Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

"The human eye cannot perceive the difference between 720p and 1080p on screens less that 50 inches" - Mitch "Dire" Dyer, IGN.

Stek bzdur. Różnica jest widoczna gołym okiem nawet na 21 calach.

Edytowane przez Lukas_AT

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

ja moge potwierdzic ze juz przy 24 widac

Opublikowano

"The human eye cannot perceive the difference between 720p and 1080p on screens less that 50 inches" - Mitch "Dire" Dyer, IGN.

M$ posmarował, IGN dostarcza 

Opublikowano

IGN gonna IGN. Ja od dawna już nie czytam growej prasy. Mam też gdzieś recenzje. Popieranie swych argumentów metacriticiem powinno miec skutek bana na tym forum.

Opublikowano

Popieranie swych argumentów metacriticiem powinno miec skutek bana na tym forum.

Mendrek widzisz to? ;333

Opublikowano

Tak w ogóle wg plotek Quantum Break już nie wyjdzie w 2014 roku. Najpierw Halo 5, teraz to... Xbondelaystation... nie, nazwa nie działa.

Opublikowano

Wiadomo, Metacritic ssie, bo mają niejasny system wag. GameRankings :thumbsup:

Opublikowano

M$ posmarował, IGN dostarcza 

i5TXRZqDuxL98.gif

Opublikowano

Ale zdajecie sobie sprawę że to jest po części prawda? Że większość graczy to nie tacy graficzni onaziści jak my?

tutaj BF4 w 1080p

bf42014-02-1222-37-22mnq6f.png

tutaj 720p upscalowane do 1080p

bf42014-02-1222-49-56f0qet.png

my zobaczymy różnicę, ale postawcie te dwa screeny dla niedzielniaka to powie że niczym się nie różnią. Różnica jest jeszcze mniej widoczna jak ta między 30 a 60fps.

Nie usprawiedliwiam xone od razu mówię.

Opublikowano

no ja tak od razu właśnie pomyśłałem, taaa microsoft i robienie graczom dobrze hehe już to widzę

Opublikowano

Ale zdajecie sobie sprawę że to jest po części prawda? Że większość graczy to nie tacy graficzni onaziści jak my?

tutaj BF4 w 1080p

my zobaczymy różnicę, ale postawcie te dwa screeny dla niedzielniaka to powie że niczym się nie różnią. Różnica jest jeszcze mniej widoczna jak ta między 30 a 60fps.

Nawet mi było ciężko zauważyć różnicę na pierwszy rzut oka

Czy to oznacza ze jestem niedzielniakiem?

Opublikowano

ahahahhaha, uff.

Opublikowano

Nie wiem czy niektórzy wiedzą, ale Microsoft pracuje nad sztuczną inteligencją do Windows Phone który będzie się zwać Cortana ( :P) i ma być sporo bardziej zaawansowany niż appleowski Siri. Chodzą plotki, że będzie również w języku polskim, co daje nadzieję również na kinecta w naszym języku. U nas asystenci głosowi mają mieć na imię Adam i Paulina xD

http://wpworld.pl/32502/cortana-z-jezykiem-polskim-czyli-garsc-kolejnych-nowosci-o-nowym-asystencie-glosowym-wp8-1/

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

tutaj BF4 w 1080p

Statyczny screen, a gra w ruchu na TV to dwie różne rzeczy. Podczas zmiany rozdzielczości w grach na PC różnicę widać nawet pomiędzy 1152*864 a 1280*1024 - i to na monitorze 19 calowym. Przy mniejszej rozdzielczości pojawiają się ząbkowate krawędzie, ziarnistość tekstur, a obraz jest mniej wyraźny, co z kolei przekłada się na utratę detali tła.

Dla typowego casuala, który gra 2h w tygodniu w FIFĘ to, owszem, nie robi wielkiej różnicy.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

A widzisz na tym screenie ząbki? Dodaj do tego TV które mają swoje ulepszacze obrazu to różnica jeszcze bardziej maleje.

