Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Sony w tarapatach finansowych, wiec firma może pójść do MS. Z drugiej strony marki RE, SF plus kilka innych wciąż są jeszcze gorące, więc to tyle samo ryzykowna co opłacalna inwestycja. Uaa, reboot RE1-3 jako exy to byłby temat.

Stawiam na jakiegos duzego wydawce 3rd party ale fuzje z inna japonska firma...bylo by zbyt pieknie jakby poszli do MS XD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To, że otworzyła się możliwość wykupu nie oznacza, że ich ktoś kupi - tu chodzi o to, że firma zniosła ograniczenia co do akcji nabywanych przez pojedynczych udziałowców.

Ale fakt faktem, że MS taki wykup mógłby w końcu umożliwić poważne wejście na Japoński rynek - next genowy Monster Hunter na Xone i PC?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To, że otworzyła się możliwość wykupu nie oznacza, że ich ktoś kupi - tu chodzi o to, że firma zniosła ograniczenia co do akcji nabywanych przez pojedynczych udziałowców.

Ale fakt faktem, że MS taki wykup mógłby w końcu umożliwić poważne wejście na Japoński rynek - next genowy Monster Hunter na Xone i PC?

Dlatego tak sie nie stanie :P To by bylo zbyt piekne...

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Miałem demo MH na WiiU - rusza się i wygląda jak koszmar z PS2 :P

Opublikowano

To nie bylo by problemow z portem na Xbona :P

dragon.jpg

heheszki

Opublikowano

"Next genowy" MH na PC jest tyle, że w Korei

Były jakieś ploty że w październiku 2014 ma być puszczony na USA ale chyba nic oficjalnego.

(˚ㄥ_˚)

Opublikowano

No nie powaliło mnie infymus, ale to dlatego że dwa miesiące temu zmieniałem lapka i pograłem chwilę w nowsze gry.

Czyli w kwietniu? No tak inFamous jest z marca więc wszystko się zgadza :teehee:

Uczciwie przyznam, że wygląda solidnie, w porównaniu do PS3/X360 kopara opada. Natomiast odpalony godzinkę temu Black Flag już nie zachwycił - nie dość, że wygląda gorzej niż na piecyku (odpaliłem dla porównania w tym samym momencie gry na obu sprzętach), to jeszcze framerate kulawy. Downgrade graficzny jestem w stanie znieść, ale gdyby gwarantowało mi to wysoką płynność.

Ogólnie rzecz biorąc jedyne tytuły, które jako tako wyglądają, to gry 1st party/exclusive'y. Multiplatformy zawsze będą wypadały słabo, bo wychodzą na... PC.

Gdyby nie to, że jednak wygodniej mi się gra na konsoli, a komputer wykorzystuje wyłącznie do pracy/przeglądania sieci, to bym rzucił cały ten next genowy majdan w cholerę.

Opublikowano

Miałem demo MH na WiiU - rusza się i wygląda jak koszmar z PS2 :P

Ale gameplayowo gniecie wszystko na next genach. 40 minutowa walka z 5 metrowym s(pipi)y,synem, to jest dopiero ta słynna EPICKOŚĆ.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

To uczucie jak rozpier.dalasz plesiotha w ostatniej minucie.

Opublikowano

Natomiast odpalony godzinkę temu Black Flag już nie zachwycił - nie dość, że wygląda gorzej niż na piecyku (odpaliłem dla porównania w tym samym momencie gry na obu sprzętach), to jeszcze framerate kulawy. Downgrade graficzny jestem w stanie znieść, ale gdyby gwarantowało mi to wysoką płynność.

No jak ktoś lubi bawić się lupą i postawi dwa telewizory lub tv i monitor obok siebie w celu porównań to pewnie się doszuka różnic na korzyść PC. Oczywiście te różnice to zapewne jedynie w ustawieniu "very high" który wymaga kuriozalnego sprzętu.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Ja na filmiku zauważyłem tylko że na PS4 jest efekt deszczu i mgły. To znacz że PS4>PC?
Nie znam się na tym.

Opublikowano

Na PS4 w AC4 przez calą grę nie uświadczyłem spadków płynnošci...

Opublikowano

Na PS4 w AC4 przez calą grę nie uświadczyłem spadków płynnošci...

