Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Zeratul ma obie konsole i więcej czasu spędza przy XO. 

Sporo osób tutaj nie ma nextgena- nie pisząc o dwóćh  :yes:

XO miał na pewno ciekawszy lineup- nie urywał dupska, ale był ciekawszy. 

Dlaczego PS4 sprzedaję się lepiej?

-marka sony i PS jest dłużej

-ma więcej wiernych fanów na całym świecie

-rozdają za darmo gry jak opłacasz abonament-w goldzie są też i dostajesz je na zawsze, ale nie oszukujmy się, zassysają batona.

-ludzie byli głodni na nowe konsole- poprzednia gen trwała ciut za długo

-niższa cena

-pokaz XO i ich wymysły- always online, brak używanych gier=masa hejtu/ludzie olali XO(masowe anulowania preoderow) 

-PS4 jest na całym świecie, XO w kilku państwach. 

-MS i XO NIGDY nie odniosą sukcesu w Japonii. 

Co do problemów z 1080/60 na XO Forza 5 ma fullhd w 60 klatkach- jak widać można. A na teraz nie jest znany problem i mamy mydlenie oczu przez MS. Nikt nic oficjalnie nie napisał, nie powiedział. Nie wiadomo gdzie leży problem- nie ogarniają sprzętu czy te różnice w podzespołach faktycznie robią taką różnicę. Producenci wypowiadali się i mówili, że różnice w grach multi będą minimalnie. Na chwile obecną wygląda to tak se. 

NA razie nie ma co toczyć beki, ale rozumiem dzieci plejstejszon, bo ich poprzednia konsola nie dawała rady przez pierwsze lata. A od premier minęło zaledwie kilka miechów. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

trzeba toczyc beke bo microsoft nie musial praktycznie nic robic by byc rownorzednym konkurentem na rynku dla sony - wystarczylo skopiowac strategie z premiery x360 i tyle. A oni z koniem trojanskim harrisonem najarali sie jakims (pipi) i stworzyli taka odjechana wizje pudelka do niczego, ze glowa mala. Kopiuj wklej sytuacji z premiera ps3 gdzie sony wraz z tym debilem harrisonem tez karmili nas jakas chora wizja "bedziecie harowac na nadgodzinach by kupic nasz sprzet"

wogole xone w nawet gramie nie przypomina mi swoich poprzedniczek - zaje.biscie przemyslanych techlogicznie konsol, z kapitalnie dzialajacym OS, pod wzgledem oprogramowania i rozwiazan zostawiajacych w tyle playstation. Tak jakby xone stworzyla calkowicie inna firma, gdzie poszlo wykorzystane doswiadczenia z dwoch poprzednich, known-how itp?

Opublikowano

Ja wierzę w teorię spiskową która mówi że wszystkim z tylnego fotela kieruje Balmer. Chce wykończyć Microsoft, wykupić po kosztach i zacząć od zera.

Zasadniczo wszyscy trzej zawodnicy na konsolowym ringu zasysają. M$ wiadomo, Ninny jest przebogate, a tego nie widać. Skąpią dobrych gierek, nawet 3DS w tym roku nie niszczy jak w poprzednich latach. A Sony ma wielkie szczęście i leci na fali. Ale to za mało.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

erix widzę poklepuje po plecach kolegę xbota za pomocą grafiki z gry, która urodziła się, ewoluowała i stworzyła nowy gatunek jako ex Playstation.

Ficuś beka beką, ale to smutne patrzeć na xboty niczym wasale japońskich samurajów - już nawet nie podnoszą wzroku do góry, chodzą tyłem, zawsze twarzą do szlachty gamingu, zawsze z pochyloną głową. Delikatnie wieczorami, przy słabym płomyku ogniska knują teorie o wielkim MS, względnie wspominają stare czasy kiedy jeszcze chodzili wyprostowani. Dziś noszą już nawet wbrew swej woli oznaczenia szlachty Playstation (zawsze z dużej litery) i udają, że to nic ważnego, że to beka, że heheszki, po czym wieczorem piją zwietrzałe czerwone wino prosto z butelki (tak żałośniej) i patrzą na Knacka w swoim avku.

