Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jakby nie było 14 lat to szmat czasu.

Data powstania ma się nijak do designu w grze. Są stare gierki,które miały świetny ten element ale Halo na tym polu było słabe, jedynie niektóre otwarte miejscówki były zrobione na plus. Ale widocznie było to max co mieli do zaoferowania designerzy z tej firmy w tamtym okresie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

wy sie serio jaracie grafika w grze ktora chodzi w 900p, klatkuje i ma prerenderowane cutsceny bo by ich w realtime konsola nie udwignela? moze niech microsoft zacznie swoje exy wypuszczac w 480p wtedy tez bedziecie gadac ze grafa lepsza niz na ps4

Dostała nagrodę za najlepszą grafikę więc to jest najlepsza grafika. Jak tam Ficek byłeś obadać xbonka?

Opublikowano

Jakby nie było 14 lat to szmat czasu.

Data powstania ma się nijak do designu w grze. Są stare gierki,które miały świetny ten element ale Halo na tym polu było słabe, jedynie niektóre otwarte miejscówki były zrobione na plus. Ale widocznie było to max co mieli do zaoferowania designerzy z tej firmy w tamtym okresie.

jakie z tego okresu?

Opublikowano

wy sie serio jaracie grafika w grze ktora chodzi w 900p, klatkuje i ma prerenderowane cutsceny bo by ich w realtime konsola nie udwignela? moze niech microsoft zacznie swoje exy wypuszczac w 480p wtedy tez bedziecie gadac ze grafa lepsza niz na ps4

Dostała nagrodę za najlepszą grafikę więc to jest najlepsza grafika. Jak tam Ficek byłeś obadać xbonka?

dzisiaj

Opublikowano

w klimacie halo  69,95 pln  :obama:

rzuć linkiem

Opublikowano

genialnie sie czyta nocno poranne wypociny Mendrka o grach o jakich nie ma pojecia i nigdy nie gral - tu o gamingu na pc, tu o driveclub na ps4, wszystko wie choc nie gra bo przeciez sa nagrody, sa recenzje, sa wypowiedzi krytykow, sa wypowiedzi prograczy [...]

hejtujesz mendrka a sam jesteś specem od grafy Ryse którego widziałeś chyba tylko w YT...

tak ludzie mogą się jarać grafiką w 900p

i nie, nie tylko prerenderowane sceny w tej grze są piękne ale sama gra również...

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Skoro są osoby, które twierdzą, że Halo ssie to weźcie pod uwagę moją krótką historię z tą serią:

Pewnego dnia odebrałem sobie z poczty dużą paczkę za brata, nawet nie wiedziałem co w niej było. Przyszedłem do domu i zadzwoniłem do niego czy mogę owy towar rozpakować. Otworzył paczkę a tam był klasyczny Xbox. Pyerdolłem  śmiechem bo niby co miałbym robić na tej konsoli w A.D. 2013 roku krótko po premierze TLoU ( :fsg: ) . Ale owa konsolka miała wgrany nowszy soft i miała kabel pod 480p. Ja patrzę a wśród gier było klasyczne Combat Evolved. Odpaliłem i patrzę że guvno nie gra bo za stara. Minęły dwa tygodnie. Była klasyczna niedziela i dla jaj odpaliłem znowu Hejlo. Spojrzałem na gierkę po latach z nowej perspektywy, żeby przyjrzeć się czy coś z niej jeszcze zostało. Poszedłem wtedy spać o 4 nad ranem. Gra wciąż jest genialna, zwłaszcza na Legendary. Potem przyszło Halo 2 i wtedy zrozumiałem jak żal mi debili, którzy hejtują Halo niekiedy tylko dlatego, że Master Chief to ikona amerykańskiej popkultury graczy. Halo 2 to esencja fps, świetny design i fabuła, która pomimo tylu lat na karku wciąż się sprawdza i prowadzi do ciekawego rozwinięcia. Doprawdy, żal mi czasem ludzi ograniczonych do jednej platformy. 

I jestem osobą od dziecka przywiązaną do PlayStation.

@kermit: no przecież gołym okiem nie widać tej różnicy, mnie też to śmieszy.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

bo trzeba być graczem a nie fanatykiem plastiku i masturbatorem do cyferek.

