Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Piwo się pije, a nie opisuje

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 320,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Piwo się pije, a nie opisuje

można je jeszcze robić ;)

poniżej wędzony Stout na święta 

pDPB4Yq.jpg

Opublikowano

Jeżeli to produkt kolekcjonerski nieprzeznaczony do spożycia, to wszystko w porządku

Opublikowano

Samorobka od poczatku czy jakis gotowiec do uwarzenia? Tez bym musial odkopac swoj zestaw, niestety u mnie tylko z gotowca opcja. Zacieranie na indukcji raczej nie przejdzie, nie mowiac juz o zakupie takiego duzego gara :(

Opublikowano

Od zera, za pierwszym razem jak robiłem to zrobiłem na brewkicie, ale efekt był słaby i zabawy zero. Zacząłem rok temu, od tej pory zrobiłem West coast ipe, vermonta, farmohouse'a z jałowcem i pszeniczniaka. Dzisiaj przelałem tego stouta na cichą fermentacja i za tydzień do butelek, następny w kolejce jest ris z papryką ;)

Opublikowano

Zazdro, moze kiedys sie zmierze od zera.

Dzisiaj wjechalem do ekosklepu, a tam zalew nowosci jak nigdy :D

Na dzis wjezdza Herbal Ale z pietruszka

1502131856.jpg

Do tego south africa pale ale od pinty, obaczym owidzim

pinta%20south%20africa%20pale%20ale.jpg

A juz za miesiac poznanskie targi piwne :banderas:

Opublikowano

Ja poki co chomikuje w piwnicy dwa RISy i portera baltyckiego :D za 5lat sprzedam i zostane milionerem.

Co tam kisisz w tej piwnicy dokładnie? :)

Opublikowano

Porter z płatkami dębu od Komesa i RIS in peace z AleBrowaru. Na dniach ze dwa malinowe portery dołoże jak będą.

Opublikowano

jak ktoś mi freshmarket w okolicy to polecam zajrzeć, RISa piłem i jest bardzo ok, tak że w tej cenie brać i pić, ewentualnie odstawić na jakiś rok, może alkohol trochę się ułoży ;)

22365174_1187027961440984_73541885185927

btw. Browar Grodziski zapowiedział dzisiaj takiego oto wędzonego portera:

22528846_1912394819081017_17975350367714

Edytowane przez ofsajd

Opublikowano

Wędzony porter :dafuq:

Opublikowano

qEzg5qk.jpg

Hejko, nowe piwerka!

Opublikowano

Z Kormorana kiedyś Irlandzkie bardzo mi smakowało.

Opublikowano

Czyżby ktoś tu kupował w sklepie pod wiaduktem? Ja swoją Widawę oraz tego portera z wiśnią odbieram w środę. Rozi daj znać jak ten porter właśnie

Opublikowano

Bardzo fajne połączenie, czuć paloność portera, jednak na koniec dochodzi kwaskowatość soku wiśniowego, nie smakuje chemicznie, jest git.

Opublikowano

I tak słupskie browarium najlepsze w polsce, chuja wiecie.

Edytowane przez Okie from Muskogee

Opublikowano

@Malibu Nie, zaopatruje się zazwyczaj w świecie piwa, bimberku i piwku oraz w sklepie na kobierzynskiej ;)

Opublikowano

qEzg5qk.jpg

Hejko, nowe piwerka!

PLusik za Trapeza + Świetne są te pszeniczniaki owocowe. Ale chyba wolę Mango Wheat też od Radugi chyba. Nie jest tak kwaśny. Z płatkami owsianymi albo laktozą też są świetne piwa owocowe.

Opublikowano

Jaki przerost formy nad treścią xd  

Na pewno w szafie? Może w komodzie z drewna dębowego ze słojami rozchodzącymi się pionowo i stąd ten wypadek?

k8bHLTf.jpg

Tokar, masz to swój przerost formy nad treścią :D

Idzie zima, nadchodzi czas Porterów i RISów, do wypicia czekają Pohjala, Dugges i Omnipollo :master:

Opublikowano

Pohjala świetny porter, Widawy od ofsajda również (chociaż najmniej mi przypadł do gustu ten z beczki po rumie). Polecam również spróbować risa od Pohjali- Pime Öö Islay BA, leżakowany w beczce po Laphroaigu. Oczywiście jak ktoś lubi dym i torf. :)

Opublikowano

Polecam również spróbować risa od Pohjali- Pime Öö Islay BA, leżakowany w beczce po Laphroaigu.

Powiedz gdzie to dostać w Lublinie to Cię ozłocę.

Opublikowano

Napisałem chmurce pw, ale napisze też tu dla innych szanownych mieszkańców Lublina- sklep Kraftowy, Kawaleryjska 20 A. Dobry wybor sztosow, a jak czegos akurat nie ma, to na życzenie właściciel sprowadza. Nie ważne czy piwo polskie, czy zagraniczne.