Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 668,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Komedia. Definicja ambitnego tytułu specjalnie skrojona by każdy śmieciowy ex Sony o którym nikt już nie pamieta się załapał. Emocje, czyli samotne granie w 4 ścianach z ręką ściśniętą na kutasie i oczekiwanie czy Drake pocałuje Elenę czy Chloe. A może postać z szalikiem szurająca po pustyni - tak to metafora przemijania, może zagram i będe miał temat na rozprawkę w gimbazie i piątka u pani z polskiego.

Z jednej strony spuszczanie się nad Nintendo bo daje gry dające czysty fun, ale tytuły z Xboxa które dają zabawę również to nieee, strzelanie, darcie mordy i opluwanie do mikrofonu, jak to może się podobać? To nie godne szlachcica wyznającego sony, nie po to mu się chłodzi winko w piwnicy by je marnować podczas piłowania locustów. Musi być jakaś historia, może niech w gearsach 4 będzie jakaś historia bezrękiego chłopaka zbierającego kartofle na pustyni. A może w Halo coś opowiedzą o feminizmie Cortany? Może według klapków będą to wtedy tytuły ambitne?

"o boże ile ja gier mam obcykanych ambitnych, same dobre szpile yhmm oł jea jestem znawcą, tyle butelek wina oyebanych a ty co, grałeś ze swoimi kolegami po nocach i miałeś tonę śmiechu, 0 ambicji, przykre"

To pjerdolenie po raz 21452164 nobodylikeyou o bibiliotece xboxa jest tak kur.wa obłudne i przykre że odechciewa mi się tu pisać. Weź ty człowieku kup tą konsolę za pareset złotych i zajrzyj do czegoś takiego jak Games on Demand albo Xbox Live Arcade i skończ (pipi)ć.

Opublikowano

Komedia. Definicja ambitnego tytułu specjalnie skrojona by każdy śmieciowy ex Sony o którym nikt już nie pamieta się załapał. Emocje, czyli samotne granie w 4 ścianach z ręką ściśniętą na kutasie i oczekiwanie czy Drake pocałuje Elenę czy Chloe. A może postać z szalikiem szurająca po pustyni - tak to metafora przemijania, może zagram i będe miał temat na rozprawkę w gimbazie i piątka u pani z polskiego.

Z jednej strony spuszczanie się nad Nintendo bo daje gry dające czysty fun, ale tytuły z Xboxa które dają zabawę również to nieee, strzelanie, darcie mordy i opluwanie do mikrofonu, jak to może się podobać? To nie godne szlachcica wyznającego sony, nie po to mu się chłodzi winko w piwnicy by je marnować podczas piłowania locustów. Musi być jakaś historia, może niech w gearsach 4 będzie jakaś historia bezrękiego chłopaka zbierającego kartofle na pustyni. A może w Halo coś opowiedzą o feminizmie Cortany? Może według klapków będą to wtedy tytuły ambitne?

"o boże ile ja gier mam obcykanych ambitnych, same dobre szpile yhmm oł jea jestem znawcą, tyle butelek wina oyebanych a ty co, grałeś ze swoimi kolegami po nocach i miałeś tonę śmiechu, 0 ambicji, przykre"

To pjerdolenie po raz 21452164 nobodylikeyou o bibiliotece xboxa jest tak kur.wa obłudne i przykre że odechciewa mi się tu pisać. Weź ty człowieku kup tą konsolę za pareset złotych i zajrzyj do czegoś takiego jak Games on Demand albo Xbox Live Arcade i skończ (pipi)ć.

Widać że mocno zabolały te screeny z Titanfalla na 360. :sorcerer:

Opublikowano

Chyba zabolały tego kto liczył na podobne wersje. 30fps, sporo gorsza grafika, brak efektów, tekstury, niska rozdziałka. Grać można ale wygląda to i działa gorzej niż CoD.

Opublikowano

A CoD działa w 60 klatkach na X360 i PS3. W tym silniku Titanfalla coś jest nie tak - jest on strasznie moco-żerny. X1 przy słabej oprawie w 792p się krztusi, nie mogąc utrzymać minimum 50 FPS, a wersja na X360 działa w 30 klatkach (się jeszcze okaże jakie ma spadki) i wygląda (przynajmniej z tego co widać) gorzej od CoDa.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

widać, że zrobili wszystko żeby nie było beki, że na 360 wygląda podobnie jak na bołnie xD

Opublikowano

MaZZeo dostarczasz. Co ja mam odrzec, skoro krytykujesz tytuł którego w życiu nie ogrywałeś emanując przy tym naturą pustaka? Gdyby ICO wyszedł na tej geracji, powiedzialbyś to samo. Znam bibliotekę iksa i ps3 aż po lata 2005 i 2006 i całą masę waszych eksów, które były tak dobre że aż umarły, albo przeciętny x-box user wolał scelanie do botów - wersja najbardziej optymistyczna. Może masz na myśli Alan Wake aspirujacy do bycia SH2 ubiegłej gen.? => Nikt już nie pamięta większości wymienionych przeze mnie tytułów? A to ciekawe, liczne nagrody, wyróżnienia, a także ich spadkobiercy (np. Dark Souls) i sprzedaż mówią co innego.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Dobra jeśli zaliczamy Journey, Dragon's Crown czy Ico & Shadow of Collosus do twoich wyliczanek po stronie xboxa powinnieneś dorzucić

-Splosion Man

-Ms Splosion Man

-Banjo-Kazooie

-ilomilo

-Bastion

-Insanely Twisted Shadow Planet

-Alan Wake American Nightmare

-Charlie Murder (skrolowany beat'em up i co teras?)

