Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Jak wygląda sytuejszyn? Lepiej taniej starszego One czy dołożyć do slimke? :sorcerer:

Opublikowano

Wymiana na S-kę ma sens jeśli myślisz o graniu i filmach 4K albo potrzebujesz sprzętu który zajmuje mniej miejsca. Niektóre gry korzystają z tego małego przyrostu mocy, poprawiając osiąg w grach w granicach kilku %. Polecam polowanie na XOne Elite z padem Elitą i 1TB dyskiem hybrydowym.

Opublikowano

Granie w 4k to raczej chwyt marketingowy co mocno mija się z prawda:) polecam grubego bo slim może trafić Ci się swierszczacy i będzie konieczność wysłać go od razu do serwisu.

Opublikowano

Jeszcze mogliby dodać takie ustawienie jak było w X360, że można na stałe przełączyć "Invert Y axis".

ustawienia, sensor kinect i urządzenia, urządzenia i akcesoria, skonfiguruj, mapowanie przycisków - dokonaj inwerscji osi Y prawego/lewego drążka

To ustawienie jest do d... ponieważ odwraca wszystko, a mi chodzi o samo celowanie (tak było na poprzedniej generacji). Rzadko, bo rzadko, ale w niektórych grach (np. DR3) prawą gałką wybiera się przedmioty ekwipunku i przedmioty w górnej części wybiera się klikając w dół (to jeszcze do przeżycia, ale wybór elementu z prawego górnego rogu dokonuje się wychylając gałkę w prawy dolny róg - co już całkiem jest pozbawiona sensu i mylące).

Opublikowano

Mam takie dziwne pytanie, bo zaczęło mnie to nurtować - dlaczego dostęp do EA Access na oficjalnej stronie kosztuje 79,99 PLN, a na takim np. alledrogo czy innych sklepach z kluczami dostęp potrafi kosztować grubo ponad 120 peelenów - są jacyś jelenie którzy kupią coś takiego? :Coolface: Czy może jest tam dodatkowo coś o czym ja nie mam zielonego pojęcia :yao:

Opublikowano

na allegro są też doładowania xbl/psn kosztujące więcej niż kupowany nominał więc :dog:

w innym temacie ktoś kiedyś opisał że to też często bywa zwykły hosting ofert. powiązane konta, ofert z zagranicznych źródeł, przewalutowanie, marża i stąd dziwne ceny. może to to :dunno:

Opublikowano

Nie chcę robić zbędnego offtopa, ale naprawdę mnie ciekawi jak to możliwe, że ludzie to kupują - wchodzę na pierwszą z brzegu aukcję i tam 126,13 PLN za dostęp na 12 m-c - toż to przecież ponad 45 zł więcej niż w sklepie, a mało tego produkt nabyło już 10 osób - ja się pytam jak to możliwe w kraju kwitnącej :cebula:

Opublikowano

Cena mogła być zmieniona w trakcie aukcji i te osoby mogły kupić wcześniej po innej cenie.

Opublikowano

Ale przecież PayPal to serwis w którym w kilka minut zakładasz i konfigurujesz swoje konto a następnie wykonujesz przelew błyskawiczny ze swojego konta bankowego na swoje konto PayPal. Ot - wykonujesz dokładnie te same czynności jak w przypadku serwisu Allegro gdzie zakładasz i konfigurujesz swoje konto, dokonujesz zakupu i wykonujesz przelew.

Opublikowano

Jutro xbox one S z dyskiem 500gb w rtv euro agd z grą fifa + forza za 1299

Opublikowano

Miał ktoś z tutaj obecnych kierownicę G920, jak to się sprawdza? Można gdzieś w ogóle dotknąć, w jakichś sklepach są te kierownice żeby sobie pojeździć? Zawsze mi się taka marzyła i teraz niby są promocje w x-komie, ale kupowanie tylko po to, żeby zobaczyć jak się tym bawi to lekka rozrzutność.

Wypożyczanie na parę dni byłoby najlepsze. Dałbym parę dyszek czy tam stówkę, nabawił się, oddał i zapomniał, zupełnie tak samo jakbym zrobił z taką na własność pewnie xd

Opublikowano

możesz 'wypożyczyć', kupując w necie masz 14 dni na zwrot, sesese
comment_4YhL5Qchqft8u0HGCXY1QhROlVkqunmO

a tak serio, to chyba każdemu się marzy, jednak to jest super rozwiązanie do typowego HC-Room'u, gdzie tylko i wyłącznie : się gra.

w innym przypadku kierownica staje się wadzącym bublem - a jeśli nie ma dobrego rozstawu i wygodnej pozycji, to szybko się nudzi bo brakuje frajdy
-jeśli już dziś wiesz że to nie będzie rozsądnie wydana kasa, to po 2 tygodniach możesz żałować, że coś na tym stracisz (mimo ew. sprzedaży) ;/

Opublikowano

Mam G920 z H-Shifter'em. Gra się przekozacko bez dwóch zdań. Tylko dokładnie tak jak kolega wyżej mówi.

Po pierwsze potrzeba do tego stojak. Mój kosztował koło 200 zł. Mam skórzana kanapę z niskim siedziskiem więc dobrze się siedzi.

Przede wszystkim warto się zastanowić jak bardzo interesuje Cię sport motoryzacyjny. Kierownica robi mega wrażenie, bo pod każdym względem jest dobrze zrobiona a FF to magia.

Ja kiedyś interesowałem się motosportem (ale nie motoryzacją). Śledziłem trzy sezony F1. Sporadycznie WTCC i WRC. Oglądałem masę filmów dokumentalnych związanych z motosportem i dużo czytałem. Przestałem na trzy lata i od tego roku wróciłem. Po zakupie kierownicy przez dwa miesiące nie grałem w nic innego. Gdybym nie złapał bakcyla to mimo tego, że nie płakałbym za wydaną kasa, to sprzęt by się kurzył.

Teraz kupiłem DR3 i robię sobie przerwę od wyścigów.

Opublikowano

cena kierownic w tej generacji to jakieś ku.rwa nieporozumienie

ujeżdżam kupiony za jakieś 4 stówki ponad 7 lat temu Logitech DFGT, wciąż świetnie się sprawdza, no ale niestety tylko z PC i PS3

Opublikowano

Rynek kierownic się załamał dawno temu przez co przestali produkować tańsze edycje i zostali przy drogich, które i tak kupowali sami maniacy i dalej będą kupować.

Opublikowano

G920 to "poważna" zabawka w swojej kategorii ale większość Thrustmaster z niższej pólki (bez sprzęgła) jest dobra dla każdego początkującego. Za 300zł możesz się przekonać, czy to zabawa dla Ciebie.

Opublikowano
  • Autor

ja to chyba na swój zestaw Thrustmastera z shifterem, niestandardowymi pedałami i niestandardową kierownicą wydałem chyba ze 2,5k xD ale warto było, szczególnie że działa również z PC.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

pożyczyłem 360tkę wujaskiemu i mi mówi że wylogowuje go z Live'a jak próbuje coś ściągnąć z sieci, albo włączyć grę.

jakieś rady?

Opublikowano

Właśnie sobie oglądam "lęk pierwotny" na Polsat film i już dwie reklamy o xboxie, chyba biorą się wreszcie za promocję X w naszym kraju:)