Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

IMO nawet jakby zupgrade'owane GTA V mogło chodzić na PS4 i Xbonie w 60fps... to byłoby zalokowane na 30fps. Chyba nikt rozsądny nie myśli, że GTA VI będzie chodzić na konsolach w 60fps? Będzie to stanardowe 25-30fps. I dlatego R* nie wyda "starszej" części w 60fps aby ~3 lata później chwalić się nową grą, która ma o połowę mniej fps'ów.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A co w tym dziwnego, gdyby kolejna część GTA była w 30FPS? Według mnie, nie ma żadnych konkretnych przeciwskazań, by GTA V na PS4 chodziło w 60FPS (z uwagi na przepotężną kartę graficzną). Xbone w takich okolicznościach pewniakiem zatrzymałby się na 30 klatkach.

Opublikowano

Niewazne bo i tak bedzie to gra z past-genow, najwyzej z wyzsza rozdzielczoscia, ale nie oszukujmy sie - wielkiego przeskoku graficznego na bank nie bedzie bo to gra robiona na starsze konsole.

Wlasnie na PS3 i X360 robi najwieksze wrazenie bo gra wyglada tam rewelacyjnie, ekipa Rockstar wycisnela ostatnie soki z konsol, a na nowych systemach nawet z wyzsza rozdzielczoscia i 60FPS nie bedzie robila takiego wrazenia.

Opublikowano

No jakoś nowy Tomb Raider robi wrażenie na nowych konsolach, więc myślę, że to nie byłoby nic trudnego, żeby podsrasować trochę GTA V.

Opublikowano

dkslide11ohd.gif

Wagonik zawsze na duży plus, chociaż rozumiem , że niebezpieczne madafaki muszą mieć fotorealistyczny mrok i odtwórczą rąbankę w gierkach.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

No jakoś nowy Tomb Raider robi wrażenie na nowych konsolach, więc myślę, że to nie byłoby nic trudnego, żeby podsrasować trochę GTA V.

Nie oszukujmy sie - to nadal ta sama gra tyle, ze troche podrasowana, jednak az takich roznic nie ma, glowne to te z polepszeniem wygladu twarzy i wlosow. Ponadto dodano jakies efekty, ale sama gra wyglada bardzo podobnie na filmikach porownawczych.

Opublikowano

TR to jednak korytarzyk w porównaniu z GTA V. Tutaj potrzeba więcej roboty czyli tym samym czasu. Nie wiem czy jest sens się w to bawić skoro gra i tak zeszła w 32,5 mln egzemplarzy i to na dwóch platformach.

Opublikowano

A gra cały czas jest droga, strach pomyśleć jak będzie ją można na luzaku kupić za 20-30$.

Opublikowano

sony załatwi za rok gtav do plusa i wyprzeda reszte konsol  z magazynów.

Opublikowano

W Plusie to jeszcze chyba nawet GTA IV nie dawali a Ty o "V" marzysz xD. Zanim GTA V stanieje to minie jeszcze parę ładnych miechów.

Opublikowano

Ja nie marze, ja tylko pisze co by sie dzialo gdyby do tego doszło.

Kazda decyzja zwiazana z gtav jest zwiazana z zyskiem.

Czy to konwersja na pc, nowe konsole  czy sprzedaz do plusa, w odp. czasie to nastepne miliony na konto firmy przy proporcjonalnie mniejszym wkładzie pracy.

Opublikowano

Wystarczy spojrzeć o ile % wzrosły przychody Take-Two. Taki zysk może się trafić tylko przy premierze nowego GTA. Ciekawe ilu wydawców musiało już walczyć o Rockstara xD.

Opublikowano

Ja nie neguje VR, tylko formę w jakiej ją podają czyli "ustrojstwo zakładane na głowę". Za 10-15 lat będą podpinać jednym kabelkiem bezpośrednio do ośrodka w mózgu odpowiedzialnego za wzrok, słuch, węch, czucie itd. i fajnie.

kinect zły bo korpo śledzi ale kabel w czachę już spoko bo next gen i czuć pot snejka <ok>

Opublikowano

gtav na vite, tym sposobem sony wyczysciloby półki sklepowe.

Czy nawet los santos stories, dlaczego nir powtorza takich genialnych zagran.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Albo jakieś inne, ekskluzywne GTA. Ale już to widzę jak Rockstar zabiera się do roboty przy takim tempie sprzedaży Vity.

