Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

pijesz?

`skoro już pytasz to tak, pije

ale akurat nie ma to nic wspolnego z miłością do metal sluga, to była naprawde świetna gierka

Opublikowano

ale kurde MS3 .... cudo! muzyczki z niego moge słuchać zawsze!

o jezu, ta muzyczka :D nie ma bata, jutro odkurzam PS2.

Opublikowano

pijesz?

`skoro już pytasz to tak, pije

ale akurat nie ma to nic wspolnego z miłością do metal sluga, to była naprawde świetna gierka

nie no, tak pytam, bo po postach widać

Opublikowano

Ciekawe dlaczego z posiadaczy PS4 na forumku zostal tylko Yeti :confused:

wydaje Ci sie 

Opublikowano

Ciekawe dlaczego z posiadaczy PS4 na forumku zostal tylko Yeti :confused:

wydaje Ci sie 

Wiem jak jest ale po prostu chcialem zauważyć że już co najmniej kilka jak nie kilkanascie znanych osob pozbyło PS4 ;)

Opublikowano

Dzisiaj wywiazala sie dyskusja na temat wyzszosci Xbox One i Xbox Live nad PSN i PS4. Wciaz jednak nie wiem na jakiej zasadzie ktos to porownuje, bo jedyne z czym PSN ma obecnie problemy to grupy na Vita(czasami trzeba wchodzic i wychodzic by wszystkich slyszec) i FL. Nie mowie, ze to lepsza usluga, bo na bank tak nie jest (chocby przez gorszej jakosci czat glosowy), ale skoro na PS4 nie mam zadnych lagow grajac z kumplami w Killzona, FIFE, NFS i inne, to w czym Xbox Live bylby dla mnie lepszy ? Przeciez te gry nie maja dedykowanych serwerow MS - jak wychodza kwiatki w BF4, to to samo czeka na nas na Xbox One.

Pomijam fakt, ze obecnie PSN wspolpracuje w pelni z PS3, VITA, PS4, mozesz grac wspolnie w gry crossgamingowe, w niektore indyki moge grac zarowno na PS3/vita/PS4, przenosic save'y, wspolne osiagniecia, dolaczac do grup uzytkownikow PS4, sprawdzac w co graja z kazdej konsoli i takze to porownywac...

MS ma do ogarniecia raptem 2 konsole, farme serwerow i do tej pory to u nich nie dziala.

To w czym na dzien dzisiejszy Xbox Live ma przewage, jezeli chodzi o Online ? Bo COD Pies dziala na dedykach ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

no wlasnie - czy w COD Ghost na PSN gra jest hostowana przez gracza z najlepszym laczem, bo jak ma także dedyki, to caly marketing MS dotyczący dedykowanych serwerow i ciagle powtarzanie o przewadze przy next genach tej firmy jest z lekka na wyrost.

Opublikowano

Na psn jest wszystko na xbl jest nidz xD

Póki co xbl jest bardziej stabilny, dedykowane serwery, nie ma lagow, nie ma konserwacji i najważniejsze nie ma w nazwie playstation

Po prostu xbox one

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Kubson, ale wlasnie ustaliłem, ze w BF4, NFS, FIFA 14, czyli w grach które pocinam non stop dedykow nie ma. To sa serwery EA.

Rozumiem, ze Live jest stabilny, ale poza 1 awaria na początku PSNu od 1,5 miesiąca wszytsko działa bez zarzutu.

Z tego co mi mistrz CODa tłumaczy - jedynie COD jest multiplatforma, która ma dedykowane serwery MS, na PS4 jest hybryda, można trafic albo na dedyki, albo na hosta z mocnym laczem.

Tak czy siak Sony zrobilo ogromny postep, ze w ogole w sprawach online konkuruje z Xbox Live.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Metal Slug 3 na Xboxie1 to dopiero masara. Praktycznie ( upraszczając ) może ją ukończyć tylko osoba która nauczyła się w to grać np. na PS2. Dlaczego ? Jedynie 5 kontynuacji i użycie każdej kończy się wywaleniem na sam początek planszy ( nie ma grania od miejsca gdzie się zginęło ). Nauczenie się jak sobie poradzić z danym elementem to masakra, a ostatnia mega długa plansza, koszmar. Chyba najtrudniejsza gra w jaką grałem ( ta wersja, bez znajomości, nauczenia się gry, na innych prostszych edycjach, kucia systemów z yt ( chociaż nie wiem, czy wiele pomogą )). 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Widze ze dyskusja o mojej ulubionej serii. Co do jakosci kolejnych czesci zgadzam sie w wiekszosci z Yano, poza tym ze moja ulubiona czescia jest X. Te rozmyte bure tla zniszczyly nowsze czesci.

@raven siodemka nie jest do konca exem na dsa. XX wyszedl na psp.

Opublikowano

Jeśli już przy operacjach jesteśmy, muszę donieść że executive producer stwierdził w tym filmiku że Definitywna Lara JEDNAK będzie w 60 FPS na PS4 :)(specjalnie wstałem żebyście wiedzieli :) )

ale wam humor poprawilem cnie ?

http://www.twitch.tv/gamesradar/b/497373767

Skip to 50:35

"this is the PS4 version and it run at 60 fps"

Inne źródła potwierdzają że na X1 mamy zazwyczaj 30 FPS, z 45 FPS w najbardziej spokojnych momentach, a na PS4 przez większość czasu 60 FPS.

5whPQvi.png
igoNc1qhWZW8k_zps1175ea1a.gif

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Przecież Skyrim ma tak drewniany system walki, ze wymienianie go w grach z dobrą walką mija się z celem.

Nie jest taki zły, troszke dopracowania i byłoby idealnie.

Opublikowano

Do Dark/Demon's Souls mu daleko.

ojj (pipi)a skyrim z takim systemem walki byłby genialny <3

Opublikowano

Żeby tylko nie było tak, że devi specjalnie downgradeują gry tak aby te na PS4 były równie słabe graficznie, co te na XBONERa

Opublikowano

Beki z X1 ciag dalszy, co w konsoli 8x mocniejszej od poprzedniej generacji jest takiego zje banego ze gre z poprzedniej generacji cagnie w 1080p max 45fps.

Opublikowano

nie przesadzaj, to ze xone jest slabszy od ps4 to fakt ale juz ze nie ciagnie jakiejs gry z zeszlej generacji to wina tylko i wylacznie tworcow ze nie chce im sie optymalizowac silnika. To tak jakbys napisal ze ps3 to szrot bo taki Haze chodzil chyba w 600p w 20fps, a wygladal chyba gorzej niz Black z ps2, postaw sie ten tytul wobec takiego uncharted2/3 czy god of war3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.