Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Niby taki uczony strateg, a posty to głównie wyzwiska jak z gimbazy. Możesz wytłumaczyć w jaki sposób ta tabelka ogranicza kartę graficzną?

Ja nie musiałem nic kupować ( marketingu ) ponieważ gram w to setki godzin ( od 10 lat ? ), a ty plujesz się na oślep. Jeszcze tu jesteś ? Nie masz godności ? Jak można tak iść w zaparte i pruć się w temacie o którym ma się ZEROWE pojęcie. Dokładnie miejsce nie ma wpływu na sposób niszczenia ? Zagraj a potem przeproś. Nie popuszczę ci, nie będziesz o Combat Mission prawił ścierwa na oślep, jesteś za mały w uszach i pisząc kolokwialnie za głupi by zrozumieć ten system . Miernota grafiki która nikt nie potrafi pobić w tej skali, ale ty nadal nie rozumiesz , że oprawa zawsze będzie stricte gorsza gdy obsługuje 1000 postaci od tej która obsługuje 50 i to tępaków. Jesteś najgłupszym użytkownikiem nie mającym pojęcia o nawet czymś tak banalnym jak gry. Nie ma na ciebie innych słów , ponieważ nie masz jakichkolwiek faktów czy argumentów tylko plucie na oślep. Inteligentny człowiek nie wypowiada się w temacie o którym nic nie wie i nie idzie w g.ówno zaparte.

comment_b1aVnJY6fTq0PiH85X2M48ay2hjUaofI

Jeszcze za mało wyzwisk, gróźb, bluzgów i unikania rzeczowej odpowiedzi na proste pytanie. Tak na forum nie wygrasz, co z ciebie za strateg.

przeliczanie fizyki i parametrów statystycznych na ich wynik (np. wybuchnie czy nie) a zmiany w modelach graficznych, zniekształcenia powierzchni, dymek itp to chyba są dwa różne światy.

No dokładnie. To tłumacze od początku dyskusji, ale sibian nie dopuszcza tego faktu do siebie.

Edytowane przez Observer

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 791,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

uncharted zamiast ND robilo Bend

lbp vita zamiast MM jakis maly team

tearaway - 8 ludzi z MM

killzone - zamiast GG robilo Cambridge

unit13 i w2048 jedynie robily docelowe tematy - oba po premierze tych gier zamknieto :P

ja np nie rozumiem z jakiegokolwiek punktu widzenia czemu np taki puppeter zamiast wyjsc na dopiero rozwijajacy sie system wypuscili na ten odchodzacy

Szkoda, że nie żadne z tych studiów nie jest tak zdolne jak Ready at Dawn. Daxter był na poziomie gier od ND

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę , że ty ciągle gadasz o czymś w stylu : " że w Mario nie można skakać " ? Oczywiście zamieniając grę i element, szkoda , że więcej osób tutaj nie grało w CM bo byś był mega pośmiewiskiem. Nie ma na co odpowiadać ponieważ, gadasz , że "Mario nie może skakać". Hehe, i teraz jeszcze podłapał koło ratunkowe nie na temat i zaczął przytakiwać jak leming. Przecież ty nawet nie grałeś w serię CM, o czym tu dalej gadać chłopie.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę , że ty ciągle gadasz o czymś w stylu : " że w Mario nie można skakać " ? Oczywiście zamieniając grę i element, szkoda , że więcej osób tutaj nie grało w CM bo byś był mega pośmiewiskiem. Nie ma na co odpowiadać ponieważ, gadasz , że "Mario nie może skakać". Hehe, i teraz jeszcze podłapał koło ratunkowe nie na temat i zaczął przytakiwać jak leming. Przecież ty nawet nie grałeś w serię CM, o czym tu dalej gadać chłopie.

Masz racje, jak w ogame wyslesz 1000 gwiazd smierci na 1.000.000 krazownikow to az komputer wybucha od obliczen, tam tez wszystko sie liczy w real time.
Opublikowano

Masz racje, jak w ogame wyslesz 1000 gwiazd smierci na 1.000.000 krazownikow to az komputer wybucha od obliczen, tam tez wszystko sie liczy w real time.

Również nie rozumiesz, ale by to pojąć musisz się interesować pojazdami IIWŚ, wtedy zrozumiesz co znaczy symulacja w CM.

