Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wg oficjalnych danych Sony, ujawnionych w trakcie CES 2014, na całym świecie rozeszły się już 4,2 mln sztuk PlayStation 4. Jak konsoli idzie w Europie? Z danych które napływały z Wielkiej Brytanii wynika, że bardzo dobrze. Nie gorzej jest u naszych sąsiadów zza Odry. 
Niemiecki serwis Next-gamer podał - powołując się na dane z Media Control GfK - że Niemcy kupili od dnia premiery PS4 250 tysięcy egzemplarzy konsol. Xbox One został wyprzedzony dosyć znacząco przez hardware Sony. Wg informacji zebranych przez Media Control GfK na niemieckim rynku sprzedało się 100 tysięcy nowych konsol Microsoftu.

Oficjalna sprzedaż Xbox One rozpoczęła się od 22 listopada w następujących europejskich państwach: Austrii, Francji, Niemczech, Hiszpanii, Włoszech i w Wielkiej Brytanii. Polska (i reszta Europy) cały czas czeka na premierę Xbox One. Niestety Microsoft milczy jak zaklęte w tym temacie.

heh
  • Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Thief: The Dark Project.

Skąd pewność że gra ma takie tekstury w standardzie a nie jest to zdjęcie gry z modem na lepsze teksturki?

a skąd ja mam (pipi)a wiedzieć?

Bo wiesz co to za gra więc myślałem że jesteś pewien, ale bardzo nieładnie mi odpowiedziałeś, czyżbym szarpnął którąś blacharską strunę za mocno? :(

Opublikowano

ale nawet jak ich nie widać, to oni nadal gdzieś walczą, co musi być nadal liczone ( każda postać ma swoje AI i w kryzysowych sytuacjach sama decyduje co robić )

ale liczone są już tylko cyferki

Opublikowano

Ale dużo cyferek. Setki wojaków a każdy ma swoje AI ( i to dosyć rozbudowane a nie tylko idź i strzelaj jak w RTS-ach ) , to naprawdę obciąża daną moc. Jakby to było takie proste to byśmy w grach nie mieli tylu debilnych AI. Pewnie kto inny z furą kasy mógłby to wszystko lepiej zoptymalizować i podkręcić oprawę jak np. w Rome 2 ( chociaż w tym ostatni optymalizacja na wielu sprzętach jest tragiczna, no i CMx2 jest z 2007 roku na dobra sprawę ). Ja tam zawszę mówię, że wolę płynność, kosztem grafy. Muszę kończyć, do napisania !

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Łotewer, tymczasem petycja blacharskiej rasy panów gardząca konsolami już w liczbie 650 tysięcy prosi, błaga, płacze, skomle o GTA V na peceta.

Niech wydadzą, ciekaw jestem czy sprzedaż tej wersji dobije do 650 tysięcy czy może - jak zwykle - platforma pełna złodziei oleje to i sięgnie po kopię z zatoki.

Jak będzie promocja na Steamie to powinno sporo zejść.

Anyway, ostatnio rozbawił mnie temat Steamowskich skrzyneczek i kluczy, chodzi o to że graczom wypadają różne bonusy ( np. skiny do broni ), które potem można sprzedać, te najrzadsze osiągają kosmiczną cenę, oczywiście gdyby to były zwykłe DLC, to by była tona narzekania że Valve się sprzedało, ale ponieważ Master Race może sobie dorobić, a nie producent, to wszystko się zgadza =) I jakie płacze są jak przez tydzień nic nie wypadnie, gra staje się niewarta do dalszej gry :) Chłopaki narzekają na spadek cen, ale ciorają dalej licząc że im jakiś skarb wypadnie.

So much of narzekanie na DLC.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Thief: The Dark Project.

Skąd pewność że gra ma takie tekstury w standardzie a nie jest to zdjęcie gry z modem na lepsze teksturki?

a skąd ja mam (pipi)a wiedzieć?

Bo wiesz co to za gra więc myślałem że jesteś pewien, ale bardzo nieładnie mi odpowiedziałeś, czyżbym szarpnął którąś blacharską strunę za mocno? :(

Ja tylko poznałem po HUD-zie grę, a czy to są jakieś texture packi czy nie to pytaj tego, kto wrzucił screena :P.

Opublikowano
The numbers are most striking when comparing US sales figures. In December, analysis firm Cowen & Co estimates that GT6 sold 300,000 units stateside. Over the same period, GT5 sold 1,169,074 copies to American owners.

