Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jak Pan @chmurqab rzekł powoli zaczyna się sezon na stouty, portery i tym podobne znakomitości.

Z tej też okazji wczoraj Ragnar z browaru 3 kumpli, a dziś Gravedigger od Brokreacji.

Oczekiwania miałem wysokie do obu - nie zawiodłem się.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 318,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

U mnie wjechał nowy RIS in Peace z cynamonem i skórką pomarańczy, ZŁOTY MNICH, czyli Saison IPA i ten Komesik Sherry Oloroso.

Opublikowano

@Rozi i jak ten hype'owany komes?

Idiota miał być na jutro, ale...również sztos.

Opublikowano

Komesa zostawiam na jutro :cool2: To był tylko T E A S E R

Opublikowano
  • Autor

IMO Komes taki sobie, mozna wypic, ale raczej nie bede do niego wracac - wole Barley Wine.

Opublikowano

Cieszę się, że coraz więcej ciemnych piw wjeżdża na półki sklepowe bo zatęskniłem za nimi.
Porter z browaru Birbant bardzo solidny i klasyczny.
Browar Zakładowy i ichniejszy eksperyment Quadrupel z malinami, miłe zaskoczenie bo faktycznie czuć maliny, może ciut bardziej agresywny w smaku niż belgijskie dobre Quadruple, niestety cena 18.5 za małe szkło odstrasza.
Porter Noster z Czarnej Owcy to sztosiwo, na zdjęciu leżakowane w beczkach po calvadosie i koniaku... ale najlepsze to beczka po bourbonie (zwycięzca Konkursu Piw Rzemieślnicznych w zeszłym roku), na szczęscie wyrwałem jedno : )

wLtBejz.jpg?1

Opublikowano

Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. 

Brand_Creation_and_Packaging_Design_for_

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. 

Brand_Creation_and_Packaging_Design_for_

Warto korzystać bo kwasów będzie coraz mniej. 

Opublikowano
  • Autor

Kupilem sobie Grand Imperial Porter Ambera... Zero goryczki, wykastrowany smak podobny do Coca Coli - zapamietalem to piwo zupelnie inaczej. Zmienili cos w recepturze czy to ja mam juz gardlo przepite RISami?

Opublikowano

No goryczki w tym raczej dużej nie uświadczysz, nie ten styl.

Tak wiem, że tutaj dodawali chmiele dla goryczki, ale i tak to piwo jest po prostu słabe.

Opublikowano

Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką,  wypiłem na razie po jednym na wieczór.

Po tym jednym  9% bardziej mnie (pipi)ło  niż po  12%, silne gówna,  ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka.

Opublikowano

Teraz zaczyna się wspaniała pora na piwka z wysokim ekstraktem, testuj Robek, testuj.

Opublikowano
2 godziny temu, milan napisał:

Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką,  wypiłem na razie po jednym na wieczór.

Po tym jednym  9% bardziej mnie (pipi)ło  niż po  12%, silne gówna,  ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka.

W kraftowych, mocnych piwach ciężko o posmak i zapach spirytusu. To się zdarza raczej w koncerniakach. Nie znaczy to jednak, że mocne piwa są na spirolu warzone.

Opublikowano
  • Autor

@milan to zestaw z Sherry Oloroso? Z Komesow polecam Barley Wine i Belgian IPA.

Opublikowano

Abstrahując:

Dobrze jest czasem   u j e b a ć  się  kwaśnym piwem, 

bo później zwykły Okocim smakuje, jak szampan.

Opublikowano

219427044-1512032650.jpg

Ten na górze

comment_s5JTBZN4Tr5VhBdUNf3witXLaSRhHjCw

Opublikowano

Same najlepsze kąski. Barley Wine <3

Widzisz milan, JJ Cię uświadomił, że piw nie warzy się na spirytusie. Szanuj to, szanuj.

Opublikowano

W Kaufie znowu dają?

narobiliście smaka na porterka i wjechał Komesik również, przy okazji udało się wyrwać 1na100 za 1,99pln/szt, 7 dni do terminu jeszcze :nosacz3:

Opublikowano
  • Autor

@Grabek klasyczny czy pigwowiec i miod? Przy nowym "byl strach" przed piciem, ale to zaskakujaco dobre polaczenie, chociaz goryczka mniejsza i wchodzi jak woda.

Edytowane przez szaden
literowka

Opublikowano

Jeszcze coś takiego wychodzi niebawem, edycja limitowana:

43460538_10155756460253045_8970998513001

Opublikowano

A ja pochwalę się bo z racji weekendowego wypadu do Lwowa odwiedziłem działający browar od 1715 r. do dziś, wraz z muzeum i sala degustacyjną. Sufit s sali degustacyjnej to deski z beczek
Oto parę fotek piwka jakie testowałem to Doms American Style ALE, Lvivskie – Biały Lew, Lvivskie Dunkel, Lvivskie 1715
0ce0cfaeff6aedb1c3d6a2d41aeb9156.jpgbd38d02d191bf92b6b2030d214d8699a.jpgb2afcf8e0416b58110d285b9291f5a67.jpg738e92a469572652d2b860ae045b130a.jpg840becfb1d7790b3b001b9346f2d7acd.jpg2bfa4c76af8458df55c650635af3eb93.jpg

Opublikowano

@milan piwo 12% ?

Pijałem słabszą wódkę  o_0

Opublikowano

W smaku nie czuc. Mam slaba glowe i po wypiciu wiem ze mialo 12.