Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Tyle kapitalnych jrpgow bylo na szaraka a  porównujac z tym co robia teraz to mi niedobrze. A jak juz widze ta cała sage z Lightning to wogóle.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

do dzis placze ze na vicie sa takie cyrki z multikontami, a chrono cross i xenogears jest jedynie na us store :( musze przez to zyc wspomnieniami z psx i psp gdzie dwukrotnie skonczylem Chrono. Absolutne arcydzielo - top topów tego gatunku...ehhh szaraczku ile ty spłodziłeś genialnych jrpg...suikodeny, xenogears, finale 7 i 9, chrono cross, valyria profile <3<3

a jeszcze w czasach ps2 square zastrzeglo domene "chrono break" ale chyba na powaznie za trojke sie nigdy nie wzieli, ciekawe czy jakies concepty sie chociaz zachowaly :( :( :(

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Zacznij rozmowę o japońszczyźnie i CW zmienia się nie do poznania... No skończcie z tymi pozytywami i miłymi wspomnieniami. Gdzie wyzwiska od klapków i botów?

Właśnie dlatego uważam, że generację "wygrało" Nintendo NDSem i 3DSem ;p

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

500 stron naj.ebane w niecałe 2 miesiące , dumni z siebie jestescie  ?

1hr3o.gif

Gif1.gif 

Opublikowano

Dzisiejsze Square może juz lepiej niech sie nie bierze za kolejna czesc Chrono.

Opublikowano

(pipi)ac square, daje im ostatnia szanse z FFXV

Opublikowano

ale w czasach ps2 jeszcze chrono break moglby im wyjsc. teraz to wara od tego - zreszta trigger i cross do dzisiaj sa genialne

a jednoczy bo wtedy po prostu robiono gry ponadczasowe - to nie jest wg mnie sentyment za mlodoscia, wtedy po prostu robiono lepsze gry

Opublikowano

Ja bym pograł w wersje HD FFIX. Najwiekszy sentyment mam do tej czesci.

Opublikowano

Zacznij rozmowę o japońszczyźnie i CW zmienia się nie do poznania... No skończcie z tymi pozytywami i miłymi wspomnieniami. Gdzie wyzwiska od klapków i botów?

Właśnie dlatego uważam, że generację "wygrało" Nintendo NDSem i 3DSem ;p

Co xboty maja pisać? Jak te gry wychodziły to jeszcze nie wiedzieli co to playstation.

Przez ostatni rok ponad 2 kafle wydalem na gry z ds, wiekszosc jrpg, powoli przechodze teraz. Idealny sprzet dla fanow gatunku.

Opublikowano

Wez napisz jakiesa najlepsze wg ciebie.

Opublikowano

mnie niewiarygodnie kusi do bravely default - ojj jak mnie kusi ojj jak mnie kusi. Czemu te nintendo tak olewa nasz kraj, a ta konsola jest tak archaicznie rozwiazana jakbym mial kupowac jakis sprzet retro co jeszcze tak trzyma cene :( :( :(

ale kiedys kupie cos od nintendo, obiecuje :) choc predzej bedzie to WiiU, niech tylko wkoncu wyplaca ZeldeU i Xeno2

Opublikowano

sprzęt retro xD

wiadomo, lepszy trup z niewiadomo jakimi bebechami, którego lista wydawnicza składa się w większości z portów, które odpali toster

Opublikowano

pech chce ze na tym trupie mam wielka kolekcje swietnych gier nie skonczonych, ktore pomimo tego ze sa kilka z nich jest portami to ich nie ogralem na innym sprzecie(np nie mam w domu tostera ani mikrofalowki bo mi nie potrzebne) i dzieki czemu mam grania na tym trupie na miesiace :( :( jak pech to pech :( :(

a 3ds - z calym szacunkiem do jego biblioteki swietnych gier - tak technicznie to dla mnie sprzet retro, z spora cena za sama konsole jak i grami na nia. Kombo ps plus + tanie indyki + od czasu do czasu perelka (nawet jesli to port) zupelnosci mi wystarczaja przy moim czasie na granie

Opublikowano

MrK2PXY.gif

+ Amazing Spider Man 2 został skasowany na Xbox One. xD

Ta "konsola" to jakiś gruby żart.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

mnie niewiarygodnie kusi do bravely default - ojj jak mnie kusi ojj jak mnie kusi

Ogralem wczoraj demo, w ogole mi sie nie podoba.

W ogole :(

Opublikowano

mnie niewiarygodnie kusi do bravely default - ojj jak mnie kusi ojj jak mnie kusi

Ogralem wczoraj demo, w ogole mi sie nie podoba.

W ogole :(

a ja wlasnie po gameplayach na youtube(sic znowu ten yt) widze w nim duchowego FFIX-2, a wlasnie obok siódemki to do dziewiątki mam największy sentyment z wszystkich finali

Opublikowano

Bravely bylo ok, ale czapki nie urwalo. Wroce z roboty to podesle jakies ciekawe jrpg z ds'a.

