Opublikowano 13 czerwca 201410 l SNES i Mega Drive miał gry z rozmaitymi stylami graficznymi, ale na tym forum jest raczej niewiele osób mających pojęcie o temacie. W Polsce 16-bitowce to terra incognita. Przecież dla nich konsolowy świat zaczął się od PlayStation i Xboxa więc czego tu oczekiwać ?
Opublikowano 13 czerwca 201410 l bluber kalafiorka zjadłeś niedogotowanego? jak ktoś piszę o super ekstra nowych patentach w gameplayu od Nintendo to pytam konkretnie jakie, a tu się okazuje że no w sumie w Mario Kart to nic nowego nie ma a Smash bros to taka tam bijatyka.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l bluber kalafiorka zjadłeś niedogotowanego? jak ktoś piszę o super ekstra nowych patentach w gameplayu od Nintendo to pytam konkretnie jakie, a tu się okazuje że no w sumie w Mario Kart to nic nowego nie ma a Smash bros to taka tam bijatyka. No Mario Kart to kotlet, a Smash Bros jeszcze nie wyszedł więc skąd mamy wiedzieć.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l SNES i Mega Drive miał gry z rozmaitymi stylami graficznymi, ale na tym forum jest raczej niewiele osób mających pojęcie o temacie. W Polsce 16-bitowce to terra incognita. Przecież dla nich konsolowy świat zaczął się od PlayStation i Xboxa więc czego tu oczekiwać ? Po tym forum? Absolutnie niczego. Dobrze zresztą, że PS1 i PS2 dało się łatwo spiracić, więc wielu dzisiejszych zdeklarowanych core'owców zobaczyło gry, których normalnie by w życiu nie kupiło. Dolary przeciwko orzechom, że gdyby np. produkcje Uedy wyszły w ostatnich latach to nie stałaby się tym, czym się stały. Edytowane 13 czerwca 201410 l przez Enkidou
Opublikowano 13 czerwca 201410 l chłopaki ja tylko prawilnie przypominam, że to nie jest CW, obrzucanie się śmieciami i wbijanie kija w nerki robimy gdzie indziej. wolę teraz bo potem możecie być zdziwieni
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Figaro mk8 kotlet? Grales w jakieś w ogóle? Masakra. No grałem w każde Mario Kart oprócz 8.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Pierwsza część na stacjonarke z:- możliwością jeżdżenia po ścianach, suficie- kustomizacja pojazdów- jazda pod woda- lataniem- quadami - wieloma nowymi powerupami (w tym mozliwosc obrony przed rujnujaca od 20 lat przyjaznie niebieska muszelka) - etcFaktycznie kotlet.Wstyd.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Nintendo dodało to co w innych scigalkach jest od lat czyli np quady czy kustomizacja. Super, na prawdę super. no i byłbym zapomniał możliwość obrony przed niebieska muszelka. Super ficzer. Edytowane 13 czerwca 201410 l przez kidnappa
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Ok, wymien zmiany w swojej ulubionej serii scigalek. Protip: to pulapka.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Nie gram w scigalki W mk ostatnio grałem w wersje na n64. Zanudzilem się śmiertelnie, nie mój gatunek gier. Edytowane 13 czerwca 201410 l przez kidnappa
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Mario Kart to zły przykład bo to ścigałki i z tym tematem nie da się zrobić wielu rewolucyjnych rzeczy.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Nintendo dodało to co w innych scigalkach jest od lat czyli np quady czy kustomizacja. Super, na prawdę super.no i byłbym zapomniał możliwość obrony przed niebieska muszelka. Super ficzer. To skad wiesz, ze np burnout ma kustomizacje i quady? To jedna z najlepszych scigalek arcade. NIE MA JANUSZU. Co do muszelki, to trzeba sie znac januszu, zeby wiedziec o co chodzi. Mario Kart to zły przykład bo to ścigałki i z tym tematem nie da się zrobić wielu rewolucyjnych rzeczy. Z mario kart sie dalo. No ale to nintendo, a nie janusz-tortex-inc. Nie gram w scigalki W mk ostatnio grałem w wersje na n64. Zanudzilem się śmiertelnie, nie mój gatunek gier. A co cie nie nudzi? Wymien 5 gier w ktore teraz grasz (chyba ze masz ps4 to wymien ze 2 xD)
