Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No Man's Sky jaranko niesamowite, jedna z najbardziej oczekiwanych gier. Bedzie trzeba predzej czy pozniej kupic PS4, a i jeszcze jest Transistor....

Szkoda ze Spencer sie nie postaral w tym temacie, no ale za to wykupil sobie Limbo 2 XD. Nawet koszulke dostal gratis ''o jak fajnie, juz mam w co sie ubrac na e3, nie trzeba meczyc zonki zeby mi cos wyprala''.

19276791.JPG?itok=JAh_4kWz

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

nie wspomniales nawet o Oddwordzie co sugeruje, ze to juz calkiem krap wg ciebie - milo sie zawsze czyta ze ktos calkowicie dyskryminuje remastera w swietnej jakosci jednej z najlepszych gier na psx i jednego z najlepszych klasykow i gier ever

Opublikowano

Transistor też pewnie wyjdzie w końcu na xboxa, Braid czy Fez też były przez długi czas exami na iksa. Z indyków mało która gra zostaje exem na zawsze.

Opublikowano

No Man's Sky jaranko niesamowite, jedna z najbardziej oczekiwanych gier. Bedzie trzeba predzej czy pozniej kupic PS4, a i jeszcze jest Transistor....

pff odpale na swoim lapku, oczywiście na windowsie od microsoftu, tylko xbox

Opublikowano

Macio, nie zmieniaj tematu, liczę na ciebie.

Ja Ci odpowiem:

Nie, nie wyszło. A sam tytan dla kogoś, kto multi nie szanuje to syf nie gra.

xbone konsola bez gier, do tego słabe bebechy
Opublikowano

pff odpale na swoim lapku, oczywiście na windowsie od microsoftu, tylko xbox

Pamietaj aby kupic lapka marki Sony, zainstalowac Linuxa, a gre sciagnac z torrentow dla maksymalnego efektu wyruchania Microsoftu xD.

Opublikowano

Może Macio mi odpowie na pytanie, które zadałem dwa dni temu. Wyszło coś ciekawego na xone od czasu titanfail?

Macio to podobno ograł PGR'a na X360, ale jak pokazał swój gamertag tej gry tam nie było. Więc wiesz.

Co za bullshit. Grałem, nie ograłem, to różnica i nie pokazywałem swojego Gamertaga w tym celu.

To gdzie ograłeś tego PGR'a? U kolegi ? :D

http://www.gram.pl/news/2014/08/04/no-mans-sky-trafi-rowniez-na-pc.shtml

No Man's Sky ukaże się na komputerach osobistych, ale później niż na PlayStation 4 - potwierdził na łamach Edge'a Sean Murray z Hello Games. Dla pecetowców jest to świetna wiadomość, tytuł ten okazał się bowiem jedną z najlepszych gier, jakie pokazane zostały na tegorocznym E3. Oczywiście lepiej by było, gdyby użytkownicy blaszaków dostali tę produkcję równo z właścicielami PS4, ale poślizg przy tak niewielkiej grupce tworzącej Hello Games jest rzeczą naturalną.

- Sam wpędzam się w małe tarapaty mówiąc, że chcieliśmy zaprojektować tę grę w taki sposób, by wyglądała na produkcję konsolową - mówi Sean Murray. - Zawsze mieliśmy PC na uwadze, ale w mojej głowie konsolowość gry oznacza stabilny framerate i bezpośrednie sterowanie. Sądzę, że gra pecetowa może być "konsolowa", co ma być dla niej komplementem. Mimo to wpadam w tarapaty za głoszenie takich rzeczy - dodaje.

No Man's Sky na PS4 zjawi się w przyszłym roku. Nie wiadomo, jak duża będzie różnica w czasie między debiutem gry na konsoli Sony i komputerach.

Jak rozumiem, według podejścia Kidnappy, PS4 straciło właśnie kolejnego exa.

Jak najbardziej. Zresztą to, ze gra wyjdzie na PC to było już dawno wiadomo.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Więc co ciekawego wyszło na PS4 od premiery inFamous (którego nie ograłeś)? Eee... TLOU i tyle.

Oczywiście mówimy tylko o exach.

Transistor i Oddworld, ten drugi kiedys wyjdzie na xbona, KIEDYŚ.

Transistor. Świetny ex dostępny też na PC.

xD

Opublikowano

Czyli równie słabo.

Nie

Xbone: ZERO

PS4: Transistor, Oddworld, TLoU.

Więc co ciekawego wyszło na PS4 od premiery inFamous (którego nie ograłeś)? Eee... TLOU i tyle.

xD

Tak jak Titanfail.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Czyli równie słabo.

Nie

xD

Tak jak Titanfail.

A co mnie TitanFall obchodzi?

Opublikowano

Czyli równie słabo.

Nie

xD

Tak jak Titanfail.
jakby było się czym chwalić XD

E:

Post skierowany do tego o TloU

Edytowane przez chris85

Opublikowano
I co bedzie z tym directX 12? 

