Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

no i gdyby od początku była konsola z normalna cena jak 360tka (a nie 2 razy drozsza), albo gdyby to w ogole była przemyslana i dobrze zrobiona konsola jak Xbox360, Vita czy PS4, albo gdyby miała chociaż jakies gry przez pierwsze 1,5 roku...

można gdybac  :teehee:

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kogo to już obchodzi lol.

chyba wiele gier w zeszłym roku sprzedało się mocno poniżej oczekiwań, np. Infinite, Last Light czy Arkham Origins.

Nie sądze że Last Light sprzedał się słabo, sczególnie biorąc pod uwagę pewno niski budżet...

... dzięki któremu i tak gra obsrywa, mieli i niszczy wszelkie inne strzelanki w ostatnim czasie. Boże jaka ta gra jest dobra T_T

Naprawdę srajcie na Bioshock Infinite w PS Plusie w przyszłym miesiącu, bo to Metro w tej dwójce gier jest lepszym tytułem...

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

tylko pewnie znowu wersja na ps3 nie ma trawy, wody, dymu i metra

Opublikowano

No, ja czekam na to Metro. W zeszłym miesiącu już je miałem w rękach w sklepie, ale sobie pomyślałem, że pewnie wkrótce do Plusa trafi i zrezygnowałem :P

BTW. Reszta wyników z USA za grudzień:

1. 3DS - ?

2. XB1 - 908K

3. PS4 - ~860K

4. 360 - 643K

5. WIIU - 481K

6. PS3 - 299K

7. WII

8. PSV - ~95K

Dobry wynik PS4 biorąc pod uwagę, że sprzedali wszystko co mieli. A liczby Vity... lol.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Jaki tam shitstorm :). Gratulujemy Sony, że po całkowitym zdominowaniu poprzedniej generacji teraz po siedmiu latach wleczenia się na końcu stawki zajęło zaszczytne drugie miejsce wyprzedając X360 o jakieś 1-2%. Jest z czego być dumnym.

Zawsze imponowała mi Twoja skrupulatna wiedza.  :ninja:

Opublikowano

3ds nadal ma sie dobrze a start mial bardzo slaby. Smartfony predko nie wygryza przenosnych konsol, tych od nintendo znaczy sie.

Opublikowano

lol jaka sprzedaz vity :D ta konsola procz japonii ( w grudniu chyba z 300-400tys poszlo) jest martwa.

btw kiedy w lutym jest gdc? przegladam co mnie interesuje na 2014 i po GENIALNYM roku 2014 zapowiada sie dla mnie jeden z najgorszych od dawna - jara mnie MGS5, Wiedzmin3, przytulilbym remake FFX, Murasami Baby i popykal w przenosnego Football Menagera i tyle...koniec...uncharted,kh3,ffxv dalej bez dat premier wiec obstawiam je raczej w 2015

Opublikowano
Serwis VGChartz opublikował najnowsze dane, z których wynika, że PlayStation 3 trafiło w ręce 77 313 472 graczy, podczas gdy Xbox 360 sprzedał się do tej pory w ilości 77 311 669 egzemplarzy.   

Ale to jest chyba 0,002% przewagi?

SONY WINS!!1111

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Lol, Nintendo obniżyło prognozę sprzedaży WiiU z 9mln do 2.8mln. Nieźle się pomylili.

WiiU i Vita mogą robić zawody na to który system jest bardziej martwy.

Opublikowano

lol jaka sprzedaz vity :D ta konsola procz japonii ( w grudniu chyba z 300-400tys poszlo) jest martwa.

btw kiedy w lutym jest gdc? przegladam co mnie interesuje na 2014 i po GENIALNYM roku 2014 zapowiada sie dla mnie jeden z najgorszych od dawna - jara mnie MGS5, Wiedzmin3, przytulilbym remake FFX, Murasami Baby i popykal w przenosnego Football Menagera i tyle...koniec...uncharted,kh3,ffxv dalej bez dat premier wiec obstawiam je raczej w 2015

17-21 marca

Opublikowano

no to trzymam kciuki by cos zapowiedzieli co jeszcze ukaze sie w 2014 by ten rok growy nie byl dla mnie stracony

Opublikowano

PlayStation's president of worldwide studios Shuhei Yoshida has ruled out the possibility of offering PS4 owners the option to disable the DualShock 4's light bar. Yoshida addressed fans via Twitter after the exec was quizzed on the likelihood of a "future update" that may offer the ability to turn off the illuminated panel on the upper surface of the controller for games that make no use of it.

"No," replied Yoshida, in response to the question.

