Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bez multiplatform to nintendo nie uciągnie w tej generacji.

No... to już się dokonało. Od Wieśka 3 w górę Wii U nie dostanie NIC, co na PS4 i XO będzie szło w melonach. Po 7 latach X360 na rynku zrobić taką samą konsolę. Miszcze.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ba, Wii U nie dostaje nawet teraz żadnych multiplatform, które jeszcze wychodzą na X360 i PS3, więc są jeszcze bardziej w (pipi)e pod tym względem. A jak za rok, półtora, wsparcie dla X360 i PS3 będzie bardzo wybiórcze, to Wii U przestanie się liczyć już całkowicie. Jak dla mnie, to wielki krok w tym kierunku nastąpi na targach E3, a ten rok będzie dosyć przełomowy pod tym względem, bo czeka nas wysyp za(pipi)iście wyglądających, next-genowych gier. Wii U tego nigdy nie zobaczy. A ludzie chłoną grafikę, znane serie, nowe rozwiązania, multitasking, chat głosowy, znane serie - Wii U nie ma nic oprócz Mario i Zeldy, jeszcze Donkey Kong. Konsola dla wybranych.

Opublikowano

Zelda albo Metroid na konsoli o mocy ps4 i mam mokro.

Opublikowano

30 stycznia Szefostwo Nintendo ma debatować, od 3 dni Amazon wyprzedaje WiiU,  Ciekaw jestem co wymyślą, bo ciężko mi uwierzyć, że N podzieli losy Segi

Edytowane przez chris85

Opublikowano

N na pewno nie podzili losów Segi, dość powiedzieć, że Nintendo od jakiegoś czasu jest warte więcej niż Sony (#eksajt!!!) ;).

Wii U tylko będzie sobie na uboczu, a oni coś będą kombinować. Hajsu mają dosyć, miejmy tylko nadzieję, że wyciągną odpowiednie wnioski. A multiplatformy na Wii U skończyły się równie szybko jak się zaczęły.

Opublikowano

Idąc dalej, jeśli chodzi o Wii U, to musiało w N dojść chyba do sabotażu. Deweloperzy pod koniec 2011 roku wycisnęli z PS3/X360 max (prócz Naughty Dog, ale oni są z innego wymiaru), a już z pół roku wcześniej rozpoczęły się komentarze, które z czasem zaczęły przypominać lament - że chłopaki nie mogą nic sensownego już zrobić, bo maszynkom Sony i MS brakuje pary. No i Ninny wypuściło pod koniec 2012 niemal to samo. Albo byli aż tak pewni, że babcie z domów spokojnej starości z Wii w szafie sięgną po GamePada, albo tam w Kioto ostro ćpają.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Nintendo jest bogate, zarabiaja na 3ds, stać ich na taką wpadkę. Obstawiam jednak że ostatni raz tak eksperymentują i ich następna konsola będzie dorównywać konkurencji. Multiplatformy i exy od nintendo? Ja bym brał.

Opublikowano

Handheld z możliwością podpięcia pod telewizor (albo i bez takiej możliwości). Nowej, "dużej" konsoli już nie zrobią.

Opublikowano

ja bym chętnie kupił sobie wiiU, od wieków nie miałem nic nintendo prócz emulatora :D Kasa to nie problem, problem to chybiony zakup którego nie zniosę :P 

Nie zdziwiłbym się gdyby szybko spuścili cenę konsol do np 149 funtów i i gier po 24,99 np   Sam Marian tego już nie pchnie

Opublikowano

ja bym chętnie kupił sobie wiiU, od wieków nie miałem nic nintendo prócz emulatora :D Kasa to nie problem, problem to chybiony zakup którego nie zniosę :P

Nie zdziwiłbym się gdyby szybko spuścili cenę konsol do np 149 funtów i i gier po 24,99 np   Sam Marian tego już nie pchnie

Chybiony? Jak nie miałeś Wii to WiiU będzie mega zakupem - jest wstecznie kompatybilne.

Opublikowano

Handheld z możliwością podpięcia pod telewizor (albo i bez takiej możliwości). Nowej, "dużej" konsoli już nie zrobią.

na pewno zrobią, to nie są debile ( chyba :P ) i widzą co robi z rynkiem PS4 i wkrótce XO.

Opublikowano

Bez kitu. Konsola od Ninny o mocy PS4(albo mocniejsza), ich tytuły na wyłączność, multiplatformy, bogate wsparcie dla twórców niezależnych i z konkurencji nie ma co zbierać.

Opublikowano

Chybiony? Jak nie miałeś Wii to WiiU będzie mega zakupem - jest wstecznie kompatybilne.

Nie miałem też PS 3 , jadę od 6 lat na x360. Biłem się z myślami co kupić ale Forum przekonało mnie do PS 3.Kupiłem już kilka gier, więc klamka zapadła konsola wkrótce :) Nie pali mi się. Do polski wracam za 1,5 miesiąca więc znajdę sobie dobrą promocję w UK  na nową zabawke:)

Opublikowano

kiedys myslalem o takim ruchu - pierwszym prawdziwym combo konsoli stancjonarnej i przenosnej - chcesz grac na tv - prosze, chcesz miec pelnoprawny handheld - prosze. Big N majac wrecz monopol i bozy dar w pisaniu genialnych gier pod hendheldy i baze swientych gier na stacjonarki chyba jest jedyna fimra, ktora z powodzeniem moglaby sie rzucic na taki krok. Problemy sa jednak dwa - kazda gra musiala by byc tak skontruowana ze z powodzeniem bylaby grywalna na malym i duzym tv oraz ze przesyl obrazu na tv musialby sie odbywac bezprzewodowo - nie wyobrazam sobie grania w dzisiejszych czasach komfortowo w cos majac kontrolera na kablu

Opublikowano

No. Powodzenia we wpier.dalaniu ogromnego hajsu w produkcję konsoli ze specyfikacjami "na poziomie" PS4/XO, mając na plecach hajs władowany w WiiU, brak doświadczenia w tworzeniu gier w HD i największe firmy 3rd party mające ciebie w du.pie.

