Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Na pc masz już 4k i między 4k a 1080 p różnicę zobaczysz ale między 900 p a 1080 ktoś różnicę na tv widzi? Naprawdę? Błagam rozumiem kłócić się o to kto ma lepszą usługę sieciową, lepszego pada czy fajniejszy interfejs. Na jakiej konsoli chodzi w 30 a na jakiej w 60 klatkach bo to da się zobaczyć!

To jest właśnie bekowe w tym wszystkim. Niektórzy jak rasowe klapki wytykają te 900p chociaż nigdy w ruchu nie zauważą tej różnicy. Szczerze wolałbym 900/60 w każdej grze niż 1080/30.

Opublikowano

easyeye - nie spinaj się tak o to kto jak gra. Dzisiaj każdy udaje pro-core-gejmera. Ja też Wam napiszę, że ukończyłem Contrę na jednym życiu i uwierzycie mi? Prawda jest taka, że większość z nas w aspekcie grania się mocno rozleniwiła. Przyzwyczailiśmy się do prostych strzelanek, auto-regeneracji, podświetlanych obiektów czy asyst w celowaniu/podawaniu.

Mało komu chce się dziś zaliczać każdą kupioną grę na 105%. 

dlatego właśnie ostatnimi czasy z wielką przyjemnością odświeżam/sprawdzam starocie

Opublikowano

Zachwalać najgorsze jakościowo multiplatformy na PS2 i PS3 a dzisiaj jechać za to samo XO  :mocking:

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Nie we wszystkie starocie da się dziś normalnie grać. Odpal sobie takiego Duke Nukema: Time to Kill - to sam zobaczysz jak te historyczne mechanizmy są już archaiczne i tylko na siłę utrudniają grę.

Opublikowano

bardziej chodziło mi o starocie z ery mniej więcej PS2, choć taki MGS do dziś jest dla mnie świetnym tytułem.

Opublikowano

Najlepsze gry wciąż bronią się po latach - tak jest właśnie z MGS, FF7, RE2, Tekkenem 3 czy Zeldą: Okaryną Czasu.

Opublikowano

Na pc masz już 4k i między 4k a 1080 p różnicę zobaczysz ale między 900 p a 1080 ktoś różnicę na tv widzi? Naprawdę? Błagam rozumiem kłócić się o to kto ma lepszą usługę sieciową, lepszego pada czy fajniejszy interfejs. Na jakiej konsoli chodzi w 30 a na jakiej w 60 klatkach bo to da się zobaczyć!

To jest właśnie bekowe w tym wszystkim. Niektórzy jak rasowe klapki wytykają te 900p chociaż nigdy w ruchu nie zauważą tej różnicy. Szczerze wolałbym 900/60 w każdej grze niż 1080/30.

Bekowe to jest, ze konsole w 2020-2023 (w zaleznosci ile potrwa cykl) nadal beda wyswietlaly grafike w 900p.

Opublikowano

Maciek, jesteś ostatnim użytkownikiem tutaj, który może wybory innych oceniac, sko parę stron wczesniej stwierdziles "że meczyles się 8 lat z PS3 tylko dlatego że w gazetce napisali ze ma najmocniejsze bebechy " xd

Opublikowano
Mało komu chce się dziś zaliczać każdą kupioną grę na 105%.

To proste, gry nie są tego warte, brak w nich tego co miały w sobie 10 lat temu, to już nie nasz wina, że takich gier jest jak na lekarstwo. 

Z jednej strony można to zrozumieć. Po co kupujemy nowe konsole? W 80% dla możliwości podziwiania lepszej grafy w grach. I nie powiecie mi, że jest inaczej.

Oczywiście, że nie jest inaczej i obie konsole to udowadniają, mają tytuły które wyglądają next genowo  a 900p tu niczego nie zmienia. 

Opublikowano

Gorzej, gdy na nextgenie gry nie wiele się roznia od pastgena, jak COD, Mgs, TitanFall itp ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak grałem na telewizorze to nie widziałem różnicy między 720p a 1080p ale od momentu podwieszenia go na ścianie przez go granie staje się męczące nextgeny ogrywam na monitorze a tam różnica między 900p a 1080p zdecydowanie jest widoczna.

Opublikowano
Gorzej, gdy na nextgenie gry nie wiele się roznia od pastgena, jak COD, Mgs itp ^^ 

Next genowy COD to dopiero wyjdzie, a MGS no cóż, między PS4 a PS3 też jakiś wielkich różnicy niema, to już nie winna konsoli .

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Next genowy COD to dopiero wyjdzie, a MGS no cóż, między PS4 a PS3 też jakiś wielkich różnicy niema, to już nie winna konsoli .

Wait, what? O_o

Opublikowano

https://www.visionexpress.pl/

Ktoś nie widzi różnicy między 1080p i 900p? To niech kupi okulary albo zmieni w końcu ten monitor 1600x900/telewizor HD Ready na coś full HD. Niech niewidomi i niedowidzący przestaną rozsiewać kłamliwą propagandę. Jak sobie na kompie zmniejszycie rozdzielczość, to też na monitorze LCD nie widzicie degradacji jakości obrazu?

Opublikowano

Oczywiście, różnica jest widoczna w ostrości obrazu. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Bez przesady. Wygląda dobrze, ale do nextgena to mu jeszcze duuuużo brakuje.

Opublikowano

Podejście konsolomaniaków:

3j76.jpg

Mając XOne tylko takie obrazki pozostaje Ci wklejać, jak na maniaka technologicznego trochę smutne.

Dla mnie natomiast zabawne jest posiadać XOne i PS4 i grać w grę Single Player na Xone, mimo tego że jest o połowę gorsza od tej na PS4.(nie mówię teraz o Tobie, nie zrozum mnie źle)

Opublikowano

No na pewno dużo lepiej niż COD Ghost i wcale nie gorzej od BF4, po za tym ponoć to w końcu nowy silnik tak przynajmniej dev twierdzi. 

@eX4cT

Połowę gorsza ? skąd Ty  bierzesz te wartości , niech zgadnę z dupy.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No na pewno dużo lepiej niż COD Ghost i wcale nie gorzej od BF4, po za tym ponoć to w końcu nowy silnik tak przynajmniej dev twierdzi.

A przy cod ghost też tak przypadkiem nie mowil?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.