Smutek i żal dla tych ludzi. Będziemy Was dobrze traktować, w przerwach między Waszymi grami w 720p (poza seriami Kinekt dla dzieci do 12 lat) możecie czasami podnieść wzrok i spojrzeć na mocarne szpile w 60fps/1080p, które wyznaczą trend na następne lata. Mimo wszystko wszyscy jesteśmy graczami i wszyscy przyszliśmy się tutaj dobrze bawić.

A teraz do nory xboty na wieczorny posiłek bo szlachta idzie oddać się esencji elektronicznej rozrywki. #4theplayers. 

Opublikowano

Zgadza się, premiera 360 i początek- mistrzostwo. Mega agresywanie jechali przez początek. Gry, nowe ip i jechali po PS3 jak trzeba. 

Potem się skupili na kinekcie i game over lol W ps3 ogarnęli Cella, oferta plusa i są efekty. 

Nie można zapomnieć, że Japonia od dawna nie rozdaję kart, to i tak MS tam nigdy nie odniesie sukcesu. 

Teraz się skupili na dekoderze i to może ich pogrążyć- tak jak skupienie się na kinekcie. Na E3 powinni o nim wspomnieć, że jest, działa, najnowszy update doda to: tutaj pokazują i nara. Pozostała część pokazu, to gry. 

No i o kłopotach Sony wiadomo nie od dziś, jakby PS4 miało problem, to pewnie Sony bankrut. 

Co do zassysania przez MS. Ich stać żeby ssać- takie są fakty ;) Oni mogą uśmiercić za dwa lata XO i wydać Xbox Two- taka wizja :D

erix widzę poklepuje po plecach kolegę xbota za pomocą grafiki z gry, która urodziła się, ewoluowała i stworzyła nowy gatunek jako ex Playstation.

Ficuś beka beką, ale to smutne patrzeć na xboty niczym wasale japońskich samurajów - już nawet nie podnoszą wzroku do góry, chodzą tyłem, zawsze twarzą do szlachty gamingu, zawsze z pochyloną głową. Delikatnie wieczorami, przy słabym płomyku ogniska knują teorie o wielkim MS, względnie wspominają stare czasy kiedy jeszcze chodzili wyprostowani. Dziś noszą już nawet wbrew swej woli oznaczenia szlachty Playstation (zawsze z dużej litery) i udają, że to nic ważnego, że to beka, że heheszki, po czym wieczorem piją zwietrzałe czerwone wino prosto z butelki (tak żałośniej) i patrzą na Knacka w swoim avku.

Smutek i żal dla tych ludzi. Będziemy Was dobrze traktować, w przerwach między Waszymi grami w 720p (poza seriami Kinekt dla dzieci do 12 lat) możecie czasami podnieść wzrok i spojrzeć na mocarne szpile w 60fps/1080p, które wyznaczą trend na następne lata. Mimo wszystko wszyscy jesteśmy graczami i wszyscy przyszliśmy się tutaj dobrze bawić.

A teraz do nory xboty na wieczorny posiłek bo szlachta idzie oddać się esencji elektronicznej rozrywki. #4theplayers. 

Co Ty w ogóle pie*dolisz :D:teehee:

Na premierze strzelanka 2d, po 4 miechach infamous. Gruby szajs. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Nie ma to jak prawda. Aż dam Ci plusa.

Opublikowano

ja dalej twierdze ze xone da sie jeszcze uratowac...te obecne wyniki sprzedazowe to przeciez kropla w morzu tego ile tych konsol sie sprzeda w tej generacji, to dopiero poczatek, a roznica w skali trwania generacji jest malenka, jeszcze przeciez obie konsole nie splodzily ani jednego hita. Sony przy ps3 po przefatalnym poczatku w skutek swietnych decyzji podnioslo sie z kolan i teraz jest agresywne jak nigdy. Pytanie tylko czy w microsoft jest ktos kto bedzie mial wizje i bedzie umial to sprytnie odkrecic...wszak hardwardu juz nie zmienia. E3 tegoroczne bedzie bardzo wazne dla XOne.

Zreszta na E3 tegoroczne czekam jak nigdy. Sony pewnie smarowac dalej driveclubem, tlou remaster i order1886, na koniec puszcza trailer last guardian z data premiery w 2020 i tyle. Ale konfy niny i microsoftu to bedzie byc albo nie byc. Bardzo jestem ciekaw ich planow na ratowanie Wii U i XOne

Opublikowano

Luck1985, forza chodzi w 1080p i 60fps kosztem tego ze wyglada slabiej niz Forza Horizon z X360, robi robote tylko oswietlenie w garazu i tryb photomode, a takowy tryb nie grzeszyl juz nawet w Gran Turismo 5 na PS3, co wiecej, zdjecia w tym trybie w GT5 byly duuuzo blizsze fotorealizmowi niz to co mozna zobaczyc w Forzie 5, Forza jest zbyt kolorowa,plastikowa.