Perhaps its a parable for publishers who see huge current-gen install bases and assume the sales figures will follow suit, or maybe GT6 just needs a couple of months to get up to speed, where it’s no longer crowded out of the market by first wave next-gen games.

http://www.officialplaystationmagazine.co.uk/2014/01/14/gran-turismo-6-sold-almost-3-million-fewer-copies-in-its-opening-month-than-gran-turismo-5/

mówiłem. Sony to debile i powinni wydać to na next gena, przynajmniej byłby najlepszym powodem do kupna PS4.

Opublikowano

Jaki spokój bez Yetiego.

A z GT6 pewnie też niebawem zrobią jakieś Complete Edition na PS4 za 299zł.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

A jeśli chodzi o fizykę i grafikę jednocześnie, bo tyle tutaj speców. Dlaczego w takim razie nie ma ładnych gier z zaawansowanymi zniszczeniami i fizyką, skoro to nie przeszkadza?

ja to bym zapytał dlaczego prawie wcale nie ma gier ze świetną fizyką i zniszczeniami?

serio, niezależnie od platformy praktycznie żadna poważna gra nie ma świetnej fizyki i zniszczeń :(

i nie mówie tego żeby atakować jakąś platformę tylko żeby ogólnie sie wyżalić

ponieważ ładna grafika jest przyjemna, niektórzy lubią grafike, inni lubią 60fps, a ja za to uwielbiam dobrą fizyke i praktycznie nigdzie jej nie ma :/

wiem że na pc wyszło kilka gier/tech demek skupiających sie na fizyce, ale w większości przypadków te "gry" to są tech dema pokazujące właśnie fizyke i nie mające nic ponadto, strasznie żałuje że zwykłe topowe gry olewają ten element i jadą na prostackich skryptach i niezniszczalnym otoczeniu... dlaczego?!?

czy dopiero na ps5 albo ps6 (albo pc za 20 kafli) będzie mozna zagrać w porządne wyścigi ze świetnymi zniszczeniami samochodów i dobrą fizyką? i strzelanki ze zniszczeniami otoczenia?

kiedy to będzie?

dziś topowe gry ograniczają sie do havoka i ragdolla które to powodują że trupy skaczą jak gumowe piłeczki, nie o takie nextgeny walczyłem!

jak narazie the order na ps4 jako jedyny zapowiada że będzie miał fajne zniszczenia i realną fizyke obiektów , ale troche trudno w to uwierzyć bo do tej pory nie pokazali nawet 1 sekundy gameplayu z tą fizyką w akcji

z kolei na XO ta gierka z zatrzymywaniem czasu chyba będzie miała jakąś fizyke, ale to też trudno ocenić po trailerach bo one zawsze są przekłamane

dlaczego do cholery silnik fizyki pozwalający w realistyczny sposób rozwalać szkło, drewno, kamienie, gume który był prezentowany już dobre 5-7 lat temu na jakichś targach nadal nie ma zastosowania  wgrach!?!?!

(pipi)ie mnie 1080p, i 60fps, i grafika niczym w crysis3 na ustawieniach ultra skoro żadna z tych gier nie ma porządnej fizyki (przynamniej porzadnej, bo o za(pipi)istej fizyce to szkoda gadać)

patrzcie ta prezentacja była na e3 już 7 lat temu, euphoria i havok niby występują w wielu grach ale jakoś kurfa takie fizyki jak na prezentacji sobie nie rpzypominam

a już nie mówiąc o takich za(pipi)istych efektach, kiedo to będzie do cholery?!?!

Opublikowano

Ja też lubie fizyke, zobacz sobie BeamNG na PC,dalem filmik ze dwie strony wczesniej.

Opublikowano

oglądałem go i między innymi właśnie on spowodował że kolejny raz napisałem posta który złorzeczy na współczesne gry że tak bardzo olewają fizyke, ponieważ widzialem juz mase tech demek z fajna fizyką a jakoś w grach tego nie widać w 99% przypadków :/

Opublikowano

W Sui Generis skupiają się na fizyce postaci i przedmiotów ( różnie to wychodzi, raz świetnie, raz sztucznie jak na sznurku ) :

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

nie no, grafika przyjemna dla oka jak na hnsa z widokiem z góry, ale fizyki to zbyt dużo na tych dwóch filmikach nie było, a jeśli była to w negatywnym znaczeniu, ataki dosyć obwiędłe, nie czuć mocy, może to przez brak efektów jak krew itp, ale też przez to że 5 ataków prawie nic nie powoduje, a dopiero ten atak który zabija wroga powoduje jego odrzucenie przy użyciu fizyki, nie tak powinno sie robić gry

chociaż graficzka ładna, i światło ładne, tak powinno wygądać diablo 3 wydane w 2013 roku, a nie jak kurfa jakaś kupa z grafiką jak WOW w 2003 roku :/

tzn ogolnie gierka przyjemna sie wydaje i zagrał bym, ale jakiejś powalającej fizyki na tych filmikach nie zauważyłem

