Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tylko na samym początku w deszczu ( dziwne to było ), później już żyleta 60 klatek.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

przecież na xboxie też można było czesać grindy. MGS 2 wyszedł w tej wersji.... ( nie chce mi się googlować)

Opublikowano

Xbox1 miał też wtedy na wyłączność nowe Oddworldy ( wiele lat później wyszły na PC i chyba PS3 ). Munch średnio-niezły, Stranger cudko.

Uwaga, spoily z zakończenia :

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Grał ktoś w grę od Rare Grabbed by the Ghoulies ? Faktycznie słabsza czy po prostu niedoceniona ? Umknęła mi. 

Opublikowano

Łał ale ekstra, normalnie gotg

Akurat "pick up that can" to jeden z najbardziej ikonicznych cytatów z gier video i proszę się odstosunkować.

Opublikowano

chronicles-of-riddick-escape-from-butche

1313065-jadeempirele_us_xbox_front.jpg

31BEA035822DC2AD2BF688B2C64C647740A06FE0

Xbox-Duke-Controller.jpg

1sy79c.gif

Opublikowano
Chciałem się zwierzyć, mam większy sentyment do Xbox1 niż do PS2. Brakowało jRPG ale za to było o wiele więcej gierek z PC ( Kotor, Doom3, MP w normalnej jakości itd ) i to potężne zaplecze homebrew czy jakoś tak.

potężne zaplecze homebrew = szatanek pobierający nowe gierki jak poje.bany z torrentów potem kabelek -> jakiś total commander i jedziemy z gierkami z pc w normalnej jakoś przez ftp. xboty i to ich piractwo, które jak wiadomo wymyślili. patrząc na akcje z divinity trudno mentalność z główki wyplenić. czym skorupka za młodu...

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Jak ten czas szybko leci, to juz trzecia generacja konsol micro na ktorych mozna ogrywac brzydsze wersje gier z pc.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Pierszy xbox to były piękne czasy. Szkoda że gracze nie dali szansy tej wspaniałej konsoli.

Rallisport_Challenge_2.jpg

image_rallisport_challenge_2-196-270_000246856.png

PGR2box.jpg

game_project_gotham_racing_2_01_1600x120

245084.png

60414_front.jpg

forza-motorsport-20050414070627000.jpg

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

A to nie ograja na PC? 

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie są godni (czyt. zbyt biedni) by ograć to tak jak twórcy by sobie życzyli.

Opublikowano

Ale tak bez CW rage mode Marian; skonczyleś pierwszą część? Doceniłeś plot twisty, kreacje i ich grę aktorską, nawiązania do autentycznych postaci i idei pierwszej połowy XX w.? Pod tym względem to najwyższa półka wśród fpsów, choć ubolewam że gra nie poszła bardziej w stronę System Shocków. :/

Wytłumaczę Ci to na mój sposób. HL2 jak i jedynka, to był przede wszystkim bardzo urozmaicone FPS-y. To nie były takie sobie proste korytarze i gry, gdzie liczy się gra aktorska czy twisty w fabule. W HL2 niemal każdy poziom, to mistrzostwo. Każdy się od siebie różnił. W jeden sesji grałeś rewelacyjnie zaprojektowanym poziomem na skuterze wodnym, gdzie też trzeba było walczyć na lądzie i rozwiązywać zagadki a całość skończyła się rewelacyjną walką z bossem. Następna sekcja to Gravity Gun i kompletnie inne podejście do gry. Tak ta gra wygląd. Za to kochamy tak bardzo tą grę. Jest szalenie zróżnicowana. Bajoszok może i ma fajny design, fabule ale jest to naprawdę średni shooter. Nie ma tam czegoś takiego jak z poziomami z serii HL. Cały Gameplay jest taki sam i do tego te punky odradzające, żeby się gracz nie męczył z kolejna początkową walką z BigDaddym z pełnym paskiem zdrowia. Zrobili to pod masy i to było widać. Coś jak MGS. Drewno. Ja w to drewno garć nie mogę i nie mam zamiaru do wyjścia TPP. Wolę zapoznać się z historia na YT czy innej Wikipedii. W SH2 ten drewniany Gameplay mi już w ogóle nie przeskadza, bo tam jest to nagradzane przede wszystkim atmosferą.

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=876515

znowu sonowska trzoda nie może wytrzymać że gra na xone będzie wyglądać tak samo.

Co za bydło. Ale to w końcu klapki, więc czego innego się spodziewać.

