Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

rogue legacy, starbound, to the moon, torchlight 2, civilization v, europa universalis III (z divine wind)/IV, machinarium/deponia/syberia, defender's quest, monaco

to tak na szybciutko patrząc na listę, wszystko zależy czy gry będące na xbla odpadają (bo jeśli nie, to jest jeszcze choćby fez, braid, super meat boy i inne) i jakie gry lubisz

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

machinarium/deponia/syberia, 

Nazwy robią.

+1

Opublikowano

Ale co to w ogóle za gry? Że niby exy czy coś? Takie Machinarium to ze dwa lata temu na PS3 wyszło (i było w plusie), więc resztę też lepiej sprawdźcie, bo pewnie ściemniają :ninja:

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Syberia ma 12 lat, więc chyba wymieniają gry co pójdą na kompie za mniej niż 2 tysiące złotych.

Opublikowano

no wiedziałem, że zaraz się ktoś doje,bie, że cośtam gdzieś było

no to fajnie, machinarium było, nie wiem, nie mam w głowie całej bazy danych wszystkich indyków jakie mam na dysku, na dodatek granie w p'n'c na padzie wydaje mi się dość pokracznym pomysłem, ale co kto lubi

Opublikowano

Polecam Grand Prix Legends. O takim symulatorze konsolowcy mogą do dzisiaj pomarzyć (przypominam, że gra ma ponad 15 lat).

Nie dla niedzielnych graczy. 8)

Opublikowano

Starcraft 2 mnie nie jara, przykro mi. Ale że nie mam X360 to w sumie mógłbym sprawdzić Metro 2033 przed Last Light.

Opublikowano

Syberia wyszla na ps2. Poza tym, Najdluzsza podroz>>>>Syberia

Opublikowano

rogue legacy, starbound, to the moon, torchlight 2, civilization v, europa universalis III (z divine wind)/IV, machinarium/deponia/syberia, defender's quest, monaco

to tak na szybciutko patrząc na listę, wszystko zależy czy gry będące na xbla odpadają (bo jeśli nie, to jest jeszcze choćby fez, braid, super meat boy i inne) i jakie gry lubisz

Rogue Legacy i Machinarium były na konsole.

Ja bym dodał ARMA3, Shootmania, DayZ, Shadow Warrior, Assetto Corsa, obie Amnesie, Path of Exile, Magicka, Antichamber, Trackmania, Elite: Dangerous (chociaż to narazie Early Access) i Skyrim (bo to co było na konsolach, bez modów, to jakiś śmiech a nie gra). To z tych nowszych exów które ogrywałem, starszych nie wymieniam bo wiadomo że ktoś się przyebie jakby to nie były gry. Plus oczywiście CS:GO i Quake Live > konsolowe fpsy ;)

Są jeszcze RTSy i jakieś strategie ekonomiczne ale w sumie sam nie wiem co tam wśród nich jest dobre. Grałem tylko w Company of Heroes, Shoguna, Rome 2 i Warhammera Dawn of War 2. No i Cities XL ale myślałem że zejde z nudów.

Polecam Grand Prix Legends. O takim symulatorze konsolowcy mogą do dzisiaj pomarzyć (przypominam, że gra ma ponad 15 lat).

Nie dla niedzielnych graczy. 8)

Grałeś w Assetto Corsa? Jak się jarasz racing simami to must have.

EDIT: Sorry, z RTSów w Starcrafta 2 nolife'iłem dużo, top diamentowej ligi ale do masters nie wbiłem nigdy :<

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Rogue Legacy nie ma jeszcze na żadnej konsoli.

hmm byłem pewny że na x360 wrzucili, nie wiem skąd mi się to wzięło.

Opublikowano

CS:GO jest też na konsolach, ale granie w to na padzie to :mocking:

Opublikowano

Ja to chcę w godnej oprawie. 

fallout-1.jpg

Najlepiej jak:

maxresdefault.jpg

IMMPOSIBRU.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jestem ciekawy jak to The Division będzie wyglądało za rok. xD

Opublikowano

to niech już wyjdzie w tym.

