Opublikowano piątek o 13:135 dni 38 minut temu, Goshkee napisał(a):dużo lepsze od większości korpo-lagerówA możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów? W sensie teraz rzadko piję piwo ale czasem jak mnie najdzie ochota to bym wypił coś innego niż te Tyskie i Leszki ale z racji tego, że piję piwo na 2-3 miesiące to w końcu nie kupuje nic bo jak mam kupić a później nie wypić to pierdziele. Z takich mniej standardowych to podchodziło mi Piwo Żywe, Johannes i Złote Lwy.
Opublikowano piątek o 13:195 dni Jak ktoś ma blisko Aldi to polecam w cenie 5,99zł tamtejszą Hazy Ipkę
Opublikowano piątek o 13:355 dni @Goshkee z trzeciej partii już nie piłeś? Bo mam wrażenie, że co nowy rzut tego piwa, to smakuje inaczej Edytowane piątek o 13:355 dni przez Grzes!ek
Opublikowano piątek o 13:445 dni 18 minut temu, BRY@N napisał(a):A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów?No to Trybunał Export (ewentualnie Pils, jak nie lubisz goryczkowych, bo wbrew nazwie jest łagodniejszy w smaku), Miłosław Pilzner, Żywiec Salty (o dziwo całkiem przyjemny, jak na zwykłego lagera i dostępny w Biedrze). Poza zwyklakami-lageremi, ale dalej w koncernach: Żywiec Białe lub APA. No i zawsze warto dać szansę czemuś trochę lepszemu, a co Ci ryja na dzień dobry nie wykrzywi - polecam browar Gościszewo w Lidlu, np. Sąsiad albo Magik.@Grzes!ek niestety jeszcze mi się nie udało trafić, ale widziałem, że Kopyr się do tego odniósł. Edytowane piątek o 13:475 dni przez Goshkee
Opublikowano piątek o 13:515 dni 25 minut temu, BRY@N napisał(a):A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów? W sensie teraz rzadko piję piwo ale czasem jak mnie najdzie ochota to bym wypił coś innego niż te Tyskie i Leszki ale z racji tego, że piję piwo na 2-3 miesiące to w końcu nie kupuje nic bo jak mam kupić a później nie wypić to pierdziele.Z takich mniej standardowych to podchodziło mi Piwo Żywe, Johannes i Złote Lwy.3 minuty temu, Goshkee napisał(a):No to Trybunał Export (ewentualnie Pils, jak nie lubisz goryczkowych, bo wbrew nazwie jest łagodniejszy w smaku), Miłosław Pilzner, Żywiec Salty (o dziwo całkiem przyjemny, jak na zwykłego lagera i dostępny w Biedrze). Poza zwyklakami-lageremi, ale dalej w koncernach: Żywiec Białe lub APA. No i zawsze warto dać szansę czemuś trochę lepszemu, a co Ci ryja na dzień dobry nie wykrzywi - polecam browar Gościszewo w Lidlu, np. Sąsiad albo Magik.Jak już @Goshkee poleca Trybunał Pils, to jako ciekawostkę sprawdźcie piwo Stephans Brau Pils - piwo na wyłączność dla Kauflandu. Warzone w Niemczech i kosztuje tylko 2.89 zł za puszkę (z kaucją 3.39 zł). Smakowo bije na głowę koncerniaki jak Tyskie, Carlsbergi czy Namysłów Pils.Dodatkowo Kaufland ma jeszcze lagera, pszeniczne i ciemne spod marki Stephans Brau, ale ich nie ma co sprawdzać.@bartiz jest na stałe w Aldi czy sezonowo? Edytowane piątek o 13:595 dni przez Grzes!ek
Opublikowano piątek o 16:165 dni 3 godziny temu, Grzes!ek napisał(a):Ktoś próbował piwo Trybunał 90, które smakiem miało być powrotem do początku lat 90-tych?2 godziny temu, BRY@N napisał(a):A możecie polecić coś dobrego, podobnego do tych lagerów? W sensie teraz rzadko piję piwo ale czasem jak mnie najdzie ochota to bym wypił coś innego niż te Tyskie i Leszki ale z racji tego, że piję piwo na 2-3 miesiące to w końcu nie kupuje nic bo jak mam kupić a później nie wypić to pierdziele.Z takich mniej standardowych to podchodziło mi Piwo Żywe, Johannes i Złote Lwy.Bardzo dobre wybory z tych ogólnie dostępnych. Amber robi dobre "komercyjne" piwa, lekko słodkawe.
Opublikowano piątek o 18:395 dni 4 godziny temu, Goshkee napisał(a):Miłosław Pilznerpodbijam bardzo dobre
Opublikowano piątek o 19:245 dni 3 godziny temu, Hubert249 napisał(a):Bardzo dobre wybory z tych ogólnie dostępnych. Amber robi dobre "komercyjne" piwa, lekko słodkawe.A coś byś polecił z Amber? Złote Lwy albo Johannes?Tak swoją drogą, to do niedawna Amber robił dobrego Pilsa pod nazwą Browarne dla sklepów Dino, ale obecnie waży już je Żywiec i smak diametralnie się zmienił. Jednak podobno piwo Amber Export jest właśnie odpowiednikiem dawnego Browarnego, ale coś nie mogę go upolować, aby samemu sprawdzić. Edytowane piątek o 19:255 dni przez Grzes!ek
Opublikowano piątek o 20:035 dni 39 minut temu, Grzes!ek napisał(a):A coś byś polecił z Amber? Złote Lwy albo Johannes?Tak swoją drogą, to do niedawna Amber robił dobrego Pilsa pod nazwą Browarne dla sklepów Dino, ale obecnie waży już je Żywiec i smak diametralnie się zmienił. Jednak podobno piwo Amber Export jest właśnie odpowiednikiem dawnego Browarnego, ale coś nie mogę go upolować, aby samemu sprawdzić.Johannes i Żywe są super.
Opublikowano piątek o 21:384 dni Ja kiedyś bardzo lubiłem Żywe ale później jakby się zrobiło trochę za słodkie.
Opublikowano wczoraj o 10:57 1 dzień W dniu 7.08.2026 o 18:02, Shankor napisał(a):Piwo z Kauflandu też mogę polecić. Pils jest bardzo dobry.Według gazetki z Kauflandu, od jutra będzie promocja. Puszka za 1.99 zł (z kaucją 2.49 zł) Edytowane wczoraj o 10:58 1 dzień przez Grzes!ek
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Próbowałem od początku akcji marketingowej z Kopyrem dorwać to piwo Trybunał 90, udało się dopiero całkowitym przypadkiem gdy byłem w górach w Lubawce pod namiotem i pojechałem zrobić zakupy na grilla. U mnie w Zielonej Górze odwiedziłem osobiście 4 Biedronki, sprawdzałem też dostępność na aplikacji i tutaj to piwo chyba nigdy do nas nie zawitało. no rzeczywiście ma w sobie ten taki zwyczajny chłopski, gorzki klimat ale wciąga do samego końca i muszę przyznać, że gdybym miał szansę kupić to u siebie to gdy już pije piwo (rzadko) to bym sobie kupował Trybunał 90 choć zdaje sobie sprawę, że w takim anturażu w jakim mi było dane go próbować to wszystko o wiele lepiej smakuje
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Trybunał 90 od jesieni ma być podobno na stałe w Biedronkach, ale i w wyższej cenie.