Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Sony is "considering" allowing software to be pre-loaded on PlayStation 4, a representative from the company told Polygon.

Last week, a series of tweets from Infamous: Second Son developer Sucker Punch Studios indicated that Sony Computer Entertainment America would bring pre-loading to PS4 in April. A Sony representative did not confirm the date but did say that the company is aware of player requests for the feature.

"We know that it is the feature you've been asking for and we are considering it accordingly," the representative said. "We do not have specific details to announce at this point in time, but stay tuned for upcoming announcements about system updates and added features."

http://www.polygon.com/2014/3/24/5542938/ps4-pre-loading

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Xbox był dwa razy mocniejszy, więc nic w tym dziwnego. PS2 miało 32MB RAM-u, a Xbox 64. Szkoda że takie gry jak San Andreas, Burnout czy Resident Evil 4 od początku nie były robione z myślą o Xboksie. Halo 2, Doom 3, Morrowind, Far Cry i Half Life swego czasu pokazywały potęgę tej konsoli względem PS2. Chaos Theory nie było zwykłym portem z PS2, tylko grą robioną od podstaw, stąd te różnice.

Ten RE4 trochę tu nie pasuje. Czwarty Resident pokazał pazur na Gamecubie, więc nie musiał być robiony z myślą o Xie :P

Mimo wszystko GameCube był bliżej PS2 i Xbox nadal był od niego o wiele mocniejszą maszynką. :) Nie zmienia to jednak faktu, że dla mnie RE4 to i tak gra generacji.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

większość graczy z mojego pokolenia wychowało się na Crashu a nie na GTA... także Naughty Dog >> Rockstar North

Przypominam, że pierwsze części GTA ukazywały się w podobnych latach, co Crashe, więc trochę niefortunne to hasło o pokoleniu. Zakładam, że chodzi Ci o podział "nowożytne" GTA vs pierwsze trzy Crashe. No ale dalej nie wiem, czemu miałbym czyjeś dzisiejsze dzieła mocniej propsować z uwagi na sentyment do dzieł starszych.

Dlaczego ludzie są ograniczenie i grają na jednej konsoli/komputerze? Wy się nazywacie graczami? pff

a) Bo ich kur.wa nie stać na wszystkie sprzęty i gry

b) bo ktoś nie widzi potrzeby kupowania drugiej/trzeciej konsoli dla dwóch interesujących eksów, szczególnie w czasach, kiedy większość mainstreamowych hitów to multiplatformy.

Opublikowano

b) bo ktoś nie widzi potrzeby kupowania drugiej/trzeciej konsoli dla dwóch interesujących eksów, szczególnie w czasach, kiedy większość mainstreamowych hitów to multiplatformy.

1. Jak nie stac to trzeba bronic nawet najwiekszego (pipi). Plejstejszonowce tak wlasnie maja.

2. Ktos kto nie widzi potrzeby zagrania w najlepsze gry konkurencji jest po prostu daunem. Mozna robic piekne wymowki i wyjasnienia, czemu taki baran tego nie potrzebuje, ale odpowiedz jest prosta, beton w calej okazalosci.

Xbox był dwa razy mocniejszy (...) czy Resident Evil 

Ten RE4 trochę tu nie pasuje. Czwarty Resident pokazał pazur na Gamecubie, więc nie musiał być robiony z myślą o Xie  :P

Mimo wszystko GameCube był bliżej PS2 i Xbox nadal był od niego o wiele mocniejszą maszynką.  :) Nie zmienia to jednak faktu, że dla mnie RE4 to i tak gra generacji.

Najlepsze jest to, ze jak czytalem swego czasu recki w "powazanych" pismach to mozgi robily wszystko by zdeprecjonowac wersje na NGC ... Najwazniejsza kwestia byly scenariusze Ady w wersji na PS2 .. ch.uj z tym, ze singiel  zalosnie wygladal w porownianu do oryginalu, no ale to byly inne czasy, gejstonowce nie zwracaly uwagi na oprawe tylko z jednego powodu - mieli najslabsza platforme ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

1. Jak nie stac to trzeba bronic nawet najwiekszego (pipi). Plejstejszonowce tak wlasnie maja.

2. Ktos kto nie widzi potrzeby zagrania w najlepsze gry konkurencji jest po prostu daunem. Mozna robic piekne wymowki i wyjasnienia, czemu taki baran tego nie potrzebuje, ale odpowiedz jest prosta, beton w calej okazalosci.

