Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Codename gdzie ty masz te 30fpsów? Bo napewno nie w Wiedzminie.

Za 2 patche będzie te 30   :kaz:

Na kompie zrobie miliard innych rzeczy, ktorych nie zrobie na konsoli 

Wiadomo ale trzeba byc dałnem lub kazubem aby korzystać z Playstation w celach innych niz granie czy filmy.

Coś dwukrotnie droższe musi oferować dwukrotnie wyższą wydajność? 

Tak tu wszyscy zachwalają stosunek ceny/ceny gier  pc do konsol więc jednak nie wychodzi tak rózowo i tyle chcialem podkreslć 

Edytowane przez Codename

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak framerate na xone? Tez wam tak tnie jak zmieni sie pogoda

Na pleju noc z deszczem + igni i pokaz slajdow.

Mam nadzieję ze to poprawia

MAM NADZIEJE? XDDD kur.wa oni to muszą poprawić bo to co się teraz tam odje.buje podczas deszczu to jest żenada, 14 fpsów i weź graj lol

Opublikowano

Nie ale wydając wartośc 4x Ps4 czysto teoretycznie powinien mieć taką wydajnośc ;) Skoro jedno PS4 to jest 1080p/30fps

Coś dwukrotnie droższe musi oferować dwukrotnie wyższą wydajność? 

To co Ty oczekujesz, że jak kupisz Maca, to będzie kilka razy szybszy od dowolnego PC, czy o co Ci chodzi? Pokrętna logika.

Wystarczy mi 10x bardziej stabilny.

Opublikowano

Codename pisze, że komp za 3k to powinien wyświetlać grafe w 4k... chłopie jedna PS4 - 1500zł i nie potrafi utrzymać stałych 30 klatek w wiedźminie (na bagnach to w ogóle jest masakra i wole o tym nie mówić), dajmy na to 2x droższy PC za 3k potrafi wyświetlić FHD w ustawieniach wysokich w 50-60 klatkach na sekundę i lepszej grafice niż na ps4. 

Nie wiem czego Ty oczekujesz po PC, ale sam musisz przyznać że wyświetlenie dwukrotnie większej ilości klatek wymaga większej mocy. 

Beka będzie za rok jak 970 stanie się praktycznie standardową kartą u większości graczy PC, a ps4 i xo będą coraz bardziej w tyle.

Taka jest smutna prawda - te konsole to nie potwory jak przy premierze x360 i ps - konsol, które wyznaczały nowe standardy. Ba Cell po dziś dzień jest za(pipi)iście wydajnym procesorem (niektórzy ludzie z branży twierdzą, że wydajniejszym niż to co dziś wrzuciło AMD do konsol...)

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Xbox360 i potwór xd co te konsolorze cpią to ja nie wiem, weź zobacz jak chodził Mass Effect na x360, tego już patchami nie poprawili do tej pory. Ja chyba pie.rdole te konsole nekst dżen i składam pieca, 30 fpsów i taka walka o przeżycie jaką prezentuje ps4 to jest smiech na sali, ale 1080p musiało być.

Opublikowano

Do wyświetlania lepszej grafiki w Wieśku, niż na konsolach, wystarczy i3 i GTX750Ti - części za 900 zł. No i ze stabilniejszym frameratem ;) 

Natomiast komp z GTX970 pozwala na pobawienie się modami i stworzenie z tej gry graficznego potworka w 60 klatkach (po ostatnim patchu to i z włosami wygląda to lepiej ;))

Opublikowano

Xbox360 i potwór xd co te konsolorze cpią to ja nie wiem, weź zobacz jak chodził Mass Effect na x360, tego już patchami nie poprawili do tej pory. Ja chyba pie.rdole te konsole nekst dżen i składam pieca, 30 fpsów i taka walka o przeżycie jaką prezentuje ps4 to jest smiech na sali, ale 1080p musiało być.

(pipi)łem... według Ciebie 360 w dniu premiery była zacofaną konsola? 

Dobra, im out 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Xbox 360 w dniu premiery kosił beret. Siedzialem jak gówniarz pod monitorem grajac w Gears of War i nie dowierzalem na co ja patrze, piekna grafika, piekne efekty.

Opublikowano

Rowniez byłem obrsrany ze szczęścia xD nawet specjalnie monitor panoramiczny kupiłem bo miał najmniejsze lagi xD chwile po tym kupiłem mój pierwszy hd ready ;)

Opublikowano

- Gears Of War w 2006 (co prawda dropów tam nie brakowało ale graficznie ryło beret)

- Driveclub w 2014 po dodaniu deszczu (co ciekawe w rock solid 30 fps)

Nie stać ich na kozacką oprawę?

Tak naprawdę gwoździem do trumny tych generacji nie są ich bebechy, ale zyebany line up/ jego częstotliwość. Bo sorry ale kurfa nie uwierzę że bonera warto było brać przed premierą SO i FH2, a i tak przez blisko rok botom zostają tylko multiplatformy, a ps4 jak wiadomo pierwszy must have dostał po blisko półtora roku i tak aż do premiery Persony pod koniec tego, lub początku przyszłego roku. 

Po ograniu P5 biorę combo wii u + Bayo 1&2, Wind Waker i Xeno i w chooyu mam te wasze przepychanki. :kaz:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Pewnie już po E3 ale na razie jestem przygotowany na 2016. :kaz:

Opublikowano

Nie ma dyskusji, X360 rył beret a ludzie wtedy mogli sobie śnić o takim sprzęcie, jeśli ktoś miał do tego LCD-eka to miał zdecydowanie przyjemniejsze doznania niż Czezky czy Maciomaniak obecnie.

