Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

opłaca się teraz kupować one'a w UK czy lepiej czekać na polską premierę (chodzi mi o cenę)? Jak jest z gwarancją na konsolę kupioną zagranicą?

Rejestrujesz konsolę na https://myservice.xbox.com/ po numerze seryjnym i masz normalnie serwis gwarancyjny door-to-door przez dwa lata (a nawet trochę więcej).

Opublikowano

http://www.empik.com/multimedia/xbox-one/konsole,342403,s?sort=scoreDesc

ja kupiłem ... w empiku, jedzie do mnie, będzie w poniedziałek. sam jestem ciekaw skąd oni pozyskują klocki, no i ta cena.

1.800 zł z Kinectem - fajnie by było jakby taka była oficjalna cena tego zestawu w Polsce.

Opublikowano

dlatego właśnie zdecydowałem sie kupić teraz. imo 1919zł z titanfallem+kinectem i chyba jakimś livem na początek imo dobry deal.

włąsnie mam pytanie, mam konto pl, będe miał normalnie market place w pln i moge kupic  w polsce golda, czy musze zakładac nowe konto na inny region?

Opublikowano

Nie ma znaczenia jakie masz konto. Na Xbox One region ustalasz sobie na konsoli i według niego masz sklep/walutę. Dasz sobie USA, będziesz miał dolary, weźmiesz UK, masz funty itd. Będzie Polska to sobie na Polskę przestawisz. Gold jest ten sam, co na Xboksie 360 - uniwersalny, bez względu na region.

W skrócie, bierzesz swoje polskie konto i używasz normalnie na Xbox One - http://www.onlinecenter.pl/Wideo/Wideo-Xbox-One-jak-dziala-w-Polsce.html

Edytowane przez wrog

Opublikowano

okej, ale na tym koncie mam juz walute koło 60zł, przewalutuje mi to. dobra widze ze nie przewalutuje. szkoda :<

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Ja latwiej z x1 dogaduje sie po niemiecku , konsole kupilem w Bremen +Titanfall (byl wochenende promocji) - calosc wyniosla 1760,00pln :banana:

Opublikowano

Aplikacja "Destination Brazil" już jest do ściągnięcia na Xboxie One i DZIAŁA w Polsce - póki co oczywiście nie wiadomo, jak dobrze, bo mundial za pięć dni (już!), ale zawsze. Wygląda i rusza się świetnie, można wybrać swojego faworyta, przejrzeć aktualne newsy i tweety, zobaczyć składy drużyn i daty wszystkich meczy (póki co).

Dla fanów piłki nożnej piękna sprawa - only on Xbox One.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Aplikacja "Destination Brazil" już jest do ściągnięcia na Xboxie One i DZIAŁA w Polsce - póki co oczywiście nie wiadomo, jak dobrze, bo mundial za pięć dni (już!), ale zawsze. Wygląda i rusza się świetnie, można wybrać swojego faworyta, przejrzeć aktualne newsy i tweety, zobaczyć składy drużyn i daty wszystkich meczy (póki co).

Dla fanów piłki nożnej piękna sprawa - only on Xbox One.

Znów Microsoft pokazuje, że Xbox for the Players. Oby jak najwięcej takich apek.

Opublikowano

jak by kogoś interesowało, w końcu dotarł do mnie klocek zakupiony w empiku. bundle pack z titanfallem. pudło zaplombowane nawet bez wgnieceń, w zestawie oprócz gierki (wersja cyfrowa) był live na miesiąc.konsola posiada normalne "polskie" zasilanie, z tego co widze, sprowadzona z Włoch :D

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Project Spark - musze jakies demko ogarnac

Horizon 2 - pozycja obowiazkowa

Ori - wyglada ciekawie, sprawdzilbym demko

Tyle :(

Opublikowano

Nie trzeba "dema ogarniać" bo Project Spark jest darmowe.

Opublikowano

No jak dla mnie to:

- Master Chief Collection (obczaiłem to multi w dwójce i jest w starym, genialnym stylu, muszę je ogarnąć - no i beta multi Halo 5 też mnie mocno intryguje)

- Horizon 2

- Sunset Overdrive

- Dance Central: Spotlight

- Ori - jestem tym mega zaintrygowany, zwiastun jest magiczny.

