Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

A czy kiedykolwiek napisałem, że oczy dostają orgazmu jak widzą tą płynność Knacka ?

Poza tym gra trzyma się przy 30 ( jak i nie więcej )  fpsów przez większość gry, więc nie, nie przeszkadza. A sam pewnie zobaczyłeś jakieś 5 sekund rozgrywki z 16fpsami.

Przeszkadzają mi twory typu Mass Effect na PS3, gdzie standardem jest 20 fpsów i w takie gry nie gram.

Edytowane przez Moldar

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Adi ty to jednak blacharz jesteś pełną gębą. Cały rynek ma wykichane na PC, najlepsze tytuły pchające rynek do przodu wychodzą wyłącznie na konsole (w tym GTA5, które pobiło chyba wszystkie rekordy guinessa jakie mogło), cały rynek rozwija sie w oparciu o konsolowe tytuły a Ty żyjesz jakąś pieśnią z przeszłości. Chłopie jest 2014 rok, princess is in another castle - owszem gierki zrobione przez dwóch kolesi z gimbazy są ok, ale to potężne produkcje AAA pchają rynek do przodu. Czasy gdzie PC był platformą docelową minęły, już nawet Wiedźmin ma konsole jako główny cel a od biedy zrobią tez wersje dla blacharskiego plebsu aby ściągnąć hajsu od ludzi co bedą grę 3 dni uruchamiać a i tak tylko 30% z nich zobaczy ją w full HD.

W barach, pubach, na imprezach, w domach wszędzie królują konsole które napędzają już cały biznes zwany "grami" a blacharstwo cały czas wierzy że są master race. Otwórzcie oczy cały świat ma wyyebane na pecety i twórcy gier również mają wykichane czy gra na danym configu pójdzie czy nie bo i tak najpewniej ruchnąłeś ją z torrentow wiec po co w ogóle sie przejmować?

Takich czasów dozylismy dziś na PC tylko Papers Please i Windowsowy Pinball wiec japa i słuchać co sie dzieje na rynku konsol bo one ustawią Wam rynek na lata do przodu

PS A nowy DirectX nie dla psa kiełbasa bo XONE dostanie go za free w łatce a blacharnia już pewnie szykuje 1000 ziko na nową grafę i potem manewry na steamie aby promo upolować bo kasiorki na gry nie starczyło XD

Kozbinio jakies zrodla daj odnosnie tego,ze docelowa platforma Witcher 3 sa konsole. Bo ja jedynie znalazlem,wywiad z 2013 roku w ktorym koles z CD projekt powiedzial,ze moze w przyszlosci konsole beda platforma docelowa.

Mowisz,ze caly rynek ma wykichane na pc,nie liczac GTA,RDR i exow obu firm to reszta wychodzi na pc.

Co do tytulow AAA popychajacych rynek,to wymien chociaz jeden tytul ktore popchnely rynek i nie jest fpsem. Bo patrze na liste gier w ktore zagrales i nie liczac Uncharted(tps),Killzone(fps),Resistance(fps) i HR to reszta to multiplatformy i jakos nie widzie tam gry ktora popchnela rynek.

Wiec gdzie sa te tytuly AAA warte ogrania?

Co do GTA V znowu pojawily sie plotki,ze bedzie wersja na next-gen i pc zobaczymy. W gta 5 Kozbnio nawet nie grales ;)

I na koniec,na pc w 2013 roku sprzedano gier za laczna kwote 20 miliardow dolarow i wzrost o 9%. na konsolach 4 miliardy i spadek 21%(tylko w us,niestety nie ma danych na calym swiecie).Widac jak rynek PC umiera ;)

4 miliardy to chyba samo GTA 5 Masz na myśli;)

Opublikowano

btw ostatnio mówiowne bylo tutaj o fearze (jedynce bo to pierwsza i ostatnia dobra część tej serii) ex pracownicy monolith w miesiącu wypuszczają coś takiego only PC 

zapowiada się interesująco. Gry aaa nie pchają rynku do przodu bo są bezpiecznymi wypadkowymi wyliczonymi w excelu przez garnitury i innowacje są rzadko kiedy mile widziane patrz na cod, nowa generacja stary silnik nadal sprzedane 12 milionów więc sorry, ale gadanie o tym, że gry aaa są jakkolwiek innowacyjne jest totalną bzdurą

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Mnie wkurza bardziej pisanie, że AAA = dlc, season passy, gry wydmuszki ect. To tylko jedna strona medalu, druga jest taka że to one ciągną tą branżę i ten wózek. Gdzie nie spojrzeć w najnowszą historię, to budowały ją tytuły AAA. Gry pokroju TLOU, Uncharted, LBP, God of War, czy Gears of War tworzyły trendy, wprowadzały mechanizmy, stylizowały gatunki. I nie trzeba tutaj głębokiej dedukcji, by zobaczyć że ostatnio to takie gry wychodzą na konsole, najczęściej będąc konsolowymi ex'ami.