Opublikowano

A wy nie kumacie , że tego typu gry wymagają ogromnych zasobów dlatego zawsze były mega poucinane na konsolach i nawet PS4 nie by pociągnął aktualnego CM-a, może dopiero PS5. Zapewne można było jeszcze bardziej pokręcić oprawę, ale po co ? Wymagania byłyby jeszcze większe co mogłoby odrzucić za dużo użytkowników. Zresztą, to jest straszne u jednoplatformowców konsol, skupiać się TYLKO na oprawie ( teksturach, efekcikach ) w symulacjach czyli jednym z mniej ważnych elementów w tego typu grach. Straszne, a potem ci sami krzyczą o casualach i niszczeniu rynku. I standardowo betony Sony mają najwięcej do powiedzenia, więcej proporcjonalnie do tego jak mniej wiedzą o danej grze. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

o boże przyszli fani niesamowicie rozbudowanych giereczek z milionem parametrów i możliwości. przypomniał mi się ten patent z turowych crpg , gdzie niesamowite jest to, że zanim ludzik uderzy mieczykiem, to trzeba sprawdzić 698 zmiennych i dopiero uderzyć, ale to nic pewnego, bo jak się nie sprawdzi wykresu z torem ruchu miecza i sinusoidą bezwładności, to możne nie trafić.

idź głupi głupku graj w swoje prostackie gierki z ładną grafiką głupi głupku. jakiegoś batmana albo anczarted głupku. ja 10 lat już gram i obliczyłem już wszystkie 1576 jednostek i braków w pancerzu, bo jestem wielkim mózgiem, tylko zamiast pracować dla nasa, to wole grać w gierke na komputerku, na którym znam różne programy i mam klawiature z milionem przycisków i myszke ze star treka na którą cie nawet nie stać. jesteś głupi i cie nie nawidze casualu, nic nie wiesz o mojej grze jaka jest skomplikowana i wogóle, bo grasz w swoje głupie gierki bez 1000 jednostek na śmiesznym padziku i wciskasz dwa przyciski. haha pewnie nawet nie wiesz jak zainstalować windowsa i jesteś żałosny. no i głupi. a na komputerku mojego kolegi jest taka grafika, że jesteś za głupi i twoja głupia konsolka, na której nawet worda nie ma.

NAJGORSZY GATUNEK. wole tą rodzinke z gifa machającą do kinekta.

Opublikowano

Nie zrozumiałeś, CM ma real time nie musisz więc czekać i coś sprawdzać. Czytaj dokładnie. Tak, wiem , że ciężko zrozumieć betonom Sony ( tylko te twory mają najwięcej problemów im mniej wiedzą ) , że dane symulacje są bardziej rozwinięte niż punkt headshot w CoDzie. I komp za ciebie liczy, ale pewnie tego również nie wiesz. Oczywiście musisz znać każdą jednostkę by "przeliczył" na twoją korzyść daną sytuację. Im więcej wiesz o danej formacji piechoty lub czołgu jakie naprawdę były podczas IIWW, tym więcej wiesz o grze. To jest gra dla hobbystów IIWŚ tworzona przez historyków ( no nie wszyscy ale są w teamie ).

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

A Combat Mission akurat nie ma dużych wymagań, można grać na słabszym kompie

nawet PS4 nie by pociągnął aktualnego CM-a, może dopiero PS5.

:teehee:

Najśmieszniejsze jest zawsze jak furiat tak się zagubi w swoich farmazonach, że sam się punktuje.

Opublikowano

A wy nie kumacie , że tego typu gry wymagają ogromnych zasobów dlatego zawsze były mega poucinane na konsolach i nawet PS4 nie by pociągnął aktualnego CM-a, może dopiero PS5. Zapewne można było jeszcze bardziej pokręcić oprawę, ale po co ? Wymagania byłyby jeszcze większe co mogłoby odrzucić za dużo użytkowników. Zresztą, to jest straszne u jednoplatformowców konsol, skupiać się TYLKO na oprawie ( teksturach, efekcikach ) w symulacjach czyli jednym z mniej ważnych elementów w tego typu grach. Straszne, a potem ci sami krzyczą o casualach i niszczeniu rynku. I standardowo betony Sony mają najwięcej do powiedzenia, więcej proporcjonalnie do tego jak mniej wiedzą o danej grze. 

A skąd to wiesz? Jesteś developerem tej gry czy jak? Bo mam wrażenie że łyknąłeś marketing twórców.

Combat Mission to seria która ma z dziesięć lat, więc nie wmawiaj mi że nowoczesne sprzęty jak PS4, w teorii oczywiście, by tego nie pociągnęły. Wymagania może i ma duże, ale równie dobrze może to wynikać z tego że mają dupnych programistów. Minecraft też wygląda jak gó.wno a wymagania ma spore.

Myślę że po prostu twórców nie stać/nie potrafią zrobić dobrej grafiki, a próbujesz mówić że ma to związek z zaawansowanymi obliczeniami symulacyjnymi.

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest zawsze jak furiat tak się zagubi w swoich farmazonach, że sam się punktuje.

