Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nawrócone xboty nadrabiaja zaleglosci.

Nie inaczej

Zakupione kilka dni temu i jestem pod wielkim wrażeniem(pierwszy kontakt z ta gra), gry była pod ps3 to nie interesowałem się zbytnio bo miałem x a to był błąd, historia jest mega a multi urwało mi poślady, nie załuję żadnej wydanej złotówki.

Po wielu latach z xklocem,przesiadka na ps4 przyprawiala mnie o gesia skorke na mysl o tych ekskluzywnych grach na maszynke sony.....the last of us mnie urzeklo....gra dekady i petycja o przyznawanie oskarow gra tak wybitnych jak ta.nisamowita pzygoda,nie przypuszczalem ze w moim wieku:-) mozna nie spac tzy noce z rzedu:-)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Chodziło mi raczej o to, że to nie do końca szczelanka.

No jak to nie, oprócz strzelania jedyne co możemy robić to nosić drabine. W uncharted chociaż były auto jumpy i zagadki dla ułomnych ludzi.

Opublikowano

@pawciokratos

To chyba graliśmy w inne gry. Ja zauważyłem jeszcze zbieractwo, tworzenie przedmiotów, podrasowanie broni . . . itp itd. 

Opublikowano

Pierwsze Red Faction > dzisiejszw gry jezeli chodzi o fizyke. No I jest jeszcze HL2 <3.

Co do Red Faction, to chyba chodziło o zniszczalność otoczenia (głównie tuneli, a nie fizykę jako taką)

Opublikowano

MiK86 - musisz być tutaj nowy

Już mi się tu podoba. 

Opublikowano

Sony o sytuacji TR dla X1:

W rozmowie z serwisem CVG podczas trwającego w Kolonii Gamescomu, Jim Ryan, szef europejskiego oddziału PlayStation, nie ukrywał, że próba zawłaszczenia gier tworzonych przez studia zewnętrzne nie jest w stylu Sony. Kluczem do sukcesu jest posiadanie rozwiniętej sieci własnych, wewnętrznych studiów deweloperskich, a także umów z zewnętrznymi firmami, takich jak ta, którą japoński gigant podpisał z Activision w sprawie Desiny.

Opublikowano

Były też chyba jakieś ploteczki o Sony podkupującym chyba R* by GTA V HD wychodziło na blachy na równi z wersjami na "next"-geny

ale jak to teraz piszę to brzmi dziwnie, więc sam nie 

wiem elo

Opublikowano

Pierwsze Red Faction > dzisiejszw gry jezeli chodzi o fizyke. No I jest jeszcze HL2 <3.

Co do Red Faction, to chyba chodziło o zniszczalność otoczenia (głównie tuneli, a nie fizykę jako taką)

A zniszczalnosc otoczenia to nie fizyka?

Opublikowano

A zniszczalnosc otoczenia to nie fizyka?

zniszczalność otoczenia to skrypty.

Opublikowano

ale już hajsu na ekskluzywne czapki w Watch Dogs i hełmy w Destiny to nie żałowali. Hipokryzja :)

Boże widzisz i nie grzmisz, zawłaszczanie gier a jakieś czapeczki czy nawet DLC to wg. Ciebie to samo? M$ tupie nogami, bo widzi że ich wewnętrzne studia nie sprostają tym, które posiada Sony, więc pozostaje im "zawłaszczanie" gier. Na szczęście w dzisiejszych czasach gdzie zrobienie gry AAA kosztuje majątek developerzy thirdparty nie chcą iść na takie układy. Zdarzy się że ktoś ugnie nogi i zgodzi się na czasowy ex.

Exy w postaci gier indie graczy aż tak nie boli, koszt gry znacznie mniejszy, więc developer chętnie idzie na taki układ.

R* za nic w świecie nie pójdzie dzisiaj na taki układ, żeby GTA V Remaster wyszło tylko na jedną konsolę - to już nie te czasy co kiedyś. Rynek ma dzisiaj taki rozmiar, że to się po prostu nie opłaca, wiedzą że kasa jaką dostaną za ex ich gry nie jest w stanie przebić tego co zarobią wydając gta na trzy platformy. Powalczyć można co najwyżej o ex DLC.

http://www.ppe.pl/news-30356-ekskluzywnosc_hellblade_na_ps4_to_nie_kwestia_umowy_z_sony.html

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Były też chyba jakieś ploteczki o Sony podkupującym chyba R* by GTA V HD wychodziło na blachy na równi z wersjami na "next"-geny

ale jak to teraz piszę to brzmi dziwnie, więc sam nie 

wiem elo

Hahah, jaka teoria spiskowa, w niecały rok sprzedają 10mln konsol, GTAV na konsole schodzi w ponad 30mln i jeszcze mieliby płacić R* za pogorszenie produktu na pc, które nikgo, bo jak widaomo tam 3/4 złodziej.

