Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Strain - 2014 - Guillermo Del Toro - FX

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

satrakian dobrze podsumował tego bubla :P.

• Odpowiedzi 282
  • Wyświetleń 15,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

jestem w połowie 8 odcinka, i sam nie wiem jak wytrzymuje ten gówniany serial, wszystko jest ch,ujowe albo nieoryginalne, najlepiej ten serial oddaje swojego ducha w  scenkach  gdy np. doktorek jednak

• Z niecierpliwością czekam jak strigoi zrobią z czaszki tej staruchy pucharek na krew.

• Wkur. wia brak konsekwencji i logiki - po obejrzeniu dwóch odcinków: To tylko tak na szybko tuż po seansie. Z przykładami można lecieć dalej, a to tylko dwa odcinki. Serial jest fajnie zrealizowan

Opublikowano

wydaje sie idealnie skrojony pod glupiego widza ktory nie ogarnie wiekszej ilosci watkow.

Serial - 10 niepełnych godzin w sezonie co jest maksimum na jakie twórcy mogli (według ich opinii) sobie pozwolić

Pierwsza część cyklu, książka Gra o Tron w jednym z wydań - 841 stron. Załóżmy, że czyta się jedną stronę w 2 minuty, 841 stron - 28 godziń czytania

Więc jak można jechać po serialu, że ma uproszczone wątki względem książki?

Opublikowano
  • Autor

a teraz wyobraź sobie, że pierwotny plan zakładał zaadaptowanie tego jako 2,5 godzinny film. myśleli nad 13 odcinkowymi sezonami, ale jest to niestety niewykonalne ze względów logistyczno-czasowych.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Chyba mogę sobie pozwolić na jeszcze tylko ten serial obecnie, ponieważ w tym roku łącznie odpadło mi 7 seriali a doszło 4.

Tekson polecasz mocno?

Opublikowano
  • Autor

polecam średnio, więcej będę w stanie powiedzieć po zakończeniu sezonu. ale piszę z perspektywy umiarkowanego fana literackiego oryginału. na pewno lepsze takie wampiry niż telenowela w true blood :P.

Opublikowano

Z True Blooda niestety zeszło totalnie powietrze.

Sama powinni zabić 4 sezony temu, Alcide'a 2 a Lafayette'a 1.

Dobra, to jak wrócę z Ewolucji Planety Małp, poleci pilot.

Opublikowano

Wkur. wia brak konsekwencji i logiki - po obejrzeniu dwóch odcinków:

1.Ginie 206 osób i każdy oprócz dwójki doktorów ma to w (pipi)e, wszystkie ciała badane przez jednego koronera, plus nikt nie zauważa ich zniknięcia. 2.Zmarznieta dziewczyna przychodzi w środku nocy sama do domu, ale po co zadzwonić po policję czy pogotowie. 3.Dobrapogoda znajduje drapieżne robale przynoszące 'chorobe', ale woli o tym nie wspominać i dopuszcza do braku kwarantanny i przejęcia sprawy przez inną agencje. 4. Doktorek widzi na nagraniu z monitoringu jak coś porywa trumnę, w ogóle olewa ze to coś nie normalnego i przyjmuje ze Na pewno zjawa wsadzić to do vana i sobie odjedzie 5.10 razy już ktoś powinien pogadać z dziadkiem, ale po co.

To tylko tak na szybko tuż po seansie. Z przykładami można lecieć dalej, a to tylko dwa odcinki. Serial jest fajnie zrealizowany, ale takie rzeczy strasznie mierżą.

Edytowane przez Habit75

Opublikowano

Też zacząłem oglądać i faktycznie, jest petarda! Niby nielogiczności cała masa, ale jakoś ogląda się to z napięciem i przy zakończeniu trzeciego odcinka myślałem sobie "cholera, że też jeszcze trzeba czekać do jutra na nowy". Zastanawiam się jaki wkład w historię będzie miał szczurołap, bo póki co jego wątek w ogóle chyba się nie zetknął z głównym.

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się jaki wkład w historię będzie miał szczurołap, bo póki co jego wątek w ogóle chyba się nie zetknął z głównym.

szczurołap najlepsza postać bez dwóch zdań. wkład będzie miał spory.
Opublikowano

No i Durand ma wielką posturę i pasuje mu granie Ruska.

Chcę już nowy odcinek.

Opublikowano

Jednak się spodobało?

Ja tego dużego widzę z mieczem albo inna maczetą w roli mięśniaka w drużynie, bo coś czuję że powstanie jakaś grupa.

Opublikowano

A czemu jednak, nie miałem jakichś obiekcji do zapowiedzi ani nic, tylko narzekałem że za dużo seriali oglądam już.

Opublikowano

Scena w kibelku z ostatniego odcinka lol . Kobieta stwierdziła że dalej nie ogląda i nowy odcinek będę już sam oglądać :) .

Opublikowano

Spokojniejszy odcinek, ale kolejny dobrze się zapowiada.

Opublikowano

No spokojniejszy ep, ale sekcja zwłok była super i beheadingowanie Setrakiana również.

Opublikowano

Teka chyba czytał komiksy to może się wypowie.

Opublikowano

obejrzałem 2 odc i jakoś mam mieszane uczucia, wydaje mi sie, że serial skończy sie tak jak Helix

zapowiadał sie za(pipi)iście, a z odcinka na odcinek szło w złą strone

jak The Strain po 4odc, oglądacie dalej, dzieje sie coś?

Opublikowano

Nie za wiele się dzieje - wątek rodzinny Epha doprowadzić może najbardziej cierpliwą osobę do samookaleczeń.
Jak w kolejnym odcinku nie zacznie się coś konkretnego dziać, a ma wg. trailera,

być podjęty wątek szczurołapa

, to rezygnuję z dalszego oglądania.

Opublikowano

obejrzałem 2 odc i jakoś mam mieszane uczucia, wydaje mi sie, że serial skończy sie tak jak Helix

zapowiadał sie za(pipi)iście, a z odcinka na odcinek szło w złą strone

jak The Strain po 4odc, oglądacie dalej, dzieje sie coś?

No w Helixie to było dokładnie na odwrót.

Opublikowano
  • Autor

doskonale rozumiem wszystkie zastrzeżenia wyrażane w temacie, serial jest mocno średni.