1. Słucham? Od samego początku istnienia tego tematu (edycji siódmej) jest tutaj grupka zapaleńców, która betonowo, usilnie i z ogromnym zapałem broni Xbone'a i próbuje wywindować jego zalety przekręcając rzeczywistość, ale oczywiście obrywa się "Plejstejszonowcom".

2. Dlaczego daunem? Bo nie ma hajsu, żeby kupić konsolę za dwa klocki i dwie gry po dwie paczki? Może musi wydatki dogadać z żoną, dzieciaki wysłać do szkoły, naprawić samochód, nie wiem - inwestować w remont, mieszkanie, opłacać rachunki. Często ludzie muszą chodzić na kompromis, a jak jeszcze mają rodziny, prace, brak wolnego czasu, czy znajomych, albo własne firmy to już w ogóle nie mają możliwości przeznaczenia dziesiątek godzin na ogranie wszystkiego od każdego producenta. Określanie kogoś daunem w tym wypadku jest idiotyczne. Wiele osób poprzestaje na jednym sprzęcie i okazuje się, że i tak jest ogromna liczba gier, których nie będzie w stanie ograć.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

1. Klapki znowu placza do poduszki, prawie mi was szkoda

2. W gry konkurencji nie ma czasu albo dzieci glodne ale PS4 z nudnym KZ I Infamous to priorytet

W sumie jak trzeba poswiecic czas na rodzine albo firme to PS4 najlepszym wyborem

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

2. Dlaczego daunem? Bo nie ma hajsu, żeby kupić konsolę za dwa klocki i dwie gry po dwie paczki? 

Czytaj ze zrozumieniem. Nie ktoś kto nie kupił bo nie ma kasy - wtedy ok. Ale ktoś kto nie widzi potrzeby, nie chce poszerzyć horyzontów ale tłumaczy sobie mniej więcej tak "aaa beka z xbona, titanfall/dr3/forza dla yanuszy 792p, nie ogram bo beka z podkonsoli" [beton alert]

zamiast "no dobra, ograłbym chętnie tę Forzę czy Halo ale mogę sobie pozwolić tylko na jednego next gena, może kiedyś....."

ps. i w ogóle ten twój płacz o prześladowanie klapków w CW jest tak śmieszny... pewnie na miejscu dona czy mazzeo już dawno szukałbyś gałęzi i sznura.

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Maciomaniak: szkoda komentowac twoj wywod, kompletnie nie zrozumiales a sie naprodukowales ...

Ja jeszcze wroce na chwile do RE4. Ciekawi mnie ile osob nadal nie wie, ze wersja na PS2 wyglada jak kupa w porownaniu do Gamecube'a. Pamietam, ze kiedys byl poruszony ten temat i niektorzy byli swiecie przekonani, ze obie wersje wygladaja identycznie.

Opublikowano

Niczym hav3n od nich nie roznisz. Zagrales chociaz w jedna z tych gier ? Dlaczego multi w Killzonie wedlug Ciebie jest nudne ? Infamousa skonczyles rozumiem ?

Przez ostatnie 10 lat wolalem Xboxa - nawet 1szego stawialem przed PS2, ze wzgledu na Xbox Live, teraz po latach wrocilem do obozu Sony (wlasnie przez fakt, ze obecnie PSN na PS4 niczym nie ustepuje) i majac 3 sprzety w domu (PS3 na ktorym mam mase zaleglosci), swietna Vite i PS4 ostatnia rzecza o jakiej bym pomyslal, to dokupienie jeszcze kolejnego "nextgena" (trudno w sumie nazwac nextgenem konsole, ktora prawie 5 miesiecy po premierze nadal ma problemy z wyswietlaniem grafiki w HD).

I jasne - moze kiedys - ale na pewno nie dla takich exow jakie sa obecnie na rynku, a nad ktorymi tak piejecie...

(PS4 takze dla exow nie wzialem!)

