Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Na xone można snapowac achievementy, a wy co dalej synchro pucharków z serwerem ? xD

Sprawdzaja sobie na Vicie XDD

Polecam sprawdzanie trofeów na PS4 gdy nie jest się wpiętym do PSN.

Nie da się. :////

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

#4theplayers 

Opublikowano

Czyli ps4 musi byc always online żeby normalnie funkcjonowała xD hahahahaha

Opublikowano

Na to wychodzi. W du.pie mam synchronizację, ale wczoraj podczas awarii PSN chciałem sobie sprawdzić, za co wpadły mi trofiki podczas grania. Takiego wała - nie jesteś wpięty do PSN, to nie sprawdzisz listy. To już nawet PS3 na to pozwalało, nie mówiąc już o vicie. Pewnie naprawią to w jakimś update.

Edytowane przez ping

Opublikowano

No fakt, bo acziwy i trofea, sa niezbedne w funkcjonowaniu konsoli. W sumie gdyby nie one wiekszosc dzisiejszych gier byla by raz do przejscia i out

Edytowane przez Ferris71

Opublikowano

Czyli ps4 musi byc always online żeby normalnie funkcjonowała xD hahahahaha

Mała ironia losu ;)

Opublikowano

Na to wychodzi. W du.pie mam synchronizację, ale wczoraj podczas awarii PSN chciałem sobie sprawdzić, za co wpadły mi trofiki podczas grania. Takiego wała - nie jesteś wpięty do PSN, to nie sprawdzisz listy. To już nawet PS3 na to pozwalało, nie mówiąc już o vicie. Pewnie naprawią to w jakimś update.

Kwestia trofeów (chociaż same w sobie są fajne) jest potraktowana mocno po macoszemu. Synchronizacja nie powinna wchodzić w ogóle w rachubę. Nie raz i nie dwa chciałem sprawdzić, jakie trofiki mi wpadły jak byłem gdzieś z dala od konsoli i nagle bach! Przecież nie zrobiłem synchronizacji! Wkurzało to przeokrutnie.

Opublikowano

No fakt, bo acziwy i trofea, sa niezbedne w funkcjonowaniu konsoli. W sumie gdyby nie one wiekszosc dzisiejszych gier byla by raz do przejscia i out

To już stały element gier. Nie poluję na osiągnięcia, ale sprawdzam sobie w grach co może łatwo wpaść.

Najlepiej jest jak gram na WiiU, np. zdobywam 200 gwiazdkę w Mario 3D World i mimowolnie nachodzi mnie myśl "na klocku już by jakieś osiągnięcie wpadło" :P Czegoś brakuje. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

przeciez na PS4 konsola synchronizuje je z automatu gdy wchodzisz w trofea.

Edit: a pisaliscie o PS3 - to juz w ogole byla mocna zenada, nie dosc, ze za kazdym razem trzeba to synchronizowac, trwa to w nieskonczonosc, obrazki, nawet jak nic nowego nie zdobedziemy za kazdym razem musza sie przeladowac, to jeszcze pokazuje gry w porzadku alfabetycznym, a nie to w co gralismy ostatnio...

Na PS4 cay system chodzi tylko jak jestes online, bo wszytsko trzymane jest po stronie serwerow, co dla mnie takze jest mega bzdura. Powinny byc jakies pliki tymczasowe, a nie - bez podlaczenia do PSNu nie zobaczysz ani trofikow, ani listy znajomych.

Edytowane przez easye

Opublikowano

przeciez na PS4 konsola synchronizuje je z automatu gdy wchodzisz w trofea.

Nooo... a jak nie wejdziesz, tooo... ?

Opublikowano

no nie odswieza Ci sie - dzieki bogu i tak trwa to 1/10 tego co na PS3. Nie czeje, dlaczego na kazdej konsoli u nich ten system jest inaczej rozwiazany. PS3 to masakra, na Vicie podejrzysz wszytsko, bo masz zakladke offline, na PS4 tylko jak jestes podlaczony do PSN  :teehee:  

Edytowane przez easye

Opublikowano

To już stały element gier. Nie poluję na osiągnięcia, ale sprawdzam sobie w grach co może łatwo wpaść.

Najlepiej jest jak gram na WiiU, np. zdobywam 200 gwizdkę w Mario 3D World i mimowolnie nachodzi mnie myśl "na klocku już by jakieś osiągnięcie wpadło" :P Czegoś brakuje. 