CIV ma jeszcze o wiele mniejsze wymagania a i tak jest pocięta graficznie na PS3, więc ... ? Jak sądzisz, popatrz jeszcze raz na porównanie screenów, PS4 pociągnie CM ? MOŻE jakimś cudem, w 720p i 10 klatkach, i zapomnij o takiej grafie jak na obrazkach oczywiście. Zresztą porównaj sobie wszystkie tego typu produkcje które wyszły na konsole z tymi na PC. Ale tego również nie wiesz., jak to są wymagające gry.

Combat Mission to seria która ma z dziesięć lat, więc nie wmawiaj mi że nowoczesne sprzęty jak PS4, w teorii oczywiście, by tego nie pociągnęły. Wymagania może i ma duże, ale równie dobrze może to wynikać z tego że mają dupnych programistów. Minecraft też wygląda jak gó.wno a wymagania ma spore.

Myślę że po prostu twórców nie stać/nie potrafią zrobić dobrej grafiki, a próbujesz mówić że ma to związek z zaawansowanymi obliczeniami symulacyjnymi.

Stare ( CM ) tak ( nie było jeszcze skali 1:1 ), nowe nie. Wszystko się da ale to pociąga za sobą za duże wymagania patrząc poglądowo na ten gatunek gier. Są specyficznie, bardzo wymagające. To , że twórcy CM nie są mistrzowi optymalizacji to fakt, jednak to niczego nie zmienia patrząc całościowo na konsolowe wersje tego typu gier. Zawsze są brutalnie pocięte i generację, dwie do tyłu.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Jak sądzisz, popatrz jeszcze raz na porównanie screenów, PS4 pociągnie CM ? MOŻE jakimś cudem, w 720p i 10 klatkach

Ok, sibian ustalił - PS4 jest słabsze od słabego kompa. Może PS5 dogodni dzisiejsze słabsze kompy.

Zawsze chciałem zobaczyć ten moment kiedy komuś ostatecznie od(pipi)iło i stracił kontakt z rzeczywistością - dzięki sibian za to pouczające doświadczenie.

Opublikowano

Słabszy komp a słaby komp to dwie różne rzeczy, kiepsko czytasz. PS4 tak jak każda konsola wcześniej nie poradzi sobie należycie z tego typu grą. Wystarczy troszkę znać historię konsol by to wiedzieć. 

Tak, masz schizofrenię, to fakt. Sra.ć tyle stron o czymś o czym ma się zerowe pojęcie. Ale już co niektórzy przyznali się , że wolą Kineckta od symulacji ( i będą ten gatunek jechać bo są betonami Sony ), i dlatego właśnie konsole idą w stronę w którą idą ( arcadowe pif-paf i inne imprezki przez tv ). Powodzenia.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Nie zes,rajcie się z tym ekranem Vity, bo fakt, kolorki ma ładne, ale rozdzielczość jest mizerna i przez to gra w Raymana wcale do cudownych nie należy. Albo grasz kupką pikseli albo przybliżasz by było coś widać i ograniczasz sobie pole widzenia. Zdecydowanie wolę grać w to na TV.

A jeśli chodzi o fizykę i grafikę jednocześnie, bo tyle tutaj speców. Dlaczego w takim razie nie ma ładnych gier z zaawansowanymi zniszczeniami i fizyką, skoro to nie przeszkadza?

e: aha, no i nie wiem co OLED miałby zdziałać dla Papers, Please xD

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Niech ktoś inny napisze a nie tylko fanatyczna betoniarnia Sony. 

EDIT : Nie do ciebie Raven.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=ckWSTKejShg

#pcmasterrace #excite #truenextgen

A jeśli chodzi o fizykę i grafikę jednocześnie, bo tyle tutaj speców. Dlaczego w takim razie nie ma ładnych gier z zaawansowanymi zniszczeniami i fizyką, skoro to nie przeszkadza?

Opublikowano

Oj, wyścigów absolutnie nie można porównywać do symulatora działań z IIWŚ. To nie ta liga.

Opublikowano

No chyba tu nikt nie porównuje oprawy z jednym samochodem ( a niech nawet będzie kilka ) na ekranie do stu czołgów naraz. 

A tu takie coś poza tematem jak już gadamy o grafie, tekstura ściany, PC 1998 rok ( kliknij by powiększyć ) :

i6fr.png

Tekstura ściany PSX ( bodaj 2000 rok, tu nie trzeba klikać )

94777-2.jpg

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Co ma jedno do drugiego?

No tak, w Project CARS nie ma fizyki, bo nie ma tabelki, która by to wprost napisała. Nie ma tabelki, nie ma fizyki.

Opublikowano

To był opis jednostki, w P Cars też mają opisy, tego również nie wiesz ?

Opublikowano

Ty Simbian daj sobie siana w tymi grami na PC z lat 90 tych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.