EDIT: szkoda, ze PS3 jest tak z(pipi)ana konsola, a PSN nie dziala na niej jak na 4ce. Nie wiem, czy MS az tak rozwinalby marke, gdyby japonczycy szybciej skumali, ze konsola to takze system, osiagniecia, spolecznosc i gra ONLINE.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja Xone na pewno kupie, ale jakość pod koniec jego życia (czyli za jakieś 2 lata), jak wyjdzie kilka ciekawych exc. i microsoft zmieni jego wygląd, wyda jakąś wersje slim, bo wstyd to coś postawić obok nadkonsoli i HX850.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Jak bedzie Halo 2 HD i jakims cudem wrzuca multi w niezmienionej formie to kupisz ta konsole jeszcze w tym roku ;P

Opublikowano

No pewnie ze multiplatformy nikogo, do momentu az przyjdzie tu ktos z obozu PC by pisac ze jedyna sluszna rozdzielczosc to 4K i 120fps.

Opublikowano

Ins - ja za remaki HALO takze juz podziekuje. Wystarczyl mi 1den na 360tkje, by stwierdzic, ze tylko najbardziej zagorzali fani moga sie tym jarac. Fajnie sie gralo 10 lat temu, ale teraz ?

Singla to nawet konczyc mi sie nie chcialo, w multi o wiele bardziej wolalem odpalic HALO 4.

Poki co to obydwa nextgeny sa w mega slabej sytuacji. Malo gier, ciagle przekladanie premier, powaznie - 1,cz 2 exy wiecej na konsoli MS tej sytuacji nie zmienia, a liczenie Plants Vs Zombies, LocoCycle, czy Kinect Sports jak Daddy zalatuje mi tym samym poziomem, co 8krotne przechodzenie Knack'a.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Niczym hav3n od nich nie roznisz. Zagrales chociaz w jedna z tych gier ? Dlaczego multi w Killzonie wedlug Ciebie jest nudne ? Infamousa skonczyles rozumiem ?

Przez ostatnie 10 lat wolalem Xboxa - nawet 1szego stawialem przed PS2, ze wzgledu na Xbox Live, teraz po latach wrocilem do obozu Sony (wlasnie przez fakt, ze obecnie PSN na PS4 niczym nie ustepuje) i majac 3 sprzety w domu (PS3 na ktorym mam mase zaleglosci), swietna Vite i PS4 ostatnia rzecza o jakiej bym pomyslal, to dokupienie jeszcze kolejnego "nextgena" (trudno w sumie nazwac nextgenem konsole, ktora prawie 5 miesiecy po premierze nadal ma problemy z wyswietlaniem grafiki w HD).

I jasne - moze kiedys - ale na pewno nie dla takich exow jakie sa obecnie na rynku, a nad ktorymi tak piejecie...

(PS4 takze dla exow nie wzialem!)

EDIT: szkoda, ze PS3 jest tak z(pipi)ana konsola, a PSN nie dziala na niej jak na 4ce. Nie wiem, czy MS az tak rozwinalby marke, gdyby japonczycy szybciej skumali, ze konsola to takze system, osiagniecia, spolecznosc i gra ONLINE.

Roznie sie tym ze PS4 mam od premiery (bundle z KZ I DC - Killzone dojechal razem z konsola, DC ciagle lezy na desce kreslarskiej). Xbona kupilem kilka miesiecy po premierze, ogralem Ryse, DR3 a teraz cioram w Titana. Moge porownac co oferuja oba sprzety, w jakich grach jest tylko ladna graficzka a jakie daja czysty fun.

Z drugiej strony Ty kupiles PS4 zeby ograc BF4 I Fife wiec prosze cie, jestes ostatnia osoba ktorej musze sie tlumaczyc. I ostatnia ktora powinna sie tu wypowiadac

Opublikowano

Jak bedzie Halo 2 HD i jakims cudem wrzuca multi w niezmienionej formie to kupisz ta konsole jeszcze w tym roku ;P

Wątpię, pierwszego X i X360 kupiłem własnie dla Halo, ale teraz Bungie pisze też na PS4, więc całe nadzieje pokładam w Destiny.

