Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Płaczcie :)

Czemu nie kupicie PC dla DyaZ, dla wielu jest najlepszą grą i co? Też mam Cie wyzywać za to, że nie kupiłeś PC? Przecież to dla wielu jest mega super gra, i nie rozumiem czemu nie lepiej kupić PC i samemu nie zagrać... To takie dziwne, przecież tylko kilka stówek na PC i grę.

Żenada :D Polecam maść na ból dupska [;

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Przecież DayZ to zabugowane kupsko w fazie alpha bez optymalizacji.

Opublikowano

DayZ XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ale Was dupa boli :D Tak obejrzałem na YT, bo było taniej :D Nie miałem PS3 i nie miałem zamiaru jej  kupować, to sobie obejrzałem bo nie widze sensu w wydawaniu 700 zł na 4 godziny rozgrywki  :whistling:

On tak na serio czy to jakiś alter stworzony żeby ośmieszyć pecetowy beton? Miłość do tępych pifpafów online, granie w RDR na youtubie, pisanie że koszt PC jest niższy od konsoli - taka kumulacja betonowych stereotypów że aż wydaje się to naciągane.

Opublikowano

racja, nie dayz tylko dayz mod, lepiej działa i mniej bugów.

hav3n - to samo mogę powiedzieć o TLoU XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ty się tym podniecasz ja nie. Gra nie warta wydania 700 zł pozdro :) Co innego jak bym miał PS3, to bym kupił (i nie oglądał, tak samo jak nie oglądam nowego wolfa, bo zagram), ale niektórzy nie potrafią tego zrozumieć, w końcu jak by ludzie rozumieli co inni piszą w tym temacie to nie miałby > 800 stron :)

@observer - czysta matematyka, dodawanie było w podstawówce, może powinieneś coś powtórzyć.

To samo RDR, mam z tego platynę (więc trochę w to grałem) i nie uważam, że straciłbym dużo gdybym nie zagrał więc chill the fuck out, większość tych super gier jakie wymieniacie w każdej przepychance słownej nie jest warta tylu znaków ile wylewacie na to forum...

Edytowane przez NewNickPL

Opublikowano

TLoU, Uncharted, God of War, GTAV, RDR - nawet ja napisze ze dla tych gier warto kupic PS3 za 700zl pod koniec generacji.

Miarka sie przebrala, prosze zbanowac tego Pana za brak szacunku do RDR!

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

TLoU, Uncharted, God of War, GTAV, RDR - nawet ja napisze ze dla tych gier warto kupic PS3 za 700zl pod koniec generacji.

Problem w tym, że ze wszystkich oprócz TLoU i GTA5 mam platynę, bo MIAŁEM PS3 i akurat jak wyszedł TLoU i GTZ5 NIE MIAŁEM PS3. Uwierz mi, jak bym nie grał w ogóle na PS3, to bym nie oglądał nic tylko kupił PS3 dla tych i innych gier jakie wymieniłeś, ale największy problem w tym, że JA JUŻ W NIE GRAŁEM .

Opublikowano

NewNickPL, jestes mistrzem internetu, zastanawia mnie jedno, czemu w DayZ nie grasz na youtubie?

Opublikowano

Problem w tym, że ze wszystkich oprócz TLoU i GTA5 mam platynę, bo MIAŁEM PS3 i akurat jak wyszedł TLoU i GTZ5 NIE MIAŁEM PS3. Uwierz mi, jak bym nie grał w ogóle na PS3, to bym nie oglądał nic tylko kupił PS3 dla tych i innych gier jakie wymieniłeś, ale największy problem w tym, że JA JUŻ W NIE GRAŁEM .

A ja mialem PS3 I w GTZ5 nie gralem, dobre to?

Opublikowano
  • Autor

Co to za problem kupić przejść i sprzedać? Zapytaj tortexa on się zna na tym

Opublikowano

NewNickPL, jestes mistrzem internetu, zastanawia mnie jedno, czemu w DayZ nie grasz na youtubie?

Bo nagrywam na YT: http://www.youtube.com/user/TheMrNNPL

No czepiaj się literówek, czepiaj :) Wyczuwam brak argumentów [;

Jestes pocieszna persona, od dzis moj swiatopoglad sie zmienia, nie chce juz wiecej Ferrari ani Lamborghini, odpale sobie Youtuba, popatrze jak te samochody smigaja po torze i bede mogl w sumie z kolegami dzielic sie wrazeniami i opiniami.

Opublikowano

Mają kompy za pierdyliard dolarów, a grają w DayZ. No (pipi)a, fuck logic.

