Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Halo:CE mam w wersji PAL która działa 30Hz, co czyni multi niegrywalnym. Poza tym w Halo:CE nie ma takiej mapy i trybu

W Halo 2 nie ma takiej mapy i trybu

Wstyd mi się przyznać, ale grałem w Halo Reach (mimo posiadania wszystkich części) Po prostu kumpel uparł się na tą część

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ja zasług Halo nie podważam, jedynka (pierwotnie robiona pod Playstation 2 i podkupiona przez Microsoft) wprowadziła online'owe standardy na konsolowe salony. Pokazała że można, co zapoczątkowało drogę ku dominacji konsolowych fps-ów nad pc-towymi. Więc pod tymi względami, nie dziwią mnie nagrody, bo Halo było w swoim czasie bezkonkurencyjne. Xbox wyszedł późno i postawił bardziej na online, co ułatwiło grze drogę do sukcesu. Metroid w tym przypadku to istny fenomen, ktòry wygrał miejsce single playerem.

Halo podobnie jak CoD to też pewne spory, kolejne hate it ot love it. Przede wezystkim targetem wydaje się być mocno skierowane pod amerykańskich 12 latkòw.

2740401-3270852871-tumbl.jpg

Jakbym był takim, to bym szczał z radości na widok bezimiennego, kozacko opancerzonego obrońcy ludzkości strzelającego do wrednych, kosmicznych krasnali z laserami, woooooow! I nie przeszkadzało by mi, že bohater to wykradzione przez rząd dziecko, który rodzicom podstawił terminalnie chorego klona, a oryginał wyszkolił na super kosmicznego żołnierza, woooow!

No ale mi ciężko to przełknąć, coraz rzadziej oglądam Disney XD (dawne Fox Kids/Jetix) by trawić takie klimaty. No ale widać gra jak na swój target, to wstrzeliliwuje się wspaniale i swego czasu była bardzo wysoko oceniana.

Niestety dla MS-u , który z Bungie robił niewolników, autorzy serii nie są już pod egidą giganta z Redmont. Wolą pracować dla Activision i grac na nosie byłym pracodawcom, wypuszczając time exclusive content na Playstation 4. Z kolei nowi opiekunowie serii jak widać po ocenach, czy niedziałającym długo po premierze online, nie są w stanie stawić czoła czemuś takiemu. Prestiż marki mocno spadł. Dzieciaki z obrazka powyżej poszły na serwery CoD-a, reszta poszła do BF-a i tyle z tego zostało...

Opublikowano

Ciekawe czy Mendrek wierzy w to co pisze

Opublikowano

dominacji konsolowych fps-ów nad pc-towymi

He he całkiem zabawne :thumbsup:

Też się zaśmiałem. :D

Opublikowano

Pewnie zaraz walnie posta na ileś tam linijek,że ma rację bo nagrody, bo MC,bo mnóstwo januszy nawala w jakieś tam pif-paf bo tamto(pipi)to XD

Opublikowano

"Wolą pracować dla Activision i grac na nosie byłym pracodawcom, wypuszczając time exclusive content na Playstation 4"

Normalnie, aż włodarze MS muszą piać ze złości za taką zagrywkę.

Opublikowano

"Wolą pracować dla Activision i grac na nosie byłym pracodawcom, wypuszczając time exclusive content na Playstation 4"

Normalnie, aż włodarze MS muszą piać ze złości za taką zagrywkę.

To pewnie rewanż Bungie, które zawsze chciało wydać Halo na playstation 2!!!11 a wstrętny MS dał im możliwości, pieniądze i marketing.

Opublikowano

(pierwotnie robiona pod Playstation 2 i podkupiona przez Microsoft)

co? xD

Opublikowano

2740401-3270852871-tumbl.jpg

10682196_788442747889885_878258711747776

No do ku.rwy nędzy, co z tego, że dzieciaki maja frajdę? Tak wam to przeszkadza, tak bardzo jest to obraza dla waszych ukochanych konsolek, że jakiś dzieciak cieszył się, bo mu zrobili fotę z karabinem master szefa? 

Opublikowano

To była reakcja obronna na fakt,że zaprezentowano na obrazku grupę docelową Halo.

Opublikowano

co? xD

No co, prawdę napisał.

Opublikowano
No do ku.rwy nędzy, co z tego, że dzieciaki maja frajdę?

już zapomnieli jak sami mieli lat 12 i jarali się gierkami.

No co, prawdę napisał.

halo przed wykupieniem bungie przez ms powstawało na PC i MAC'a. nie wiem skąd ten dziwny pomysł o playstation.

:reggie:

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

co? xD

No co, prawdę napisał.

W przypadku konsol docelową platformą na początku było PS2.

http://uk.ign.com/games/halo-combat-evolved/ps2-14552

http://www.gamespot.com/articles/halo-confirmed-for-playstation2/1100-2446264/

GameSpot News has confirmed that the futuristic combat game Halo is headed for the PlayStation2 platform. In development at Bungie Software, Halo has often been rumored as a possibility for the next-generation PlayStation console due to its superior visual capabilities. Now, a source close to the project has gone on record and informed us that PlayStation2 Halo "is definitely happening." Take-Two's Rockstar Games will be publishing the port.

Przylazł MS , i poza popsuciem rynku konsolowego, kupił to i owo, a potem zajechał Rare czy prawie Bungie.

Opublikowano

Był fajny tekst o powstaniu Halo na polygamii, ale nie mogę go znaleźć :(.

Opublikowano

Prawie Bungie? 
Przecież ta firma od czasów Halo 2 nie wypluła nic dobrego.

Opublikowano

Gdyby nie MS to dalej byś miał adaptery do konsol aby pograć online. W sumie tak samo prymitywne rozwiązanie jak online na konsolach Sony więc i tak byś nie zauważył różnicy. :kaz:

Opublikowano

Gdyby nie Nintendo to Xbox dalej nie wyświetlałaby obrazu. W sumie i tak byś nie zauważył różnicy  :kaz:

Opublikowano

Nice one :kaz:

Opublikowano

Mylisz się suteq. Kutaragi w jednym z dawnych wywiadòw na długo przed Xboxem i ku zdumieniu dziennikarzy, powiedział że kolejne konsole postawią bardziej na infrastrukturę sieciową. Gdy powstawalo PS2 , nie było zbytnio warunkòw do tego. Xbox wyprzedził przyszłe plany Sony i ową usługę wprowadził wcześniej.

Opublikowano

While our sources have confirmed the PlayStation2 version of Halo, an official statement from Bungie denies that Sony has approved the game for the Playstation2.

:kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.