Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Wolę nie wnikać, co trzeba mieć w głowie, żeby wierzyć, że taka grafa może konkurować z PS4. Do ogrywania past-genowych gierek w full HD może to się w miarę nadaje, ale wystarczy, że developerzy porzucą stare konsole i stworzą silniki pod 5 GB pamięci graficznej, to pozostanie ci granie w plebejskim 720/900p albo... pasjans i saper.

Sprzedam ją, dorzuce 500zł których nie wydałem na gry kosztujące 2 razy więcej i płatny online i kupie coś mocniejszego. Ciekawe co zrobi konsolomaniak jak mu gry pod koniec generacji zejdą do 30fps i 720p.

Aha no i w tym benchmarku masz AC4 odpalone z 4xMSAA i filtrowaniem tekstur x16. Chciałbym wiedzieć w takim razie na jakich parametrach odpalają to konsole ;)

Pierwszym testem mojej karty będzie Watch Dogs które jak wynika tego co mówi Ubi ma być słabo zoptymalizowany (zresztą tak samo jak AC4 który wygląda jak Wiedzmin 2 a chodzi dwa razy gorzej).

Dlaczego ten temat nazywa się "Console Wars"? Jeśli już wpuszczamy PeCety na salony to trzeba by nazwę nieco przerobić xD.

Chyba jesteś nowy w tym temacie co ? ;)

Od wczoraj tutaj zaglądam, więc raczej tak xD.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tak wyznaczaja szlaki,ze indkyki na pc sie lepiej sprzedaja ;)

Bo na konsolach nikt normalny indyków nie kupuje, a ogrywa je co najwyżej w przerwie między dużymi tytułami, kiedy akurat za darmo w plusie rzucą. Tylko na blasze taka bieda, że trzeba indyki i jakieś gówna z early access kupować.

Opublikowano

Od wczoraj tutaj zaglądam, więc raczej tak xD.

To musisz wiedzieć że tutaj PC się pojawia dość często bo na nowych konsolach nie ma w co grać oprócz indyków portowanych z PC i kolesia w rurkach z różowymi neonami a o czymś gadać trzeba.

Oczywiście panuje tu przekonanie że na PC się nie gra chociaż pewnie spędzam w grach na blaszaku wielokrotnie więcej czasu niż którykolwiek z wypowiadających się tutaj posiadaczy konsol.

Aha no i pamietaj że Irasa nikt nie szanuje.

Opublikowano

Nie wiem czy do ciebie dotarło ale w PS4 jest 7870M czyli wielki kastrat tej karty którą tu obsmarowujesz.

Na szczęście PS4 nie jest pecetem.

Jak sobie blachary kupią coś z 3,5-4 TFLOPS'a, to mogą mówić o hardwarze na poziomie PS4, a i wtedy zostaje podejście niektórych devów "po co optymalizować na pc?".

GTX 750 ti 2gb vram i dziala na poziomie ps4 koszt?

100gbp ;)

Jak widzisz nie trzeba miec 3.5-4 TFLOPS zeby miec poziom ps4 :D

According to tests, this low-budget GPU – that is priced at £100 and only uses 55 watts – is able to run Tomb Raider on High settings at over 60fps. Moreover, this card is powerful enough to run Titanfall’s beta at 60fps (1080p with 2xAA), something that Xbox One currently cannot achieve. And as if that wasn’t enough, the GeForce 750Ti runs DICE’s Battlefield 4 with perfect 60fps at 900p (PS4 runs BF4 at that resolution, though there are some slowdowns) and does an exceptional work at 1080p.

http://www.dsogaming.com/news/low-end-gpu-geforce-750ti-runs-battlefield-4-better-than-ps4-titanfall-better-than-xbox-one/

Wiecej glupot Irasa:

Bo na konsolach nikt normalny indyków nie kupuje, a ogrywa je co najwyżej w przerwie między dużymi tytułami, kiedy akurat za darmo w plusie rzucą. Tylko na blasze taka bieda, że trzeba indyki i jakieś gówna z early access kupować.

No tak bo to Pcecierze plakali,zeby wydac np.wiedzmina,diablo i project cars na pc..oh wait.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Że się jeszcze niektórym nie znudziły te kłamliwe suchary na mój temat.

Wszyscy wiemy, że Mendrek korzysta z PS Plus i gloryfikuje tytuły, w które jeszcze nie grał.

Gdzie? Poza tym obok Plusa, gram też w gry które w Plusie nie były. W sumie jak każdy normalny gracz.

