajeczki producenta, kupiłeś wybrakowanego wałacha i stąd te nerwy. Nie trzeba było opowiadać bajek, to by cie teraz fakty z równowagi nie wyprowadzały. No, już, teraz powyzywaj sobie raz jeszcze od casuali grających w batmana :teehee:

Opublikowano

nie ma co sie dziwic jak sony druga generacje handhelda swoje najlepsze firmy wewnetrzne trzyma z dala od kieszonsolek - wystarczylaby jedna decyzja centrali i pyk...a tak nawet media molecule w 8 osob robi Tearaway:/

Opublikowano

przeliczanie fizyki i parametrów statystycznych na ich wynik (np. wybuchnie czy nie) a zmiany w modelach graficznych, zniekształcenia powierzchni, dymek itp to chyba są dwa różne światy.

Opublikowano

Podziękuj za tabelkę a nie się prujesz.

Niby taki uczony strateg, a posty to głównie wyzwiska jak z gimbazy. Możesz wytłumaczyć w jaki sposób ta tabelka ogranicza kartę graficzną? Przecież miernotę grafiki od początku usprawiedliwiałeś jakimiś niestworzonymi i faktycznie nieistniejącymi w grze rzeczami, takimi jak niby renderowane w czasie rzeczywistym centymetrowe ubytki w pancerzu czołgów, który faktycznie jest bryłą ciętą z kartofla i nawet dokładne miejsce uderzenia pocisku nie ma wpływu na sposób jego niszczenia. Łyknąłeś bajeczki producenta, kupiłeś wybrakowanego wałacha i stąd te nerwy. Nie trzeba było opowiadać bajek, to by cie teraz fakty z równowagi nie wyprowadzały. No, już, teraz powyzywaj sobie raz jeszcze od casuali grających w batmana :teehee:

Ja nie musiałem nic kupować ( marketingu ) ponieważ gram w to setki godzin ( od 10 lat ? ), a ty plujesz się na oślep. Jeszcze tu jesteś ? Nie masz godności ? Jak można tak iść w zaparte i pruć się w temacie o którym ma się ZEROWE pojęcie. Dokładnie miejsce nie ma wpływu na sposób niszczenia ? Zagraj a potem przeproś. Nie popuszczę ci, nie będziesz o Combat Mission prawił ścierwa na oślep, jesteś za mały w uszach i pisząc kolokwialnie za głupi by zrozumieć ten system . Miernota grafiki która nikt nie potrafi pobić w tej skali, ale ty nadal nie rozumiesz , że oprawa zawsze będzie stricte gorsza gdy obsługuje 1000 postaci od tej która obsługuje 50 i to tępaków. Jesteś najgłupszym użytkownikiem nie mającym pojęcia o nawet czymś tak banalnym jak gry. Nie ma na ciebie innych słów , ponieważ nie masz jakichkolwiek faktów czy argumentów tylko plucie na oślep. Inteligentny człowiek nie wypowiada się w temacie o którym nic nie wie i nie idzie w g.ówno zaparte.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

nie ma co sie dziwic jak sony druga generacje handhelda swoje najlepsze firmy wewnetrzne trzyma z dala od kieszonsolek - wystarczylaby jedna decyzja centrali i pyk...a tak nawet media molecule w 8 osob robi Tearaway:/

Vita "zabiła" 3 studia Sony. Wolę więc aby te się trzymały od niej z dala i mam nadzieję, że Bend i Cambridge całkowicie się skupiły na PS4.

Opublikowano

3? liverpool i zipper, kto jeszcze?

Opublikowano

I właśnie tego nie rozumiem. Projektują handhelda, wydają kasę na promocję, a potem... Nara. Radźcie sobie. Zrobili trzy gierki o realnej sile marketingowej (a tak naprawdę to dwie, trzecia na siłę) od premiery. Ciekawe co oczekują po tej Vicie, nawet na PSP lepiej było

Opublikowano

uncharted zamiast ND robilo Bend

lbp vita zamiast MM jakis maly team

tearaway - 8 ludzi z MM

killzone - zamiast GG robilo Cambridge

unit13 i w2048 jedynie robily docelowe tematy - oba po premierze tych gier zamknieto :P

ja np nie rozumiem z jakiegokolwiek punktu widzenia czemu np taki puppeter zamiast wyjsc na dopiero rozwijajacy sie system wypuscili na ten odchodzacy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.