Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ale od zawsze bylo wiadomo, sam wiele razy pisalem ze ps plus to marzenia gracza w takich biednych krajach typu polska bo to dla wielu jedyna szansa na dostawe gier do grania bo wydanie 200zl na tytul jak sie zarabia 1200zl i mieszka sie na swoim to masachizm. W cywilizowanych rejonach swiata to po kilku godzinach jakiejs dorywczej najbardziej badziewnej pracy stac cie juz na zakup gierki i po prostu kupujesz to na co masz ochote nie czekajac i trzymajac kciuki by sony laskawie wrzucilo ja do plusa za pol roku

akurat tutaj nie tyle internet=/=real co sytuacja w polsce =/=sytuacja na swiecie

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

23hq9o7.png

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Co by nie mówić, to nadal jest bardzo dobra oferta na PS3 i PSV. Ale przynajmniej teraz też umilkną ludki, co mówią że PS+ psuje rynek, bo gry rozdaje i ludzie nie kupują (co akurat też nie do końca jest prawdą).

Opublikowano

ta zazdrosc xbotow ze tyle lat musieli placic za sama mozliwosc grania online

Opublikowano

No właśnie, PS+ przyniosło kaganek oświaty między szeregi xbotów, wniosło ogień do platońskiej jaskinii. Pokazało czym jest abonament i co powinni z niego mieć. Bunt podniósł się, i larum. To MS rzucił im ochłapy sprzed kilku lat, niczym dobroduszny Kim dający każdemu obywatelowi kilo cukru niczym dar od niebios. W obu przypadkach sposób sprawdzony... :)

Opublikowano

3008dg6.png

Opublikowano

Ja traktuje gry jeszcze jako hobby. Jeżeli jakaś gra mnie ciekawi, to nie czekam, aż dobre Sony da mi ją w Plusie. Bo prostu kupuje najszybciej, jak się da. To działa tez w druga stronę. Miałem tego Plusa jakieś pół roku temu, ale i tak praktycznie w ogóle z niego nie korzystałem, bo to co dali, to albo ograłem albo mnie nie ciekawiło. A grać w gry, tylko żeby je "odhaczyć", pomimo faktu, że się nie podobają już po 2h, to poroniony pomysł. Plus jest dobry dla graczy okazjonalnych, co pykną sobie coś raz na 2 miesiące. Dla tych co kupują nowości na premierę lub 2 miesiące po mniej, ta oferta może nie być atrakcyjna.

Opublikowano

Co by nie mówić o Plusie, za naprawdę niewielkie pieniądze można grać legalnie w wiele gier na konsoli. W życiu bym jeszcze 10 lat temu o tym nie pomyślał.

Opublikowano

Co by nie mówić o Plusie, za naprawdę niewielkie pieniądze można grać legalnie w wiele gier na konsoli. W życiu bym jeszcze 10 lat temu o tym nie pomyślał.

To co mają powiedzieć użytkownicy Steam, gdzie podczas Summer Steam Sale, czy innych okazji są w stanie zdobyć w miarę nowe gry za grosze?

Opublikowano

Kiedyś jak pisałem, że PS+ posiada jedynie garstka posiadaczy PS3 to klapki mnie jechały, a dzisiaj mamy potwierdzenie od samego Sony. Liczba subskrypcji od premiery PS4 potroiła się, a to znaczy, że nawet jakby przyjąć, że wszyscy posiadacze PS4 kupili PS+, to na PS3 usługę wykupioną miało gdzieś w granicach 2-3 mln ludzi.

Link: http://uk.ign.com/articles/2014/01/31/ps-plus-subscriptions-triple-following-ps4-launch

Wiesz, w zaistnialej sytuacji ruchania wiernych marce M$ graczy, czesc przeszla z obozu M$ do Sony, dla nich nie bylo problemem kupic online pass, mieli to we krwi od 8 lat.
Opublikowano

Don - ale czy wziąłeś pod uwagę fakt, że wielu graczy ukończyło tytuły które przez ostatnie lata Sony fundowało w Plusie znacznie wcześniej? Moim zdaniem jak na kompletnie opcjonalną usługę to dobry wynik.

Myślisz, że gdyby XL było na takiej samej zasadzie jak PSN (free) to 50% użytkowników wykupiłoby pakiet Gold? Nie sondze.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

To co mają powiedzieć użytkownicy Steam, gdzie podczas Summer Steam Sale, czy innych okazji są w stanie zdobyć w miarę nowe gry za grosze?

Powinni również się cieszyć. Chociaż na Steam czasami to aż przesada, a jak wiadomo od przesytu można zwymiotować. A kupowanie gier tylko dla samego zbieractwa, to trochę zboczenie.

