Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

@Marian446

Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem. Po drugie wyraźnie zaznaczyłem, że w gimbazie jak ktoś ma iPhona(a spokojnie zawsze co najmniej jedna osoba jest) to w porównaniu do innych staje się lepsza, no bo APPLE, drogi telefon i w ogóle #bogactwo(tak zawsze było, jest i będzie, że osoba z czymś lepszym jest bardziej lubiana niż inne osobniki, które tego nie mają). Przecież wiadomo, że każdy normalny człowiek wyrasta z takich zachować więc Ty i Twoi koledzy/koleżanki się tak nie zachowują, generalnie macie wyje.bane. No kur.wa serio to było takie trudne do zrozumienia?

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

>kupowanie telefonu za 3k.

Opublikowano

Troszkę z dupy argument, bliski krewny PCtów za 5 koła hihi

Ogólnie nie jest tak, że spora część posiadaczy lansPhonów ma je w jakimś horrendalnie wysokim abo z zakresu 150zł miesięcznie?

Opublikowano

No ale iphone nie jest kierowany do gimbazy.

funny-reaction-gifs-1.gif

no a niby do kogo jest? chyba sobie żarty robisz, w polsce może jeszcze nie każdego rodzica stać żeby kupić dziecku zabawke za 3000zł, ale w usa jak w gimbazie nie masz ifona to jesteś nikim

iPhone nie jest kierowany do gimbazy. iPhone jest kreowany jako luksusowy produkt który chcesz mieć, a takie są popularne wśród młodych ludzi (którzy często wiążą status majątkowy z wartością człowieka, szczególnie, kiedy sami nie pracują na te zabawki). Warto rozróżniać te dwie sprawy. iPhone na pewno nie był tworzony jako produkt dla gimbazy.

Opublikowano

Miałem iPhone i dla mnie cena do możliwośći jest za wysoka.

Ale logo też musi swoje kosztować.

Zresztą o czym się tu gada. Przecież temat komórek jest parę działów wyżej.

Opublikowano

@Marian446

Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem. Po drugie wyraźnie zaznaczyłem, że w gimbazie jak ktoś ma iPhona(a spokojnie zawsze co najmniej jedna osoba jest) to w porównaniu do innych staje się lepsza, no bo APPLE, drogi telefon i w ogóle #bogactwo(tak zawsze było, jest i będzie, że osoba z czymś lepszym jest bardziej lubiana niż inne osobniki, które tego nie mają). Przecież wiadomo, że każdy normalny człowiek wyrasta z takich zachować więc Ty i Twoi koledzy/koleżanki się tak nie zachowują, generalnie macie wyje.bane. No kur.wa serio to było takie trudne do zrozumienia?

No też drogo sutku czytaj ze zrozumieniem. Nikt w Polskich szkołach nie ma iPhonów, chyba, że dzieci bogatych rodziców, ale oni mogą swoją pociechę podarować czymkolwiek i nie chodzi tu tylko o sprzęt elektroniczny.

Opublikowano

Ja swojego iPhone'a kupiłem za ciężko zarobioną kasę, którą specjalnie z myślą o nim odkładałem i będę polecać ten telefon bez końca, bo pomimo faktu, że dałem blisko 2k za piątkę (3 to za wersje 64GB i to 5S), to cena jak dla mnie w 100% adekwatna jest do jakości tego telefonu. Za to w gimnazjum nie spotkałem jeszcze nikogo, kto by ten telefon miał - jak ja byłem w gimnazjum to iPhone'a jeszcze nie było, ale jak później miałem tam jakąkolwiek styczność z gimbazą to nigdzie nie widzialem iPhone'a, tylko właśnie telefony z Androidem "za złotówkę".

Oczywiście nie uważam, że to znaczy, że gimbaza ich nie ma, ale np. idąc do BUWu (Biblioteka Uniwersytecka) w Wawie i rozglądając się po ludziach, ciężko spotkać kogoś, kto NIE MA iPhone'a. Tam serio wszyscy mają tylko te telefony. Dlatego bardziej jestem skłonny stwierdzić, że to produkt kupowany przez kompletnie innego odbiorce niż gimbus.

