Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ja miałem konsolę kupioną w 2007r., ale produkcja z końca 2006r. i wytrzymała do listopada 2011r., a katowałem ją graniem ostro :) Potem już mi się nie chciało jej naprawiać i czekać - od razu kupiłem Slima, na którym gram do dziś. Największą wadą tamtego pudła było to, że głośno pracował.

Edytowane przez [InSaNe]

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

up:

No zapewne skala przetarć gałek padów to podobna skala co RROD i napędy rysujące płyty, z tym że 1-2% na sprzedany 1 milion egzemplarzy robi swój szum medialny. 

I w taki sposób można dogryzać swoim zdrowym, konkurencyjnym kawałkiem plastiku. 

Opublikowano

apropo vity 

vita kolejnego pól-eksa traci

2079865656.jpg

Opublikowano

Ja nie pamiętam - mój xbox z 2008 nadal żyje i działa dobrze, a slim z 2012 0 problemów.

Moj pierwszy Xbox po tygodniu zaczal rysowac plyty, 2 tygodnie pozniej zlamala sie plyta w napedzie, gwara, rzekomo naprawili, po miesiacu RROD, gwara, znow rzekomo naprawili, podpinam, znow rysuje plyty.

Allegro, Xbox 360 Elite - uzywka w stanie idealnym, dziekuje.

Na szczescie moj drugi elite kupiony rok pozniej dzialal juz bez szwanku przez cala generacje (sprzedalem go na PT po ograniu H4).

Opublikowano

PS3 premierowe - padlo, na szczescie juz nie ja bylem jej wlascicielem

X360 premierowe - rysowal plyty, po dwoch naprawach dostalem 4 gry w ramach rekompensaty

PS360 slim/elite - smigaja

Opublikowano

up:

No zapewne skala przetarć gałek padów to podobna skala co RROD i napędy rysujące płyty, z tym że 1-2% na sprzedany 1 milion egzemplarzy robi swój szum medialny. 

I w taki sposób można dogryzać swoim zdrowym, konkurencyjnym kawałkiem plastiku. 

Ale ogarniasz że 2 miesiące od premiery konsoli i tyle przypadków zdarcia analogów o czymś świadczy? Pomyśl co będzie na jesieni.

250zł za pada a gałki ma na poziomie budżetowych gamepadów do blaszaka.

Widziałeś jakieś stoisko z xboxem albo PS3 gdzie były zdarte analogi? Ja nie, a zdarte DS4 nietrudno znaleźć.

Opublikowano

Nie znam skali. Ale wiem że akcja RROD z rysowaniem płyt przez napędy (to ostatnie miał także i mój znajomy) była (lub wydawała się) całkiem spora, skoro MS zdecydował się swego czasu nawet na 3 krotne przedłużenie gwarancji serwis door to door itp. To zrobił szum medialny. I tak samo jest prawdopodobnie z padami od ps4. Może poczekajmy z werdyktem 1 rok?

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

2996.jpg

bawi mnie zmartwienie o pady, przeciez sprawa jest w miare oczywista.

jako ze to dopiero poczatek sony postanowilo przetestowac nowe, tansze  materialy na szeroka skale (nie wszytko musi byc zrobione z tytanu i wlokna weglowego). wypuscili- guma nie zdaje egzaminu- zostanie to poprawione i w sklepach pojawiac sie juz beda bez tej wady. pisalem to pol roku temu i teraz powtorze bo ktos nie zajarzyl i nadal wali glupa- na rynku konsol pierwsi klienci to betatesterzy sprzetu. minie rok, dwa i wiekszosc wad (a zapewniam was ze sie jeszcze pojawia nowe) zostanie wyeliminowana. po co robic big deal? 

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

że muszę mieć achivy/pucharki i funkcje społecznościowe.

Lol co za czasy :teehee:

Opublikowano
Widziałeś jakieś stoisko z xboxem albo PS3 gdzie były zdarte analogi? Ja nie, a zdarte DS4 nietrudno znaleźć.

a ja widziałem, i to większość standów jakie widziałem miala ostro przetarte albo nawet urwane gałki

Opublikowano

apropo vity 

2079865656.jpg

przeciez to tez bylo na 3ds i sprzedalo sie zenujaco(a na 3ds to juz chyba w ogole tylko rodzina devów to kupila) wiec nie dziwie sie ze probuja sie ratowac. Nie grałem ale oceny swiedcza ze to totalny przecietniak

Opublikowano

Przeciez stanowisko Sony jest jasne, wymieniaja pady na nowe w przypadku przetarc galek.

Opublikowano

Podwykonawca spieprzył sprawę w jakiejś bliżej nieokreślonej partii padów z pierwszego rzutu, a teoretycznie najmniej zainteresowani - czyli ci, którzy pada oglądają na standach w sklepie do którego nawet wchodzić nie powinni, będą o tym trąbić przez kolejne siedem lat :rofl:

BTW skąd bociarnia bierze bajki o dwuletniej gwarancji na jedynego?

