Jump to content

GTA 5 - Pierwsze DLC

Janush

Recommended Posts

Premiera GTA 5 już za nami, wiele osób zdążyło ukończyć główny wątek i pragnie więcej :) I na 99% dostanie, gdy ukaże się pierwsze rozszerzenie do gry. Tak, więc mam do was pytanie: Co chcielibyście zobaczyć w pierwszym DLC fabularnym do GTA 5 ? Jakie macie pomysły na fabułę, jakich elementów chcielibyście dostać więcej itd.

Ja osobiście mam trzy pomysły. Pierwszy jest związany z Franklinem i nielegalnymi wyścigami. Fajnie, jakby ten element mocno rozszerzyli, dodali nowe auta, części, ewentualnie zmienili troszeczkę model jazdy tak, jak motory w dodatkach do gta 4. Całość oprawiona w jakąś fajną fabułę, ogólnie coś ala za szybcy za wściekli tylko mniej wieśniackie hehe ;) Druga propozycja jest związana z Trevorem i tym co robił na wsi/pustyni zanim dowiedział się, że Michael, jednak żyje. Ostatni i według mnie najciekawszy pomysł to coś w stylu dodatku z zombiakami do red dead redemption, ale w świecie gta. Przejeżdżanie opancerzonym wozem w nocy przez miasto przez chmary zombi do bazy, jakiejś miejscówki z bronią albo szpitala z lekarstwami, ogólnie poczucie osaczenia i dramatu całego przedsięwzięcia to świetna sprawa :D Do tego jakieś świetne nowe postacie poboczne, fajne filtry graficzne, jakaś muzyczka grająca w tle, nowe kody i bronie i mnie nie ma ;p

• Downvote 1
Guest suteq

No dla mnie UN do RDR było średnie, ale chętnie obczaiłbym wersję w LS z Trevorem na czele jakiegoś tarana. :D

Chciałbym też rozszerzenia wątku postaci z 4, która pojawia się w V, chyba nie muszę pisać o kogo chodzi, każdy zainteresowany wie. ;)

Tak w ogóle to gdzieś czytałem, że na początku gry mieliśmy zaczynać w Hotelu, a zaczynaliśmy od razu w posiadłości. Może zrobią wątek z tym, zanim Michael wprowadził się do posiadłości i był na początku programu ochrony świadków? Przygarnąlbym. 

W sumie ch.uj, czego nie zrobią to i tak kupię. :D

Z zombiakami to mogą się gonic.

Nie cierpię tej tematyki i byłem strasznie zawiedziony, gdy dowiedziałem się że właśnie o zombiakach będzie traktowac jedyne poważne DLC do RDR.

Myślę, że na dodatek z jedną postacią z podstawki nie ma raczej co liczyc. Jak już to przygotują scenariusz dla wszystkich trzech, ewentualnie dostaniemy pod swoje stery całkiem nowych bohaterów, z czego chyba bym się najbardziej cieszył.

Motyw z zombiakami byłby jak najbardziej za(pipi)isty - klimacik State of decay x100 ^^ Na taką grę czekam od czasu ukazania się Resident Evil ;)

Dzisiaj pobawiłem się chwilę radiowozami + Majkelem w mundurze drogówki. Wcale bym się nie obraził na jakieś DLC pokazujące całą historię od strony Dave'a albo Stevena (lub innego przedstawiciela FIB) :)

Edited by ksips1

Sądzę, że pomysł na 4 postać jest jak najbardziej na miejscu. W kółku wyboru postaci mamy puste miejsce na dole (nie sądzę, żeby było ekskluzywnie zarezerwowane do postaci z multi, odpowiadając na plotki krążące przed premierą). No i oczywiście dużo mówi się o nowych misjach w North Yankton. Już w creditsach widać główną ulicę miasteczka (niegrywalną w linii fabularnej).

No i oczywiście popieram przedmówców. Zombie stanowczo mówimy NIE!

Guest suteq

Było oficjalnie mówione, że miejsce na dole jest dla postaci z multi, bo w GTA V będzie można dynamicznie się przełączać, wystarczy w singlu wybrać naszą postać i gra automatycznie załącza multi, kilkadziesiąt sekund i multi jest załadowane. 

wątpie żeby dodali nowe miasto, to jednak w cholere roboty, o wiele łatwiej zmienić nieco klimat obecnego terenu np właśnie na klimat apokalipsy z zombiakami, mimo że ten temat już sie nieźle przejadł to akurat w świecie GTA mogło by to wyjść bardzo fajnie, jednak troche wątpie czy zrobią znowu to samo (to co bylo w rdr)

Jeżeli powstanie jakieś DLC, to na pewno nie opowie dalszego ciągu wydarzeń po zakończeniu (prosta rzecz -> były trzy diametralnie różne), tylko pewnie znowu zrobią myk jak w GTA IV i opowiedzą historię równolegle z perspektywy innych postaci. Opowieść o ich dawnych napadach by nie przeszła z powodu konieczności zupełnie nowej mapy do gry (NY i inne).

Pewne jest to ze nie bedzie fabularnego duzego DLC..To powiedzial sam szefo Rockstar.Okazalo sie to dla nich nie oplacalne i zajelo bardzo duzo czasu.Gdyby nie te 2 DLC GTA V zostaloby wydane w 2012 roku.Gdyby nie problemy z LA Noir i pomoc przy RDR gra ukazalaby sie w 2011 roku.Ale byly zapowiedzi ze nie beda robic nowego DLC tylko jakies mniejsze.podejrzewam ze dorzuca z 4 napady do singla zajmujace z 3 godzinki i tyle.

Niech porobią mody i nakładki na tą grę np cos w stylu DayZ . Surwiwal w tak duzym miescie , za kazdym rogiem tłumy zgniłkow ,ucieczka w gory ... Widzę to oczyma wyobrazni . Do tego walki w coop-ie i przedzieranie sie czym popadnie z punktu A do punktu B np w celu dotarcia do czołgu, lub smigłowca ... Ogromny potencjał się tu otwiera .

• 2 weeks later...

Mam nadzieje, ze do tej czesci bedzie jakies wieksze DLC i zostanie wydane na plycie bo osobiscie nie kupuje zadnych dodatkow w wydaniu cyfrowym, oby wydali to tak jak Undead Nightmare czy Episodes From Liberty City na plycie i tyle, ktore oczywiscie kupilem w fizycznej formie.

Edited by saptis