Opublikowano

Kiedyś chciałem mieć iPhone'a, bo był smartfonem i to najlepszym, w świecie "zwykłych" telefonów. Tak w 2008-2009 zazdrościłem trochę posiadaczom iPhone'a możliwości przeglądania internetu czy oglądania gdziekolwiek filmików na YT. Sam kupiłem wówczas iPoda Touch jako tańszy zamiennik i wstęp do korzystania z neta na małym ekranie w zasięgu WiFi.

Obecnie iPhone to tylko smartfon jakich wiele. Nadal jeden z najlepszych, ale dziś najważniejsze jego funkcje spełniają urządzenia za ułamek ceny, zaś największą zaletą pozostaje łatwość znalezienia akcesoriów i kompatybilnych urządzeń. Mógłbym go używać, ale przestało mi zależeć, a przy możliwości wyboru chyba wolałbym obecnie coś mocnego z Androidem.

Opublikowano

Z tym jabłkiem to jest tak, że dopóki ktoś nie widział komfortu jaki dają te maszyny to tak gada, że nie jest mu potrzebne. Jak ze wszystkim, jak człowiek zaczyna jeździć samochodem to byle rzęch jest spełnieniem marzeń, a za kilka lat nie wyobrażasz sobie jak można jeździć bez wspomagania kierownicy, automatu, tempomatu, nawigacji, podgrzewanych siedzeń itd. itp.

this

Od kiedy użytkuje OS X nie chce juz wracać do Windowsa :)

no ale oczywiście apple to zło,drogo 

Opublikowano

hmm, a może byście sobie stąd spierdolili z tymi telefonami gdzieś indziej czy coś?

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Z tym jabłkiem to jest tak, że dopóki ktoś nie widział komfortu jaki dają te maszyny to tak gada, że nie jest mu potrzebne. Jak ze wszystkim, jak człowiek zaczyna jeździć samochodem to byle rzęch jest spełnieniem marzeń, a za kilka lat nie wyobrażasz sobie jak można jeździć bez wspomagania kierownicy, automatu, tempomatu, nawigacji, podgrzewanych siedzeń itd. itp.

this

Od kiedy użytkuje OS X nie chce juz wracać do Windowsa :)

no ale oczywiście apple to zło,drogo 

ehh

Opublikowano

Ale w sprawie konsol już chyba wszystko jasne?

ps4 już wygrało generacje, potrzebne są tematy zastępcze
Opublikowano

Spoko, kolejna multiplatforma też będzie w 1080p na PS4 i w 60FPS, a Xbone dostanie 720p i/albo 30FPS. Rutyna.

Opublikowano

No ale iphone nie jest kierowany do gimbazy.

funny-reaction-gifs-1.gif

no a niby do kogo jest? chyba sobie żarty robisz, w polsce może jeszcze nie każdego rodzica stać żeby kupić dziecku zabawke za 3000zł, ale w usa jak w gimbazie nie masz ifona to jesteś nikim

Nie rozumiesz o czym piszemy, to ze dzieciaki wszedzie poza Polska maja iphony w szkolach nie wynika z tego ze sa targetem Apple, predzej targetem sa dla nich ipody/ipady niz iphony, to ze dzieciaki maja takie telefony wynika tylko z tego ze rodzice dostaja te telefony podczas przedluzania umowy za 1-99€/$ - tak, w cywilizowanym swiecie to dobra dniowka w pracy.

Moze i w Polsce w gimnazjum iphone to +10 do znalezienia dziewczyny ale w cywilizowanym swiecie to nic nadzwyczajnego, predzej bys kogos zaskoczyl Z1 czy HTC One niz nowym iphonem.

Opublikowano
Nudne się to już robi:

Sniper Elite 3 closer to 60FPS on PS4, maybe "a bit slower" on Xbox One

In a recent Sniper Elite 3 event, GamingBolt was able to get in touch with Jean-Baptiste Bolcato who is the Senior Producer at 505 Games. According to him, the PS4 version of Sniper Elite 3 will be closer to 60 frames per second but it “may” be a bit slower on the Xbox One. But regardless, they will be pushing the game on both the consoles.

