Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Komedia. Definicja ambitnego tytułu specjalnie skrojona by każdy śmieciowy ex Sony o którym nikt już nie pamieta się załapał. Emocje, czyli samotne granie w 4 ścianach z ręką ściśniętą na kutasie i oczekiwanie czy Drake pocałuje Elenę czy Chloe. A może postać z szalikiem szurająca po pustyni - tak to metafora przemijania, może zagram i będe miał temat na rozprawkę w gimbazie i piątka u pani z polskiego.

Z jednej strony spuszczanie się nad Nintendo bo daje gry dające czysty fun, ale tytuły z Xboxa które dają zabawę również to nieee, strzelanie, darcie mordy i opluwanie do mikrofonu, jak to może się podobać? To nie godne szlachcica wyznającego sony, nie po to mu się chłodzi winko w piwnicy by je marnować podczas piłowania locustów. Musi być jakaś historia, może niech w gearsach 4 będzie jakaś historia bezrękiego chłopaka zbierającego kartofle na pustyni. A może w Halo coś opowiedzą o feminizmie Cortany? Może według klapków będą to wtedy tytuły ambitne?

"o boże ile ja gier mam obcykanych ambitnych, same dobre szpile yhmm oł jea jestem znawcą, tyle butelek wina oyebanych a ty co, grałeś ze swoimi kolegami po nocach i miałeś tonę śmiechu, 0 ambicji, przykre"

To pjerdolenie po raz 21452164 nobodylikeyou o bibiliotece xboxa jest tak kur.wa obłudne i przykre że odechciewa mi się tu pisać. Weź ty człowieku kup tą konsolę za pareset złotych i zajrzyj do czegoś takiego jak Games on Demand albo Xbox Live Arcade i skończ (pipi)ć.

Opublikowano

Komedia. Definicja ambitnego tytułu specjalnie skrojona by każdy śmieciowy ex Sony o którym nikt już nie pamieta się załapał. Emocje, czyli samotne granie w 4 ścianach z ręką ściśniętą na kutasie i oczekiwanie czy Drake pocałuje Elenę czy Chloe. A może postać z szalikiem szurająca po pustyni - tak to metafora przemijania, może zagram i będe miał temat na rozprawkę w gimbazie i piątka u pani z polskiego.

Z jednej strony spuszczanie się nad Nintendo bo daje gry dające czysty fun, ale tytuły z Xboxa które dają zabawę również to nieee, strzelanie, darcie mordy i opluwanie do mikrofonu, jak to może się podobać? To nie godne szlachcica wyznającego sony, nie po to mu się chłodzi winko w piwnicy by je marnować podczas piłowania locustów. Musi być jakaś historia, może niech w gearsach 4 będzie jakaś historia bezrękiego chłopaka zbierającego kartofle na pustyni. A może w Halo coś opowiedzą o feminizmie Cortany? Może według klapków będą to wtedy tytuły ambitne?

"o boże ile ja gier mam obcykanych ambitnych, same dobre szpile yhmm oł jea jestem znawcą, tyle butelek wina oyebanych a ty co, grałeś ze swoimi kolegami po nocach i miałeś tonę śmiechu, 0 ambicji, przykre"

To pjerdolenie po raz 21452164 nobodylikeyou o bibiliotece xboxa jest tak kur.wa obłudne i przykre że odechciewa mi się tu pisać. Weź ty człowieku kup tą konsolę za pareset złotych i zajrzyj do czegoś takiego jak Games on Demand albo Xbox Live Arcade i skończ (pipi)ć.

Widać że mocno zabolały te screeny z Titanfalla na 360. :sorcerer:

Opublikowano

Chyba zabolały tego kto liczył na podobne wersje. 30fps, sporo gorsza grafika, brak efektów, tekstury, niska rozdziałka. Grać można ale wygląda to i działa gorzej niż CoD.

Opublikowano

A CoD działa w 60 klatkach na X360 i PS3. W tym silniku Titanfalla coś jest nie tak - jest on strasznie moco-żerny. X1 przy słabej oprawie w 792p się krztusi, nie mogąc utrzymać minimum 50 FPS, a wersja na X360 działa w 30 klatkach (się jeszcze okaże jakie ma spadki) i wygląda (przynajmniej z tego co widać) gorzej od CoDa.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

widać, że zrobili wszystko żeby nie było beki, że na 360 wygląda podobnie jak na bołnie xD

Opublikowano

MaZZeo dostarczasz. Co ja mam odrzec, skoro krytykujesz tytuł którego w życiu nie ogrywałeś emanując przy tym naturą pustaka? Gdyby ICO wyszedł na tej geracji, powiedzialbyś to samo. Znam bibliotekę iksa i ps3 aż po lata 2005 i 2006 i całą masę waszych eksów, które były tak dobre że aż umarły, albo przeciętny x-box user wolał scelanie do botów - wersja najbardziej optymistyczna. Może masz na myśli Alan Wake aspirujacy do bycia SH2 ubiegłej gen.? => Nikt już nie pamięta większości wymienionych przeze mnie tytułów? A to ciekawe, liczne nagrody, wyróżnienia, a także ich spadkobiercy (np. Dark Souls) i sprzedaż mówią co innego.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Dobra jeśli zaliczamy Journey, Dragon's Crown czy Ico & Shadow of Collosus do twoich wyliczanek po stronie xboxa powinnieneś dorzucić

-Splosion Man

-Ms Splosion Man

-Banjo-Kazooie

-ilomilo

-Bastion

-Insanely Twisted Shadow Planet

-Alan Wake American Nightmare

-Charlie Murder (skrolowany beat'em up i co teras?)