Opublikowano

Twórcy Dark Souls II to też niezłe lisy chytruski.

Trailer:

iJzEtBvZSzzbH.gif

Ostateczna wersja gry:

icCQ47UKs9lAg.gif

xDDDDD

Hehe w Mafii 2 nie bylo trawy a tu smokow hehe

Opublikowano

CS:GO jest też na konsolach, ale granie w to na padzie to :mocking:

Heh ciężko to nazwać CSem. Jest w niegrywalnym stanie, nie dostał chyba żadnego update'a, nie można zakładać nawet prywatnych meczów.

Ja to chcę w godnej oprawie. 

fallout-1.jpg

W takiej oprawie jak Division to chyba Fallouta nie zobaczymy ale nowy "fallout" się robi. Dokładniej Wasteland 2:

20130711155846.jpg

Opublikowano

to niech już wyjdzie w tym.

Taki jest plan Ubi.

Opublikowano

Czy gra może mieć wymagający, inteligenty gameplay na miarę System Shock 2, Fallout 1&2 czy Baldurs Gate 2, oraz super grafikę i sterowanie postacią niczym w  Division, TLOU, GTA V, Uncharted 2?

Odpowiedź; Nie. I nigdy mieć nie będzie. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

http://youtu.be/jhckus8ktgE

co xDDD

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

W takiej oprawie jak Division to chyba Fallouta nie zobaczymy ale nowy "fallout" się robi. Dokładniej Wasteland 2:

20130711155846.jpg

Dlaczego gry na pc AD 2014 wyglądają gorzej niż Baldur's Gate Alliance na PS2?

Opublikowano

Wrzucilbym tu kilka zacnych tytulow na PC ale jedni powiedza, ze stare gierki nikogo a drudzy, ze nie beda jechali do serwisu, zeby im dosboxa skonfigurowali.

Opublikowano

20130711155846.jpg

Słabe prowo.

Opublikowano

Bo nie mają 20-30 czy 50 milionów budżetu.

Czy gra może mieć wymagający, inteligenty gameplay na miarę System Shock 2, Fallout 1&2 czy Baldurs Gate 2, oraz super grafikę i sterowanie postacią niczym w  Division, TLOU, GTA V, Uncharted 2?

Odpowiedź; Nie. I nigdy mieć nie będzie. 

Wymagający i inteligenty gameplay odstraszy januszy i dzieci które chcą postrzelać w CoDzie i powyzywać czyjeś matki więc żaden wydawca na to nie pójdzie. A na bajery i cinematic experience z gier AAA brakuje funduszy developerom indie.

Są od tego wyjątki wiadomo, ale mniej więcej tak to wygląda.

Opublikowano

Odnośnie dosboxa to polecam zagrać w Rogue z 1980. Teraz jest cała masa rogue-like`ów i rogue-like-like`ów, a pewnie mało kto z fanów gatunku grał w pierwowzór. To jest jedna z tych gier, w które trudno jest zacząć grać, tym bardziej teraz jak grafika często nie pozostawia miejsca na wyobraźnie. Oczywiście nie miałem nigdy tyle samozaparcia, żeby ukończyć ten tytuł.

Nie chciałbym wyjść tutaj na suavka, ale faktem jest że na ogół konsolowe gry są uproszczone względem wielu gier pecetowych. Są wyjątki jak gry od Koei na przykład, ale generalnie gry konsolowe dają co prawda świetny, ale pozbawiony myślenia "expierence". Tylko na pecetach można zagrać tak skomplikowane systemowo i rozbudowane gry jak EU III, Dwarf Fortress czy wspomniane wyżej rogue-like`i. No ale taki Iras widzi te gry, nie ma tpp, nie ma ładnej tekstury na ścianie (chu.j ze w 20 fps) więc nie zagra.

Edytowane przez mate5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.