PS. Jeżeli wyjdzie H2 HD, to multi na 99% będzie zmienione, bo w takiej formie jak było podczas swojej premiery, teraz się nie przyjmie, za trudne dla dzisiejszych graczy.

Opublikowano

stawianie w jednej linii Plants vs Zombies z Loco, Kinect Sports, Knackiem... 

widze, że niektórzy po odblokowaniu ostatniej mocy w Infamous bardzo utożsamili się z Delsinem

....i to przekładanie premier..."na obu konsolach" <ok>

Edytowane przez kermit

Opublikowano

lol, nie powinienem sie wypowiadac, bo wole multiplatformy niz Twoje marne exy hav3n ? No sorry, jezeli nigdy nie skonczylem zadnej czesci DR, to nagle jak kupie Xbox One, bede klaskal uszami ?

Rownie dobrze moge napisac ze sam grywasz w takie tytuly z posuchy na rynku, jak niektorzy w Knacka.

O gustach sie nie dyskutuje - jakos przez 7 lat mialem Xboxa 360 glownie dla multiplatform, bo ta konsola pod wzgledem exclusivov w porownaniu do PS3 jest po prostu GO(pipi)EM.

Ograles Ryse - rozumiem, ze multi ciekawsze niz w Killzonie ? Lepiej sie strzela ?

Acha Kermit - bo Wiedzmin 3 na One wychodzi jednak w 1 kwartale, Dying Light pod koniec marca, jak bylo pierowtnie zapowiadane ? No ale tak - Kinect Sports wyjdzie na czas. Subcio!

Edytowane przez easye

Opublikowano

easye nic nie pisalem o rimejku, tylko o multi to po pierwsze. Po drugie nie moge brac twojej opinii na powaznie bo tak jak napisal heav3n ty ciorasz w kupska od EA i jeszcze tym sie chwalisz wiec twoja opinia jest, ze tak powiem, srednio reprezentatywna ;] A tak przy okazji - lepiej bawilem sie przy rimejku Halo niz przy Halo 4. Czworka jest ok, ale bardziej to przypomina tytul robiony pod plejstejszonowcow niz Halo.

YETI:

Wiem, dlatego napisalem "jakims cudem", ale trzeba sie zastanowic jak to by wygladalo w przypadku Halo 2 HD. Multi musieliby dorzucic, wiadomo.  No ale co w takim wypadku ? Przeportuja engine Halo 4 na Xbona tylko dla multi ? Tak wiec sadze, ze albo bedzie multi po staremu, albo go nie bedzie wcale.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

lol, nie powinienem sie wypowiadac, bo wole multiplatformy niz Twoje marne exy. No sorry, jezeli nigdy nie skonczylem zadnej czesci DR, to nagle jak kupie Xbox One, bede klaskal uszami ?

Rownie dobrze moge napisac ze sam grywasz w takie tytuly z posuchy na rynku, jak niektorzy Knacka.

O gustach sie nie dyskutuje - jakos przez 7 lat mialem Xboxa 360 glownie dla multiplatform, bo ta konsola pod wzgledem exclusivov w porownaniu do PS3 jest po prostu (pipi).

No dokladnie, pieknie to zrozumiales - nie powinienes sie wypowiadac :D

Przeszedlem KZ I BF4 na PS4. Nigdy nie zagralem w zadna czesc DR ale coop na Xbonie mnie wessal niesamowicie. Przeszedlem tez Ryse ale tutaj nie ma o czym mowic bo wydmuszka. Mam jeszcze niedokonczonego Raymana ale ze obecnie cioram w Titana to nie wiem kiedy przysiade.

Nie gralem w zadna poprzednia czesc Infamous ale SS napewno kupie I obadam.

U mnie posucha polega na tym ze ogralem co mnie interesowalo a nie ze betonowo bronie jednej platformy z dwoma multiplatformami

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Maciomaniak: szkoda komentowac twoj wywod, kompletnie nie zrozumiales a sie naprodukowales ...

