Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ty z tym Nocturne i Raidenem to tak na  serio?  czarny diabeł siedzi nieruchomo, strzelają w niego kolorowe bałwanki z emo chłopczykiem i festiwal QTE?

Tak, serio.

Na pewno bardziej to epickie niż "widoczki" w Skyrimie. Weź wyjdź z domu na zewnątrz, to "epickość świata" Cię przytłoczy.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Skyrim bez modów był choojowy i tyle.

Skyrim z odpowiednimi modami był jedną z lepszych gier w jakie grałem przez ostatnie kilka lat.

pisi gejming na 2014-2015 zapowiada się tak

Civilization: Beyond Earth
Black Desert
A Hat in Time
Vanishing of Ethan Carter
Star Citizen (Arena Commander)
Pillars of Eternity
Wasteland 2
Divinity: Original Sin
Next Car Game
World of Speed
Distance
Cuphead
Everquest Next
White Night
Gauntlet
Planetary Annihilation
Satelite Reign
Thumper
The Forest
Lichdom: Battlemage
Routine
Killing Floor 2

Z czego same RPGi (Pillars of Eternity, Wasteland 2 i Divinity: Original Sin) to setki godzin gry.
Na tę chwilę akurat blacha zapowiada się ciekawie.

Mimo, że jestem blacharzem to nic ciekawego oprócz 2 gier z tej listy dla siebie nie widzę. :(

Jest The Forest, trailery są mega, ale boję się w tę grę grać. :D

No i ten Vanishing of the Ethan Carter tylko jak na razie to jest gra widmo, nie wiadomo kiedy wyjdzie itp.

Opublikowano

Z tematu Destiny:

3 miesiące do premiery, a gra jest dalej w wersji alpha?? Łapka w górę kto jeszcze sądzi, że Destiny wyleci na przyszły rok :bye: W ogóle po co Activision miałoby wydawać dwie, duże, nastawione głównie na multiplayer gry w przeciągu 2. miesięcy.

Ta gra i tak nikogo moze poza Yetim, ktory podnieca sie wszystkim co ma jakikolwiek zwiazek z marka Playstation.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Bungie już nie takie fajne od kiedy robi na multiplatformy? Dis trochę na miarę wyrzutów irasa na najnowszy projekt Insomaniac "bo na x-boxa".

Opublikowano

Bungie już nie takie fajne od kiedy zrobili Reach.

Opublikowano

Nie, ta gra po prostu wyglada niesamowicie bezplciowo i standardowo jak malo ktora gra AAA.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Nie, ta gra po prostu wyglada niesamowicie bezplciowo i generycznie jak malo ktora gra AAA.

http://sjp.pl/generyczny

Wygląda jak Borderlands...

Opublikowano

Bungie już nie takie fajne od kiedy robi na multiplatformy? Dis trochę na miarę wyrzutów irasa na najnowszy projekt Insomaniac "bo na x-boxa".

lol

Zawsze gardziłem Insomniac jako nieudolną namiastką Naughty Dog, a ich najnowszy projekt tylko potwierdza pikującą - z i tak dość niskiego pułapu - formę.

Opublikowano

ale co to ku.rwa znaczy epicki? Że na koncu rozku.rwiasz boga i koniec świata następuje?

Dla mnie "epicki moment" to taki, podczas którego jestem skłonny krzyknąć "fuck yeah", serducho bije szybciej, gały wychodzą na wierzch, a łapy mi się pocą podczas rozgrywki.

O filmie możemy natomiast powiedzieć, że był epicki, lecz nie wtedy, gdy się nam podobał, lecz wówczas, kiedy jego dominantę stanowił pełen rozmachu i złożony narracyjnie obraz ukazywanej na ekranie rzeczywistości. - poradnia PWN. Do gry też pasuje. Epicki w tym przypadku można tłumaczyć na "pełen rozmachu", a nie "taki przy którym Suavek drze mordę i ręce mu się pocą".

Edytowane przez Observer

Opublikowano

No, szczególnie multi Resistance 1 i single dwójki i trójki - zrzynka jak nic.