Opublikowano

Z "wiki" :

Animacje ciosów (i nie tylko) generowane są sralnie, w oparciu o kształty obiektów, dzięki czemu interakcje mają unikalny charakter, a każde starcie wygląda inaczej.
 Olbrzymi potencjał ma również opracowany przez autorów silnik graficzny. Generuje on bowiem interakcje między obiektami na podstawie ich kształtów. Oznacza to nie tylko realistyczną fizykę, ale również tworzone sralnie animacje, dzięki czemu każda walka będzie wyglądać inaczej. 
Opublikowano

Z "wiki" :

Animacje ciosów (i nie tylko) generowane są sralnie, w oparciu o kształty obiektów, dzięki czemu interakcje mają unikalny charakter, a każde starcie wygląda inaczej.

Olbrzymi potencjał ma również opracowany przez autorów silnik graficzny. Generuje on bowiem interakcje między obiektami na podstawie ich kształtów. Oznacza to nie tylko realistyczną fizykę, ale również tworzone sralnie animacje, dzięki czemu każda walka będzie wyglądać inaczej.

Ty kolego to chyba za duzo wikipedii czytasz i wypowiedzi tworcow gier.

Opublikowano

Widzę nadal cię coś boli, bo wcześniej nie wyszło. Pooglądaj jeszcze raz filmy, na pierwszy rzut oka widać , że to nie są "nagrane" animacje powtarzane w kółku. A jak to wychodzi w praniu już niech każdy sam oceni, co również uczyniłem i nie jestem do końca usatysfakcjonowany. Co to jest , że te same 3-4 betony Sony ciągle mają jakiś problem. Jakby miało wyjść w Plusie to zapewne byłby szał-pał a tak to przytyk. Zapomniałem, tylko informacje z "wiki" o sprzedaży PS4 oraz info jakiegoś no-name z twitta wielbiące Sony są fajne.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Sibian chyba ci się okres zaczął. Od rana siedzisz w temacie i napierdalasz ataki na wszystko i wszystkich, podczas gdy reszta forum stara się ciebie uspokoić. Czuć tu wyraźne spięcie dupki, polecam odejść chociaż na chwilę od klawiatury i napić się melisy.

Opublikowano

E, nieźle wygląda te Sui Generis. Tylko, że widzę, że to wyjdzie (jeżeli wyjdzie) za 100 lat.

Opublikowano

Myślałem że poczytam o tym jak beznadziejnie xbox się sprzedaje w europie a tu jakieś rozkminy o symulatorach wojennych, które sprzedaja sie gorzej niz gry na vite.

Opublikowano

Sibian chyba ci się okres zaczął. Od rana siedzisz w temacie i napierdalasz ataki na wszystko i wszystkich, podczas gdy reszta forum stara się ciebie uspokoić. Czuć tu wyraźne spięcie dupki, polecam odejść chociaż na chwilę od klawiatury i napić się melisy.

Widzę dupa nadal swędzi , że nie miało się ostatniego zdania jak zawsze i "resztę i wszystkich z forum" w to nawet miesza. Już nie wspomnę kto rozpoczął bój o grafikę a na koniec rozpaczliwy o system gry o którym ma się zerowe pojęcie. Skończ już bo nudno. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Skończ już gościu - ktoś ma głęboko w (pipi)e ten twój wojenny shit i chce pogadać o czymś ciekawszym, a nawijasz w kółko o tym samym... zmień płytę.

Opublikowano

Widzę jak macie coś ciekawszego, jeśli tylko ciągle jestem cytowany i temat który dawno zakończyłem dalej się kotłuje. Za dużo dzisiaj tych paparazzich. 

Napisz coś ciekawego może o to tej śmiesznej reedycji czy jak to zwać TR, i trendów z tym związanych. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

ktoś ma głęboko w (pipi)e ten twój wojenny shit

Przecież nie rozmawiają o CoD :teehee:

Opublikowano

Łotewer, tymczasem petycja blacharskiej rasy panów gardząca konsolami już w liczbie 650 tysięcy prosi, błaga, płacze, skomle o GTA V na peceta.

Niech wydadzą, ciekaw jestem czy sprzedaż tej wersji dobije do 650 tysięcy czy może - jak zwykle - platforma pełna złodziei oleje to i sięgnie po kopię z zatoki.

jestem zaskoczony, że znalazło sie tyle debili gotowych podpisać się pod bezsensowną petycją.

Na tą grę szkoda transferu. Gta skończylo się na VC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.