Common complaints from players and critics include the light bar reflecting in the TV screen and the controller's relatively short battery life (around 7 hours) compared with the DualShock 3.

When it was later implied such a feature would help extend the controller's battery life, Yoshida added, "The LEDs do not use much battery".

http://www.computerandvideogames.com/445695/sony-wont-offer-option-to-disable-ps4-dualshock-4-light-bar/

haha co za dałny. Przypomina mi się sytuacja "po co wibracje w kontrolerze?".

Opublikowano

Bylo o tym mowione wczoraj.

Nie wiem po wała im ta lampka. Powinna byc automatycznie wygaszona jesli do konsoli nie jest podpieta kamerka

Btw wivracje to za(pipi)isty patent

Opublikowano

No ta lampka jest po to żeby pad częściowo działał jak Move w grach, tylko dając to do każdego pada nie dali do każdego zestawu kamery przez co sami zabili ten patent na starcie, a świecąca dioda pozostaje. 

Lol, Nintendo obniżyło prognozę sprzedaży WiiU z 9mln do 2.8mln. Nieźle się pomylili.

WiiU i Vita mogą robić zawody na to który system jest bardziej martwy.

No to trzymam kciuki za obniżkę ceny - ostatnio niby była i miały zostać same czarne konsole w cenie zbliżonej do białej, ale jakimś dziwnym trafem wszystkie kosztują tyle co kosztowały.

Opublikowano

No z tą lampką to coś im nie wyszło. Osobiście kompletnie już na to nie zwracam uwagi i zapominam. No i nie liczyłbym na jakiś potężny zastrzyk energii jak to kiedyś wywalą, to LEDy są i za wiele prądu nie pobiera, bardziej martwiłbym się o słabą baterię i głośnik w padzie.

BTW.

http://www.pssite.com/news-30514-gracze_zaglosowali___playstation_4_deklasuje_xbox_one.html

Można w końcu zamknąć temat :P

Opublikowano

no wiadomo że lampka jest żeby kamerka mogła precyzyjnie wykrywać ruch, i to że ją dodali to pół biedy bo co im szkodzi, ale właśnie przez to że nie dodają kamery na siłe i nie każdy ją ma powinni dac możliwość wyłączenia tego światełka, bo bez kamerki jedyne jego zastosowanie to zmiana koloru żeby np pokazać spadek życia, ale jest to tak minimalny i zbędny bajer że naprawde powinni pozwolić na wyłączenie światła (pół biedy bateria, ale to odbijanie się w TV jest wkurzające)

a najdziwniejsze jest to że nie chcą dać tej możliwości mimo próśb graczy, nie wiem co im szkodzi, no kurfa, to tak jak by nie było możliwości wyłączenia wibracji (a przeciez każda gra ma nawet w opcjach taką możliwość)

co im szkodzi? tego nie rozumiem

Opublikowano

Może problem leży w innym miejscu :)

Na PC są nieoficjalne sterowniki, pad działa i można dowolnie kolorki zmieniać, ale nie udało się jeszcze nikomu wyłączyć światła, więc może się po prostu nie da :D  ( osobiście w to nie wierzę, ale to Sony jest i wszystkie cuda możliwe )

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Edit - ciekawe info odnośnie sotfu, na X1 zeszło 4.8 mln gier, na PS4 4.2. Czyli początkowa przewaga wyparowała.

Czyli PS4 jest więcej w USA, ale gier kupują więcej posiadacze Xone. Droższa konsola, więcej kupionych gier - widać, że PS4 kupuje biedota z przyczep kempingowych, a Xone bogaci przedstawiciele klasy średniej ;)

Tym bardziej jest śmieszna ta sonda z IGN:  Games Library: PS4 59%/Xone 41%

:P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No z tą lampką to coś im nie wyszło. Osobiście kompletnie już na to nie zwracam uwagi i zapominam. No i nie liczyłbym na jakiś potężny zastrzyk energii jak to kiedyś wywalą, to LEDy są i za wiele prądu nie pobiera, bardziej martwiłbym się o słabą baterię i głośnik w padzie.

BTW.

http://www.pssite.com/news-30514-gracze_zaglosowali___playstation_4_deklasuje_xbox_one.html

Można w końcu zamknąć temat :P

Wszystko jestem w stanie zrozumieć, ale że pS4 ma lepszy kontroler od XO to jakoś nie mogę pojąć. Słyszałem na narzekania że bumpery sa do dupy, ale nie wierze że same bumpery są w stanie sprawić, że pad od ps4 jest lepszy. Ale kto wie, jeszcze pada od Xo w łapie nie trzymałem.

