Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Każdy na zlocie przyznał, że ta gra lepiej wygląda na gifach :reggie:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To idz graj a nie poswiecaj 10 minut, zeby wstawiac gify do cw.

Opublikowano

xDDDDDDDDDDD

Opublikowano

I tak wszyscy wiemy YETI ze wlaczysz konsole, wmowisz sobie ze pograles w najlepsze gry na swiecie i wrocisz tu za 10 minut dalej wojowac :kaz:

Tobie wiecej frajdy sprawia console wars niz PS4, czas sie z tym pogodzic.

A ja ide dokonczyc 100% w:

https://i.minus.com/iAIHkKIPz9aDe.gif

(przydaloby mi sie takie ziolo, palilbym az do premiery phantom paina)

Edytowane przez Square

Opublikowano

:daddy:

Opublikowano

Tak, ale ktoś tutaj chyba nie tylko o 5 mowil

Widocznie pojęcia nie masz o serii.

Wiecej niż ty chyba jak piszesz takie glupoty, chyba ze nigdy nie jezdziles samochodem i myslisz ze te slizganie sie jak na szynach to pure simulation

Chętnie bym zobaczył next-gena, który daje sobie radę z GTA V w 1080p/60fps na maksymalnych ustawieniach. Ups, nie istnieje taki  :lapka:

A teraz pokaż mi kompa z 2006 roku co odpali GTA V na LOW ( xbox 360, PS3 )... ups, nie istnieje taki   :reggie:

w 2006 PC juz mialo Quad-Core, cos co konsolowcy dopiero dostali prawie 10 lat później, i jak sikali w gacie z tej nowej technologi 

wiec napewno znajdzie sie PC z 2006 ktory odpali GTA na low (co u was jest pewnie medium)

Jaki to musi być ból dla blacharza, dostać gre półtorej roku po premierze i mieć falujące klatki na grafice która jest warta tyle co ps4 XD

Tylko ze grafika high na PC to takie jak low na konsoli, boli dupa co nie?

Ten filmik pięknie pokazuje różnice, komp za 4tyś, czy konsola za 1600.

Ta, porównywanie grafiki na youtube w 360p......tylko konsolowcy

Opublikowano

xDDDDDDDDDDD

xD zaraz ci du.pę rozerwie chyba, w nocy i śniegu gó.wno widać, w deszczu blur wszędzie i gigantyczne krople a w dzień ta gra NIE ROBI ŻADNEGO WRAŻENIA, drzewa, pobocze wyglądają bardzo słabo i sterylnie, na plus modele aut, ładne widoczki i dobry model jazdy. Oczywiscie na dzień dzisiejszy nie ma lepiej wyglądającej gry wyścigowej, ale w sumie też nie ma żadnej z którą DC mógłby konkurować Horizon 2 to sandbox na gorszej konsoli, Assetto Corsa to sim w którym ważne jest 60 fps, tak samo Project CARS, zostaje chyba tylko NFS Rivals, który jest cross-genem i był na premierę PS4 dostępny więc no fajnie na gifach można się spuszczać, że gra wygląda fotorealistycznie, ale stary na gifie to i PGR4 wyglada fotorealistycznie albo conajmniej zbliżony jest graficznie do DC.

pgr43dark8dxul0reo.gif

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Labtec ciekawe czy na legendarnym 8800, ktory jest 2 razy mocniejszy od ps360 pojdzie wam gta v w hd ready na low (czyli jakosci pastgenowej). Sam dobrze wiesz, ze nie. Na 10 letnich konsolkach jakos dziala. Wniosek jest oczywisty.

Opublikowano

Labtec ciekawe czy na legendarnym 8800, ktory jest 2 razy mocniejszy od ps360 pojdzie wam gta v w hd ready na low (czyli jakosci pastgenowej). Sam dobrze wiesz, ze nie. Na 10 letnich konsolkach jakos dziala. Wniosek jest oczywisty.

Ale co to ma do rzeczy w ogóle? Wyjdzie GTA V na PC będzie można pograć w nie w 1080p/60fps, będzie miało wsparcie sceny moderskiej itp więc o co ten bóldupy?

Opublikowano

GTA IV poszlo jakos sobie, to napewno GTA IV na low pojdzie, oczywiscie na PS3/X360 to bylo 720p, low i jeszcze spadki po 25-15 fps ale kogo to obchodziło? mi sie dobrze gralo, gra byla dobra i to sie liczylo,

Opublikowano

Gra z 2008 poszła, więc z 2015 na_pewno też pójdzie. Boże, kto wpuścił blachy na forum konsolowe?

Opublikowano

Gra z 2008 poszła, więc z 2015 na_pewno też pójdzie. Boże, kto wpuścił blachy na forum konsolowe?

Tylko ze ta gra z 2008 to byla tak zle z konfigurowana pod PC ze nawet pare lat pozniej i7 procesory sie meczyly, no ale glupiemu sie nie da tego wytlumaczyc co nie ;)

Opublikowano

Port V tez robia jacys spece od telefonow i gier planszowych czy nic nie wiadomo na ten temat? Bo watpie zeby north sie bawil w blaszanego porta.