Opublikowano

A tu się zgodzę, jak widziałem X360 zaraz po premierze u znajomego, Perfect Darka odpalonego na LCD, to szukałem szczęki. Później PGR3 i ponownie, wizyta w garażu i dowolny wyścig i czuć było ten powiew prawdziwej nowej generacji. 

Jeszcze graliśmy w Full Auto niedługo potem, w Rainbow Six: Vegas (które też graficznie kosiło), no i wyszło wreszcie Gears of War - nie wiedziałem co mam powiedzieć, ta gra mną zawładnęła, jak po roku wyszła na PC (bo przecież jako klap nie mogłem kupić X360, czekałem na PS3). Do tego czasu podziwiałem wszelkie materiały w sieci i zachwycałem się, jaką za(pipi)istością raczy nas Epic Games. 

Później wpadło Naughty Dog z prześlicznym Uncharted i to była dobra okazja do przetestowania nowego TV - graficzny obłęd. 

Ogólnie było wiele takich gier, które graficznie kosiły - nawet pod sam koniec generacji, kiedy wyszło The Last of Us, czy choćby GTA V, to robiły ogromne wrażenie choćby z uwagi na moc tych bebechów. Dzisiejsze konsole od samego startu są po prostu słabe, ale Nobody też dobrze prawi, że i line-up nie zachwyca, szczególnie na PS4 - Bloodborne jest pierwszym faktycznie kapitalnym tytułem, po półtora roku. Na Xone, do czasu wyjścia Sunset/FH2 też nie było takich kozaków. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jak framerate na xone? Tez wam tak tnie jak zmieni sie pogoda

Na pleju noc z deszczem + igni i pokaz slajdow.

Mam nadzieję ze to poprawia

MAM NADZIEJE? XDDD kur.wa oni to muszą poprawić bo to co się teraz tam odje.buje podczas deszczu to jest żenada, 14 fpsów i weź graj lol

Na XOne bardzo płynnie i stabilne 30 klateczek a widzę że na nadkonsoli jakaś bieda :P

Opublikowano

Mnie z początków ps3 najbardziej rozyebał pierwszy Ratchet w HD. Nie dość od jego premiery mija 8 lat (a wciąż wygląda dobrze) to jeszcze chodzi w 60 fps.

60 fps w konsolowym exie!

Czaicie ten mindfuck?  :pawel:  

Opublikowano

Takie teraz chore czasy są, za dużo komerchy wpełzło w nasz świat a to przekłada się na niekorzyść dla nas, dla graczy.

Kogo kiedyś interesowało hajpowanie do włosów czy efektów dostępnych tylko na jednej marce karty graficznej....

Kiedyś (mam na myśli tamtą generację) odpaliło się Call of Duty Modern Warfare z misją w czarnobylu i człowiek zapamięta ją do końca życia, podobnych momentów można było szukać na PS2 czy Xboxie pierwszym, gdzie dużo słabsze technikalia zabawek potrafiły dostarczyć produkty mega wciągające w różnych gatunkach od sportu po symulacje, bez zbędnego, pie.rdolenia o przeliczaniu mocy procesora na zachowanie w grze, które utkwiły po dziś dzień.

Co mamy dzisiaj, prawie 2 letnie konsole z ilością gier do policzenia na jednej dłoni stolarza, gdzie pieniądze i reklama > poziom ukończenia końcowego produktu i zabawa.

Opublikowano

Super generacja, fajne gierki, bawię się cudownie. No ale nie mam ps4 więc to może dlatego.

Opublikowano

Super generacja, fajne gierki, bawię się cudownie. No ale nie mam ps4 więc to może dlatego.

no ja już mówię o tym od dłuższego czasu, największy problem z tą generacją mają posiadacze ps4 i buldupowcy których nie stać na dobrą kartę graficzną.

Opublikowano

granie pół roku w multi trzech exów na krzyż to akurat żaden powód do zadowolenia z line upu bonera. no chyba że wzmiankę o kupnie lepszej karty należy traktować jako zwrot w stronę blachy.

Opublikowano

ale ty wiesz lepiej ode mnie czy jestem zadowolony czy nie?

Czemu wiec oceniasz tych co maja PS4?
Opublikowano

do klapeczków walczących że W3 na ps4 a na pc nie ma różnic itp, skończcie się błaźnić, serio - na gtx760 już gniecie wory bardzo

tylko skończę na xbonie, wymaksuje co się da - startuję od nowa WITCHER 3 GOTG REMASTERED SWEET FX EDITION

Opublikowano

Hej fani PS4, rozważam zakup tej konsoli. Przekonajcie mnie. Proszę o 10 gier, które mnie przekonają do zakupu tego sprzętu. 5 w które już mogę zagrać i 5, które są zapowiedziane i wyjdą w niedalekiej przyszłości.

Nie mówię, że muszą być same eksy, ale od razu tylko mówię, że TLOU czy God of War III mam na PS3, GTA V w 60fps na swoim PC, podobnie jak wszystkie Sleeping Dogsy czy Tomb Raidery, które od premiery mam w HD definitive edition.

Pierwszą grę sobie sam wpiszę, bo chętnie ją zobaczę:

1. Driveclub

Opublikowano

2 bloodborne. Zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.