-The Dishwasher: Dead Samurai

-Double Fine Happy Action Theater

-Dust: An Elysian Tail

-Darwinia+

-Geometry Wars: Retro Evolved 2 (89% na gamerankings!!!!)

-Lazy Raiders

-Ikaruga

-Mark of the Ninja (!!!!90.43!!!!!)

-Nexuiz

-Toy Soldiers

-Monaco: What's Yours Is Mine

-Perfect Dark

-Outpost Kaloki X

-Radiant Silvergun

-Rez HD

-Raskulls

-Shadow Complex

-Roboblitz

-Skulls of the Shogun

-Super Meat Boy

-State of Decay

-Torchlight

-Trials HD

-Trials Evolution (91.52%!!!!)

-Vigilante 8 Arcade

-Cloning Clyde

-Dead Rising 2: Case Zero

-Pinball FX 2: Marvel Pinball

-The Misadventures of P.B. Winterbottom

-Guardian Heroes

i to tak na szybko

A zretailowych zapominasz o

-Call of Duty 2

-Dead or Alive 4

-Condemned: Criminal Origins

-Perfect Dark Zero

-Kameo

-Viva Piniata

-Crackdown

-Dead Rising

-Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (i tutaj faktczynie niby multiplatforma, której nie było na ps3, ale też ta wersja była zupełnie inna niż na PC czy past genach)

-Rockstar Games presents Table Tennis

-Saint's Row

-Prey

-Full Auto

-Test Drive Unlimited

-Guitar Hero II

-Command & Conquer 3: Tiberium Wars

-FlatOut: Ultimate Carnage

-Overlord

-Blue Dragon

-Ninja Gaiden II

-Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

-Lost Odyssey

-Metro2033

-Left4Dead 1&2

-Splinter Cell Conviction

nie wspominając o takich dość słabych grach jak Rumble Roses czy The Outfit. Jak liczyć to liczyć wszystko. I co teraz ziomeczku, noszenie drabiny już nie takie zaje.biste co?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Noszenie drabiny to najlepsza gra ostatniej generacji, wymienianie kazdego szrota z xboxa tego nie zmieni.

Opublikowano

Noszenie drabiny to najlepsza gra ostatniej generacji, wymienianie kazdego szrota z xboxa tego nie zmieni.

marketing ci to wmówił

Opublikowano

Nie, grałem. Gdybym był podatny na takie rzeczy to bym grał na xboxie w halo i gow.

Opublikowano

Beka z botow ktorzy kupili TF na XOne posiadajac X360 w domu.

Opublikowano

Jeszcze wieksza z tych co maja komputer z nasa a graja w titanfall na xbone.

Opublikowano

Jeszcze wieksza z tych co maja komputer z nasa a graja w titanfall na xbone.

Pod wszystko pasuje MaZZeo, beka z MaZZeo ;)
Opublikowano

Wygląda to i rusza się fajnie, jak na X360. Experience taki, jak na konsoli za 2200 zł.

Opublikowano

Przypominam, że w październiku 2012 roku zrobiłem zrównanie ex'ów na PS3 i X360, ze średnią ocen powyżej 79 na MC (czyli od 80, co w tutejszym żargonie oznacza grą dobrą, zaś oczko niżej to już "crap"), odliczając gry z kontrolerów ruchowych. I wtedy wychodziło 61-52 na korzyść PS3. Jak wiemy 2013 był znowu miażdżacy ex'owo ze strony Sony, zaś MS nie bardzo się popisał, bo wydał tylko jednego ex'a. W 2014 nadal wychodzą ex'y na PS3, MS kontynuuje tradycję olewania poprzedniego systemu. Jak skończą wychodzić ex'y na PS3, to zrobię ostateczne porównanie (czyli nieprędko, ale nie będę przecież narzekał). W  liście podanej przez blubera, patrząc na pudełkowe ex'y można widzieć zwykle starocie. Nie mam nic do staroci, poza tym że gry z 2005 obecnie mogą wydawać się naprawdę brzydkie i to bez względu na system. CoD 2 (2005), DoA 4 (2005), Kameo (2005), SR1 (2006), Blue Dragon (2006), Viva Pinata (2006), Prey (2006), Perfect Dark Zero (2005), Condemned: CO (2005), TDU (2006), Full Auto (2006), Table Tennis (2006), Guitar Hero 2 (2007 i wyszło na PS2), Dead Rising (2006), GRAW (2006 i wyszło na PS2), LO (2007), C&C: TW (2007), Flatout 2 (2007), Crackdown (2007).

