Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo TR i Quantum Break to gry na milion godzin! xD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jakby QB było na poziomie MP 1/2 to na całkiem sporo. Obie przeszedłem po 10 razy i nigdy mi się nie znudzą. 

Opublikowano

No czas gry bez sensu porownywac, bo to ta sama liga.

Aczkolwiek po ostatnim TR wiaze wieksze nadzieje z TR2 niz z U4 po ostatnim pokazie i odtworczej trojce.

Watek rozmowy z psychologiem strasznie kojarzy mi sie z SH: Shattered memories, co daje nadzieje na naprawde ciekawa fabule i na to, ze gra rzuci nas w rozne zakatki swiata.

Nie wspominajac o zagadkach, jeden grobowiec z TR wymagal wiecej pomyslenia niz przejscie calego Uncharted 3 :(

Opublikowano

Bo TR i Quantum Break to gry na milion godzin! xD

całkiem nieświadomie pominąłeś Halo 5, które wychodzi w tym samym okresie ;] 

Opublikowano

Gadajcie co chcecie, ale jesli faktycznie Spencer postanowil doplacic do TRa ze wzgledu na SF5 to z jego strony swietny gest w strone fanow xboksa, a cala wina za to lezy po stronie Sony.

Spencer chcial TR tylko na swieta zeby miec czym walczyć z Uncharted, a po faku od Sony w formie calkowitej wylacznosci multiplatformowego SF postanowil wyrownac rachunki, zeby nie wyjść na skapca.

Wina Sony... Ja pier.dole xDd nie wierzę że można było napisać cos tak głupiego nawet w CW xd
Opublikowano

No jasne ze nieswiadomie w koncu Halo 5 to dokladnie ten sam gatunek co Uncharted Tomb Rider czy Quantum Break 

Japrdle  :oh_you:

Opublikowano

TR >>>>>>>>>>> SFV

Opublikowano

To sa tylko przypuszczenia, ale jesli faktycznie tak jest to zadaj sobie pytanie czy MS doplacilby za calkowita wylacznosc TRa jakby SF5 tez byl czasowym eksem?

Opublikowano

Uwaga leci bomba prawdy 

w Halo jest więcej skillowania skakania niż w Uncharted

Opublikowano

No w uncharted sie przeciez skacze jak w AC2, galka w przod + X.

Skillowe skakanie to jest w SO, calkowita kontrola nad postacia, nic nie robi sie samo.

Opublikowano

Lem pisze niewygodne bomby prawdy, a zbiera 3 minusiki - szybki rzut oka od kogo i oczywiscie od bojki, bajki i brawurki magnetowidu - Daddy,kermit i Copper

ooo co ja widze szybki kolejny rzut oko i zamiast minusika od Coppera jest minusik od przypot'a - czyzby jakis alter?

Opublikowano

Odnośnie nowego TR, to mam nadzieję, że genialny klimat trailera będzie miał jakieś przełożenie na samą grę. Liczę też na to, że rozwiną eksplorację i trochę ograniczą QTE itp. bajery dla niedzielniaków.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Obie firmy zachowuja sie jak chuye, MS zaczal z TR, ale tylko jako czasowka, a Sony poszlo krok dalej. Gdyby TR za kilka dni nagle okazal sie permem, to bylaby to bezposrednia odpowiedz na to co Sony z SF zrobilo i zacznie sie robic bledne kolo.

Imo obie firmy powinny dostac szpagat do administracji, karny kutas jako ostrzezenie i prosze wrocic do klepania exow first party.

@Ficus

Spoko, -3 nie jest zle, pieczywus maximus mozna tutaj zobaczyc xD

CF2bwv7.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Odnośnie nowego TR, to mam nadzieję, że genialny klimat trailera będzie miał jakieś przełożenie na samą grę. Liczę też na to, że rozwiną eksplorację i trochę ograniczą QTE itp. bajery dla niedzielniaków.

Jeżeli gra będzie exem na Xboxa to raczej bym na to nie liczył - prędzej dodadzą cofanie czasu jak w Forzy, żeby się boty nie irytowały poziomem trudności.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

my serio powinnismy sie jak najwieksza epika spotkac w czerwcu na zlocie, napic sie wspolnie, posmiac i odstawic te CW bez bolu du.py

oczywiscie rozjechac sie po zlocie do domow z wnioskiem, ze xbox to syf

Opublikowano

Ficus musisz nauczyc sie odrozniac bomby prawdy od bomby guwna.

Ogolem klapki pewnie nie wiedza, wiec poznajcie troche klawiszologii SO:

- chcesz biec po scianie? Klikamy X, ale jak dobiegniemy do krawedzi budynku i nie nacisniemy go drugi raz - spadamy

- chcesz wyskoczyc wysoko slizgajac sie pod lina? Musisz nacisnac szybko X, a potem A

Dodatkowo boost jest po rb, zeby spasc szybko na ziemie i sie odbic trzeba nacisnac B i w odpowiednim momencie A, multum mozliwosci.