Bo widzisz, Ping odpalił aciv na pc, miał 60fps i jak odpalił na ps4 to bez przerwy miał spadek płynności. 

Opublikowano

Sunset Overdrive najprawdopodobniej nie będzie dzialal w FullHd.

W warszawskich sklepach można już kupic Xbona bez Kinecta. :)

Edytowane przez easye

Opublikowano

znowu się zacznie, że nie liczy się grafika tylko czysty prawdziwy fun rodem z Dreamcasta

Opublikowano

Sunset Overdrive najprawdopodobniej nie będzie dzialal w FullHd.

W warszawskich sklepach można już kupic Xbona bez Kinecta. :)

Trzy dni temu o tym gadalismy, obudz sie....

I bonus:

Sunset Overdrive Has More Characters & Particles Due To Xbox One SDK Update, May Optimize Even Further

Sunset Overdrive is Xbox One’s big title for the holiday season. There is no doubt the game looks goregous and colorful, and it might look even better according to Insomniac Games. Gamingbolt got in touch with the game’s lead writer John Paquette and brand development director Ryan Schneider to know how they are utilizing the benefits of the June SDK update and GPU performance gain in Kinect-less Xbox One SKU.

As far as the SDK update is concerned, the developers will be using it for pushing more number of characters and particle effects on the screen. “For us it’s really more about pushing the number of characters on the screen and particles in the game. If you play the game you will see there are a lot of things that are happening on the screen. It really is great to be supported by Xbox. One really cool thing that the platform [Xbox One] enables us to do is seamless transition between single player to multiplayer. All you have to do is hop into the photo booth of the game and boom…you are in multiplayer. We are very grateful to be partners with Microsoft as an Xbox One exclusive,” Schneider explained.

Insomniac will also look into further optimizing the game for Kinect-less SKUs. “We are certainly going to be looking into that and ways to optimize but again the emphasis is on a big, grand spectacle along with unprecedented amount of stuff happening on screen and making sure frame rate does not suffer,” Schneider said.

It was earlier confirmed that the game will run at 900p at 30fps. Sunset Overdrive releases exclusively on Xbox One on October 28th.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Juz wiem czemu easye dopiero teraz sie obudzil, wchodze na PPE a tam drugi news od gory o rozdzialce Sunset XD Swiadomy gracz w ch*j XD

Opublikowano

Ale botki mają dupościsk...

I pomyśleć że całą generację jechały w przekonaniu ze liczy się grafika a nie gameplay czy dodatkowa zawartość a teraz kompletnie odwrotnie i kto tu się w porę obudził..

Ps. Co więcej teraz mają lepszą grafikę i dodatkową zawartość na ps4 a i tak wolą xboxa... Przypadek? NIE SONDZE.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Posiadacse PS4 = Janusze gejmingu.

Tak w ogole lul, ze niby xbotow gameplay nie obchodzi...pewnie wlasnie dla tego cala poprzednia generacje zagrywali sie w najbardziej skillowe, przesiakniete miodnym gameplayem gierki.

eksluzywne gierki, klapku

Opublikowano

Jurney to najbardziej skillowa gra poprzedniej generacji. Malo kto wytrzyma z wygieta galka do przodu przez 3h (2.5h jak nie zgubisz sie na pustyni).

Opublikowano

Posiadacse PS4 = Janusze gejmingu.

Tak w ogole lul, ze niby xbotow gameplay nie obchodzi...pewnie wlasnie dla tego cala poprzednia generacje zagrywali sie w najbardziej skillowe, przesiakniete miodnym gameplayem gierki.

eksluzywne gierki, klapku

A klapki zagrywaly się w gry okrzykniete grami generacji, no więc strata w chuuj
Opublikowano

Ten tytuł jest zdecydowanie zbyt przewartościowany, dość powiedzieć, że w 2013 roku były trzy takie gry (Bioshock Infinite, TLOU i GTA V), a oczywiście tylko jedna z nich naprawdę na to zasługuje.

Opublikowano

Masz rację. Zgodnie gracze na całym świecie we wszelakich rankingach oraz te wszystkie nagrody(sprawiajac jednoczesnie ze to najbardziej nagradzana gra w historii) na najlepsza grę roku sprawiły ze ten tytuł wędruje do mesjasza TLOU.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.