Ofc jego mały móżdżek nie ogarnia, że pecetowiec może sobie kupić ps3/x360 za grosze aby ograć GTA V

Poza obrazą mojej osoby, co powinno skończyć się warnem, to jest to nawet dobre spostrzeżenie pici master race musi kupować konsolę, tak czy owak. Tymczasem konsol-szlachta nie musi kupować komputra. Naczelna ironia tego tematu.

Same multiplatformy + PS Home

Pici master liar w natarciu! Od kiedy multiplatormami są TLOU, LBP 1+2, Infamous 1+2, Killzone 2, God of War 3, Starhawk, Ratchet&Clank: Al l4 One, Motostorm 2+3, Heavy Rain, Planet Minigolf, Hustle Kings, Super Stardust HD, Wipeout HD, Pixeljunk Monsters, Flow,  Chime Super Deluxe, Ni no Kuni, reedycje HD... A to są ex'y na PS3, a jakby jeszcze doliczyć tytuły które nie zagrasz na swojej prowizorycznej platformie, to powinienem doliczyć większość, tak że 3/4 mojej listy to możesz co najwyżej na swoim komputerku na YT obejrzeć (m. in. Bayonetta, TTT2, Vanquish, RDR, Catherine, wiele innych). Chłopie, gdzie Ty tam widzisz multiplatformy w które na PC możesz pograć. Idź grać w te swoje smutne CS: GO.  Sorry, taką masz platformę.

Ps. Co do GTA V, to muszę mieć na to ochotę, a ta mnie jakoś specjalnie nie nachodzi. Co nie zmienia faktu, że to jedna z najwyżej ocenianych gier poprzedniej generacji.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Tak wyznaczaja szlaki,ze indkyki na pc sie lepiej sprzedaja ;)

Długie macie te przerwy między dużymi tytułami. 8h gameplayu a później rok pisania na forum/ogrywania indyków z PC. #consolegaming

Pici master liar w natarciu! Od kiedy multiplatormami są TLOU, LBP 1+2, Infamous 1+2, Killzone 2, God of War 3, Starhawk, Ratchet&Clank: Al l4 One, Motostorm 2+3, Heavy Rain, Planet Minigolf, Hustle Kings, Super Stardust HD, Wipeout HD, Pixeljunk Monsters, Flow,  Chime Super Deluxe, Ni no Kuni, reedycje HD... A to są ex'y na PS3, a jakby jeszcze doliczyć tytuły które nie zagrasz na swojej prowizorycznej platformie, to powinienem doliczyć większość, tak że 3/4 mojej listy to możesz co najwyżej na swoim komputerku na YT obejrzeć (m. in. Bayonetta, TTT2, Vanquish, RDR, Catherine, wiele innych). Chłopie, gdzie Ty tam widzisz multiplatformy w które na PC możesz pograć. Idź grać w te swoje przedpotopowe CS: GO.  Sorry, taką masz platformę.

Ps. Co do GTA V, to muszę mieć na to ochotę, a ta mnie jakoś specjalnie nie nachodzi. Co nie zmienia faktu, że to jedna z najwyżej ocenianych gier poprzedniej generacji.

Wymieniłem exy które odpalałem w ciągu ostatnich 3-4 dni, ten mi wyskakuje z listą gier ogranych przez 8 lat poprzedniej generacji xD

Opublikowano

Cały dzień dzisiaj grałem w Diablo 3 Reaper of Souls w 1080p i 60fps na moim glorious gaming rig, coś ciekawego mnie ominęło?

Opublikowano

Wymieniłem exy które odpalałem w ciągu ostatnich 3-4 dni, ten mi wyskakuje z listą gier ogranych przez 8 lat poprzedniej generacji xD

Aha, ja rozumiem że trofea systemowe na komputrze to jakaś abstrakcja, więc pragnę wytłumaczyć tobie o nieoświecony graczu, że psnprofiles ustawia listę tak jak zdobywało się trofea. Innymi słowy, jeśli grałem w coś i nie zdobyłem trofeum, to nie będzie ono na szczycie listy. Np. aktywnie gram w Tekken Tag Tournament i Tekken Revolution. W jednym brakuje mi dwóch trofeów których nie chce mi się robić, w drugim mam wszystkie. Stąd jest daleko na liście.

Opublikowano

Cały dzień dzisiaj grałem w Diablo 3 Reaper of Souls w 1080p i 60fps na moim glorious gaming rig, coś ciekawego mnie ominęło?

Właściwie nic ciekawego, Mendrek tylko mówi o grach w które nie grał i próbuje mi wmówić że nie mam w co grać chociaż sam zajmuje się zdobywaniem pucharków w PS Home.