Ale klapy unity na premierke RT + galka i Uncharted galka + X i zadowoleni na maksa.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Jeżeli chodzi o MS i TR - tweet z 14 września tego roku:

ipjKHPIv4Joaz.gif

Od początku było wiadome, że PS obejdzie się smakiem.

Opublikowano

my serio powinnismy sie jak najwieksza epika spotkac w czerwcu na zlocie, napic sie wspolnie, posmiac i odstawic te CW bez bolu du.py

oczywiscie rozjechac sie po zlocie do domow z wnioskiem, ze xbox to syf

Ja myślę, że takie spory która konsola to syf i czyje zdanie jest najmojsze prawilnie rozwiązałaby rundka w Tekkena 3 lub innego Soul Calibura, ostatecznie jakiegoś starego ISS na PSX. :sorcerer:

Opublikowano

@Ficus

W czerwcu to bede konczyl Wiedzmina (OBY KU.WA, bo jak nie to jade do nich strajkowac pod siedzibe) i zaczynal MGSa, nie ma czasu na jakies picie z e-kolegami, gierki wideuo sa najwazniejsze.

Ficus musisz nauczyc sie odrozniac bomby prawdy od bomby guwna.

Ogolem klapki pewnie nie wiedza, wiec poznajcie troche klawiszologii SO:
- chcesz biec po scianie? Klikamy X, ale jak dobiegniemy do krawedzi budynku i nie nacisniemy go drugi raz - spadamy
- chcesz wyskoczyc wysoko slizgajac sie pod lina? Musisz nacisnac szybko X, a potem A
Dodatkowo boost jest po rb, zeby spasc szybko na ziemie i sie odbic trzeba nacisnac B i w odpowiednim momencie A, multum mozliwosci.

Ale klapy unity na premierke RT + galka i Uncharted galka + X i zadowoleni na maksa.

Skakanie w SO na pewno nie jest samograjowate, zeby odstawiac combosy i piekne akrobacje trzeba naprawde troche poswiecic uwagi temu calemu sytemowi. Zeby odbijac sie wyzej trzeba w odpowiednim momencie tez naciskac skok, a nie tylko wskoczyc na wyskocznie.

Tutaj dobry przyklad, od tego momentu: http://youtu.be/eZdz3kRjKHw?t=48s

KAZDA interakcja z otoczeniem, wymagala ode mnie wcisniecia jakiegos przycisku w odpowiednim momencie, czy to A czy o X czy to RB - raz nie trafisz, spadasz. Gra nie robi za ciebie absolutnie nic.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Przeczytałem sobie oświadczenie Square Enix dla Eurogamera i dalej mącą: "Yes, Microsoft will be publishing Rise of The Tomb Raider on Xbox." I dalej bla, bla, bla.

Na pytanie czy SE wyda grę na PC i PS4 nie odpowiedzieli.

Sony przynajmniej od razu powiedziało, że SF5 nie wyjdzie na inną konsolę, a MS i SE milczą.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

iss z psx i lub pesy z ps2 - zawsze i wszedzie, nawet jak naje.bany bede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

w bijatyki zawsze slaby bylem wiec tu rekawicy z kims kumatym nigdy nie podejme :P

@Ficus

W czerwcu to bede konczyl Wiedzmina (OBY KU.WA, bo jak nie to jade do nich strajkowac pod siedzibe) i zaczynal MGSa, nie ma czasu na jakies picie z e-kolegami, gierki wideuo sa najwazniejsze.

przyznaj sie ze paszportu nie masz by wyjechac z sosnowca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Przeczytałem sobie oświadczenie Square Enix dla Eurogamera i dalej mącą: "Yes, Microsoft will be publishing Rise of The Tomb Raider on Xbox." I dalej bla, bla, bla.

Na pytanie czy SE wyda grę na PC i PS4 nie odpowiedzieli.

Sony przynajmniej od razu powiedziało, że SF5 nie wyjdzie na inną konsolę, a MS i SE milczą.

Jeżeli MS jest wydawcą TR, to oczywistym jest, że gra nie wyjdzie na PS. Na PC wyjdzie, ale nikt nie będzie o tym mówił, bo MS najpewniej będzie finansował marketing gry i nie chcą, żeby promocja późniejszej konwersji na PC jechała na ich kasie.

Żadna gra, do której MS miał prawa wydawnicze w retailu nigdy nie wyszła na PS.

Opublikowano

iss z psx i lub pesy z ps2 - zawsze i wszedzie, nawet jak naje.bany bede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

w bijatyki zawsze slaby bylem wiec tu rekawicy z kims kumatym nigdy nie podejme :P

@Ficus

przyznaj sie ze paszportu nie masz by wyjechac z sosnowca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam podkop gotowy do Chuyorzowa, takze pilnuj sie :D.

Iss piekne czasy, pamietam jak bylem ze znajomymi na dzialeczce z tym cacuszkiem:

557px-PSone-wLCD-Screen.jpg

I przy grillu urzadzilismy turniej. Caly dzien klepania w ISS, ehh, fajne czasy. Dzisiaj tylko smsy zeby o tej czy o tej odpalic to czy to, wszystko online ;f

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.