Dane ze Steam pokazują wiele, i przez ich pryzmat patrzą wydawcy. Dlatego nadal ani widu, ani słychu GTA V. To dlatego najnowsza Fifa na PC nie działa na najnowszym silniku. Dlatego PC-towcy muszą się jarać kickstaterowymi projektami - bo duzi wydawcy nie kwapią się wydawać tych gier. I cokolwiek teraz obrońcy komputra będą tu pisać, to faktów nie zmienią. Co najwyżej mogą nagonić jakiś naiwniaków, ale co to za nabór? Taki ktoś równie dobrze kupuje garnki zdrowotne na pokazach. Bo nikt inny nie będzie dziś za priorytet wybierał PC-ta. Owszem, można go mieć. Kto bogatemu zabroni. Ale jeśli się jest graczem - przynajmniej jedna konsola to obowiązek... :)

Opublikowano

4 miliardy to chyba samo GTA 5 Masz na myśli;)

Zle doczytalem,koles mial na mysli ze konsole sprzedaly sie za taka kwote. Gry w usa za 15 miliardow ale wliczony jest to PC.

Opublikowano

Noszenie drabin. Do tej pory tylko się po nich wchodziło.

Opublikowano

Wow, jaki trend zdążył wprowadzić TLOU?

Taki, że innym developerom głupio, że wypuszczają takie crapy w porównaniu do mesjasza, i ND robi seminaria, gdzie tłumaczy tym głąbom jak należy pisać gry (nie wymyśliłem sobie tego).

Opublikowano

Dane ze Steam pokazują wiele, i przez ich pryzmat patrzą wydawcy. Dlatego nadal ani widu, ani słychu GTA V. To dlatego najnowsza Fifa na PC nie działa na najnowszym silniku. Dlatego PC-towcy muszą się jarać kickstaterowymi projektami - bo duzi wydawcy nie kwapią się wydawać tych gier. I cokolwiek teraz obrońcy komputra będą tu pisać, to faktów nie zmienią. Co najwyżej mogą nagonić jakiś naiwniaków, ale co to za nabór? Taki ktoś równie dobrze kupuje garnki zdrowotne na pokazach. Bo nikt inny nie będzie dziś za priorytet wybierał PC-ta. Owszem, można go mieć. Kto bogatemu zabroni. Ale jeśli się jest graczem - przynajmniej jedna konsola to obowiązek... :)

Czyli już nie można mieć i PC i konsoli do grania? Trzeba być graczem twojego typu czyli jedna konsola (jeden rdzeń) i czekanie na gierki z plusa?

Opublikowano

Wow, jaki trend zdążył wprowadzić TLOU?

Taki, że innym developerom głupio, że wypuszczają takie crapy w porównaniu do mesjasza, i ND robi seminaria, gdzie tłumaczy tym głąbom jak należy pisać gry (nie wymyśliłem sobie tego).

Ale przeciez wg. Sony produkcje ND to nie sa gry tylko interaktywne filmy... ta filmowosc rozgrywki, etc... nie zgadasz sie z twoja ulubiona firma? 

Opublikowano

Gra na next-geny, ledwo 3 miesiące minęły a na allegro można spokojnie łyknąć kilzona za 6 dyszek. Chyba równie szybki spadek ceny miał Duke Nukem Forever.

Xbox One miał obniżkę w UK już po 3 miesiącach co jest najszybszą obniżką w historii, już nawet ps vita lepiej trzyma cenę :teehee:  

Opublikowano

Yeti ale daj jakieś źródło czy coś, bo z chęcią bym o tym poczytał.

Opublikowano

TLOU wprowadzi(ło - mam nadzieję) trend jak tworzyć kompleksową i dojrzałą historię (+ wiarygodne charaktery), oraz jak dopiąć gameplay by nie przeszkadzał w story flow'ie. Poza tym przypomniało o apteczkach i survivalu.

Czyli już nie można mieć i PC i konsoli do grania? Trzeba być graczem twojego typu czyli jedna konsola (jeden rdzeń) i czekanie na gierki z plusa?