Opublikowano

Chciałem się zwierzyć, mam większy sentyment do Xbox1 niż do PS2. Brakowało jRPG ale za to było o wiele więcej gierek z PC ( Kotor, Doom3, MP w normalnej jakości itd ) i to potężne zaplecze homebrew czy jakoś tak. Wszystkie multiplatformy były ładniejsze i płynniej śmigały. Sporo gierek z dreamcasta w tym Shenmue 2, czy nawet Conker od Rare. Nowe ip exy, może nie wielkie hiciory ale ciekawe i odświeżające. Pad S-ka to cudo. Xboxprawdziwe1:****************************************************************

Też miałem Xboksa, bardzo fajna konsolka. Ale porównywanie do PS2 mimo wszystko nie na miejscu - biblioteka gier na PS2 to kosmos, gdzie Xbox dostawał coś fajnego z danego gatunku, konsola Sony serwowała całe serie i trylogie.

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=876515

znowu sonowska trzoda nie może wytrzymać że gra na xone będzie wyglądać tak samo.

Co za bydło. Ale to w końcu klapki, więc czego innego się spodziewać.

Jak by boty prezentowały wyższy poziom tia jedyni obecnie ogarnięci to nintendozboczki , brać z nich przykład motłochu.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Nope, klapy to największa zakała gejmingu. Tylko ta rasa potrafi zniechęcić do swojej ukochanej platformy. Nawet 10 lat temu gdy dałniarska PCtowa nacja nie miała nawet połowy konsolowych gier, nie potrafiła tak obrzydzać tego czego wychwala.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

dla X1 bedzie 900p, spadki fps z E3 pewnie poprawią, słabsze textury

CDP mówił o tym na początku sierpnia w wywiadzie o DX12

Special Graphical Features to są technologie Nvidii, lepsze futro, układ chmur, coś od lasów inne - dostępne na PC na ustawieniach ULTRA

wczoraj na streamie TakeTV z gamescomu było o tym, pokazywali wszystkie te "Special Graphical Features"

w dziale W3 podawałem stream, jest pewnie vod

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Chciałem się zwierzyć, mam większy sentyment do Xbox1 niż do PS2. Brakowało jRPG ale za to było o wiele więcej gierek z PC ( Kotor, Doom3, MP w normalnej jakości itd ) i to potężne zaplecze homebrew czy jakoś tak.

potężne zaplecze homebrew = szatanek pobierający nowe gierki jak poje.bany z torrentów potem kabelek -> jakiś total commander i jedziemy z gierkami z pc w normalnej jakoś przez ftp. xboty i to ich piractwo, które jak wiadomo wymyślili. patrząc na akcje z divinity trudno mentalność z główki wyplenić. czym skorupka za młodu...

Powiedział piracik PSX i PS2, ah ta bezczelna hipokryzja klapka w CW. Widać, że nie miałeś nigdy Xboxprawdziwypiękny1 i nie wiesz o co chodzi, pirackie gierki to małe piwo. 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Chciałem się zwierzyć, mam większy sentyment do Xbox1 niż do PS2. Brakowało jRPG ale za to było o wiele więcej gierek z PC ( Kotor, Doom3, MP w normalnej jakości itd ) i to potężne zaplecze homebrew czy jakoś tak. Wszystkie multiplatformy były ładniejsze i płynniej śmigały. Sporo gierek z dreamcasta w tym Shenmue 2, czy nawet Conker od Rare. Nowe ip exy, może nie wielkie hiciory ale ciekawe i odświeżające. Pad S-ka to cudo. Xboxprawdziwe1:****************************************************************

Też miałem Xboksa, bardzo fajna konsolka. Ale porównywanie do PS2 mimo wszystko nie na miejscu - biblioteka gier na PS2 to kosmos, gdzie Xbox dostawał coś fajnego z danego gatunku, konsola Sony serwowała całe serie i trylogie.

I tak i nie. Jeśli liczyć gry które wyszły na PC i Xbox1 a nigdy nie wyszły na PS2 to również jest kosmos. Stricte exów było mniej ale niektóre to masakratory. Do jRPG ( i kilku exów jak MGS3 ) musiałem mieć PS2, ale resztę gier ogrywałem na Xbox1. I nie porównuje, a piszę o sentymencie. Dużym failem było praktycznie z dania na dzień olanie Xboxa1 przez MS gdzie na PS2 później wychodziło jeszcze spory dobrych gierek.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

No xbox 1 spoko gdyby nie ten zyebany pad.

Opublikowano

Powiedział piracik PSX i PS2, ah ta bezczelna hipokryzja klapka w CW. Widać, że nie miałeś nigdy Xboxprawdziwypiękny1 i nie wiesz o co chodzi, pirackie gierki to małe piwo.

miałem.

Edytowane przez tk___tk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.