Opublikowano

widać, że PS4 kupuje biedota z przyczep kempingowych, a Xone bogaci przedstawiciele klasy średniej ;)

czyli widać że sytuacja sie odwróciła bo wcześnie 360 był za 600zł + piraty i był mekką biedoty

ale nie udało się jeszcze nikomu wyłączyć światła, więc może się po prostu nie da

nie wiem jak to by miało być możliwe, jakas masakra i dziwactwo

Opublikowano

ale nie udało się jeszcze nikomu wyłączyć światła, więc może się po prostu nie da

nie wiem jak to by miało być możliwe, jakas masakra i dziwactwo

A jak by tak zewrzeć na krótko?

Opublikowano

Jaki tam shitstorm :). Gratulujemy Sony, że po całkowitym zdominowaniu poprzedniej generacji teraz po siedmiu latach wleczenia się na końcu stawki zajęło zaszczytne drugie miejsce wyprzedając X360 o jakieś 1-2%. Jest z czego być dumnym.

Zawsze imponowała mi Twoja skrupulatna wiedza.  :ninja:

Ale że za dużo? Cholera, znowu jestem zbyt miły dla PS3 ;/?

Opublikowano

Na PS4 i PS App jest teraz taka fajna opcja, że przy trofeach jest napisane ile % graczy je zdobyło, dzięki czemu można zobaczyć ile osób kończy gry. Z ciekawości posprawdzałem statystyki tych większych gier i wyniki się tak prezentują:

Battlefield: Bad Company 2 - 38,6%

Battlefield 3 - 31,2%

Battlefield 4 PS3 - 23,1%

Battlefield 4 PS4 - 22,4%

Jak widać gracze woleli BF z jajem, a nie super poważne ratujmy świat :P

CoD: WaW - 30%

CoD: MW2 - 34,4%

CoD: MW3 - 34,8%

CoD: BO - 29,5%

CoD: BO2 - 22,1%

CoD: Ghosts PS4 - 23,2%

W Modern Warfare 3 64,6% graczy zaczęło singla.

W Ghosts tylko 60,6% graczy zabiło pierwszego przeciwnika w singlu.

Assassin's Creed 2 - 48,5%

Assassin's Creed Brotherhood - 45,6%

Assassin's Creed Revelations - 48,3%

Assassin's Creed 3 - 39,9%

Assassin's Creed 4 PS3 - 27,5%

Assassin's Creed Liberation Vita - 26,9%

Dead Space - 36,4%

Dead Space 2 - 38,9%

Dead Space 3 - 40,3%

Dead Space Extraction - 13,4%

Far Cry 2 - 10,2%

Far Cry 3 - 37,4%

Ogromna różnica między FC2 a FC3. To pokazuje jak bardzo poprawili się w sequelu :)

Uncharted - 39,4%*

Uncharted 2 - 45,7%*

Uncharted 3 - 37%*

Uncharted GA - 40,2%*

To trofea za łatwy poziom trudności. Za najłatwiejszy nie ma pucharku.

Crysis - 37,2%

Crysis 2 - 30,2%

Crysis 3 - 23,6%

Resistance 2 - 38,1%

Resistance 3 - 41,7%

Resistance Burning Skies - 38,6%

Killzone 2 - 28,1%

Killzone 3 - 42,4%

Killzone Shadow Fall - 17,4%

Mass Effect - 41,6%

Mass Effect 2 - 48,1%

Mass Effect 3 - 38,6%

Bioshock - 36,6%

Bioshock 2 - 37,2%

Bioshock Infinite - 43,9%

Borderlands - 30,6%

Borderlands 2 - 33,4%

GTA4 - 10,1%

GTA5 - 33,3%

Tylko 64,4% graczy w GTA4 skończyło pierwszą misję.

Medal of Honor - 45,3%

Medal of Honor: Warfighter - 34,6%

Resident Evil 5 - 41,9%

Resident Evil 6 - 28,8%

The Last of Us - 44,3%

XCOM - 12,6%

Dead Nation - 18,8%

Portal 2 - 41,3%

Red Dead Redemption - 26%

Mirror's Edge - 30,6%

Tomb Raider - 48,3%

Deus Ex: Human Revolution - 25,7% [*]

Spec Ops: The Line - 36,4%

Skyrim - 31,1%

God of War 3 - 52,5%

Journey - 71,4%

Homefront - 40,7%

Heavy Rain - 59%

No, to tyle :D

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

poje,bało Cię z tym spojlerem z RDR

e: moderacja na szczęście szybko reaguje, thx

Edytowane przez raven_raven

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.