Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dobra, o czym dyskusja. Pierwsze Gears of War na podzielonym ekranie, to najlepsze doświadczenia, jakie przeżyłem w życiu na konsoli. Nie sądzę, aby wyszła jakaś gra, która powtórzy mi te przeżycia. :yes:

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 618,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

no wreszcie coś sensownego, bo to bezbecze sprzed edycji posta to nawet nie warte było odpowiedzi

czyli zobaczmy co mamy:

Dragon's Crown, Trine 2, Lego, LBP, bijatyki, gry sportowe (cała masa z czego grasz tylko w FIFĘ), Buzz, Singstar, gry muzyczne

Bijatyki i Dragon's Crown (które też po części jest bijatyką) to bez bicia przyznaję, mocny punkt konsol. Od zawsze tak było i na zawsze tak zostanie. Co nie zmienia faktu, że jak się w 4-8 osób spokta to każdy tylko pomashuje przyciski i się nudzi po czterech walkach. LBP - no, już widzę jak czterech chłopa gra w słodką platformówkę, nakleja naklejki na tygryska i przebiera sobie szmaciankę xDD. A potem się zapinacie w du,pę pewnie.

Przecież wymieniłem wyraźnie LBP jako grę w którą gram z rodziną - ale pecetowy gimb od razu kojarzy wszystko z ruchaniem kolegów dupy. Dorośniesz wyprowadzisz się od mamy, będziesz miał rodzinę to i docenisz lokalne multi w grach takich jak LBP. Tak, masz też fifę na PC - tylko że jak przychodzą do mnie znajomi to siadamy na kanapie, odpalamy piwo i gramy jak ludzie, a u ciebie jak - gracie w 4 na jednej klawiaturze siedząc na jednym taborecie? :teehee:  Czy mówisz żeby się wrocili do domu po swoje komputery i monitory, z ustawicie na szybko lan party? A nie, pewnie masz 8 padów na wszelki wypadek, kompa w salonie i kilka monitorów 50 calowych, przecież to norma u każdego pecetowca - przynajmniej na forach, bo tylko jak już wkleją zdjęcie swojej stacji to wychodzi biurko w kącie ze starym monitorem crt. Ale za to na dysku masa zdjęć z zagranicznych forów jak to powinno wyglądać pcmasterrace, szkoda że nie w Polsce.

Fakt jest taki, że sugerowałeś uparcie że w ostatnich latach nie wyszła ani jedna gra z multi lokalnym na konsole to cię z błędu wyprowadziłem - były ich setki. I na tym temat można zakończyć.

No i jeszcze kto jak kto ale raven piszący że granie w Mario to pedalstwo - ale wam się opinie zmieniają w zależności od sytuacji, niesamowite chorągiewki. A jak to samo pisał Mendrek czy tam Yano to było oburzenie, a teraz całe pcmasterrace mario uznało za pedalstwo, no ładnie. Zapisane na poczet przyszłych dyskusji.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Nie ma, tak samo jak PS4.

Tak jak xbox360 w 2013 roku też.

Opublikowano

Były setki? Osz w mordę, no patrz, bo ja patrzę na Killzone, Burnout, Need For Speed czy inne popularne serie i widzę, że nikogo już nie obchodzi local co-op, wszędzie za to ładowany jest online, który niby jest taki pecetowy i antisocial.

No i mały protip: na PC w FIFĘ można grać dokładnie tak samo jak na kąsoli, we dwóch czy czterech na jednym sprzęcie, nie mam pojęcia co ty wymyślasz z tymi monitorami i ośmioma padami. Na kąsoli gracie na jednym padzie we dwóch czy co O_o? Nie pasuje ci fakt posiadania pada czy ich ilość? Ty w ogóle jeszcze ogarniasz co za bzdury wypisujesz?

punkt za wykrycie sprzeczności w postawie do Mario, wreszcie mam wrażenie, że rozmawiam z człowiekiem, który potrafi czytać co się do niego pisze

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

O kurde, nie widziałem tego wcześniej, na allegro już nawet wypożycza się gry na 8 dni :D

http://allegro.pl/thief-cyfrowa-czytac-opis-ps4-i4127704064.html

Oferta ta jest skierowana do osób którym nie zależy na trofeach oraz mają cały czas podpiętą konsolę do internetu.

Po wpłacie pieniędzy wysyłam instrukcję, login oraz hasło potrzebne do zalogowania się na moje konto PSN. Następnie:

-tworzą państwo nowego użytkownika na konsoli

-aktywują na nim moje konto PSN jako gościnne

-ściągają i instalują grę

-grają i zbierają państwo trofea na tym użytkowniku

Po 8 dniach konto przestaje być aktywne a gra przestaje działać.