Opublikowano

juz jutro

"so a lot of rumors went around about the next game we're about to show you, specifically that it had been cancelled..."

ijkH5AnJEAf9y.gif

Opublikowano

Proroczy z konfy SONY

Opublikowano

O filmie możemy natomiast powiedzieć, że był epicki, lecz nie wtedy, gdy się nam podobał, lecz wówczas, kiedy jego dominantę stanowił pełen rozmachu i złożony narracyjnie obraz ukazywanej na ekranie rzeczywistości. - poradnia PWN. Do gry też pasuje. Epicki w tym przypadku można tłumaczyć na "pełen rozmachu", a nie "taki przy którym Suavek drze mordę i ręce mu się pocą".

Na wypadek jakby nie zrozumieli słowa pisanego - wersja wideo

:

No, szczególnie multi Resistance 1 i single dwójki i trójki - zrzynka jak nic.

Nie gram w fpsy, sorry.

Opublikowano

Jak cytujesz, to całość:

W opisywanych przykładach mamy bowiem do czynienia ze zjawiskiem tzw. neosemantyzacji, czyli nadaniu wyrazowi dobrze zakorzenionemu na rodzimym gruncie nowego znaczenia pod wpływem języka obcego. Przymiotnik epic ma w angielszczyźnie szersze znaczenie niż w polszczyźnie, jego odpowiednikiem w języku polskim może być nie tylko przymiotnik epicki, lecz także przymiotniki imponujący, epokowy, heroiczny itp. O porażce dużego kalibru lepiej powiedzieć po polsku, że była ciężka, dotkliwa, sromotna, ale nie epicka. O filmie możemy natomiast powiedzieć, że był epicki, lecz nie wtedy, gdy się nam podobał, lecz wówczas, kiedy jego dominantę stanowił pełen rozmachu i złożony narracyjnie obraz ukazywanej na ekranie rzeczywistości. Zasadniczo neosemantyzmy są uznawane za elementy błędne. Należy jednak dodać, iż czasami – na mocy kryterium uzualnego (użycia) – wchodzą do normy potocznej.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano
  • Autor

juz jutro

"so a lot of rumors went around about the next game we're about to show you, specifically that it had been cancelled..."

ijkH5AnJEAf9y.gif

Eight Days!

Opublikowano

juz jutro

ijkH5AnJEAf9y.gif

Eight Days!

bioshock na vite! e nie czekaj...

Opublikowano

Biorac pod uwage wszystkie obsuwy to dla mnie e3 wygra firma ktora bedzie miec lepszy lineup w 2014. Quantum brake, order, halo 5, itd mnie wala do przyszlego roku wiec jak ktoras firma wyskoczy z this is waiting to niech spjerdala.

Opublikowano

No ale mniej więcej wiemy, Sunset, Forza Horizon 2, u Sony DriveClub i pewnie coś jeszcze, albo i nie :D  Nie liczyłbym na więcej gier.

Opublikowano

Biorac pod uwage wszystkie obsuwy to dla mnie e3 wygra firma ktora bedzie miec lepszy lineup w 2014. Quantum brake, order, halo 5, itd mnie wala do przyszlego roku wiec jak ktoras firma wyskoczy z this is waiting to niech spjerdala.

Mam podobne odczucia. Zapowiedzi nic nie znaczą, liczy się to co faktycznie wychodzi w terminie.

Opublikowano

Juz wiem dlaczego nie ma w tym roku nfs-a, kombo forza horizon i drive clab nie dałaby tej grze szansy

Opublikowano

Jak nie znaczą ? Bez tego sonoklapy przestały by istnieć xD bardzo liczę na kasację TLG , beka i ból dupu bedzie przepiękny, do tego dodają te niezapowiedziane gry crossgen xD

Co do MS, chciałbym żeby zreaktywowali Conkera, no i żeby dali jeszcze jakiegoś exa do końca 2014, tak czy inaczej granie zapowiada sie przednie na xbox one

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałem, podobno jest coś jeszcze na 2014 na Xone o czym jeszcze nie wiemy.

Spodziewam się też zapowiedzi restartu któregoś ze starych IP Rare, ale na 2015/16.

Liczę też, że większość zapowiedzianych w zeszłym roku gier Niny wyjdzie w do końca tego roku - X, Bayonetta 2 i Yoshi. Bo jak nie to będzie #thisiswaitingv2.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.