Opublikowano 17 maja17 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wszyscy twierdzą że gra jest sztosem zacnym, więc musiała znaleźć się w kolekcji. Pixel art, najlepiej smakuje na switchu😎
Opublikowano 17 maja17 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Te dwie poniżej to wersje promo, sprzedawca myślał że to demówki i sprzedał po 20 złotych za sztukę. Do tych demówek wyżej dostałem jeszcze to:Tak, to jest wersja z jedynym słusznym spolszczeniem od kolegów zza wschodniej granicy. Będę musiał zrobić obraz płyty i wrzucić gdzieś, żeby to złoto nie przepadło w otchłani czasu.
Opublikowano 17 maja17 maj Była taka wersja? Aż muszę poszukać bo wcześniej nie słyszałem.Edit: O w mordę jeża
Opublikowano 18 maja18 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bardzo ciekawa gra, zostałem zaintrygowany. Bardzo cute grafika, przyjemna muzyczka i wciągający gameplay.
Opublikowano 18 maja18 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ostatnio same dobre deale się trafiają, to jak tu nie kupować retro. A że nie samą japońszczyzną człowiek żyje, to nie będę sobie żałował wydań EU/US.No ale po kolei.Pierwszy strzał to gry na Xboksa - w Japonii jest to towar lekko mówiąc niszowy, a ceny od paru lat zaczynają rosnąć. Udalo się ustrzelić kilka exów, które poza JP nigdy nie wyfrunęły, a oprócz tego kilka zachodnich gier, na zasadzie 'czemu nie' - GTA to naprawde piękne wydanie.Cztery mocarne tytuły (Rygar, SVC Chaos, dwa Megateny) i kilka innych solidnych gier w pięknym stanie.Tutaj trochę wypełniacz, będe się zastanawiał co z tym zrobię, część z tych gier mam już w kolekcji - kwestia porównania stanu.Wleciały też zaległe LRG - Cosmic Fantasy, Shin-chan, czy Victory Heat Rally to coś, co zabrałbym ze sobą do samolotu. Oprócz tego Another Code: R w stanie mint niespodziewanie zawitało do moich zbiorów. CoDy to różne wydania, tu też będę musiał pomyśleć, co sobie zostawić - może całość?Gwiazdami tego zdjęcia są zafoliowane Slave Zero na Dreamcasta, World's Scariest Police Chases (mam mega sentyment do tej gry, bardziej arcade'owy Driver), no i mordoklepa z X-Menami. Fajnym nabytkiem jest też... Kubuś Puchatek z paskudną wlepką, no ale zostanie jako świadectwo polskiej distro. Wszystkie papiery do tej gry są po polsku.
Opublikowano 18 maja18 maj 22 minutes ago, ping said:Ostatnio same dobre deale się trafiają, to jak tu nie kupować retro. A że nie samą japońszczyzną człowiek żyje, to nie będę sobie żałował wydań EU/US.No ale po kolei.Pierwszy strzał to gry na Xboksa - w Japonii jest to towar lekko mówiąc niszowy, a ceny od paru lat zaczynają rosnąć. Udalo się ustrzelić kilka exów, które poza JP nigdy nie wyfrunęły, a oprócz tego kilka zachodnich gier, na zasadzie 'czemu nie' - GTA to naprawde piękne wydanie.Cztery mocarne tytuły (Rygar, SVC Chaos, dwa Megateny) i kilka innych solidnych gier w pięknym stanie.Tutaj trochę wypełniacz, będe się zastanawiał co z tym zrobię, część z tych gier mam już w kolekcji - kwestia porównania stanu.Wleciały też zaległe LRG - Cosmic Fantasy, Shin-chan, czy Victory Heat Rally to coś, co zabrałbym ze sobą do samolotu. Oprócz tego Another Code: R w stanie mint niespodziewanie zawitało do moich zbiorów. CoDy to różne wydania, tu też będę musiał pomyśleć, co sobie zostawić - może całość?Gwiazdami tego zdjęcia są zafoliowane Slave Zero na Dreamcasta, World's Scariest Police Chases (mam mega sentyment do tej gry, bardziej arcade'owy Driver), no i mordoklepa z X-Menami. Fajnym nabytkiem jest też... Kubuś Puchatek z paskudną wlepką, no ale zostanie jako świadectwo polskiej distro. Wszystkie papiery do tej gry są po polsku.Jakiś tip gdzie tanio szukać gier NTSC-U na Dreama? Bez oczywistości typu amerykański eBay.