Konami też pewnie zapłacili.

Przedstawiciel Konami ujawnił pierwsze szczegóły na temat PES 2015 w wersji PC. Opublikowano też nowy materiał wideo z rozgrywki w dobrej jakości.

„Użytkownicy komputerów osobistych: niektóre tryby i rozgrywka będą jak na PS4 i Xbox One. Grafika lepsza niż na PS3 i X360. Swego rodzaju hybryda. Koncentrowaliśmy się na dostępności i jakości” - napisał na Twitterze Adam Bhatti z europejskiego oddziału firmy.

„Skupialiśmy się na przywróceniu rozgrywki. Nie chcę czytać obaw i gróźb ze strony fanów PC. Oceńcie najpierw demo, potem krzyczcie” - dodał menedżer, zapominając chyba o tym, że wersja demonstracyjna nie została jeszcze potwierdzona na pecety.

Za produkcję PES 2015 odpowiadają oddział Konami z Tokyo i UK, bazując na silniku Fox Engine. Twórcy obiecują „powrót do podstawowych wartości: pełnej kontroli, idealnego sterowania i odświeżonej rozgrywki, gdzie użytkownicy mają pełną kontrolę nad tym, jak chcą grać”.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-15-pes-2015-na-pc-poczy-elementy-z-wersji-na-obie-generacje-konsol

Prawidłowo, traktują ich tak jak sobie na to zasłużyli, jak graczy trzeciej kategorii.

Opublikowano

A co pokazaly studia Sony? Wild Sheep? XDDDD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Przytacza się tu vlad'a na porządku dziennym? 

Opublikowano

A co pokazaly studia Sony? Wild Sheep? XDDDD

Wystarczająco dużo, aby rozjechać konkurencje.

Wewnętrzne studia tworzą bardzo dużo gier jeszcze nie zapowiedzianych (GG, SSM, QD, Bend, Campridge, Japan). Po prostu Sony widzi co się dziej na rynku, ogromna przewaga w sprzedaży, PS4 schodzi jak ciepłe bułeczki, to czekają jak gry będą odpowiednie dopieszczone, bo to jest maraton, a oni o tym wiedzą znacznie lepiej niż Microsoft, co pokazała poprzednia generacja. Poza tym, nie chcą do końca rozdeptywać robaka.

Przytacza się tu vlad'a na porządku dziennym? 

Władziu to jedna z broni masowego rozdeptywania blacharni, z utęsknieniem czekam na jego wpis po targach GC i opis graficznych killerów takich jak Order, Bloodborn czy DC o których posiadacze tytanów nawet nie śnili, a które chodzą na "laptopowym" gpu i cpu. Będą piękne bomby prawdy.

Opublikowano

eee tam...dobre gry ekskluzywne tez na nia beda i to w duzych ilosciach, do tego lepiej dzialajace/wygladajace multiplatformy - zaden to rak, niestety trzeba przebolec jeszcze z conajmniej jeden - dwa lata tych durnych remasterow, cross-genow itp - kieszen sony i devow niestety nie jest z gumy

To się zobaczy. Jeżeli PS4 nadal będzie się tak sprzedawać, to słabo widzę to dobre serduszko SONY, które samo z siebie będzie chciało dopieszczać dziesiątki milionów baranów. Nie myl biznesu z wolontariatem.

Opublikowano

eee tam...dobre gry ekskluzywne tez na nia beda i to w duzych ilosciach, do tego lepiej dzialajace/wygladajace multiplatformy - zaden to rak, niestety trzeba przebolec jeszcze z conajmniej jeden - dwa lata tych durnych remasterow, cross-genow itp - kieszen sony i devow niestety nie jest z gumy

To się zobaczy. Jeżeli PS4 nadal będzie się tak sprzedawać, to słabo widzę to dobre serduszko SONY, które samo z siebie będzie chciało dopieszczać dziesiątki milionów baranów. Nie myl biznesu z wolontariatem.

Tak, a najlepiej o tym świadczy historia, PSX, PS2.

Opublikowano

Albo po prostu Sony jest zbyt biedne aby zrobic jakas wieksza gra dlatego ratuja sie skupywaniem najpopularniejszych indykow ze STEMa xD.

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.