Opublikowano

Jak widzisz - dużo nie straciłeś.

Opublikowano

Właściwie nic ciekawego, Mendrek tylko mówi o grach w które nie grał i próbuje mi wmówić że nie mam w co grać chociaż sam zajmuje się zdobywaniem pucharków w PS Home.

Musi Cię bardzo boleć to, że nie zagrasz w GTA V. Bardziej, niż mnie że ja mogę ale nie zagrałem (a to że nie mam ochoty, to inna bajka). PS Home to akurat taka sprawa, że pucharki są może od miesiąca. Ja się zalogowałem, to wpadły po prostu masowo, gdyż przez lata w Home osiągnąłem to co one wymagały ;)

Opublikowano

Musi Cię bardzo boleć to, że nie zagrasz w GTA V.

Poczekaj na E3.

Opublikowano

(pipi)a, takie gry są na PS3 a Ty się w Home bawisz? Byłem tam w marcu 2009 ostatnio.

Opublikowano

Home bardzo i dynamicznie się zmienia, teraz jest tam dużo free-to-playowych gier, doszły wyzwania indywidualne i społeczne, masa ludzi tam bywa, można fajne gadżety wyrwać. Wciąż może europejskiemu sporo brakuje do amerykańskiego, ale jest blisko :) Nie bywam tam długo i często, ale wpadam od czasu do czasu. Kiedyś jak była ekipa, to bywałem codziennie, potem przerzuciłem się na DCUO, a jak wróciłem do Home to ekipa się wykruszyła ;)

Opublikowano

Facebook kupił Oculusa. Morpheus > Oculus

Opublikowano

Musi Cię bardzo boleć to, że nie zagrasz w GTA V. Bardziej, niż mnie że ja mogę ale nie zagrałem (a to że nie mam ochoty, to inna bajka). PS Home to akurat taka sprawa, że pucharki są może od miesiąca. Ja się zalogowałem, to wpadły po prostu masowo, gdyż przez lata w Home osiągnąłem to co one wymagały ;)

Akurat początek GTA 5 mam za sobą, co prawda nie u siebie i nie na swojej konsoli ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć że grałem :D

Gratuluje lat spędzonych w PS Home. To też się robi na konsoli w "przerwie między dużymi tytułami"? 

Opublikowano

Chyba nie sądzisz Zaq że R* wspomni na e3 o jakiejś plebejskiej wersji na pcta.

Opublikowano

jaką? obniżyli cene o 50$ po 4 miesiącach? być może, nie pamiętam i nie chce mi się szukać, a wiesz dlaczego? bo rozmawiamy o DZISIAJ! a nie o tym co było 8 lat temu!

Premiera byla w listopadzie, w lutym obnizyli cene o $100 :)

Opublikowano

To jedna z tych rzeczy które MOŻNA na konsoli. Nie ma tutaj przymusu, co kto lubi. Home to MMO które jest całkowicie darmowe. Nie wiem w czym jest jakaś niesamowita rzecz, że korzysta się z niego? ;)

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Facebook kupił Oculusa. Morpheus > Oculus

:o Mów co chcesz ale to może być ogromne wsparcie w rozpowszechnieniu tej technologii

But this is just the start. After games, we're going to make Oculus a platform for many other experiences. Imagine enjoying a court side seat at a game, studying in a classroom of students and teachers all over the world or consulting with a doctor face-to-face -- just by putting on goggles in your home.

This is really a new communication platform. By feeling truly present, you can share unbounded spaces and experiences with the people in your life. Imagine sharing not just moments with your friends online, but entire experiences and adventures.

These are just some of the potential uses. By working with developers and partners across the industry, together we can build many more. One day, we believe this kind of immersive, augmented reality will become a part of daily life for billions of people.

Virtual reality was once the dream of science fiction. But the internet was also once a dream, and so were computers and smartphones. The future is coming and we have a chance to build it together. I can't wait to start working with the whole team at Oculus to bring this future to the world, and to unlock new worlds for all of us.

Opublikowano

Chyba nie sądzisz Zaq że R* wspomni na e3 o jakiejś plebejskiej wersji na pcta.

Wspomna o plebejskiej wersji na ''next-gen''. A po konfie dopisza,ze gra wychodzi na pc w 1080p/60fps.Prawda jest taka,ze gdyby nie ''next-gen'' to dawno by zapowiedzieli ale wtedy musieli by pokazac grafike ktora na ''next-gen'' nie jest mozliwa wiec czekaja do e3.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

No właśnie,jak zwykle w cieniu konsol [*]

Opublikowano

Mazzeo jaki avatar. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.