Opublikowano 18 maja18 maj Tanio, Dreamcast, NTSC-U i nie z eBaya - tutaj dużo rzeczy niestety się wyklucza. Ja niestety nie wiem ale nie obrażę się za takiego tipa, koszta wysyłki robią swoje.
Opublikowano 19 maja19 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przygotowania pod Switchero 2 i te gierki w QHD bo 16" oled był za mały do plecaka wszystko bangla ale tak jak mówiłem w temacie Switcha OLEDy mają problem z VRR flickering i ten też miga zwłaszcza podczas loadingów, trzeba wyłączaći trochę gierek na konsolę z najładniejszymi pudełeczkami. Dzięki @Chad Davski za tego Mega Mana, kiedyś wspominałem o nim w temacie PB i fajnie, że udało się sprowadzić
Opublikowano 19 maja19 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Witam, czy tu można wprowadzić trochę demokracji?
Opublikowano 19 maja19 maj 14 minutes ago, funditto said:nie da się już wstawiać zdjęć bezpośrednio z telefonu ?Da się.
Opublikowano 19 maja19 maj Mój stary to fanatyk Jacksona. Pół mieszkania zajebane płytami. Najgorzej.
Opublikowano 19 maja19 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ogólnie nie kolekcjonuję gier, po przejściu sprzedaję, ale teraz gdy mam mniej czasu na granie dotarło do mnie, że jest jeden gatunek gier, który uwielbiam i do którego wracam, więc chciałbym mieć te gry zawsze pod ręką. Chodzi o platformówki. Plan jest taki, żeby zebrać top 15. W tym miesiącu wjeżdża GOTY 2010Edit: Wiem, że sporo osób uważa, że wersje Platinum/Classics/Nintendo Select są gorsze, ale ja podchodzę do tego odwrotnie. Skoro są to używki to wolę brać te wersje, które wyszły później. Edytowane 19 maja19 maj przez funditto
Opublikowano 19 maja19 maj @funditto Też uwielbiam platformówki, jakie jest twoje top 15? Czy to po prostu lista z „metacritic”?
Opublikowano 19 maja19 maj @funditto najlepiej brać to co sprawia Ci przyjemność i to ma w tej zabawie najwięcej sensu :).
Opublikowano 19 maja19 maj 18 minut temu, Arkady napisał(a):@funditto Też uwielbiam platformówki, jakie jest twoje top 15? Czy to po prostu lista z „metacritic”?Z góry zaznaczam, że chodzi o klasyczne platformówki:Super Mario Galaxy 2, Super Mario Odyssey, Super Mario Wonder, New Super Mario Bros U, Super Mario 3D WorldDonkey Kong Country Tropical Freeze oraz ReturnsCrash Bandicoot N'Sane TrilogyCaptain Toad (wiem, że to nie klasyczny platformer, ale uwielbiam go)Yoshi's Woolly WorldKirby's Epic YarnKirby and The Forgotten Landi trzy pozycje, których jeszcze nie ograłem, ale liczę, że wypełnią to top 15 czyli Astro Bot (podobał mi się Playroom i gameplaye tej części), Crash Bandicoot 4 (lubię franczyzę) i Donkey Kong Bananza (uwielbiam Donkey Konga i Super Mario Odyssey, a to chyba jest robione przez ten sam team)W sumie jeszcze bym dorzucił Wario Land Shake Dimension i Ratchet & Clank Rift Apart, a gdybym nadal miał platformy do odtworzenia tych gier to także Super Mario 3D Land i New Super Mario Bros (DS) Edytowane 19 maja19 maj przez funditto
Opublikowano 20 maja20 maj 18 godzin temu, grzybiarz napisał(a):Nieraz w temacie zakupów growych widze jak switchowcy kupują pudełka niszowych gierek. Na żadnej innej konsoli nikt nie kupuje jakichś importów hentajowców z Japonii.
Opublikowano 20 maja20 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Syn chce jeszcze raz ograć Yoshiego (chyba najlepsza gra dla dzieciaka na Switcha) oraz upgrade Mario Party do Jamboree. Rodzinne granie w 4 osoby w ten tytuł to sam miód.
Opublikowano 20 maja20 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dawno juz nie jezdzilem samochodem po miescie w grach. :)
Opublikowano 21 maja21 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. U mnie przekrój generacji - ciąg dalszy.Tym razem udało się zgarnąć kilka brakujących tytułów na Vitę od LRG. Wśród nich jest jedna z trudniej dostępnych pozycji czyli Curse of the Moon.No i Wipeout wreszcie na półce.Nigdy nie grałem w Tonego więc pomyślałem, że wezmę za grosze i spróbuję też wciągnąć synów. No i zaraz premiera 3+4.