Będzie, cierpliwości, jeszcze przez jakieś 2 lata będzie trwała szydera  klapów w temacie ONE, bo za jakieś 2 lata (niestety) ONE pokażę, że

"there is more than meets the eye"

Tak samo jak PS3 potrzebowało tego czasu tak ONE też go potrzebuje. 

Niestety dziwna jest mentalność ludzi na tym forum, napisz, że na X konsole to to, to tamto, a od razu znajdzie się ktoś kto znajdzie to samo ALE u konkurencji, więc moje pytanie brzmi, na (pipi) to licytowanie się na poziomie dzieci z podstawówki kto co ma a kto czego nie ma jak w obu przypadkach jest ten sam problem ?????????????????

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Mi wystarczą gry typu Sunset Overdrive i Horizon 2 - czysty erkejdowy fun. Na dodatek MS jak widać mniej boi się inwestować w nowe ip, a Sony samo przyznało, że zamierza prowadzić teraz "bezpieczniejsze" podejście do wydawania gier (czyli sequele i remastery).

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-30083-tworca_wiedzmina_3__directx_12_nie_zapewni_lepszej_grafiki_na_xbox_one.html 

"Sądzę, że wytworzyło się duże zamieszanie wokół DX12 na Xbox One. Większość gier nie może działać w 1080p z tego powodu, że dodatkowe obciążenie na jednostkach shadingowych byłoby zbyt wielkie. Dla tych gier biblioteki DX12 nic nie zmienią. Być może konsola będzie mogła generować więcej polygonów, ale nie będzie ich w stanie pocieniować, więc to nie ma większego znaczenia".

czyli jednak 900p forever. 

Opublikowano

driveclub, resogun, h1z1, order1886 - faktycznie same sequele, szczegolnie order - juz tysiac osiemset osiemdziesiata szosta czesc tasiemnca

Opublikowano

Iwata wyleci z Nintendo?

A report published on Japanese website Business Journal details alleged turmoil within management at Nintendo.

The article claims that there’s a shared recognition of Iwata being the culprit among management. While there is a strong desire to bring games/franchises like Mario to smartphones, Iwata is strongly vetoing the idea. Iwata reiterates that “Nintendo’s strength is in unified development of game hardware and software”, stubbornly rejects the “net” (seems to reference how smartphones don’t use physical media since they download games), and fixates over “game consoles” – perhaps in light of his pride as a former developer.

Hiroshi Yamauchi, the previous president of Nintendo, passed away last fall. Apparently, no one remains who can defy Iwata. There are also rumors of management scheming to get rid of the president.

Another insider quote shared by Business Journal claims that there’s cultural friction based on how Iwata comes from outside the company (maybe given his origins at HAL Laboratory?). He continues to be involved with software development even after becoming president and there is a feeling of helplessness among “native” Nintendo executives.

Another point worth mentioning: supposedly, managers who oppose Iwata would want Yamauchi’s first son to become Nintendo’s president

http://nintendoeverything.com/report-details-supposed-turmoil-within-nintendo-management/

Opublikowano

wątpliwe, przecież niedawno była informacja, że Iwata został ponownie wybrany na dyrektora Ninny... Teraz nagle by im się odwidziało? 

Opublikowano

wątpliwe, przecież niedawno była informacja, że Iwata został ponownie wybrany na dyrektora Ninny... Teraz nagle by im się odwidziało? 

Bo panowie inwestorzy chcą przyprowadzić Mariana i resztę ekipy na rynek smartów. Iwata słusznie temu zaprzecza, bo jak sam twierdzi, Ninny ma swój dedykowany hardware i software. To wbrew kodeksowi tej firmy. Kto wtedy kupi konsolę Ninny dla gier Ninny skoro w Mario może zagrać na telefonie? Dla mnie to chory pomysł. Koneserzy i fani firmy zawsze kupią sprzęt i gry ale reszta nie przerzuci się nagle do obozu Nintendo tylko dlatego, że Mario na komórce jest fajny. Ten rynek jest łatwy, ale może się odbić czkawką niektórym markom. W tym przypadku Ninny.

Opublikowano

Tak się zastanawiam, czy całą generację już będziemy toczyć bekę z niemocy XO? To jak kopanie leżącego.

Co do Nintendo, niech wreszcie postąpią jak Sega. Sukces Wii im namieszał we łbach, to się już nie powtòrzy...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Yeti tak się zestresował tym No Man's Sky w multiplatformach, że aż forum zepsuł.

Opublikowano

Denerwować się, czym? Dbam tylko o porządek na forum. Sprawa jest już prawie na ukończeniu.

Opublikowano

A prosiłeś już o przeniesienie tematu o TLOU REMASTERED na forum PC Lab? Chłopaki miały ostrą rozkminę o klatkach na sekundę, takie dyskusje nie przystoją forum KONSOLOWEMU.

Wiesz, jak już sprzątać to sprzątać.

Opublikowano

Będziemy się odwoływać.

Mondry, najlepiej jakbyś sam postąpił jak sega.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.