US:

g) "Warranty Period" for Xbox One, means 1 year from the date You purchased it; and for Accessories, means 90 days from the date You purchased it.

https://support.xbox.com/en-US/xbox-one/warranties-and-repair/console-kinect-warranty

UK:

Without prejudice to any statutory warranty to which You may be entitled under any local law applicable to You, and unless any such law provides for a longer term, Microsoft offers this Warranty, for a term of one (1) year from the purchase date of such Xbox One from an authorized retailer, and 90 days for Accessories purchased from an authorized retailer.

https://support.xbox.com/en-GB/xbox-one/warranties-and-repair/console-kinect-warranty

Niemcy:

Unbeschadet einer gesetzlichen Gewährleistung, die Ihnen womöglich gemäß dem für Sie geltenden lokalen Recht zusteht, und falls dieses Recht nicht eine längere Garantiezeit vorschreibt, gewährt Microsoft diese Garantie für den Zeitraum von einem (1) Jahr ab dem Datum, an dem dieser Xbox One von einem autorisierten Einzelhändler erworben wird, sowie 90 Tage für Zubehör, das von einem autorisierten Einzelhändler erworben wird.

https://support.xbox.com/de-DE/xbox-one/warranties-and-repair/console-kinect-warranty

Microsoft przedłuża najwierniejszym wojownikom za gorliwe bocenie na forach internetowych?

Opublikowano

apropo vity 

2079865656.jpg

przeciez to tez bylo na 3ds i sprzedalo sie zenujaco(a na 3ds to juz chyba w ogole tylko rodzina devów to kupila) wiec nie dziwie sie ze probuja sie ratowac. Nie grałem ale oceny swiedcza ze to totalny przecietniak

Kto by chcial grac w takiego sredniaka jak tyle hitow wyszlo na 3ds'a w tym roku, na vite tez sprzedalo sie slabo bo nikt tej konsoli nie ma.

Opublikowano

Jakas promocja chyba byla ze kazdy kto zarejstrowal konsole na xbox.com dostawal 2 letnia gwarancje.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

PS4 wyprzedziło Wii U pod względem sprzedaży w Europie i Ameryce Północnej ;)

Sony announced over one million preorders had been placed on the PlayStation 4, and it sold over one million units upon its release. It has gone on to sell almost five million units in less than four months.

In those months, it has finally outsold the Wii U in North America and Europe. In North America, 2.46 million PS4s have shipped as opposed to 2.43 million Wii Us. In Europe, 1.91 million PS4s have shipped as opposed to 1.19 million Wii Us.

http://www.spawnfirst.com/news/ps4-outsold-wii-u-north-america-europe/

A jak dojdzie premiera w Japonii, to ojoj. Nintendo musi podjąć radykalne kroki, albo wypuścić nowy sprzęt ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jakas promocja chyba byla ze kazdy kto zarejstrowal konsole na xbox.com dostawal 2 letnia gwarancje.

TAKA PROMOCJA, a w necie widzę tylko temat na reddicie, gdzie rzekomo przedłużyli jakiejś garstce burgerów. Poza tym rozszerzoną gwarancję można sobie wykupić za jedyne 60 funtów.

Opublikowano

To jak w koncu z ta gwarancja jest ?

Bo taka beczulka oczywiscie z Sony a okazuje sie ze MS nie lepszy xD

Opublikowano

na innym forum (polskim) kazdy user informuje, ze po zarejestrowaniu swojej konsoli ma info o 2 letniej gwarancji, podany jest jej koniec <jakismiesiac> 2016.

edit - jeden kolo juz nawet z tego korzystal i odeslali konsolke bez problemow, serwis byl w Niemczech, kurier zabral z Polszy.

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Mój jest jak nówka, ale szanuje się plejstejszon, myje ręce i obcina paznokcie... brudasy.

Nie ma w co grac wiec nie uzywasz.

Proste :potter:

Opublikowano

Marze o tym, aby nintendo olalo swoje chuyowe stacjonarki i zaczelo wydawac na PlayStation ;/

Jesli chodzi o zawartosc gry w grze to nie maja sobie rownych.

Opublikowano

Ja bym chciał zeby ms wykupił nintendo i zeby playstation zdechło,

a tak serio to marzy mi sie konsola od nintendo taki duchowy następca Gamecuba z pełnym wsparciem 3rd part dev.

Opublikowano

Nintendo skonczylo sie na N64 :<

Opublikowano

a tam smecisz. Wii to kawal dobrego sprzetu, wkladales plyte i grales, a nie jak na xboxie, instalacje, patche i zonglerka plytami. Konsola niby dla casuali ale wyszlo sporo perelek z roznych gatunkow. Jesli chodzi o przenosne sprzety to dominacja na rynku od czasu gameboya,

Edytowane przez Guernica

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.