Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 354,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

Tumblr
No image preview

amaZINg magazyn #3

Dobrze nowiny - trzeci numer amaZINg - magazynu, albo broszurki (używamy tego terminu zamiennie) dla fanów gier wideo, jest już dostępny. To 22 strony, na których znajdziecie dużo dobrych gier,...

Edytowane przez philipo

Opublikowano
W dniu 1.01.2025 o 19:12, kazetwu napisał(a):

Cascad, Bolo i Renafe na pewno piszą/pisali do CDA

Cascad nagrywa tez podcast https://lavocado.substack.com/

a dawno temu (okolice 2010/11) robili z Pitą NajgorszyPodcast.

Opublikowano

Ach, myślałem że to będzie jakiś filmik historyczny, a nie pogadanki dwóch gości.

Opublikowano

Jak teraz przejrzałem pierwszy numer specjalny odnośnie PS3 od Psix Extreme a wcześniej przejrzałem kilka numerów specjalnych CD-Action to byłem niesamowicie zawiedziony tym od PSXE. 3/4 to recenzje po latach które są o kant dupy potłuc a numery od CD-Action to dosłownie gęsta publicystyka od pierwszej do ostatniej strony. Chętnie zakupię też i nowy numer.

Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Średnio siada mi motyw przewodni no ale trudno, nie zawsze musi być to co się lubi.

W drugiej polowie lat 90 bylem psychofanem gw. Zbieglo sie to akurat z edycja odswiezonej trylogii na 20lecie nowej nadziei. Zbieralem wszystko co bylo z marka zwiazane a giereki z swiata sw pojawialy aie regularnie. Raczej nie odpuszcze tego wydania.

Swoja droga wtedy te 20 lat to byl jakis prastary odlegly swiat. Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360 reggie

Opublikowano
16 minut temu, Mejm napisał(a):

Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360

Przeglądałem dziś kalendarz psx extreme i za niedługo będzie 15lecie red dead redemption. Tej co zaczynała się w Meksyku. I przecie na forum się z tego śmialiśmy że ci co odpuścili wcześniej i nie dali szansy, to nie wiedzą co stracili. A to było 15 lat temu? O shieeet

Opublikowano
25 minut temu, Mejm napisał(a):

W drugiej polowie lat 90 bylem psychofanem gw. Zbieglo sie to akurat z edycja odswiezonej trylogii na 20lecie nowej nadziei. Zbieralem wszystko co bylo z marka zwiazane a giereki z swiata sw pojawialy aie regularnie. Raczej nie odpuszcze tego wydania.

Swoja droga wtedy te 20 lat to byl jakis prastary odlegly swiat. Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360 reggie

A wiesz, że minął dłuższy czas od premiery GTA Vice City do dzisiaj, niż od wydania jej do czasów, o których opowiada? To jest dopiero kosmos, bo wtedy to się myślało, że to serio było wieki temu (też ze względu, że wtedy mnie nawet w planach nie było xD).

Opublikowano

@mitra Patrząc jakie babole oni potrafią w tym retro sadzić (nawet w datach premier) to byłbym ostrożny z tym "nie znam lub nie wiem"

Opublikowano

Mimo, że w nesie i snesie sie wychowywałem to najcieplejsze wspominam czasy ps2 oraz ps360. Wtedy byłem najbardziej chyba świadomy w to co gram. Ale i giereczki chyba wtedy mialy największy peak jeśli chodzi o całość.

2004 to najlepszy rok gamingowy w historii według wielu krytyków.

Mialem 14 lat i half life 2 instalowałem na 5 płytach.

Rise and shine graczu, delektuj sie, bo to już nigdy nie wróci.

Opublikowano
2 godziny temu, Szwed napisał(a):

A wiesz, że minął dłuższy czas od premiery GTA Vice City do dzisiaj, niż od wydania jej do czasów, o których opowiada? To jest dopiero kosmos, bo wtedy to się myślało, że to serio było wieki temu (też ze względu, że wtedy mnie nawet w planach nie było xD).

No ja sie urodzilem w latach 80 ale wiadomo ze nic sie z nich nie pamieta a tym bardziej jak to w ameryczce wygladalo i sie dopiero nadrobilo sie z czasem. W ogole jesli odjac od moich urodzin tyle samo czasu co do teraz. to tamy drugi rok wojny swiatowej. A przeciez o niej na historii uczyli i Woloszanski w tv mowil...

23 minuty temu, oFi napisał(a):

2004 to najlepszy rok gamingowy w historii według wielu krytyków.

Mialem 14 lat i half life 2 instalowałem na 5 płytach.

Poczatek konca pudeleczek na pc.

Opublikowano

2004 czy 2005 to u mnie szkoła średnia i odwrócenie się od gier. Wydawało mi się że jestem już prawie dorosły i wolałem chyba używki. Miałem słabego kompa, brak konsoli stacjonarnej, ale za to chyba n-gage czy nds, PSP.

Takze np w san andreas już nie grałem bo było dla mnie nudne - „znowu to samo”. Nawet chyba Extrima nie czytałem, bo miałem forum skizo. I teraz ciekawostka:

znałem z meczy online w killzone (psp), takiego gościa - który dilowal mefedronem. I go przedstawiłem kuzynowi i ten potem robił zamówienia po kilka tysięcy złotych. No i ten mu wysyłał paczki z niby jeszcze wtedy legalnym środkiem… z adresu jakiejś fundacji czy schroniska dla zwierząt.

Kurde, ciekawi mnie co u tego gościa :) bo to było ze 20 lat temu … może to teraz w hierarchii jakiś boss? A może dalej gra w gierki i pisuje na forum dla graczy?

Opublikowano

często jak mam stresowe sytuacje, to zamiast grać, zajmuje się pierdołami jakie dodaję na stronę. Tak było tym razem:

https://gracz.2ap.pl/przeglad-pelnych-wersji-z-cd-action/

Dodałem pełniaki z Cd-Action, wraz z opisem (używam narzędzia OCR z PDF).
Dodaję tylko całopłytowe pełniaki, a do ilu numerów mi się uda? Nie wiem, póki co dobrze mi się to dodaje. A zawsze to jakiś poziom nostalgii - sam miałem płytki z gier na ścianie zawieszone, [bonus w pc extreme]

Opublikowano

Zajbiste.

Opublikowano

Pamiętam te żale kiedy CDA zrezygnowało z CD i zostało tylko DVD, że nie szanują czytelników, którzy nie mają takich napędów.