- Project Spark (ze względu na to, co można w tej grze zrobić, ale to w dalszej kolejności)

- Chcę też sprawdzić Fable: Legends, jak to się rusza i działa (o ile dostanę się do bety)

W dalszej kolejności:

- GTA V

- Destiny

- FIFA 15

- The Crew

- Evolve

- Diablo III (pod znajomych - tu już jesteśmy we czwórkę umówieni na wspólne granie ;))

- NBA 2K15 pewno kupię (długo siłowałem się z kupnem 2K14, ale uznałem, że poczekam na przyszłoroczną edycję)

- NHL 15 może ogarnę demo i kto wie ;)

To tylko na ten rok, rany julek, skąd na to wszystko czerpać kasę ;( A jeszcze Assassin's Creed zapowiada się miodnie w tym co-opie.

Opublikowano

u mnie tak:

must have

Master Chief Collection, zobaczymy czemu ludzie tak sobie chwalą halo, moze sie przekonam, grałem tylko w halo warsy, multi h3 i h4.

Horizon 2 jedynka mi sie podobała, a nie lubie wyścigów.

Sunset Overdrive, dla tego tytułu kupiłem klocka.

jak będzie ok:

Dance Central, o ile rzeczywiście bedzie spoko gameplay i ścieżka dźwiękowa.

assasyn unity. jak bedzie posucha jedyna jarająca mnie multiplatforma w 2014

edit

dobra jeszcze far cry mooooże

już nie mówie o zaległościach :< w postaci ryse i dead rising 3

na tą chwile 5 tytułów dużych do ogrania w 2014.

i daruje sobie szuterki w tym roku

b:hardline nie kupie po wyruchaniu za bycie beta testerem czwórki call of duty advence warfere mnie nie przekonało, zobaczymy jak z evolve ale tez mnie nie jara.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

A jak tam w ogóle orzech z tym xo? Jesteś zadowolony?

Opublikowano

wykonanie konsoli super, jakoś komponentów jak kable czy head set, nieporównywalne z tymi z ps4 i wii u, padzik spoko tylko te bumpery do przyzwyczajenia. tak na szybko to dashboard mało intuicyjny na poczatku w porównaniu z tym z ps4, za to jak wszytsko hula to w szoku jestem, błyskawicznie zmiany czy chce tv czy gre czy przeglądarke dosłownie sekunda i przełączam sie miedzy 3 aplikacjami komendą głosową, mega, gdy na ps4 nadal porównanie trofików trwa kilkanaście sekund z drugim graczem. jedyne co mnie w(pipi)iło to że w padzie nie ma wyjścia na mini jack i nie moge podłączyć swoich słuchawek, w dual shocku to jest na wii u to jest a u ms nie ma. no i apki fajne, kinect ogarnia mój upośledzony angielski, na ps4 te komendy glosowe to farsa :P co do gierek to pograłem chwilke w titanfalla, killer instinct i tą gierke z golda za free. dużo nie bawiłem sie jeszcze konsolą.

Opublikowano

wykonanie konsoli super, jakoś komponentów jak kable czy head set, nieporównywalne z tymi z ps4 i wii u, padzik spoko tylko te bumpery do przyzwyczajenia. tak na szybko to dashboard mało intuicyjny na poczatku w porównaniu z tym z ps4, za to jak wszytsko hula to w szoku jestem, błyskawicznie zmiany czy chce tv czy gre czy przeglądarke dosłownie sekunda i przełączam sie miedzy 3 aplikacjami komendą głosową, mega, gdy na ps4 nadal porównanie trofików trwa kilkanaście sekund z drugim graczem. jedyne co mnie w(pipi)iło to że w padzie nie ma wyjścia na mini jack i nie moge podłączyć swoich słuchawek, w dual shocku to jest na wii u to jest a u ms nie ma. no i apki fajne, kinect ogarnia mój upośledzony angielski, na ps4 te komendy glosowe to farsa :P co do gierek to pograłem chwilke w titanfalla, killer instinct i tą gierke z golda za free. dużo nie bawiłem sie jeszcze konsolą.

Kolejne bomby prawdy, ile jeszcze jesteśmy w stanie znieść, no ile?!??! ;)

Opublikowano

No bo kto kupi to sie przekonuje, tylko najwiecej maja do powiedzenia Ci, co widzieli ten sprzęt na zdjęciu w necie ;) Orzeszek dobrze prawi.