Czytaj uważnie. Nigdzie tak nie napisałem, a wręcz przeciwnie. Można mieć PC-ta i konsolę (konsola = priorytet, PC = dodatek). Nie wypada za to nie mieć konsoli ;)

Opublikowano

Zeratul, nie mam pojęcia czym dla Sony jest TLoU, wiem, że dla mnie, to najlepsze gra poprzedniej generacji i jedna z lepszych w jakie grałem.

ragus, czytałem o jakiś tydzień temu, podczas rozdania jakiś nagród, które wręczali developerzy, ND miało swój panel, gdzie opowiadało jak należy ich zdaniem pisać gry.

Opublikowano

Czytaj uważnie. Nigdzie tak nie napisałem, a wręcz przeciwnie. Można mieć PC-ta i konsolę (konsola = priorytet, PC = dodatek). Nie wypada za to nie mieć konsoli.

akutalnie nie ma takiej gry dla ktorej bym pragnął posiadać konsole (tak samo było z poprzednią generacją do pewnego momentu czyli premiery gry Skate) to już nie te czasy, że eksy urywały czapki jak za czasów ps2 i dla mnie akutalnie jedynie WiiU jako tako się broni grami, reszta to ctrl+c ctrl+v i dymanie graczy. 

Opublikowano

TLOU wprowadzi(ło - mam nadzieję) trend jak tworzyć kompleksową i dojrzałą historię (+ wiarygodne charaktery), oraz jak dopiąć gameplay by nie przeszkadzał w story flow'ie. Poza tym przypomniało o apteczkach i survivalu.

Aha, czyli historia + bohaterowie to jakikolwiek krok naprzód w grach w 2013 roku. To jest tak bardzo złe na tak wielu płaszczyznach.

Opublikowano

Aha, czyli historia + bohaterowie to jakikolwiek krok naprzód w grach w 2013 roku. To jest tak bardzo złe na tak wielu płaszczyznach.

ch.uj z tym historia juz 5 tysięcy razy taka była w ksiązkach i filmach, ale sony=goty. A gameplay to wyżyny konsolowego gejmingu strzelanie do zombie i noszenie drabiny, no mają czego uczyć ludziki w ND. 

ontopic beka z płatnego psn, który wlasnie nie smiga xD

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

EA nie wydaje sportowek bo ludzie na pc maja w (pipi)e sportowki = duzi wydawcy nie chca wydawac/nie kwapia sie do wydawania na pc :D . Dla multiplaform pc powinien byc platforma priorytetowa,no chyba ze lubisz przeplacac. Jak kogos stac na pc to zazwyczaj ma konsole do ex'ow. Obecnie nawet mozesz pc do tv podpiac i pada tez.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

"przypomniało o apteczkach"

:D

No tak, apteczki ponownie pojawiły się dopiero w 2013 :P

Opublikowano

Titanfail oficjalnie w 729 na podkonsoli, xboty odkurzyliście telewizorki?

589436.jpg

"Nowa generacja" według microsoftu i gra jeszcze klatki gubi.
214.gif

Opublikowano

ch.uj z tym historia juz 5 tysięcy razy taka była w ksiązkach i filmach, ale sony=goty. 

I to jest właśnie sedno całej sprawy. Historia WCALE nie musi być oryginalna. Ale jeśli jest wybitnie podana i jest dopracowana, to powstać może coś wyjątkowego. Jest to krok do przodu, bo do tej pory ciężko było o grę z tak zrealizowaną historią jak TLOU, o której chce się opowiadać po jej zakończeniu, dyskutować o bohaterach i ich decyzjach. Przy jednoczesnym czerpaniu mega frajdy z gameplay'u, który jest z tą historią spięty.

No tak, apteczki ponownie pojawiły się dopiero w 2013 

Raczej zanikły gdzieś po 2005, czyli jak pojawiły się Gearsy i spopularyzowały autoregenerację :)

Ps. Mi na PS3 PSN działa ;)

Opublikowano

a nie bo w 792

Opublikowano

Hahaha 1:0

Opublikowano

a nie bo w 792

Racja, mój błąd, do 800p coraz bliżej, jak ubisoft wyda tetris hd, to może dobiją do full hd.

Opublikowano

No tak, apteczki ponownie pojawiły się dopiero w 2013

Raczej zanikły gdzieś po 2005, czyli jak pojawiły się Gearsy i spopularyzowały autoregenerację :)

Ps. Mi na PS3 PSN działa ;)

jezu czemu sonyboty są takimi kłamcami, call of duty 2 to już się na pamieta (ah zapomniałem, że tylko xbox360 i pc dostało).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.