Opublikowano

taka tam anegdotka...

http://zeratulpl.blogspot.com/2014/05/wojny-fanbojow-w-realu.html

*Poniższy tekst należy czytać z lekkim przymrużeniem oka

Jako aktywny członek forów internetowych zawsze brałem czynny udział w tak zwanej wojnie konsolowej. W temacie Wojny Konsolowe na forum Neo Plus czy Console Wars na PSX Extreme toczę batalię o wyższości konsol Microsoftu nad konsolami Sony. Nie będę ukrywał, że dyskusje te nie mają oczywiście najmniejszego sensu i jest to zwykłe trollowanie pół żartem, pół serio. Od lat jedna ze stron używa jednych i tych samych argumentów, a gdy stają się one już nieadekwatne porzuca je. Czasami druga strona barykady zaczyna je wykorzystywać. Tak na przykład było z mocą konsol... za czasów PlayStation 2 i Xboksa posiadacze konsoli Microsoftu argumentowali wyższość Xboksa nad PlayStation 2 poprzez moc konsoli. Ripostą posiadaczy PS2 było to, że nie liczy się moc, a liczy się jakość. W obecnej generacji gdy PlayStation 4 jest konsolą mocniejszą, to posiadacze Xboksa One są w defensywie broniąc się ilością gier na wyłączność. 

Wojna konsolowa jest więc świetną chociaż pozbawioną większego sensu zabawą, która nie ma tak naprawdę początku ani końca. Dla mnie to doskonała okazja do potrollowania w internecie, rozładowania stresu czy po prostu zabicie czasu. Doskonałym przykładem jest klasyk czyli durny filmik "PS3 ssie paukę". Mało kto z oglądających ten filmik zna genezę jego powstania. Otóż podczas jednej z kolejnej dyskusji we wspomnianym temacie były redaktor Neo Plus - Qsh wszedł mi na ambicję komentując mój post w którym stwierdzam, że PS3 ssie paukę (wiem, że cholernie ambitne). 

Na marginesie tekst PS3 ssie paukę został po raz pierwszy wprowadzony w użycie przez użytkownika forum Neo Plus TEXZ, a nie przeze mnie. Ja go tylko trochę rozpropagowałem. 

Tak czy inaczej jako odpowiedź na post ze strony redaktora qsh'a obiecałem mu, że mu udowodnię w postaci filmiku, że PS3 rzeczywiście ssie paukę. Miałem oczywiście w planach nagranie durnego filmiku w którym wsadzam do PlayStation 3 jakiś patyk ale dziwnym zbiegiem okoliczności złożyło się tak, że ktoś miał w pracy urodziny. I w jednym departamencie tej osobie kupiono tort lodowy, a do tortu dodatkowo zakupiono lyżeczki plastikowe w kształcie... "penisa". Nie mogłem więc wymarzyć sobie lepszej numeru. Jest to jedyny filmiki który podobno rozśmieszył wroga, tak więc pomimo kretynizmu uznaję go za fajny. Poza tym foch jaki qsh strzelił na forum jako odpowiedź na mój filmik jest czymś absolutnie mistrzowskim. 

I tak mijają lata, a ja dalej marnuję swój czas na forum i dyskutuję w temacie wojen konsolowych. Czasem zdarza się, że wdaję się jednak w ostre dyskusje poza forum. Jeden z takich momentów zdarzył się dzisiaj gdy pojechałem jak gdyby nigdy nic do sklepu Gamestop by sprzedać grę Infamous: Second Son na PS4 i kupić sobie Wolfensteina: The New Order w wersji na Xbox One. Prosta transakcja, która miała być bezbolesna. Ba, w przeszłości przeprowadzałem ich setkę. Dodatkowo dostałem instrukcję od narzeczonej bym się pośpieszył bo ona na mnie czeka w aucie. Nie mając więc za bardzo dużo czasu do stracenia wszedłem do sklepu, położyłem na ladzie Infamous'a i poprosiłem młodego sprzedawcę o Wolfa na Xboksa One. Tak się zdarzyło, że w sklepie akurat nie było nikogo poza mną tak, więc jeden młody sprzedawca zaczął skanować Infamousa, a drugi podszedł na półkę by podać mu Wolfensteina komentując, że nie rozumie jak mogę grać w na Xboksie One...