Opublikowano

@ kubson & Grzegorzo

1.By wymienić jakieś odmienne tytuły musicie sięgać nawet 7 lat wstecz. Co jasno potwierdza że to nie eksy Sony a MS nikogo.

2. Od końcówki 2010 odmienne gatunki gier na sprzęcie MS to praktycznie białe kruki - i to najczęściej znajdywane wśród indyków.

3. Left 4 Death to tytuł, który wyszedł także na PC.

@ Marian

Nie odważył bym się nazwać GT6 I Forzy 4 symulatorem po disach na Mendrka w temacie.  :rolleyes:  

Dobra, kto się śmiał z mojego postu n.t. ambitnych produkcji na wyłączność Sony? 

Wszystkie tytuły poza TLOU, które wymieniłem; Dragon's Crown, Ni No Kuni, Demon's Souls, oraz Valkyria Chronicles sięgają do spuścizny lat 90' i czasów psxa oraz salonów gier. Każdy jest na swój sposób ambitny I żaden nie jest samograjem. 

Dragon's Crown to mekka dla osób urodzonych w latach 80' które straciły nie jeden żeton na automatach w latach 90'. W dodatku najzwyczajniej w świecie najbardziej rozbudowany przedstawiciel tego gatunku.

Demon Souls w 2009 przywrócił wiarę w mega wymagające i hardkorowe produkcje z czasów świetności PC i szaraka. 

Ni No Kuni to klasyczny jrpg w przepięknej oprawie anime rodem z czasów psxa/ps2, obok będącej także na wyłącznosć Sony serii Disgaea - przedstawiciel gatunku praktycznie martwego na konsolach ubiegłej generacji od 7 lat, gdzie na wyłącznosć x-boxa pojawiła się już tylko animowana Ethernal Sonata. 

Valkyria Chronicles to podobnie jak Dragon's Crown gatunek - biały kruk poprzedniej generacji. No chyba że ktoś wymieni mi choć jeden dobry turowy rts połaczony z jrpg. 

@ raven

W LBP grałem na jednej kanapie ze swoją ex. Były wesołe skoki, było przyklejanie nalepek z tygryskiem, analu nie było. :(

Tym niemniej tekst GOTY. xD

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

@raven

Niestety masz tylko wrażenie, bo prawda zdecydowanie odbiega od Twoich nadziei. :(

Opublikowano

Dragon's Crown to mekka dla osób urodzonych w latach 80' które straciły nie jeden żeton na automatach w latach 90'. W dodatku najzwyczajniej w świecie najbardziej rozbudowany przedstawiciel tego gatunku.

Demon Souls w 2009 przywrócił wiarę w mega wymagające i hardkorowe produkcje z czasów świetności PC i szaraka. 
Ni No Kuni to klasyczny jrpg w przepięknej oprawie anime rodem z czasów psxa/ps2, obok będącej także na wyłącznosć Sony serii Disgaea - przedstawiciel gatunku praktycznie martwego na konsolach ubiegłej generacji od 7 lat, gdzie na wyłącznosć x-boxa pojawiła się już tylko animowana Ethernal Sonata. 
Valkyria Chronicles to podobnie jak Dragon's Crown gatunek - biały kruk poprzedniej generacji. No chyba że ktoś wymieni mi choć jeden dobry turowy rts połaczony z jrpg. 

Wszystko fajnie tylko nie napisałeś tutaj w sumie niczego odkrywczego. Nie każdemu musi się podobać Ni No Kuni czy inne japońskie erpegi. Kwestia Demon's Souls też jest mocno dyskusyjna - gra jest mega wymagająca ale swoją mechaniką nie każdemu przypasuje. Nie zapominaj, że Xbox na masową skalę zafundował legendarne Ninja Gaiden dla nowych/starych pokoleń.

Opublikowano

Ktoś w ogóle czyta posty nobodylikeyou? XD

Opublikowano

Tylko jak ma max 4 linijki.

Opublikowano

no ja czytam i ogólny schemat postów niktcienielubi to:

ni no kuni goty jrpg nie dla psa kiełbasa perełka z czasów świetności squareenix

tlou gotg tylko pamiętaj by nosić drabinę na hard bez HUD

dragon's crown ex piękny ex z rozbudowanym systemem walki stare beatem up się przypominają ehh

demon's souls blabla <udajemy, że nie ma Dark Souls i Dark Souls 2 na PC i X360>

;*

Opublikowano

Szkoda, że zapomina w postach o jrpg z Wii. Ale już może nie prowokujmy bo walnie post na 100 linijek.