_B_

To ma do rzeczy, ze na kompie sa sztucznie zawyzone wymagania, nieadekwatne to poziomu wyswietlanej grafiki. Producenci maja ta platforme w (pipi)e, zobacz jakie wymagania ma remaster heroes 3. To jest po prostu niemozliwie wysoki level robienia z klientow debili.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

w sumie też nie ma żadnej z którą DC mógłby konkurować Horizon 2 to sandbox na gorszej konsoli

uprzejmie proszę o odnotowanie i zapamiętanie tego postu blubera. 

kto jeszcze został? 

Opublikowano

Labtec blacharzu, w momencie w którym wyszło GranTurismo czy Forza Motorsport to Ty prosiłeś rodziców o pierwszy komputer żeby pograć w sapera i moc odpalić mp3 w winampie, ewentualnie zapisywałeś sie na liście oczekujących dojścia do komputera podczas ferii zimowych.

Forza i Gran Turismo bedą zawsze kojarzone z symulacja.

Opublikowano

Port V tez robia jacys spece od telefonow i gier planszowych czy nic nie wiadomo na ten temat? Bo watpie zeby north sie bawil w blaszanego porta.

Plotki sa,ze kolesie od Max Payne 3 robia.port. Port MP3 na pc byl swietny.

Opublikowano

"Scalebound ma ogromną szansę stania się "grą wszech czasów"

A za chwile "Póki co o samej grze wiemy niewiele"...dobry poziom artykułu.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

GTAV nie może być zdupczone jak GTA IV bo jest portowany z typowych komputerowych bebechów a IV była przenoszona z procesorów które jednak sporo różniły się od komputerowych odpowiedników do tego przez mało uzdolnionych ludzi. Wystarczy zobaczyć jak R się nauczyło na porażce i postarało się przy MP3 które miał niskie wymagania sprzętowe.

Zresztą nie rozumie bólu dupy niektórych graczy o to ,że niektórzy wolą grać na PC. Sam przeniosłem się na PC a miałem PS3,Wii i Xboxa 360 które zostawiłem do dzisiaj dla Halo. Po prostu nie kupię na dzień dzisiejszy  PS4 ani Xboxa One bo nie widzę gier które do tego by mnie zachęciły. Po Halo 4 boję się o 5 ,że mnie zawiedzie, Killzone to padaka jak 3, Uncharted to świetna gra ale nie w moim guście tak samo jak Tomb Raider. W korytarzyki nie lubię grać, jedynie w DC bym chętnie pyknął jednak nie jest to wybitna produkcja żeby dla niej kupować konsolę. 

W skrócie czekam na Bloodborne i Halo V i jeśli któraś z nich będzie strzałem na pysk jak Gears of War w 2006 o kupie konsole.

A tak póki co kupiłem Lenovo Y500 z i7, 16 GB ramu i dwoma kartami graficznymi GT750 2GB za 3800 zł prawie półtora roku temu i nadrabiam zaległości PCtowe jak i gram w nowości. 

I wiecie co jest najlepsze, ostatni raz siedziałem w rynku PCtowym w 2006 roku wtedy kupiłem Xboxa a później PS3 i przestałem się nim interesować. To jak się zmienił dzięki usłudze Steam jest niepojęte. Miesięcznie kupuje po kilka gier nie wydając nawet 100 zł chyba ,że są wyprzedaże to zdarzy się wydać i 300. Żal nie kupić takich hitów jak Skyrim, Tomb Raider, Hot Pursuit za 8 zł. 

Gry które na pewno kupię na premierę to GTAV i Wiedźmin 3. I coraz bardziej myślę o złożeniu komputera tylko do gier który będzie stał pod TV. Swojego laptopa też podpinam pod bravię,  kupuje gierki, obsługuję steam i gram a to wszystko na padzie od 360 których mam dwa do gry wieloosobowej.

Kompletnie nie widzę żadnego powodu na dzień dzisiejszy dla którego miałbym kupić którąś z konsol. Stać mnie na kupienie dobrej maszyny do gier a ,że gram dużo to i tak mi się to kalkuluje bo gry na konsole są zdecydowanie droższe a bawienie się w cebule żeby grać szybko i puścić gierkę na allegro bo straci na wartości to nie dla mnie. 

Dużo ludzi wypowiada się krytycznie o graniu na PC ale zna go z czasów PS1 i PS2 a od tego czasu rynek zmienił się nie do poznania. Kiedyś jeśli ktoś był w stanie przeboleć brak strategii i myszki (sam osobiście preferuję pada do FPSów bo gram leżąc na kanapie) to konsola była zdecydowanie lepszym wyborem a dzisiaj to nie jest tak oczywiste. 

A jeszcze jedno ogromny minus PCta dla mnie to brak gier muzycznych.  Wyszły tylko dwie części Guitar Hero a Rocksmith wydaje mi się zbyt trudne. No i nie grałem w The Last of US ale to mogę kupić na PS3.

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

Będzie kolejny japoński szrot od platinum. :kaz:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Grałem na X360.

No dobra, Vanquish im się udało.

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.