Opublikowano 13 czerwca 201410 l @Mazzeo problem jest taki, że nie grales więc nie zrozumiesz tego. Dla mnie samo to, że wypuszczają jakąś swoją serię raz na generację ( w porywach dwa) i ona zawsze stoi na najwyższym poziomie gamingowym jest spoko opcją, taki smash jeszcze nie wyszedł, ale jeśli grałes w poprzednie części to wiesz, że dostaniesz najlepszą party bijatyke ever z najlepszą grafika i systemem w historii całego ip (obvious thing) więc no chce się w to pograć i tyle. Jakbyś dostawał fife jedną lub dwie na generację też byś się jaral każdą mała zmiana i podbiciem grafiki etc Zresztą z kim ja dyskutuje, co roku hejtujesz coda, ale i tak go kupujesz calakujesz i potem znów je.bać acti a teraz znów rozwazasz kupno tego gow.na pozdro szejset. Edytowane 13 czerwca 201410 l przez _Be_
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Dokladnie. Niektorzy ludzie tez sceptycznie podchodzili do samochodow i zapyerdalali na koniach. Tacy sa wlasnie janusze gamingu, jezdza konno.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Jaczes znów wyrasta na tego jednego forumowicza, który w ogóle w coś grał a nie strzela jak wygląda świat naprawdę. Jak bardzo trzeba nie mieć pojęcia, o czym się mówi, żeby powiedzieć, że w Mario Kart 8, Smash Bros. Brawl albo Super Mario 3D World "nie ma nowych patentów" i jest "klepanie tego samego"? Nie każda gra Nintendo będzie redefiniować gatunek (podejrzewam, że np. Captain Toad nie będzie aż tak odkrywczy), ale MK8 czy główne gry z Mario to przykład gier, które mają ZALEW nowości, aż czasami wydaje się zboczone, że komuś się chciało tyle pracować nad jedną grą, która kosztuje tyle co inne (no dobra, w Polsce kosztuje więcej). NO ALE NAZWA SERII TA SAMA WIĘC PEWNIE GRA JEST DOKŁADNIE TYM SAMYM CO KAŻDY POPRZEDNIK, SKĄD MOŻEMY WIEDZIEĆ JAK JEST NAPRAWDĘ Edytowane 13 czerwca 201410 l przez ogqozo
Opublikowano 13 czerwca 201410 l Nintendo dodało to co w innych scigalkach jest od lat czyli np quady czy kustomizacja. Super, na prawdę super. no i byłbym zapomniał możliwość obrony przed niebieska muszelka. Super ficzer. To skad wiesz, ze np burnout ma kustomizacje i quady? To jedna z najlepszych scigalek arcade. NIE MA JANUSZU. Co do muszelki, to trzeba sie znac januszu, zeby wiedziec o co chodzi. Mario Kart to zły przykład bo to ścigałki i z tym tematem nie da się zrobić wielu rewolucyjnych rzeczy. Z mario kart sie dalo. No ale to nintendo, a nie janusz-tortex-inc. Nie gram w scigalki W mk ostatnio grałem w wersje na n64. Zanudzilem się śmiertelnie, nie mój gatunek gier. A co cie nie nudzi? Wymien 5 gier w ktore teraz grasz (chyba ze masz ps4 to wymien ze 2 xD) od Januszow wyzywaj sobie kolegów z ławki jak wrócisz do szkoły po wakacjach. nie gram teraz aktualnie w 5 gier , bo staram się grać w góra jedną dwie naraz. Ale niech ci bedzie. PS4 - beta Destiny, PS3 - dziś skończyłem Podróż. PS1 -nic, ale miesiąc, półtora temu odświeżałem FFVII, N64 - Po skonczeniu FFVII odświeżam teraz DK64, PC - Przed FFVII ogrywałem ze steama metal Slug 3. Myslisz, ze kupiłeś sobie WiiU to od razu jesteś taki undergroundowy i cool. nie jesteś.