Przełyknąłem tą zniewagę. bo pomyślałem sobie, że najważniejsze w tej chwili to ubić interes... Zmieniłem jednak zdanie bo mój honor fanboja nie pozwolił mi przejść koło tego obojętnie ale grzecznie i spokojnie spytałem "Why?". Chłopak odpowiedział bez większego zastanawienia, że wersja na PlayStation 4 jest lepsza graficznie. Tego było już za dużo. Należy pamiętać, że mam do czynienia z dwoma pracownikami Gamestopu, którzy fachowo i bezstronnie powinni być gotowi doradzić klientom gdy ci potrzebują takiej pomocy. Ja nie potrzebowałem pomocy, bo wiedziałem czego chcę i dodatkowo obruszyło mnie to, bo wyobraziłem sobie setkę zagubionych klientów którzy oczekują rzetelnej informacji, a dostają stek bzdur. Skomentowałem to jednak szybko, że obie wersje są w 1080p i 60 klatkach na sekundę i różnić graficznych tak naprawdę nie ma. Po czym sięgnąłem do kieszeni by wyciągnąć kartę kredytową, zapłacić za produkt i zakończyć swoją przygodę z tym sklepem. Niestety i powtarzam niestety, drugi sprzedawca postanowił  mnie spytać czy chcę złożyć preordera na Watch Dogs. Na co ja odpowiedziałem, że nie gdyż już takowy posiadam. Chłopadk musiał to chyba sprawdzić w systemie, bo szybko odpowiedział, że rozumie, że mam go złożonego w innym sklepie. Na co ja odpowiedziałem (chciałem się lekko odgryźć), że rzeczywiście tak jest bo złożyłem preorder w sklepie Microsoft'u gdyż oferowali kod na $15 na Xbox Live przy składaniu preordera. 

Chłopakom musiała żyłka pęknąć, bo tym razem drugi sprzedawca skwitował z uśmiechem na ustach, że to śmieszne grać w Watch Dogs w 720p na Xbox One, gdy mogę grać na PS4 w 1080p. Tego było już za wiele, bo chłopcy byli nieobiektywni i posiadali nieprawdziwe informacje. Wyjaśniłem im więc szybko, że wersja Playstation 4 będzie działa w rozdzielczości 900p, a wersja Xbox One w 792p i obie będą śmigać w 30 klatkach na sekundę. Moje wyjaśnienie spotkało się z oburzeniem, co zaś mnie się nie spodobało bo jakby nie było to ja byłem klientem. Dodatkowo przypomniałem sobie, że miałem jeszcze w planie kupić adapter audio do headseta do One, więc grzecznie poprosiłem o niego. Sprzedawca sięgnął po niego i sarkastycznie rzucił, że na PS4 nie potrzebuję przejściówki. Jako, że nie po raz pierwszy stwierdził nieprawdę to szybko go wyprowadziłem z błędu, że potrzebuję przejściówkę i na PS4 tylko, że nie musi to być przejściówka firmowa i mogę zwykły kabelek na ebayu kupić. To oczywiście dodało chlopakom skrzydeł, bo teraz nagle argument zaoszczędzenia pieniędzy stał się istotnym ( przy okazji Watch Dogs i $15 na Xbox Live sprawę olali). Ja jednak zdając sobie sprawę, że czas mnie goni i niecierpliwość we mnie narasta postanowiłem zaatakować ich w czuły punkt stwierdzając, że Xbox One przynajmniej miał więcej gier na wyłączność po premierze od PS4 i zacząłem wymieniać: Dead Rising, TitanFall, Forza... po czym od razu mi przerwano i jeden z chłopaczków stwierdził, że Dead Rising to crap i tak samo Forza Horizon. Zagiął mnie tym lekko bo nie wiem skąd on wytrzasnął Horizon w tej dyskusji, gdy mowa była o piątej części. Szybko jeszcze dodał, że czwarta część była ostatnią dobrą częścią Forzy, a PlayStation miało takie hity jak The Last of Us i żeby było tego mało to TitanFall jest zwykłym Call of Duty z robocikami. 

Nie dając mu czasu na przemyślenie tego co mówi, wyjaśniłem, że chodzi mi stricte o line up na Xbox One i PS4 czym go trochę zamurowałem i że mówiłem o FM5, a samo Horizon było najlepszą częścią Forzy. Jako ripostę dostałem odpowiedź dlaczego ja w ogóle gram na Xboksie One? Odpowiedziałem, że dlatego, że mam w co i że wolę Xboksowy kontroler. Dyskusja oczywiście prowadziła do nikąd, ale najlepsze było dopiero przede mną, bo koleś zaraz wypalił czy grałem w Call of Duty Ghost które jest tragiczne i ci sami ludzie zrobili... TitanFall'a. To zabolało... zabolało bo po raz kolejny dostałem dowód na to, że ci kolesie nie mają najmniejszego pojęcia o grach. Ci pracownicy Gamestopu, którzy mają zajmować się handlem grami nie mają pojęcia o swoim towarze. Stwierdziłem tylko, że to niemożliwe bo to są dwa różne studia i, że Jason West i Vince Zampella (chciałem im po raz kolejny udowodnić z kim mają do czynienia) odeszli od Infinity Ward dosyć dawno temu. Na co koleś stwierdził, że tak i że oni zrobili Modern Warfare 3 i że MW3 też było tragiczne. Na co ja już mocno zniecierpliwiony doedukowałem go, że nie jest to prawdą bo ci kolesie zrobili Modern Warfare które było wyśmienite i Modern Warfare 2. 

