Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tęgie głowy Microsoftu zebrały się pewnego razu na konferecji w siedzibie, i podsumowując wtopioną generację i ogromny skok sprzedażowy PS3, długo nie mogli dojść do porozumienia jak wygrać z Sony. Zwłaszcza, że przed momentem zwolnino Matticka, i trzeba było wymyśleć nową politykę. W końcu z tyłu sali dobiegł niepozorny głos.

- Skopiujmy rzeczy z tej ich konsoli!

Wtem zapadła grobowa cisza. Lecz po chwili członkowie zebrania zaczęli szeptać z rosnącym coraz bardziej entuzjazmem. W końcu ktoś krzyknął zrywając się przy tym z krzesła:

- Świetna myśl!!! - zawołał

- Brawo Spencer! - wtòrował mu kolega z rzędu obok

Po chwili dołączyło paru innych, aż w końcu jakiś głos rozsądku zadał to kłopotliwe pytanie...

- Ale co konkretnie?

Znowu zapadła cisza jak makiem...

Przerwał ją dopiero sam pomysłodawca.

- No ten tego, wiadomo. Wielkogigowe patche dla przykładu. Ludzie je musieli lubieć, to zawsze podkręca tylko entuzjazm oczekiwania...

- Brawo Spencer!

- Albo gorszą optymalizację konfiguracji sieciowej - kontynuował zachęcony pochwałami - Przecież ludzie bardziej będą szanować przyjaciòł gdy napracują się by mòc z nimi zagrać.

Tłum wybuchnął spazmatyczną euforią. To było to! W końcu sami zaczęli rzucać pomysłami

- Gorsze techjicznie multiplatformy!

- Mulący dasboard!

- Problemy z multiplayerem po premierze gry!

- Brak trawy!

I tak mijały godziny, a po tym wszystkim krul Spencer mając pod pachą obszerny plik notatek, i głowę pełną pomysłòw, uśmiechnął się do siebie szeroko i rzekł...

41f9852650_hehehe.jpg

Opublikowano

Toczyłem tutaj boje, bodajże z MeSSerem, który twierdził, że 8GB RAMu znaczy 100 razy więcej niż porządne układy graficzne czy procek.

I dalej tak uważam. I mam argumenty na swoją obronę.

///

Odnośnie U4, to wczesna pre alpha w 1 roku życia konsoli w kontekście generacji nie znaczy nic. Patrząc wstecz, to jak oceniać moc PS3 po Ridge Racerze czy innym Resistance.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Tęgie paluchy Mendrka wystukały na PSN groźbę.

Opublikowano

Muszę czytać te spazmy Mendrka czy mogę po prostu od razu prawilnie dać minusa, jak zawsze mam to w zwyczaju?

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Muszę czytać te spazmy Mendrka

Opcja ignoruj moim zdaniem

Opublikowano

Śmiesznie jak klapki mówią półprodukcie KI z 8 postaciami za 70 zł, a później jarają się bitką sprowadzaną z USA za ponad 200 zł z 17 postaciami.

Ale jakie to było licytowanie, że dzisiaj bijatyki to mają po 30-40 postaci na starcie :)

Sprowadzana z JP kosztowala 53 dolary wiec kolejny fail. Ale co tam dodam jeszcze ze gra w ktora ja zainwestuje ogolnie 60 dolarow wyglada pieknie dziala w 1080/60 FPS i jako bonus ma to co bijatyka miec powinna czyli rozbudowany system czego o gownie obesranym i rozmytym 720p bez systemu zwanym KI nawet po 5 sezonach nie bedzie mozna powiedziec 

:master:

KI wciąga noskiem te kolorowanki w które grasz, takie są fakty. Next!  Przy GG uj wie czy to było pisane z myślą o psp czy ps2.

60baksów za 16 postaci ? a śmiali się z KI, pocieszne sonyboty   :banderas: 

Opublikowano

Słyszeliście? Od września, zapowiedziano 47 gier na PS4 i ŻADNA z nich nie została zapowiedziana na Xbone.

No cóż.

Opublikowano

W GG grało się dużo na ps2/xbox'ie, a tutaj wizualnie dużo się nie zmieniło i postaci mało. 

buuum heeedshooot!

Opublikowano

Mam straszną ochotę ograć Killer Instinct, i mam nadzieję na więcej gier w tym stylu, ale bronienie tej gry pod względem technikaliów to błąd. Widać jak na  dłoni że nie w to celowali. 

btw Wiedźmin 3 opóźniony do maja. Było do przewidzenia, moim zdaniem. Gra w otwartym świecie na 3 platformy to gigantyczne podniesienie poprzeczki dla redów. Zresztą, patrząc na przykład Drivecluba, może to i lepiej.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Driveclub to niestety nie jedyny przykład zbyt szybkiego wydawania gier, co później odbija się na jakości produktu, który kupujemy w sklepach. Oczekiwanie na połatanie świeżo wydanej gry powinno być srogo karane w branży konsolowej - choćby przez samych graczy - w postaci zaprzestania dalszego wspierania danego wydawcy/producenta. Niestety Januszostwo tak bardzo zalało ten rynek odbiorców, że kupują tą miernotę i ślinią się potem dwa miesiące do dema za które zapłacili ponad 200 zł, w międzyczasie kupując kolejne 'gry', które trawi podobny problem.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Prawilnie przypominam,że KI w dniu premiery miał 6 postaci, 6 plansz, brak trybu arcade i śmigał w xboxowym full hd potocznie znanym pod nazwą 720p.