Ninja Gaiden 2 nie jest ex'em, gdyż jej poprawiona wersja o nazwie Ninja Gaiden Sigma 2 wyszła na PS3.

Innymi słowy - MS wyszedł z założenia: "Niech nakupią konsoli, do tego czasu wydamy ex'y, a potem olejemy ich, i będziemy wydawać 1-4 ex'ów na rok i będziemy patrzeć jak frajerzy płacą nam za możliwość grania online. Dla żartu dorzucimy im możliwość odpalania Youtube i okrojonego Internet Explorera." ;)

Opublikowano

Myślałem że już wszystkie granice bociarstwa zostały tu osiągnięte, ale jak czytam blubera że TLOU to crap, a CoD2 niesamowita gra i przez którą X360 wygrał generację to tracę wszelką wiarę w ludzkość.

Ale i tak beka że beton siedział do 1 do 3 w nocy i tworzył listę wszystkich crapów które nie wyszły na PS3. :teehee: Fajnie nie mieć pracy i mieszkać z mamą, wtedy można fanbojować 24 godziny na dobę.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Bluber tylko troluje, nie mozna go brac na serio. Wychwala titanfall ktore widzial tylko na youtube.

Opublikowano

@ Bluber

To naprawdę zajo że się tak wystaraleś, sięgając aż do prehistori, ale...

Która z tych gier może poszczycić się artystycznym zacięciem na miarę ICO, multiplatformowego Brothers A Tale Of 2 Sons, czy właśnie Journey? Który action adventure na wyłączność MS zapisze się w historii elektronicznej rozrywki obok pierwszych trzech MGS'ów, czy SH2, t.j. już zrobiło to ostatnie dzieło ND? Ktory z ów tytułów przywrocił blask gatunków, bądź harkorowego podejścia do gier jak 3 wspomiane przeze mnie rpgi (w szerokim tego słowa znaczeniu bo rpg Dragon's Crown jest tylko pod względem rozbudowania)?

W czasach ostatnich podrygów jrpg pojawiły się Ethernal Sonata oraz Lost Odyssey, które przy zaledwie 2 lata starszych Dragon Quest 8, Valkyria Profile 2 Silmeria wypadły i tak o klasę gorzej. Na całe pół dekady - poza będącą także na wyłączność Sony Disgaeą, gatunek ten praktycznie wymarł. Do roku 2013.

A teraz lista błędów i nadużyć jakie podałeś wraz z powyższą listą:

W 80% wymienione tytuły to indie i to w większości dostępne na pc.

NG2 i Overlord WYSZŁY NA PS3.

Left 4 Death i COD2 to nie eksy, no chyba że ustalimy w końcu czy tytuły dostępne w zbliżonym czasie na pc są nimi, czy nie.

Jesli juz chcesz zaprzegać do tego REZ HD, ps3 ma tu do zaoferowania m.in. Okami, ICO & SOTC, GOW 1&2, trylogię Jak & Dexter. I robi się jeszcze dramatyczniej.

Banjoo na 7 to zaś popluczyny po swoim kultowym pierwowzorze i synonim upadku Rare.

Zapomniałeś o Ethernal Sonata, Fable, czy serii PGR.

Tyle nie wygodnych faktów i nadużyć.

Lista doskonale odzwierciedla upadek bogatej gamy tytułów na wyłączność jednej platformy, która w 2007 była niekwestionowanym królem. Slusznie wymieniłeś bardzo dobre tytuły na wyłączność MS - które miała w pierwszej połowie istnienia generacji, co tylko potwierdza fakt że poczynając od 2008 Sony wzięło się za ciężką pracę i wygrało drugą połowę generacji latami 09, 11 i 13. Ze niby tylko 3 lata? 2005 i 06 należały do ps2.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

dragons crown to nie ex? na jakiej podstawie? jesli on nie jest exem to automatycznie exem nie jest juz trylogia jak&dexter, trylogia sly czy jakakolwiek czesc god of war za wyjatkiem trojki i wstapienia - dobrze kombinuje?

idac dalej to ps4 nie doczeka sie zadnego exa bo przeciez kazda z tych gier mozna odpalic na vicie...w takim razie tylko xbox

Opublikowano

Kto znów mówił że DC nie jest eksem? Takie Gry tylko w rodzinie PlayStation. <3

Opublikowano

Niezła beka z Tytanfall ! Nawet screen tearing na poprzedniej generacji wyeliminowali ^^

Opublikowano

z titanfall beka, że wygląda podobnie ale tu już kazdy widzi, że ps4 niszczy past geny i xbona  :teehee: :

ib0glNUd9KAwK4.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.