Poza tym jeśli ktoś nie jest snobem z nadmiarem czasu, który kupuje gry jak leci, to Plus nadal jest atrakcyjny, gdyż może dostarczyć gier które z jakiś przyczyn się przegapiło, albo nie chciało się ryzykować.

Opublikowano

Ehh, włączyłem Bioshocka Infinite z plusa i po ps4 nie potrafię przestawić się na niższe rozdzielczości. Z tego co kojarzę, to na PS3 chyba 720p nawet nie ma ? Co jak co, trzeba współczuć posiadaczom xbone, ciągle siedzieć w starej generacji :P

A tak poważnie, to IMO Bioshock wygląda dla mnie mega dziwnie, coś jak Alan Wake, rozmyte to wszystko, chyba za długo nie pogram :/

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ale wiesz, ze Online Pass a abonament XBLGold/PS+ to 2 różne rzeczy ?

To prawda Xbox bez gooda jest bezuzyteczny, PS3 nie, PS4 w polowie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Don - ale czy wziąłeś pod uwagę fakt, że wielu graczy ukończyło tytuły które przez ostatnie lata Sony fundowało w Plusie znacznie wcześniej? Moim zdaniem jak na kompletnie opcjonalną usługę to dobry wynik.

Myślisz, że gdyby XL było na takiej samej zasadzie jak PSN (free) to 50% użytkowników wykupiłoby pakiet Gold? Nie sondze.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo dokładnie to samo pisałem od samego początku, tylko że zawsze klapersy miały inne zdanie, że miliony ludzi ma Plusa bo taka wartość wysoka, a jak pisałem, że Plusa ma garstka bo to opcjonalna usługa to mnie wyśmiewali.

Zaraz się okaże, że wszyscy się ze mną zgadzali od samego początku :P

Opublikowano

A tak poważnie, to IMO Bioshock wygląda dla mnie mega dziwnie, coś jak Alan Wake, rozmyte to wszystko, chyba za długo nie pogram :confused:

Się naczytałem jak to Infinite kiepsko działa na konsolach, wczoraj grałem 2h i jakoś tego nie widzę. Powiedziałbym, że biorąc pod uwagę całą panoramę otoczenia itp. to gra chodzi wręcz świetnie.

Opublikowano

Nie czytałem Twojego poprzedniego posta ale skoro tak to zwracam honorek. Teraz obie usługi są przymusowe. Tylko trochę chvjowo ze strony M$ że korzystanie z większości rzeczy na x! wymaga posiadania subskrypcji Gold. A na PS4 każdy praktycznie chce grać online więc Sony samo wymusiło kupno pakietu. 

Infinite wygląda bardzo przyzwoicie. To podobny przypadek co konsolowa edycja Dishonored.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ale wiesz, ze Online Pass a abonament XBLGold/PS+ to 2 różne rzeczy ?

To prawda Xbox bez gooda jest bezuzyteczny, PS3 nie, PS4 w polowie.

Tu sie z Toba zgodzę:) Ale licze ze inicjatywa zapoczatkowana przez PS+ rozwinie skrzydła na nowych konsolach niezaleznie od tego czy to Xbox czy PlayStation a moze WiiU.

Opublikowano

Wii U? Nie liczyłbym na to. Konsolka przeżyje głównie ze względu na swoje exy i to jeśli Nintendo ich trochę natrzaska. Tymczasem wycofali nawet DLC do Batmana bo za mało chętnych.

Opublikowano

Jeżeli na WiiU miałoby być coś w stylu Plusa na PS3 to policzmy:

- 80 mln PS3 - 2 mln Plusowiczów

- 6 mln WiiU - potencjalnych subskrybentów... 10? :P

No i żeby coś wrzucać do abonamentu to muszą być gry third party, a tego na WiiU praktycznie nie ma.

Opublikowano

Na WiiU by wystarczyło gdyby wreszcie dali klasyki z gba i snesa, na tym tablecie fajnie by sie grało.

Opublikowano

Beka z płatnego multi w jakiejkolwiek postaci. 

Biedny MaZZeo tyle kabony wywali by pograć w multi TitanFall w 720p.

Opublikowano

Na WiiU by wystarczyło gdyby wreszcie dali klasyki z gba i snesa, na tym tablecie fajnie by sie grało.

Mają być gry z DS'a co mnie baaaaaardzo cieszy :D

Opublikowano

Konsole Nintendo utrzymują przy sobie core'owego gracza tylko ze względu na gierki Ninny. Multiplatformy nigdy nie istniały. No może na GCN.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.