I wlasnie takiej grafiki jak tryb photomode z GT5/GT6 oczekuje w 1080p/60fps na tej generacji konsol.

Ficuś, owszem te targi E3 beda najwazniejszymi, ale trzeba pamietac ze ta generacja nie bedzie tez trwala tyle co generacja X360/PS3, tej generacji daje max 5lat.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Uratować XO? A co on, jedną nogą po drugiej stronie. 

Pół roku po premierze, a dzieci sony cieszą jakbyśmy byli w połowie generacji. 

Chillout. Najważniejsze za nami- olali online i blokowanie używanych gier. 

Sporo gier do ogrania na ps360. Halo 5, Horizon 2, Destiny sprzeda kolejne konsole. Tylko spokój nas uratuje  :sweat:

eX4cT_PL- Ryse chodzi w 900 i wygląda godnie. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

ja dalej twierdze ze xone da sie jeszcze uratowac...te obecne wyniki sprzedazowe to przeciez kropla w morzu tego ile tych konsol sie sprzeda w tej generacji, to dopiero poczatek, a roznica w skali trwania generacji jest malenka, jeszcze przeciez obie konsole nie splodzily ani jednego hita. Sony przy ps3 po przefatalnym poczatku w skutek swietnych decyzji podnioslo sie z kolan i teraz jest agresywne jak nigdy. Pytanie tylko czy w microsoft jest ktos kto bedzie mial wizje i bedzie umial to sprytnie odkrecic...wszak hardwardu juz nie zmienia. E3 tegoroczne bedzie bardzo wazne dla XOne.

Zreszta na E3 tegoroczne czekam jak nigdy. Sony pewnie smarowac dalej driveclubem, tlou remaster i order1886, na koniec puszcza trailer last guardian z data premiery w 2020 i tyle. Ale konfy niny i microsoftu to bedzie byc albo nie byc. Bardzo jestem ciekaw ich planow na ratowanie Wii U i XOne

Przecież ja tej konsoli nie przekreślam. Słusznie wspomniałeś, że mamy dopiero pierwsze pół roku nowej generacji. Decydujące będą kolejne dwa lata.  Wiadomo, że PS4 nie będzie się wiecznie tak dobrze sprzedawać. M$ powinien wycofać Kinecta z zestawu z konsolą i obniżyć cenę. Pewnie zdecydują się na takie kroki podczas dostarczania konsol na te rynki, w których oficjalnie X0 nie ma.

Opublikowano

Luck1985, forza chodzi w 1080p i 60fps kosztem tego ze wyglada slabiej niz Forza Horizon z X360, 

Serio powinieneś przestać cokolwiek pisać :P

Opublikowano

Co Wy macie z tą sprzedażą Xbone'a? Słabo to się sprzedaje Wii U i to ono ma problem. X sprzedaje się gorzej niż PS4.. ale chyba wciaż dobrze.

Opublikowano

ja dalej twierdze ze xone da sie jeszcze uratowac...te obecne wyniki sprzedazowe to przeciez kropla w morzu tego ile tych konsol sie sprzeda w tej generacji,

Kiedyś padło hasło, że chcą sprzedać 400 milionów dekoderów, więc ja bym nie wróżył narazie pogromu przez Sony jak to niektórzy już robią :teehee:

Opublikowano

a jak sobie jeszcze przypomnę "ha ha ha TITANFALL NADCHODZI SYSTEM SELLER" "TERAZ KLĘKNIE SONIARNIA"

HEHE, Titanfall system sellerem

1397676459769s.jpg

Czy ktoś z Was nabił w tym mesjaszu multi chociaż te 100h czy wszyscy to czysta każualka?