Jeśli Guilty Gear Xrd wygląda dla Daddiego słabo to chyba mu od tych mocnych prochów oczy dupą uciekły.

Opublikowano

Oczekiwanie na połatanie świeżo wydanej gry powinno być srogo karane w branży konsolowej - choćby przez samych graczy - w postaci zaprzestania dalszego wspierania danego wydawcy/producenta. Niestety Januszostwo tak bardzo zalało ten rynek odbiorców, że kupują tą miernotę i ślinią się potem dwa miesiące do dema za które zapłacili ponad 200 zł, w międzyczasie kupując kolejne 'gry', które trawi podobny problem.

Na pierwszy rzut oka tak to wygląda, ale to może się szybko odbić czkawką w złym kierunku.

Opublikowano

Ja dalej nie mogę się nacieszyć pogodą w DriveClubie, absoultny mistrz, PGR właśnie spadł z tronu.

Jest nowy Król

Mam na pocieszenie moje nagranie dla botków, przechodzili tak zapowiedź Silent Hilla pod tytułem P.T to i w DriveCluba mogą tak pograć.

p.s obowiązkowo z podkręconymi głośnikami, bo takiego udźwiękowienia też u siebie pewnie długo nie usłyszycie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

czy daddy napisał w tym temacie chociaż 1 posta który nie był nasączony fabojstwem i trollingiem?

nie śledze na bierząco tego tematu więc nie mam pewności, ale wszystkie posty które widziałem zawierały fanbojowy trolling na poziomie 12 latka po przeszczepie nerki

Oczekiwanie na połatanie świeżo wydanej gry powinno być srogo karane w branży konsolowej - choćby przez samych graczy - w postaci zaprzestania dalszego wspierania danego wydawcy/producenta.

zgadzam sie z tym zdaniem a zarazem się nie zgadzam.

przykładowo wiele osób uważa ubisoft za raka branży, a assasina za okropnego tasiemca. i w obu przypadkach jest sporo racji, w dodatku ostatnio doszło do tego marudzenie na bugi w AC unity - i też ma sporo racji.

ale ja osobiście bardzo dobrze sie bawiłem w AC2, 3 i 4, i gdyby wszystkie tasiemce były w ten sposób wypełnione świetnym wielkim światem to gracze mieli by dużo powodów do zachwytu. osobiście assasiny mi sie podobały, mimo że nie grałem we wszystkie, i może właśnie dlatego temat mi się nie przejadł. ale o ile unity średnio mnie ciekawi, a ponieważ nie mam nextgena to pewnie w niego nie zagram i nie mam z tym problemu, o tyle kolejny assasin w wiktoriańskiej angli podnieca mnie dosyć moco, i pewnie będę miał już ps4 przed jesienią 2015, i zapewne kupie AC victory, i mimo że będzie to wspieranie ubi-raka, to jednak ich gry mają w sobie dużo fajnych rzeczy

przecież podobnie mówią nintendo-fagi, ich ukochana firma wypluwa z siebie tasiemce od 30 lat, wszędzie tylko mario i zelda, i oni i tak brandzlują się do każdej ich nowej gry. ponieważ widzą w tych grach jakąś wartość (której ja osobiście nie rozumiem), ale rozumiem że ktoś może lubić daną grę, i uważam że w przypadku assasins creed jest ku temu sporo podstaw

BTW

kiedy ostatnio nintendo wprowadziło nowe IP?

serio pytam, bo chyba było to za czasów N64 (swoją drogą 90% nintendofagów z tego tematu za czasów N64 uczyło się korzystać z pieluchy)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ja dalej nie mogę się nacieszyć pogodą w DriveClubie, absoultny mistrz, PGR właśnie spadł z tronu.

Jest nowy Król

Mam na pocieszenie moje nagranie dla botków, przechodzili tak zapowiedź Silent Hilla pod tytułem P.T to i w DriveCluba mogą tak pograć.

p.s obowiązkowo z podkręconymi głośnikami, bo takiego udźwiękowienia też u siebie pewnie długo nie usłyszycie.

Ladne, kupilbym gdyby zlodzieje Sony nie obiecali gry w PS Plus w listopadzie 2013.

Opublikowano

Captain Toad chyba nowe IP nie? Czy byly juz jakies gry z tej serii.

Opublikowano

Kozackie warunki pogodowe,osoby nintendo muszą mieć przy sobie profilaktycznie parasolki.

Wiadomo kiedy remastery recenzji DC się pojawia?

Opublikowano

jezeli dojdzie do ponownych ocen DC to bedzie to mega zalosne, i nie mowie to przez to ze mam xboxa tylko ze to bedzie sygnal dla devow ze moga bez problemu wydawac gry early access na konsolach ;/ 

jezu ale ta branza sie sku,rwila

Opublikowano

po 30 sekundach zaczęły  mnie irytować te krople na ekranie. Zobaczycie, że Forza 6 zje DC  zarówno w temacie grafa jak i fun ;)

Edytowane przez chris85

Opublikowano

10 stron tematu nadrobione, najpierw ostry w(pipi) w weekend, a teraz jeszcze kopanie obolałych botów przez driveclub. :sir:

Opublikowano

Pikmin za czasów GCN. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.