Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
38 minut temu, Goshkee napisał(a):

dużo lepsze od większości korpo-lagerów

A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów? W sensie teraz rzadko piję piwo ale czasem jak mnie najdzie ochota to bym wypił coś innego niż te Tyskie i Leszki ale z racji tego, że piję piwo na 2-3 miesiące to w końcu nie kupuje nic bo jak mam kupić a później nie wypić to pierdziele.

Z takich mniej standardowych to podchodziło mi Piwo Żywe, Johannes i Złote Lwy.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 399,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Jak ktoś ma blisko Aldi to polecam w cenie 5,99zł tamtejszą Hazy Ipkę

17861085576904569545205493233097.jpg

Opublikowano

@Goshkee z trzeciej partii już nie piłeś? Bo mam wrażenie, że co nowy rzut tego piwa, to smakuje inaczej

Edytowane przez Grzes!ek

Opublikowano
18 minut temu, BRY@N napisał(a):

A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów?

No to Trybunał Export (ewentualnie Pils, jak nie lubisz goryczkowych, bo wbrew nazwie jest łagodniejszy w smaku), Miłosław Pilzner, Żywiec Salty (o dziwo całkiem przyjemny, jak na zwykłego lagera i dostępny w Biedrze). Poza zwyklakami-lageremi, ale dalej w koncernach: Żywiec Białe lub APA. No i zawsze warto dać szansę czemuś trochę lepszemu, a co Ci ryja na dzień dobry nie wykrzywi - polecam browar Gościszewo w Lidlu, np. Sąsiad albo Magik.

@Grzes!ek niestety jeszcze mi się nie udało trafić, ale widziałem, że Kopyr się do tego odniósł.

Edytowane przez Goshkee

Opublikowano
25 minut temu, BRY@N napisał(a):

A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów? W sensie teraz rzadko piję piwo ale czasem jak mnie najdzie ochota to bym wypił coś innego niż te Tyskie i Leszki ale z racji tego, że piję piwo na 2-3 miesiące to w końcu nie kupuje nic bo jak mam kupić a później nie wypić to pierdziele.

3 minuty temu, Goshkee napisał(a):

No to Trybunał Export (ewentualnie Pils, jak nie lubisz goryczkowych, bo wbrew nazwie jest łagodniejszy w smaku), Miłosław Pilzner, Żywiec Salty (o dziwo całkiem przyjemny, jak na zwykłego lagera i dostępny w Biedrze). Poza zwyklakami-lageremi, ale dalej w koncernach: Żywiec Białe lub APA. No i zawsze warto dać szansę czemuś trochę lepszemu, a co Ci ryja na dzień dobry nie wykrzywi - polecam browar Gościszewo w Lidlu, np. Sąsiad albo Magik.

Jak już @Goshkee poleca Trybunał Pils, to jako ciekawostkę sprawdźcie piwo Stephans Brau Pils - piwo na wyłączność dla Kauflandu. Warzone w Niemczech i kosztuje tylko 2.89 zł za puszkę (z kaucją 3.39 zł). Smakowo bije na głowę koncerniaki jak Tyskie, Carlsbergi czy Namysłów Pils.

Dodatkowo Kaufland ma jeszcze lagera, pszeniczne i ciemne spod marki Stephans Brau, ale ich nie ma co sprawdzać.

@bartiz jest na stałe w Aldi czy sezonowo?

Edytowane przez Grzes!ek

Opublikowano
3 godziny temu, Grzes!ek napisał(a):

Ktoś próbował piwo Trybunał 90, które smakiem miało być powrotem do początku lat 90-tych?

2 godziny temu, BRY@N napisał(a):

Bardzo dobre wybory z tych ogólnie dostępnych. Amber robi dobre "komercyjne" piwa, lekko słodkawe.

Opublikowano
3 godziny temu, Hubert249 napisał(a):

Bardzo dobre wybory z tych ogólnie dostępnych. Amber robi dobre "komercyjne" piwa, lekko słodkawe.

A coś byś polecił z Amber? Złote Lwy albo Johannes?

Tak swoją drogą, to do niedawna Amber robił dobrego Pilsa pod nazwą Browarne dla sklepów Dino, ale obecnie waży już je Żywiec i smak diametralnie się zmienił. Jednak podobno piwo Amber Export jest właśnie odpowiednikiem dawnego Browarnego, ale coś nie mogę go upolować, aby samemu sprawdzić.

Edytowane przez Grzes!ek

Opublikowano
39 minut temu, Grzes!ek napisał(a):

A coś byś polecił z Amber? Złote Lwy albo Johannes?

Tak swoją drogą, to do niedawna Amber robił dobrego Pilsa pod nazwą Browarne dla sklepów Dino, ale obecnie waży już je Żywiec i smak diametralnie się zmienił. Jednak podobno piwo Amber Export jest właśnie odpowiednikiem dawnego Browarnego, ale coś nie mogę go upolować, aby samemu sprawdzić.

Johannes i Żywe są super.

Opublikowano

IMG-20260809-180805917.jpg

Rzadko mam okazję na polskie browarki, daje okejke.

Opublikowano
W dniu 7.08.2026 o 18:02, Shankor napisał(a):

Piwo z Kauflandu też mogę polecić. Pils jest bardzo dobry.

IMG_6981.jpg

Według gazetki z Kauflandu, od jutra będzie promocja. Puszka za 1.99 zł (z kaucją 2.49 zł)

Edytowane przez Grzes!ek

Opublikowano

Próbowałem od początku akcji marketingowej z Kopyrem dorwać to piwo Trybunał 90, udało się dopiero całkowitym przypadkiem gdy byłem w górach w Lubawce pod namiotem i pojechałem zrobić zakupy na grilla. U mnie w Zielonej Górze odwiedziłem osobiście 4 Biedronki, sprawdzałem też dostępność na aplikacji i tutaj to piwo chyba nigdy do nas nie zawitało.
signal-2026-08-12-10-00-42-872_002.jpg

no rzeczywiście ma w sobie ten taki zwyczajny chłopski, gorzki klimat ale wciąga do samego końca i muszę przyznać, że gdybym miał szansę kupić to u siebie to gdy już pije piwo (rzadko) to bym sobie kupował Trybunał 90 choć zdaje sobie sprawę, że w takim anturażu w jakim mi było dane go próbować to wszystko o wiele lepiej smakuje ;)

Opublikowano

Trybunał 90 od jesieni ma być podobno na stałe w Biedronkach, ale i w wyższej cenie.