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Słabe to E3 pod względem zrzuconych megaton. W zasadzie to nic mnie jakoś specjalnie nie zaskoczyło. Oczywiście wiele fajnych gier się pojawiło ale wciąż jak dla mnie brak gry, która zmusiłaby mnie do kupna XO czy PS4. WiiU to osoba kategoria, w tej chwili jest to jedyna konsola, która chce kupić w tym roku + upgrade PC dla Wiedźmina. No i jedyna jaką warto mieć do 2015. Dla mnie E3 wyglądało tak: XOne 1. Forza H2 - super, mam nadzieję, że grafika wypali oczy tak jak DC bo FH2 jest bardziej w moim guście. Brak Burnouta pozostawia ją bez konkurencji - chyba, że DC będzie przynajmniej równie dobry. 2. Halo Collection - grałem tylko w "jedynkę" i trochę w H2. Renastery nie są złe I to wszystko. Jeszcze jest Quantum, który wyjdzie pewnie za 2 lata i indyki - Ori i Inside, które będą pewnie za pół roku trafią na steam i do bundli za 5 zł albo GwG (a że takie gry ogrywam rzadko to i tak nie robi mi różnicy kiedy je kupię). PS4 1. Uncharted 4 - jako psychofan gier ND, premiera U4 będzie momentem zakupu PS4 - mam nadzieję na bundla. Oby było to godne pożegnanie serii. O grafikę się nie martwie. Gameplay znam i lubię. Większe i różnorodne tereny i będzie dobrze. 2. Bloodborne - jest klimat, no i to by było na tyle co wiemy o grze. Gameplay z leaka jest ok. Obstawiam Q1 2016 inaczej pokazaliby oficjalny gameplay. Jest jeszcze The Order 1886 - sam trochę nie wiem co o tej grze myśleć, wydaje się fajna. Zobaczymy. I zostało LBP3 - lubię ta serię. Jedyne prawdziwe zaskoczenie ale nie powaliło. Zobaczymy czy wejdzie poza LBP 2 z nowymi gadgetami. No man's sky też super się zapowiada ale obawiam się, że skończy się tak jak z innymi indykami: gdzieś, kiedyś, przy okazji za 5 zł. TV i filmy to chyba jakaś inspiracja MS, zbyteczne. Tak jak w przypadku MS spoko sprawa, że robią filmy o grach bo może będą dobre. Vita... może na GC albo TGS... może. WiiU/3ds 1. Xenoblade X - GOTY, niezależnie kiedy wyjdzie. Nr 1 na Wii. 2. Legend od Zelda - 2016. Nie wierzę, że będzie aż tak dobrze wyglądać na tej konsoli. Fajny art style. Otwarty świat, może być ciekawie. 3. Pokemony - ftw. 4. Bayonetta 2 - nie mogę się doczekać bo pierwsza część mnie oczarowała. Reszta jeżeli chodzi o Ninny też spoko ale jakoś super mnie nie grzeje. Zobaczymy, jak już kupię konsolę to pewnie ogram Captain Toad i Star Foxa. Na moje, mamy remis ze wskazaniem na Nintendo. Sony i MS nie pokazali nic co by mi kazało kupić ich konsolę przed Q4 2015. To E3 skwitować można - everything was 2015. Oczywiście są jeszcze multiplaformy, Batman, nowa Lara razy 2, DA Inquisition, GTA5 fullhd i dwóch zwycięzców: MGS5 i Wiedźmin 3, który wygrał E3. I to tyle z tego co mnie zainteresowało. Konfy EA i Ubi tak mnie znudziły, że nawet nie chce mi się ich wspominać. Mimo to czarna konferansjerka od Ubi z roku na rok jest co raz lepsza, mogła by prowadzić wszystkie konfy No i w tym roku obyło się bez żenady... i nie będzie śmiesznych gifów szkoda bo kto nie lubi się pośmiać z innych.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Pozwolę sobie wstawić wyniki głosowania ze strony gamefaqs.com - "Kto wygrał tegoroczne E3" http://www.gamefaqs.com/poll/5540 Ilość głosów 23603, myślę że Nintendo jeszcze wyciąnie się z dołka...
Opublikowano 16 czerwca 201410 l Czy tylko ja jaram sie ta gra ? Wg mnie to bedzie czarny kon tego roku. Niech mnie ktoś oświeci co to za szpila bo nie kojarzę...