Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 793,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

pijesz?

`skoro już pytasz to tak, pije

ale akurat nie ma to nic wspolnego z miłością do metal sluga, to była naprawde świetna gierka

Opublikowano

ale kurde MS3 .... cudo! muzyczki z niego moge słuchać zawsze!

o jezu, ta muzyczka :D nie ma bata, jutro odkurzam PS2.

Opublikowano

pijesz?

`skoro już pytasz to tak, pije

ale akurat nie ma to nic wspolnego z miłością do metal sluga, to była naprawde świetna gierka

nie no, tak pytam, bo po postach widać

Opublikowano

Ciekawe dlaczego z posiadaczy PS4 na forumku zostal tylko Yeti :confused:

wydaje Ci sie 

Opublikowano

Ciekawe dlaczego z posiadaczy PS4 na forumku zostal tylko Yeti :confused:

wydaje Ci sie 

Wiem jak jest ale po prostu chcialem zauważyć że już co najmniej kilka jak nie kilkanascie znanych osob pozbyło PS4 ;)

Opublikowano

Dzisiaj wywiazala sie dyskusja na temat wyzszosci Xbox One i Xbox Live nad PSN i PS4. Wciaz jednak nie wiem na jakiej zasadzie ktos to porownuje, bo jedyne z czym PSN ma obecnie problemy to grupy na Vita(czasami trzeba wchodzic i wychodzic by wszystkich slyszec) i FL. Nie mowie, ze to lepsza usluga, bo na bank tak nie jest (chocby przez gorszej jakosci czat glosowy), ale skoro na PS4 nie mam zadnych lagow grajac z kumplami w Killzona, FIFE, NFS i inne, to w czym Xbox Live bylby dla mnie lepszy ? Przeciez te gry nie maja dedykowanych serwerow MS - jak wychodza kwiatki w BF4, to to samo czeka na nas na Xbox One.

Pomijam fakt, ze obecnie PSN wspolpracuje w pelni z PS3, VITA, PS4, mozesz grac wspolnie w gry crossgamingowe, w niektore indyki moge grac zarowno na PS3/vita/PS4, przenosic save'y, wspolne osiagniecia, dolaczac do grup uzytkownikow PS4, sprawdzac w co graja z kazdej konsoli i takze to porownywac...

MS ma do ogarniecia raptem 2 konsole, farme serwerow i do tej pory to u nich nie dziala.

To w czym na dzien dzisiejszy Xbox Live ma przewage, jezeli chodzi o Online ? Bo COD Pies dziala na dedykach ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

no wlasnie - czy w COD Ghost na PSN gra jest hostowana przez gracza z najlepszym laczem, bo jak ma także dedyki, to caly marketing MS dotyczący dedykowanych serwerow i ciagle powtarzanie o przewadze przy next genach tej firmy jest z lekka na wyrost.

Opublikowano

Na psn jest wszystko na xbl jest nidz xD

Póki co xbl jest bardziej stabilny, dedykowane serwery, nie ma lagow, nie ma konserwacji i najważniejsze nie ma w nazwie playstation

Po prostu xbox one

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Kubson, ale wlasnie ustaliłem, ze w BF4, NFS, FIFA 14, czyli w grach które pocinam non stop dedykow nie ma. To sa serwery EA.

Rozumiem, ze Live jest stabilny, ale poza 1 awaria na początku PSNu od 1,5 miesiąca wszytsko działa bez zarzutu.

Z tego co mi mistrz CODa tłumaczy - jedynie COD jest multiplatforma, która ma dedykowane serwery MS, na PS4 jest hybryda, można trafic albo na dedyki, albo na hosta z mocnym laczem.

Tak czy siak Sony zrobilo ogromny postep, ze w ogole w sprawach online konkuruje z Xbox Live.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Metal Slug 3 na Xboxie1 to dopiero masara. Praktycznie ( upraszczając ) może ją ukończyć tylko osoba która nauczyła się w to grać np. na PS2. Dlaczego ? Jedynie 5 kontynuacji i użycie każdej kończy się wywaleniem na sam początek planszy ( nie ma grania od miejsca gdzie się zginęło ). Nauczenie się jak sobie poradzić z danym elementem to masakra, a ostatnia mega długa plansza, koszmar. Chyba najtrudniejsza gra w jaką grałem ( ta wersja, bez znajomości, nauczenia się gry, na innych prostszych edycjach, kucia systemów z yt ( chociaż nie wiem, czy wiele pomogą )). 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Widze ze dyskusja o mojej ulubionej serii. Co do jakosci kolejnych czesci zgadzam sie w wiekszosci z Yano, poza tym ze moja ulubiona czescia jest X. Te rozmyte bure tla zniszczyly nowsze czesci.

@raven siodemka nie jest do konca exem na dsa. XX wyszedl na psp.

Opublikowano

Jeśli już przy operacjach jesteśmy, muszę donieść że executive producer stwierdził w tym filmiku że Definitywna Lara JEDNAK będzie w 60 FPS na PS4 :)(specjalnie wstałem żebyście wiedzieli :) )

ale wam humor poprawilem cnie ?

http://www.twitch.tv/gamesradar/b/497373767

Skip to 50:35

"this is the PS4 version and it run at 60 fps"

Inne źródła potwierdzają że na X1 mamy zazwyczaj 30 FPS, z 45 FPS w najbardziej spokojnych momentach, a na PS4 przez większość czasu 60 FPS.

5whPQvi.png
igoNc1qhWZW8k_zps1175ea1a.gif

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Przecież Skyrim ma tak drewniany system walki, ze wymienianie go w grach z dobrą walką mija się z celem.

Nie jest taki zły, troszke dopracowania i byłoby idealnie.

Opublikowano

Do Dark/Demon's Souls mu daleko.

ojj (pipi)a skyrim z takim systemem walki byłby genialny <3

Opublikowano

Żeby tylko nie było tak, że devi specjalnie downgradeują gry tak aby te na PS4 były równie słabe graficznie, co te na XBONERa

Opublikowano

Beki z X1 ciag dalszy, co w konsoli 8x mocniejszej od poprzedniej generacji jest takiego zje banego ze gre z poprzedniej generacji cagnie w 1080p max 45fps.

Opublikowano

nie przesadzaj, to ze xone jest slabszy od ps4 to fakt ale juz ze nie ciagnie jakiejs gry z zeszlej generacji to wina tylko i wylacznie tworcow ze nie chce im sie optymalizowac silnika. To tak jakbys napisal ze ps3 to szrot bo taki Haze chodzil chyba w 600p w 20fps, a wygladal chyba gorzej niz Black z ps2, postaw sie ten tytul wobec takiego uncharted2/3 czy god of war3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.