Opublikowano

Już w taki bullshit to nawet ja nie wierzę, że nowa Forza jest gorsza wizualnie niż Horizon xD.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

tez cos czuje ze ta generacja bedzie najkrotsza w historii. Bardzo prawdopodobna jest wg mnie teoria ze microsoft i niny wdroza jeszcze plan ratowania swoich konsol ale jesli on nie przyniesie racjonalnych efektow to po prostu przyspiesza plany wypuszczenia nowych konsol i tyle. Wg mnie najblizej jestesmy nastepcy WiiU - na E3 na pewno pokaza ZeldeU, Xeno2 i po cichu licze ze kolejnego Metroida - jesli to nie ruszy sprzedazy tej konsoli to pozostanie im tylko praca nad natepca.

podobne przeczucia mam co do 3ds - wydaje mi sie ze najlepszy okres ta konsola ma za soba i juz powoli hamuje, a nastepca juz sie szykuje powoli.

W obu przypadkach nie bede plakac, wrecz powiem ze oczekuje by niny jak najszybciej wydalo nowe pudelka , bo nowe Wii o mozliwosciach ps4(lub nawet je rzekraczajacych) czy nowey handeld o mocy vity(czy nawet mocniejszy) to bedzie NIRVANA GRACZY

Opublikowano

Ta generacja będzie na bank krótsza od tej właśnie minionej. Teraz wszystko zależy od gier - nie kontrolerów ruchu jak w ostatnich latach.

Opublikowano

Już w taki bullshit to nawet ja nie wierzę, że nowa Forza jest gorsza wizualnie niż Horizon xD.

Na chwile obecna gralem tylko na standzie w markecie, wiec to zupelnie co innego niz gra w domu z ustawionym TV, moze dzis uda mi sie dostac Forze to napisze cos wiecej.
Opublikowano

Ta generacja będzie na bank krótsza od tej właśnie minionej. Teraz wszystko zależy od gier - nie kontrolerów ruchu jak w ostatnich latach.

niektorzy twierdza ze jedyny i glowny czynnik czemu ta generacja trawala tyle ile trwala to swiatowy kryzys jaki podczas jej trwania wybuchl

Opublikowano

Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nowa generacja będzie za te 5 lat, a nie 8. Osiem lat to zdecydowanie za długo. Od 2011 roku poczas trwania poprzedniej generacji zaczął się zastój graficzny, jasne pojawiły się potem jeszcze wyjątki, jak gta 5 lub the last of us, jednak reszta gier nie rozwinęła się już bardziej graficznie. Co więcej wiele multiplatform ledwo co ciągnęło na starusieńkim już xboxie360 i ps3 (np.: far cry 3 i 20 klatek). Dodatkowo nie wiem czy wy też tak mieliście, ale ja osobiście miałem potrzebę posiadania już jakiegoś nowego fajnego sprzętu, czegoś co będzie miało inny, nowy system, innego pada, fajne nowe funkcje i przede wszystkim będzie posiadało potężny zastrzyk mocy i da potężnego boosta graficznego kolejnym grom.

Muszę wam powiedzieć, że jest to jednak bardzo prawdopodobne. Microsoft skiepścił sprawę z hardwarem xone i niczym już tego nie zmieni. Jedyną szansą na wybrnięcie z tej trudnej sytuacji w jakiej się teraz znalazł będzie wypuszczenie nowej konsoli. Być może powtórzy się sytuacja z pierwszym xboxem i ps2. Microsoft uznał, że trzeba wypuścić wcześniej nową konsolą i Sony znalazło się z ręką w nocniku. Gdy na x360 wychodziły wspaniałe gry na ps3 była posucha, bo sony wydawało kolejne exy na ich poprzednia konsolę, czyli ps2. 

Edytowane przez terror

Opublikowano

Generacja trwała długo, ale czy za długo? Ja nie narzekam, mogłem dłużej cieszyć się genialnymi grami i nowymi usługami, bez konieczności kupowania nowego sprzętu. Nowy sprzęt to zawsze i tak początkowy zastój. W każdym bądź razie nie brzydziła mnie grafika z PS3, i nadal nie brzydzi. Bo faktycznie to jeszcze nie ma przełomu graficznego... :)

Opublikowano

Doskonale to rozumiem, ale mamy nawet tutaj, na forumku ludzi teoretycznie ogarnietych (nie kazuali co kupuja kinect sport) co kupia sprzet po 2 lub 3 latach po premierze i beda oczekiwali, ze sprzet bedzie supportowany przez 5 lat od momentu kiedy go kupili. Przykre.

EDIT:

Dokladnie taka jednostka jak Mendrek. 

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.