W toku tej niesympatycznej debaty zaplaciłem za oba produkty bo czas mnie gonił po czym stwierdziłem, że przyznaję, że PlayStation 4 jest konsolą o mocniejszych podzespołach, ale to Xbox One posiada lepszy lineup gier na wyłączność i na E3 jest duża szansa, że Microsoft po raz kolejny pokaże lepsze gry. Na co oczywiście dostałem odpowiedź, że PS4 ma lepsze gry bo ma Final Fantasy XIV, a ten rok i tak będzie należal do Bethesdy. Co ja oczywiście skwitowałem sarkastycznym czy ze względu na to, że wyszedł Elders Scrolls Online i Wolfenstein? Na co koleś odpowiedział, że nie bo Elders Scrolls to crap, ale wychodzi jeszcze Evil Within które zarządzi. Stwierdziłem, że to trochę za mało by zarządzić w roku w którym wychodzi Destiny i wyszedłem ze sklepu.  

Niby bez puenty, ale takie są wojny konsolowe. Nikt nie wygrywa, nikt nikogo do niczego nie przekonuje, zwykłada jałowa debata fanbojów na temat niczego. Oczywiście po powrocie do auta zacząłem opowiadać narzeczonej całą przygodę na co dostałem tęgi opierdziel, że ona kisi w aucie dlatego, że ja marnuję czas na jakieś bzdury. "Happy wife, happy life" jak to mówią...

To ja dokończe puentę.

A puenta jest taka, że po twoim wpisie, wyraźnie widać, że nawet USA jest przez Microsoft stracona, tylko PlayStation !!!

Opublikowano

Bo nagrywam na YT: http://www.youtube.com/user/TheMrNNPL

No czepiaj się literówek, czepiaj :) Wyczuwam brak argumentów [;

Jestes pocieszna persona, od dzis moj swiatopoglad sie zmienia, nie chce juz wiecej Ferrari ani Lamborghini, odpale sobie Youtuba, popatrze jak te samochody smigaja po torze i bede mogl w sumie z kolegami dzielic sie wrazeniami i opiniami.

Zaraz Ci wyskoczy, że po co oglądać mecz w TV skoro samemu można pójść na stadion i zagrać.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Zeratul, co do sprzedawcow w Gamestopie to byli oni obiektywni, poprostu obiektywnie to ujmujac PS4 jest lepsza konsola, a "swietny lineup" jaki wyszedl na XOne mogl tez wyjsc na koniec generacji X360 przez co nie umarlaby ta konsola tak szybko....

Bo gry ktore wyszly nie wyrozniaja sie niczym czego nie moglismy zobaczyc na X360.

Opublikowano

Czuc klimat :)

Opublikowano

Pierwszy poważny powód, dla którego mógłbym sięgnąć po PS4. Na chwilę obecną mój nr 1 na next-geny. Za półtora miesiąca powinienem już mieć Wii U - jednak Nietoperz też chodzi mi po głowie.

Opublikowano

Tutaj nie wypada jarać się akcyjniakiem dla plebsu, ale co mi tam. Trailer bardzo fajny, hype rośnie.

Opublikowano

Nie kazdy lubi gry o niezabijaniu. Ciekawe, jak batman chce niezabijać majac do dyspozycji takie (pipi) rakiety w aucie. 

Strzeżcie sie  hultaje w gotham, ponieważ wszyscy zostaniecie niezabici ! Muhahah.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Musisz na prawdę non stop wrzucac linki do swojego bloga ? Skoro nikt tego nie czyta i nie ogląda twojego "szoł razy cztery" to coś chyba jest na rzeczy,

ale #boldupy, wystarczylo po raz kolejny wygarnac #sonyslave brak wiedzy w temacie giereczek i korzystanie z nieprawdziwych argumentow by kidnappa sie oburzyl. 

A puenta tekstu jest taka, ze nie ma znaczenia jaki kraj, jezyk czy kolor skory - #sonyslave jest wszedzie taki sam. 

A ja Batmanow nie czuje  :( czy cos ze mna jest nie tak?

Wszystko jak najbardziej ok. Tylko Arkham Asylum byl super. Pozostale byly kopiuj wklej i nudzily sie w polowie. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

ogarnij się z tymi hasztagami bo z klawiatury 40 latka(poza twitterem) C.H.U.J.O.W.O to wygląda :potter:

w tej generacji tylko sony!

Opublikowano

Nie kazdy lubi gry o niezabijaniu. Ciekawe, jak batman chce niezabijać majac do dyspozycji takie (pipi) rakiety w aucie. 

Strzeżcie sie  hultaje w gotham, ponieważ wszyscy zostaniecie niezabici ! Muhahah.

Ludzie bez rąk i nóg dalej żyją, więc niema mowy o zabijaniu :f

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.