Opublikowano

rockstar robilo coś na vitę, twitował o tym 2 lata temu redaktor z ign. Nigdy jednak oficjalnie nic nie potwierdziło samo R* więc można iść w ciemno, że projekt anulowano lub zawieszono. Max maxem co w chwili obecnej może dobrego spotkać vitę to port san andreas z wersji na smartfony z obługą dwóch gałek i trofeów.

zresztą co anulowali lub zawiesieli z tego co wiemy dotychczas:

- metal gear rising

- remastery zone of the enders

- cos od rockstar

- bioshock

- medal of honor w stylu killzone liberation

- warior's lair czyli ten sonowy klon diablo

Opublikowano

Wydaje się, jakby Sony nie miało kompletnie żadnego pomysłu na Vitę. Podobnie jak Nintendo nie ma pomysłu na Wii U.

Opublikowano

Oba sprzęty są już spalone. MS też spali Xone jeśli w odpowiednim momencie nie zrównają ceny z PS4 i nie wprowadzą konsoli do pozostałych krajów. Rynek nie daje drugiej szansy.

Opublikowano

pomysl mialo ale debilny..."przyłożmy się do vity przez pierwszy rok jej istnienia, wyplujmy kilka ekskuzywow i kontynuacji znanych marek, a potem skupmy sie w 100% na ps4". W praktyce wyszło to tak, że te ich pierwsze, a zarazem jedyne uderzenie porządnych tytułów nie przyniosło za sobą dużego wyniki sprzedaży, który miał w założeniu zagwarantować, że firmy zewnętrzne chętnie tworzyłyby gry na ten sprzęt wzorem psp i powstał klops. 2013 rok już był rokiem indyków dla vity, 2014 szykuje się na rok lokalizacji gierek japońskich. Sony dalej nie zamierza poważnie podejśc do tematu o czym świadczy trąbienie, że na ps4 powstaje obecnie 40 exów od studiów wewnętrznych przy 0 (ZERO) zapowiedzianych exach od zachodnich wewnętrznych teamów developerskich na vitę.

te całe remote play z ps4 czy playstaton now to tylko mydlenie oczu by dalej łudzić graczy, że sony kocha vitę

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Vita to jest teraz takie uzupełnienie do PS4 i dlatego wprowadzają tańszy w produkcji model. Nie zapowiadają teraz nowych, dużych tytułów i nie bardzo wiem czemu. Vicie pomógłby taki nowy Ratchet czy God of War.

Opublikowano

Vita skonczy jako odpowiednik tableta z wiiu. Nie ma zadnych ciekawych zapowiedzi nie liczac lokalizacji japonszczyzny, ogram pewnie wszystko do konca roku i sprzedam sprzet.

Opublikowano

jak pisze - w chwili obecnej sony nie produkuje ani jednego exa na vitę od swoich studiów wewnętrznych spoza japonii - to jednoznacznie wg mnie swiadczy gdzie mają vitę.

Mimo wszystko vita martwa nie jest, o dziwo premiera vity ver2000 i god eatera2 w japonii we wrześniu 2013 zdziałała cuda - vita na stałe zakotwiczyła jako druga najchętniej kupowana konsola w tym kraju, mając sporą stratę do co tydzień górującego 3ds ale też wielką przewagę chociażby nad wii u. Premiera ps4 pewnie zapchnie ją na trzecie miejsce ale też jeszcze bardziej ją na nim umocni. Sukcesy sprzedażowe GE2 i reeedycji FFX też pokazują, że ktoś gry na ten sprzet kupuje. Problem jest jednak jeden i boje sie, że juz nigdy go sony nie rozwiaze jak tak dalej bedzie postepowac - poza jednym krajem - japonia - ta konsola jest martwa. Graczowi pozostana indyki i lokalizaje (raz na jakis czas, bo wiekszosc jednak nie opuszcza jpn) gier z kraju kwitnacej wisni

Opublikowano

Może i trochę szkoda Vity, ale powiedz szczerze.. Wolałbyś aby np. takie Naughty Dog zamiast zrobić The Last of Us na PS3 lub jakąś nową dużą grę na PS4, poświęciło ten czas na grę dla Vity? Ja nie. Tak samo nie chciałbym zaby inne teamy Sony traciły czas na Vitę. Jeśli już to Sony powinno zebrać inne (nowe) teamy do takich celów.

Opublikowano

Ci co kupili Vitę pewnie by chcieli :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.