Opublikowano

Słyszysz Mazzeo co mówi twój zielony kolega?

Ty znowu pijesz do mnie z tym tekstem?

A nie sorry. 

Anyway, Xbox One najlepiej sprzedającym się sprzętem minionego sezonu świątecznego, Nintendo buduje fanów i zadowala core'owych graczy:

Now that the holiday rat race is over for Nintendo, Microsoft, and Sony, analysts are coming out of the woodwork to discuss how 2014’s holiday season impacted adoption rates, hardware sales, software sales, and the future of gaming in the living room. The NY Timeshas a report from several analysts, including Michael Pachter that discuss the importance of the holiday sales. As most know, Microsoft was extremely aggressive with its price cuts, offering an Xbox One bundle with two games for $349. The PlayStation 4 and Wii U did not see a price drop.

While Microsoft gained a lot of ground and was the best-selling console of the season, analyst David Cole stated that Nintendo is stronger than ever thanks to its strong software lineup that appeals to hardcore fans. Both Super Smash Bros. and Mario Kart 8 have been a resounding success for Nintendo, but Mr. Cole worries that this success will be short-term given the amount of kids that still enjoy their games on tablets instead of a home console system.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Słyszysz Mazzeo co mówi twój zielony kolega?

Ty znowu pijesz do mnie z tym tekstem?

Ja nic nie pije, ale widzę, że ty przesadzasz z alkoholem, bo masz problemy z "rozszyfrowaniem" postów.

PIJESZ, NIE SIEDŹ NA FORUM.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Nie piję xD

Po prostu drugi raz z rzędu sadzisz takie posty tuż pod moimi i dlatego taka dedukcja xD

Opublikowano

Nie piję xD

Po prostu drugi raz z rzędu sadzisz takie posty tuż pod moimi i dlatego taka dedukcja xD

Przeprasza, na przyszłość będę cytował.

Opublikowano

>klapy odkrywają indie gry

>2015

Od 2 lat piszesz to samo. W 2018 też napiszesz jak wyjdzie jakaś indie gra na ps4, że odkrywają xD? Już bym wolał, żeby tego "indie wsparcia" nie było, bo niektórym od roku dupa pęka.

\Mendrek pisał jakiś czas temu, że Uncharted jest goty bo dostało duzo nagród i ma wysoką średnią,

No (pipi)a 3 strony temu Cię krytykowałem, że oceniasz grę po metacritic (Horizon 2 vs DriveGotyClub) a teraz jednak się nie liczy?

Czy to jest jakiś (pipi)any troll wytłumaczcie mi. 

Opublikowano

Mi tam design pojazdów, statkôw, baz i planet podoba się w Hallo. Natomiat postacie zarówno te dobre jak i złe pusją mi ten kozacki design. Mass Effect to dla mnie ideal designu SF. Krajobrazy, stacje, pojazdy coś jak w Halloczyli świetne, a do tego bardzo dobrze zaprojektowane postacie i bohaterowie.

Opublikowano

Dla mnie idealne s.f to także trylogia Prime. 

Jeszcze nie ograłem trylogii ME - mam się wstydzić?

Opublikowano

Kiedyś grałem w demo ME2 i całkiem mi się podobało tylko w mojej opinii to co widziałem miało niewiele wspólnego z rpg.

Opublikowano

Dla mnie idealne s.f to także trylogia Prime. 

Jeszcze nie ograłem trylogii ME - mam się wstydzić?

Nie, nie muszisz. Wizualnie i designersko moim zdaniem top gierkowych SF, co do gamplayu to już aż tak dobrze jne jest ale całoś spokojne 8/10

No i lepiej jeszcze nie graj bo na bank wyjdzie trylogia w HD xD

Opublikowano

Mass Effect ma hiper turbo super design wszystkiego - jakby te gry porzadnie przeniesli na trylogie filmowa to bylyby dark star wars

Opublikowano

@balon: Też tak myślę. Na razie mam zamiar jeszcze na PS3 ograć sobie Obcego i Evil Within bo te gierki na tym sprzęcie jeszcze dają radę.

Edytowane przez Nemesis

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.