Gdyby platformy Nintendo miały punkciki to bym przepadł. Z drugiej strony jak gram na Wii to mam ochotę masterować niektóre tytuły. Teraz na blacie jest Super Mario Galaxy - wewnętrzne OCD nakazuje mi zdobyć wszystko co się da. Z kolei takie Trauma Center przejdę raz i odstawię na półkę, a jak by były punkciki to bym dziwczył na nie.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Osobiście uważam że większym problemem od braku możliwości podglądu trofeów w trybie offline jest posiadanie tak chuujowego internetu który rzadko kiedy działa.

Ewentualnie zgłoszenie sprawy do jakiegoś instytutu praw dziecka z zażaleniem o znęcanie nad dzieckiem skutkiem czego jest kara na telefon komórkowy, bo chyba 200zl na telefon z Androidem na którym można odpalić apke Sony każdy ma, przecież tu sami smakosze wina pelnoletniego.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

tylko co Ci pomoze apka, jak nie synchronizujesz trofeow ? Przeciez nie pokaze Ci osiagniec ktore wpadly gdy Sony akurat robilo konserwacje.

Don - pisales o statystykach w profilu na One i liczniku, ktory pokazuje czas poswiecony na dana gre. Znajde gdzies filmik jak to sie prezentuje, bo nawet nie zwrocilem na to uwagi. 

Patrzylem jak wyglada nowy profil u kumpla i byl jak na Win8 - osiagniecia, daty, %gry, ale nigdzie nie widzialem licznika godzin.

Edytowane przez easye

Opublikowano

na Nintendo takich problemów nie ma!

#tylkoNintendo

Opublikowano
Edit: a pisaliscie o PS3 - to juz w ogole byla mocna zenada, nie dosc, ze za kazdym razem trzeba to synchronizowac, trwa to w nieskonczonosc, obrazki, nawet jak nic nowego nie zdobedziemy za kazdym razem musza sie przeladowac, to jeszcze pokazuje gry w porzadku alfabetycznym, a nie to w co gralismy ostatnio...

Nie to że bronię PS3 bo to niezła kupa (2 dni temu 2 albo 3 raz w życiu włączyłem na chwilę przeglądarkę - skończyło się craschem konsoli i odbudową bazy danych :D ) ale... na PS3 nie musi Ci się za każdym razem synchronizować. Wystarczy że się przełączy z trybu online na tryb offline pokazywanie trofeów i nic się nie wczytuje, nie synchronizuje za każdym razem i nie trwa to w nieskończoność Po prostu wyskakują od razu trofea i tyle. Nawet te chwilę temu zdobyte. A pokazywanie w kolejności też możesz sobie zmienić.

Opublikowano

beka z niedziałających pucharków w offline na PS4, ale już pomysł always online na One tak bardzo innowacyjny

Opublikowano

Nie to że bronię PS3 bo to niezła kupa (2 dni temu 2 albo 3 raz w życiu włączyłem na chwilę przeglądarkę - skończyło się craschem konsoli i odbudową bazy danych :D ) ale... na PS3 nie musi Ci się za każdym razem synchronizować. Wystarczy że się przełączy z trybu online na tryb offline pokazywanie trofeów i nic się nie wczytuje, nie synchronizuje za każdym razem i nie trwa to w nieskończoność Po prostu wyskakują od razu trofea i tyle. Nawet te chwilę temu zdobyte. A pokazywanie w kolejności też możesz sobie zmienić.

o - nawet nei wiedzialem. I wtedy jest opcja reczna synchronizacji z siecia, czy musze przestawiac na online znowu ?

Opublikowano

Jest opcja ręcznej synchronizacji - daje się trójkąt na zakładce trofea i Synchronizuj z serwerem. Tak sam efekt będzie jak najedzie się na swój profil na Friends Liście.

Ja to olewam póki mam PS+ to niech "samo się robi".

Opublikowano

Jeśli chodzi o trofea, to Sony miało świetny pomysł z tym żeby na PS4 (i PS App) pokazywać ile % graczy zdobyło dane trofeum. Można sobie zobaczyć jak mało ludzi kończy gry ;)

I może właśnie dlatego trofea nie działają offline? :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Don - pisales o statystykach w profilu na One i liczniku, ktory pokazuje czas poswiecony na dana gre. Znajde gdzies filmik jak to sie prezentuje, bo nawet nie zwrocilem na to uwagi. 

Dodatkowe statystyki, w tym licznik godzin dostępne są z poziomu smartglass.

Opublikowano

to dlatego tego nie widzialem, fajna opcja, mogliby ja rozwinac i dac do profilu bezposrednio.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.