Ja jeszcze wroce na chwile do RE4. Ciekawi mnie ile osob nadal nie wie, ze wersja na PS2 wyglada jak kupa w porownaniu do Gamecube'a. Pamietam, ze kiedys byl poruszony ten temat i niektorzy byli swiecie przekonani, ze obie wersje wygladaja identycznie.

wystarczy na ps2 zobaczyc filmiki w trakcie gry - zamiast real-time sa to filmiki wlasnie z wersji na NGC, jest wyrazna roznica - btw edycja HD to podrasowany port wersji z ps2 czy gamecube?

Opublikowano

lol, nie powinienem sie wypowiadac, bo wole multiplatformy niz Twoje marne exy. No sorry, jezeli nigdy nie skonczylem zadnej czesci DR, to nagle jak kupie Xbox One, bede klaskal uszami ?

Rownie dobrze moge napisac ze sam grywasz w takie tytuly z posuchy na rynku, jak niektorzy Knacka.

O gustach sie nie dyskutuje - jakos przez 7 lat mialem Xboxa 360 glownie dla multiplatform, bo ta konsola pod wzgledem exclusivov w porownaniu do PS3 jest po prostu (pipi).

Dobra - wracaj ogrywac angry birds.

Dyskusji z Toba nie ma zadnej.

easye nic nie pisalem o rimejku, tylko o multi to po pierwsze. Po drugie nie moge brac twojej opinii na powaznie bo tak jak napisal heav3n ty ciorasz w kupska od EA i jeszcze tym sie chwalisz wiec twoja opinia jest, ze tak powiem, srednio reprezentatywna ;] A tak przy okazji - lepiej bawilem sie przy rimejku Halo niz przy Halo 4. Czworka jest ok, ale bardziej to przypomina tytul robiony pod plejstejszonowcow niz Halo.

YETI:

Wiem, dlatego napisalem "jakims cudem", ale trzeba sie zastanowic jak to by wygladalo w przypadku Halo 2 HD. Multi musieliby dorzucic, wiadomo.  No ale co w takim wypadku ? Przeportuja engine Halo 4 na Xbona tylko dla multi ? Tak wiec sadze, ze albo bedzie multi po staremu, albo go nie bedzie wcale.

Bo to dobre gry. FIFA jest najlepsza symulacja pilki noznej na rynku, jedyna na nextgenach, BF4 stawiam milion razy przed COD Psem. Dobrze sie przy tej grze bawie i w (pipi)e mam to, ze jest malo skillowa.

Z checial zagram w Tytanfall jak w koncu wyjdzie na 360tke, obczaje tam skill podczas walenia do botow.

Killzone w multi daje takze mocno rade i nie po to kupilem nextgena by grac w multi HALO 2...

Wlasnie Kermit - HALO 5 tez mialo wyjsc w tym roku ? Nie przelozyli daty premiery rozumiem ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

wystarczy na ps2 zobaczyc filmiki w trakcie gry - zamiast real-time sa to filmiki wlasnie z wersji na NGC, jest wyrazna roznica - btw edycja HD to podrasowany port wersji z ps2 czy gamecube?

Z tego co czytalem jest to port gamecubowej wersji, ale o dziwo kilku efektow brakuje.

A tutaj PS2 vs NGC:

RE4%20Comp%2007.jpg

gallery_278824_921_58201.jpg

maxresdefault.jpg

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dobra - wracaj ogrywac angry birds.

Dyskusji z Toba nie ma zadnej.

Jak masz tyle czasu zeby komus zagladac w GT to obczaj dokladniej a zobaczysz ze Angry Birds to wersja na telefony i gralem w nia w 2011r jak mialem Windows Phone

BTW ktos wie czemu to (pipi) mi sie wyswietla jako last played?

Opublikowano
Wlasnie Kermit - HALO 5 tez mialo wyjsc w tym roku ? Nie przelozyli daty premiery rozumiem ?

link gdzie M$ oficjalnie zapowiedział Halo 5 na 2014 i link gdzie informują o przełożeniu tejże premiery.

Opublikowano

na E3 zapowiadali ze wyjdzie w 2014, ostatnio wydali informacje, ze najwczesniej w 2015, data nieznana, wiec moze rownie dobrze byc to grudzien.

Tak czy siak - nie kupuje konsol wylacznie dla exow - w tym roku zalezalo mi na paru multiplatformach, ktore juz przelozyli, na obu nextgenach !

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.