Opublikowano

Raz z nim gadalem o multi gearsow jak okazało się, ze widział je tylko na yt skończyłem czytać jego posty.

Opublikowano

niktgonielubi zaraz przyjdzie i zacznie sie rzucac, ze raven nie rozumie jego nicka.

Opublikowano

To się nazywa dbanie o klienta i wsparcie starego systemu <3. Dokładnie ten sam experience na nowej i starej generacji. M$ taki dobry.

Opublikowano

To screeny z dwóch różnych źródeł? Pytam bo na tym  z X360 nie ma logo tego serwisu.

Opublikowano

Titanfall

Bone

ldLMUDu.png

.....

X360

KvxnCP0.png

Oho zaraz sie zacznie rzeznia Xbotow  :(

Opublikowano

I tak zaczniecie wybraniać się argumentami z dupy więc co to za rzeźnia. 

Opublikowano

Przecież było wiadome, że ta gra nie ma rządzić wizualnie tylko rozgrywką. Od początku wiedziałem, że dużych różnic w aspekcie grafy nie będzie. Ale frejmrejt i liczba graczy to już inna bajka.

Opublikowano

Liczba graczy jest ta sama, framerate na bonerze też nie jest stały więc jest beka. Easye juz pewnie z reką w gaciach siedzie :teehee:

Opublikowano

Raz z nim gadalem o multi gearsow jak okazało się, ze widział je tylko na yt skończyłem czytać jego posty.

No popatrz, to i tak lepiej niż ty i twoja opinia n.t. rzekomego ogółu gorzej wygladajacych multiplatform na ps3. No i trochę dziwne, że mimo wszystko sporo z nich zwykle wiesz. Nawet gdy nikt ich cytował. =>

Uwaga wersja skrócona: Ambitne tytuły AAA nie-samograje na ps3: 5 sztuk. Na X-Boxa360: 0.

@raven

logika botów w temacie CW:

gra typu A MS > gra typu A Sony. Zawsze.

brak danego rodzaju gry na sprzęcie MS, a obecność na ps3 = gra choojowa/ lepsze multiplatformy

brak danego rodzaju gry na sprzecie MS i multiplatformowego odpowiednika = gra choojowa

<3

Opublikowano

nawet mi sie nie chce komentować tych screenow z 360 :P

wiec napisze coś z innej beczki:

moja bardzo subiektywna i luźna opinia o 3 grach z kwietniowiego plusa, pograłem w nie krótko i odrazu to mówie żeby mi ktoś nie zarzucał

mimo małego zainteresowania z nudów zassałem wszystkie 3, ale szybko je olałem i zaczałem ponownie grać w dark souls :P

hotline miami - pograłem ze 2-3 misje, ogolnie jest tak jak sie spodziewalem po filmikach - ma jakiś klimat i specyficzny styl, ale łażenie po pokojach i zdychanie od 1 ciosu jakoś mnie nie wciągneły, chociaż wyobrażam sobie że jakiegoś fana arcadowej trudnej rozgrywki moze wciągnąć

szop - pogralem z godizne albo nawet wiecej, i kolejny raz to czego sie spodziewalem, czyli cos w stylu raczeta, klimacik nawet jakiś jest ale poprostu nie w moim guście rozgrywka, chociaz napewno moj 10 letni brat byłby zadowolony

PES14 - tu było najśmieszniej, bo z 15-20 min spędziłem zanim w ogole gra weszła do menu głównego, bo było z 50 jakichś ustawien, wyboru opcji, wyboru ulubionego klubu a potem jeszcze 20 informacji o nowych "data packach" (dlc czy co?) , jak już przeszedłem to wszystko i to nawet niektóre rzeczy czytając (np ustawienia) to odpaliłem jakiś randomowy mecz i ... wyłączyłem gre po 5 minutach meczu :P  jednak nie lubie piłki nożnej a granie z kompem kompletnie mnie nie jara, może z żywą osobą obok zagrał bym kilka meczy

podsumowując - nie oceniam tych gier bo za mało w nie grałem, była to bardzo luźna opinia z "pierwszego wrażenia" wiec nie hejtujcie jeśli lubicie te gry, do mnie poprostu nie trafiają zgodnie z moimi przewidywaniami

pozdro , ide grać w dark souls

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.