Opublikowano

Odniosłem się do bebechów. Co z tego, że Vita jest w chu.j mocniejsza, skoro teraz po grach tego nie widać. Było Uncharted, VT4, Tearaway czy Killzone, a co dalej?

Chyba nic, bo z świeższych gier kupiłem teraz OlliOlli i TxK.

Opublikowano

Mi w Bravely nie pasuje wyglad postaci, kojarza mi sie takie japonskie pedo-kukielki z serdelkami zamiast konczyn jak na to patrze, chcialem sie przemoc ale nie moglem :confused:.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Odniosłem się do bebechów. Co z tego, że Vita jest w chu.j mocniejsza, skoro teraz po grach tego nie widać. Było Uncharted, VT4, Tearaway czy Killzone, a co dalej?

Chyba nic, bo z świeższych gier kupiłem teraz OlliOlli i TxK.

praktycznie po kazdej grze widac to ze vita jest mocniejsza i praktycznie kazdej tej gry 3ds by nie uciagnelo - nawet TxK (olliolli uciagnie nawet nokia 3210). Odpal sobie jakiekolwiek Lego na vicie - to sa porty 1do1 z 3ds, nawet w kwestii rozdzielczosci - strach na to patrzec. Odpal sobie mgs3 na 3ds, a potem na vicie...

Gry sa super na 3ds ale technologicznie to retro - widac to w grach, widac to w menu... we wszystkim, swietnych gier ma 3ds od zaje.bania ale tylko (lub AŻ - bo to w sumie najwazniejsze) to jedyny atut tej konsoli

Opublikowano

Idąc tym tokiem rozumowania Xbone to "retro".

Zresztą, ta sama sytuacja była w 'rywalizacji' NDS-PSP. Jakoś "retro" technologia nie przeszkodziła NDS w dostarczeniu przeolbrzymiej biblioteki dobrych gier. Nie żeby PSP było tak w tyle jak teraz jest Vita, ale jednak bebechy to nie wszystko.

Opublikowano

to uczucie kiedy mogę grać w każde rpg, nie zważając na wygląd postaci, w sumie na wygląd czegokolwiek. mógłbym grać samymi głowami z bravely default, jeśli reszta by była dobra.

to już chyba choroba :sorcerer:.

@hav3n no ja sam szanuje jelonka. jednak dziwne jest dla mnie szanowanie jelonka który jest wytworem japońszczyzy, a hejtowanie reszty. zresztą jeżeli szanujesz jelonka, to pewnie ogrywając jakieś japońskie gierki zesrałbyś się ze szczęścia bo tam dużo takich pochodnych jelonka, no ale to japońska gierka hehe :sorcerer:

Edytowane przez Mace

Opublikowano

no ludziska wiadomo ze najwazniejsze sa gry - odpisuje tylko ragusowi, ktory dowalil sie do spraw technicznych obu konsol i tylko do nich sie odnosze, a nie do jakosci i ilosci gier

czytanie ze zrozumieniem :/

Opublikowano

Co tam raven_raven? xD

Gów,no, przecież to już komentowałem :P. Sam mówię, że 37% to zaje,biście mało, u mnie jakieś 80-90% (co każdy widział jak wklejałem moją kolekcję ze Steama).

@Kazub

Dobrze rozumiem, że w Dragon's Crown grasz tak samo jak w TLOU, czyli wcale?

No i nie rozśmieszaj z tym middle-genem. X360 w 2013 nie obrodził za bardzo exami, ale na początku generacji posiadacze PS3 to był najlepszy obiekt do beki. Kiedy konsolowa Rasa Panów grała w Mass Effect, Bioshock, TDU, Obliviona, Gearsy, Lost Planet, Rainbow Six Vegas, GRAW, Viva Pinata, PGR3, multiplatformy w HD, gierki z XBLA. A na PS3? Giant Enemy Crab, Lair, trailer Motorstorm, trailer Killzone, 1080p/120fps, Agent, The Last Guardian, FFXIII Versus. To wszystko za jedyne $599 (YLOD po trzech latach gratis).

Wybacz, ale jeżeli dzisiaj jest beka z grania w 720p (bo plejstejszyn może wyżej), to nie ma w ogóle słów na jaranie się gierkami w 576i w 2005-2006, kiedy było już HD na rynku.

(pipi)a....(pipi)a (pipi)a (pipi)a. nie chce mi się pisć sprostowań do wszystkiego

ostatni raz

no napisałem, że nie grałem, bardzo dobrze rozumiesz, lol. w dragons crown i TLOU nie gram, bo na gry, od których potencjalnie nie będę mógł sie oderwać, potrzebuje więcej wolnego czasu. kilka miesięcy grałem w dark souls. 

midle gen dotyczył xone, po co mi piszesz o ps360 ? 

nie wiem, czy to jest analogiczna sytuacja. jak już pisałem, nie musiałem się wtedy rzucać na next gena.

ostatnie zdanie jest debilne. przemyśl to jeszcze raz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.