Ciekaw jestem czy w takim Ryse, który ma jakość obrazu lepszą niż Killzone Shadow Fall byś zauważył, że gra nie chodzi w full hd.

Opublikowano

Ząbków jest właśnie więcej na TV.

Jestem pewien, że jakbyś, załóżmy, odpalił Ryse w 720p a potem w 1080p to byś widział niemałą różnicę. Nie porównuj gry do Killzona, bo oba tytuły mają inną grafikę. Trzeba to porównywać na jednej, tej samej grze.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

tutaj BF4 w 1080p

Statyczny screen, a gra w ruchu na TV to dwie różne rzeczy. Podczas zmiany rozdzielczości w grach na PC różnicę widać nawet pomiędzy 1152*864 a 1280*1024 - i to na monitorze 19 calowym. Przy mniejszej rozdzielczości pojawiają się ząbkowate krawędzie, ziarnistość tekstur, a obraz jest mniej wyraźny, co z kolei przekłada się na utratę detali tła.

Dla typowego casuala, który gra 2h w tygodniu w FIFĘ to, owszem, nie robi wielkiej różnicy.

hmmmm nie wiem co napisać.......no podobne są.....chyba...

ej dawajcie cytujemy te dwa screeny jeszcze przez dwie strony będzie dobra zabawa !!!!!!

Opublikowano

No różnica między 900 a 1080p naprawdę jest mała,można' powiedzieć,ze jej nie widzę grając na zmianę w kz i bf.Ale opcja share zapisuje plik w jakości 720p i 30 fps(chyba) i jak odpale dany gameplay,aby znaleść jakas fajna akcję widzę spora różnicę.Niby ta sama gra,tylko nie zbyt ostra jakby zamazana.Ostatnio brat z kumplami na ps3 grał w fifie,no naprawde 720 a 1080p kosmos.Wiem co czuli rycerze blachy jak grali w GTA 5 na starych konsolach:D

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ząbków jest właśnie więcej na TV.

Jestem pewien, że jakbyś, załóżmy, odpalił Ryse w 720p a potem w 1080p to byś widział niemałą różnicę. Nie porównuj gry do Killzona, bo oba tytuły mają inną grafikę. Trzeba to porównywać na jednej, tej samej grze.

Ryse jest w 900p. Różnica między 1080p jest mała. A Ryse ma dobre AA - ta gra nie ma praktycznie ząbków.

Pamiętaj też, że konsole mają specjalne skalery, a PCty nie, więc na monitorze będzie widać rzeczywiście różnicę.

Ale opcja share zapisuje plik w jakości 720p i 30 fps(chyba) i jak odpale dany gameplay,aby znaleść jakas fajna akcję widzę spora różnicę.Niby ta sama gra,tylko nie zbyt ostra jakby zamazana.

Żartujesz sobie? Porównujesz fullhd do skompresowanego filmu w 720p.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ryse jest w 900p. Różnica między 1080p jest mała. A Ryse ma dobre AA - ta gra nie ma praktycznie ząbków.

Różnica między 900p a 1080p jest mała, to prawda, ale ja pisałem o 720p. To jest 1280*720 i 1920*1080, czyli spory skok, a nie kilka pikseli różnicy. Ryse ma dobre AA, ale jeśli będziesz rozdzielczość tej gry podbijać w górę, wygładzanie i ostrość obrazu będą ciągle coraz lepsze, mimo że już teraz są dobre.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Teraz to 180p różnicy to nic i nikt tego nie zauważy, ale jeszcze nie tak dawno jak trafiła się gra na PS3 z rozdzielczością o 35p mniejszą niż na X360 to było srania kilkadziesiąt stron o tym jaka do ogromna różnica, gołym okiem widać bez problemu i PS3 do śmieci. Nagle kilkukrotnie większe różnice są niezauważalne, bo teraz słabiej jest na konsoli ukochanej marki. Boty <3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.