-The Dishwasher: Dead Samurai

-Double Fine Happy Action Theater

-Dust: An Elysian Tail

-Darwinia+

-Geometry Wars: Retro Evolved 2 (89% na gamerankings!!!!)

-Lazy Raiders

-Ikaruga

-Mark of the Ninja (!!!!90.43!!!!!)

-Nexuiz

-Toy Soldiers

-Monaco: What's Yours Is Mine

-Perfect Dark

-Outpost Kaloki X

-Radiant Silvergun

-Rez HD

-Raskulls

-Shadow Complex

-Roboblitz

-Skulls of the Shogun

-Super Meat Boy

-State of Decay

-Torchlight

-Trials HD

-Trials Evolution (91.52%!!!!)

-Vigilante 8 Arcade

-Cloning Clyde

-Dead Rising 2: Case Zero

-Pinball FX 2: Marvel Pinball

-The Misadventures of P.B. Winterbottom

-Guardian Heroes

i to tak na szybko

A zretailowych zapominasz o

-Call of Duty 2

-Dead or Alive 4

-Condemned: Criminal Origins

-Perfect Dark Zero

-Kameo

-Viva Piniata

-Crackdown

-Dead Rising

-Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (i tutaj faktczynie niby multiplatforma, której nie było na ps3, ale też ta wersja była zupełnie inna niż na PC czy past genach)

-Rockstar Games presents Table Tennis

-Saint's Row

-Prey

-Full Auto

-Test Drive Unlimited

-Guitar Hero II

-Command & Conquer 3: Tiberium Wars

-FlatOut: Ultimate Carnage

-Overlord

-Blue Dragon

-Ninja Gaiden II

-Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

-Lost Odyssey

-Metro2033

-Left4Dead 1&2

-Splinter Cell Conviction

nie wspominając o takich dość słabych grach jak Rumble Roses czy The Outfit. Jak liczyć to liczyć wszystko. I co teraz ziomeczku, noszenie drabiny już nie takie zaje.biste co?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Noszenie drabiny to najlepsza gra ostatniej generacji, wymienianie kazdego szrota z xboxa tego nie zmieni.

Opublikowano

Noszenie drabiny to najlepsza gra ostatniej generacji, wymienianie kazdego szrota z xboxa tego nie zmieni.

marketing ci to wmówił

Opublikowano

Nie, grałem. Gdybym był podatny na takie rzeczy to bym grał na xboxie w halo i gow.

Opublikowano

Beka z botow ktorzy kupili TF na XOne posiadajac X360 w domu.

Opublikowano

Jeszcze wieksza z tych co maja komputer z nasa a graja w titanfall na xbone.

Opublikowano

Jeszcze wieksza z tych co maja komputer z nasa a graja w titanfall na xbone.

Pod wszystko pasuje MaZZeo, beka z MaZZeo ;)
Opublikowano

Wygląda to i rusza się fajnie, jak na X360. Experience taki, jak na konsoli za 2200 zł.

Opublikowano

Przypominam, że w październiku 2012 roku zrobiłem zrównanie ex'ów na PS3 i X360, ze średnią ocen powyżej 79 na MC (czyli od 80, co w tutejszym żargonie oznacza grą dobrą, zaś oczko niżej to już "crap"), odliczając gry z kontrolerów ruchowych. I wtedy wychodziło 61-52 na korzyść PS3. Jak wiemy 2013 był znowu miażdżacy ex'owo ze strony Sony, zaś MS nie bardzo się popisał, bo wydał tylko jednego ex'a. W 2014 nadal wychodzą ex'y na PS3, MS kontynuuje tradycję olewania poprzedniego systemu. Jak skończą wychodzić ex'y na PS3, to zrobię ostateczne porównanie (czyli nieprędko, ale nie będę przecież narzekał). W  liście podanej przez blubera, patrząc na pudełkowe ex'y można widzieć zwykle starocie. Nie mam nic do staroci, poza tym że gry z 2005 obecnie mogą wydawać się naprawdę brzydkie i to bez względu na system. CoD 2 (2005), DoA 4 (2005), Kameo (2005), SR1 (2006), Blue Dragon (2006), Viva Pinata (2006), Prey (2006), Perfect Dark Zero (2005), Condemned: CO (2005), TDU (2006), Full Auto (2006), Table Tennis (2006), Guitar Hero 2 (2007 i wyszło na PS2), Dead Rising (2006), GRAW (2006 i wyszło na PS2), LO (2007), C&C: TW (2007), Flatout 2 (2007), Crackdown (2007).