Wyjdzie Metroid Prime 4, ja się obs.ram z wrażenia, Guernica też, a potem wejdzie się w wyniki sprzedaży i ujrzy się Metroida na 17 miejscu za Fifą, Battlefieldem 5 i Assassinem w Chinach.

Ludzie, trzeba być realistami. Za dużo się smrodu ciągnie za Nintendo, żeby jeszcze oczekiwać wydania przez nich "normalnego" next gena. Gamecube HD, bo zakładam, że mówimy o czymś takim, owszem, jest piękną ideą, ale nieopłacalną.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

niny powinno olac stacjonarki i skupic sie na handheldach(od zawsze im kibicuje bo tylko oni nas uratuja od hegemonii smartfonow i gier tylko na ekrany dotykowe), tak samo jak sony powinno olac rynek henheldow bo w ogole sie w nim nie odnajduja i skupic sie tylko na stacjonarkach

Opublikowano

No. Powodzenia we wpier.dalaniu ogromnego hajsu w produkcję konsoli ze specyfikacjami "na poziomie" PS4/XO, mając na plecach hajs władowany w WiiU, brak doświadczenia w tworzeniu gier w HD i największe firmy 3rd party mające ciebie w du.pie.

Wyjdzie Metroid Prime 4, ja się obs.ram z wrażenia, Guernica też, a potem wejdzie się w wyniki sprzedaży i ujrzy się Metroida na 17 miejscu za Fifą, Battlefieldem 5 i Assassinem w Chinach.

Ludzie, trzeba być realistami. Za dużo się smrodu ciągnie za Nintendo, żeby jeszcze oczekiwać wydania przez nich "normalnego" next gena. Gamecube HD, bo zakładam, że mówimy o czymś takim, owszem, jest piękną ideą, ale nieopłacalną.

Dobrze wiesz, że Niny jest nieprzewidywalne. Każdy z nas wiedział 2 lata temu co ze sobą przyniesie PS4/XO, kurde ja sam napisałem posta kilka lat temu o wibrujacych triggerach :D <wizjoner> 

Opublikowano

niny powinno olac stacjonarki i skupic sie na handheldach(od zawsze im kibicuje bo tylko oni nas uratuja od hegemonii smartfonow i gier tylko na ekrany dotykowe), tak samo jak sony powinno olac rynek henheldow bo w ogole sie w nim nie odnajduja i skupic sie tylko na stacjonarkach

Na ekranach dotykowych, to zależ też w co gramy. Baldur's Gate 2 to praktycznie to samo doświadczenie, co na PC. Gra jest gigantyczna, wiec spokojnie starczy na pięć podróży samolotem i 10 pociągiem. Wszystko inne to tylko na krótkie posiedzenia na kibelkach się nadaje.

Opublikowano

Najpierw zastanów się co piszesz, bo pierniczysz głupoty. Płacisz, np. te 20$ dostajesz 6 postaci, a później dwie kolejne (które już były podane) i czego tu Twój mózg nie ogarnia?

I nie wiem czy wiesz, ale pewnie nie, możesz to kupić za tę samą cenę także PO premierze pozostałych postaci...

czyli płace, dostaje rozbudowane demo bijatyki i zapewnienie, że dostane kolejne postaci. pisząc, że w ciemno, miałem na myśli to, że płace za coś, co ma dopiero nadejść. coś jak preorder, czy season pass. w porządnej bijatyce, te 15 postaci powinno być i okej, kiedyś tam pewnie będzie, ale na razie ludzie grają w wersję demo i nie daje to pełnego obrazy gry.

tak, raczej domyślam się, że PO wypluciu wszystkiego, zrobią ultimate edition, może wypuszczą na płytce, ale to w takim razie zaużmy, że pełna wersja gry ukaże się kiedyś tam. 

dla mnie to wygląda w ten sposób, że zrobili dwie pieczenie - wyrobili się z grą/demkiem na start konsoli i przytulą grosza, dzieląc grę na segmenty. no i nie ma co pyerdolić, że kupisz se te postaci, co ci się spodobają, bo nawet, jak cie inne nie zainteresują, to chcesz je mieć, żeby sie ich nauczyć i na nie ograć. czyli masz dwa wyjścia - zapłacić mniej, ale z góry płacąc za coś, czego jeszcze nie ma, albo wykupywać kontent stopniowo, ale już odpowiednio drożej. no jest jeszcze trzecia opcja, czyli grać w demo i czekać na pełną wersję.

nie wiem, jeśli chcesz udowadniać, że jednak fajne to jest, to przybliż może te oferty, czy jakiś link, bo dla mnie to wygląda na stare, dobre walenie w chuya deluxe, czyli kolejne po dlc-kach, drylowanie kieszeni.

Opublikowano

Może to jest tak, że na dwa fronty w temacie konsol się nie da . Albo rybki albo pipki jak to mawiał mój tata ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.