“Well as close as possible to 60 frames per second on both the systems, it will probably be closer to 60 on the PS4 but it drops to around 40 and 50, but you won’t really feel or notice it. It may be a little bit slower on Xbox One but we are hoping to have full priority between the two machines. The only thing the Xbox One won’t have is stereoscopic 3D as they do not support it yet,” Jean said to us.

http://gamingbolt.com/sniper-elite-3-closer-to-60fps-on-ps4-may-be-a-bit-slower-on-xbox-one

Opublikowano

hmm, a może byście sobie stąd spierdolili z tymi telefonami gdzieś indziej czy coś?

Przeciez wiadomo kogo wyruchali.

Opublikowano

hmm, a może byście sobie stąd s(pipi)ili z tymi telefonami gdzieś indziej czy coś?

Przeciez wiadomo kogo wyruchali.

Przypomnij mi.

<hopes to reignite the waaaaar>

Opublikowano

Swoja droga wyobrazacie sobie jaka bylaby sprzedaz gdyby M$ nie zmienil swojego stanowiska co do drm-ow, ciaglego on-line itd?

10:1? 15:1?

Opublikowano

niby czym? konsola jest bardziej awaryjna, bateria w padzie działa pół dnia, jakieś cyrki z analogami, brak ciekawych gier ekskluzywnych, multiplayer stał się płatny, ale mimo tego nadal co chwila są problemy z PSN... chyba że chodzi o wyższą rozdziałkę w kilku grach multiplatformowych, jeśli ktoś tylko tym się kieruje przy kupnie konsoli to powodzenia

Opublikowano

Jatam nigdy nie byłem fanem marki Apple ale

1) jak jakoś na premierę, żona kupiła iPada 2 to od tego czasu włączam laptopa jak ty

Ko muszę czyli do swojego firmowego programu technologicznego.

2) jak mi w pracy z 1,5 roku temu wymienili kom na iP 4s to wiem, że już nie chcę innych telefonów

3) z 3 miechy temu byłem u ziomka w odwiedzinach, w sobotę wieczór na kaca je.bneliśmy sobie 2 długie filmy pod rząd z kompa podłączonego pod TV. Po oglądnięciu ziomek mnie zapytał czy kiedyś wcześniej oglądnąłem 2 filmy pod rząd a baterii ? :) był to ponad 2 letni macbook pro ( mój 3 letni lap trzyma akieś 30 min:):))

Żeby nie było OT fani Sony stracili kolejny oręż z fanami MS, ponieważ Order 1886 nie będzie miał multiplayera, a jak wiadomo dla fanów xboxa MP>>>>>>>>>SP

Opublikowano

niby czym? konsola jest bardziej awaryjna, bateria w padzie działa pół dnia, jakieś cyrki z analogami, brak ciekawych gier ekskluzywnych, multiplayer stał się płatny, ale mimo tego nadal co chwila są problemy z PSN... chyba że chodzi o wyższą rozdziałkę w kilku grach multiplatformowych, jeśli ktoś tylko tym się kieruje przy kupnie konsoli to powodzenia

skończ już, Mazzeo

Opublikowano

a po co multiplayer w The Order, przecież w te gierki Sony nikt nie gra online, dlatego ich konsolek nie ma sensu dłużej trzymać

Opublikowano

1. Mam gwarancje, a okreslenie bardziej awaryjna w usterkach wykrywanych do pierwszego miesiaca uzytkowania nie nazywa sie "bardziej awaryjna"

2.Mi trzyma dzień

3.Jesli problem pojawi sie z analogiem podczas trwania gwarancji Sony daje nowego pada a gwarancja jest liczona od nowa.

4.Stał sie płatny ale niesie dodatkowo ze sobą całkiem fajne gry, jakość usługi porównywalna jak nie lepsza niż u konkurencji.

5. Dodatkowo wyzsza rozdzielczosc w paru grach.

6.Lepszy framerate w praktycznie kazdej grze.

7. O braku ciekawych exow sie nie wypowiadam bo to kwestia gustu a o gustach sie nie mówi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.