Ninja Gaiden 2 nie jest ex'em, gdyż jej poprawiona wersja o nazwie Ninja Gaiden Sigma 2 wyszła na PS3.

Innymi słowy - MS wyszedł z założenia: "Niech nakupią konsoli, do tego czasu wydamy ex'y, a potem olejemy ich, i będziemy wydawać 1-4 ex'ów na rok i będziemy patrzeć jak frajerzy płacą nam za możliwość grania online. Dla żartu dorzucimy im możliwość odpalania Youtube i okrojonego Internet Explorera." ;)

Opublikowano

Myślałem że już wszystkie granice bociarstwa zostały tu osiągnięte, ale jak czytam blubera że TLOU to crap, a CoD2 niesamowita gra i przez którą X360 wygrał generację to tracę wszelką wiarę w ludzkość.

Ale i tak beka że beton siedział do 1 do 3 w nocy i tworzył listę wszystkich crapów które nie wyszły na PS3. :teehee: Fajnie nie mieć pracy i mieszkać z mamą, wtedy można fanbojować 24 godziny na dobę.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Bluber tylko troluje, nie mozna go brac na serio. Wychwala titanfall ktore widzial tylko na youtube.

Opublikowano

@ Bluber

To naprawdę zajo że się tak wystaraleś, sięgając aż do prehistori, ale...

Która z tych gier może poszczycić się artystycznym zacięciem na miarę ICO, multiplatformowego Brothers A Tale Of 2 Sons, czy właśnie Journey? Który action adventure na wyłączność MS zapisze się w historii elektronicznej rozrywki obok pierwszych trzech MGS'ów, czy SH2, t.j. już zrobiło to ostatnie dzieło ND? Ktory z ów tytułów przywrocił blask gatunków, bądź harkorowego podejścia do gier jak 3 wspomiane przeze mnie rpgi (w szerokim tego słowa znaczeniu bo rpg Dragon's Crown jest tylko pod względem rozbudowania)?

W czasach ostatnich podrygów jrpg pojawiły się Ethernal Sonata oraz Lost Odyssey, które przy zaledwie 2 lata starszych Dragon Quest 8, Valkyria Profile 2 Silmeria wypadły i tak o klasę gorzej. Na całe pół dekady - poza będącą także na wyłączność Sony Disgaeą, gatunek ten praktycznie wymarł. Do roku 2013.

A teraz lista błędów i nadużyć jakie podałeś wraz z powyższą listą:

W 80% wymienione tytuły to indie i to w większości dostępne na pc.

NG2 i Overlord WYSZŁY NA PS3.

Left 4 Death i COD2 to nie eksy, no chyba że ustalimy w końcu czy tytuły dostępne w zbliżonym czasie na pc są nimi, czy nie.

Jesli juz chcesz zaprzegać do tego REZ HD, ps3 ma tu do zaoferowania m.in. Okami, ICO & SOTC, GOW 1&2, trylogię Jak & Dexter. I robi się jeszcze dramatyczniej.

Banjoo na 7 to zaś popluczyny po swoim kultowym pierwowzorze i synonim upadku Rare.

Zapomniałeś o Ethernal Sonata, Fable, czy serii PGR.

Tyle nie wygodnych faktów i nadużyć.

Lista doskonale odzwierciedla upadek bogatej gamy tytułów na wyłączność jednej platformy, która w 2007 była niekwestionowanym królem. Slusznie wymieniłeś bardzo dobre tytuły na wyłączność MS - które miała w pierwszej połowie istnienia generacji, co tylko potwierdza fakt że poczynając od 2008 Sony wzięło się za ciężką pracę i wygrało drugą połowę generacji latami 09, 11 i 13. Ze niby tylko 3 lata? 2005 i 06 należały do ps2.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

dragons crown to nie ex? na jakiej podstawie? jesli on nie jest exem to automatycznie exem nie jest juz trylogia jak&dexter, trylogia sly czy jakakolwiek czesc god of war za wyjatkiem trojki i wstapienia - dobrze kombinuje?

idac dalej to ps4 nie doczeka sie zadnego exa bo przeciez kazda z tych gier mozna odpalic na vicie...w takim razie tylko xbox

Opublikowano

Kto znów mówił że DC nie jest eksem? Takie Gry tylko w rodzinie PlayStation. <3

Opublikowano

Niezła beka z Tytanfall ! Nawet screen tearing na poprzedniej generacji wyeliminowali ^^

Opublikowano

z titanfall beka, że wygląda podobnie ale tu już kazdy widzi, że ps4 niszczy past geny i xbona  :teehee: :

ib0glNUd9KAwK4.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.