Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Uncharted, gran turismo i gow to taki sam poziom januszostwa co halo, forza i geow. Pogódźcie się z faktami, zwrot blacharzy w rodzaju "a co tamu was, dalej karabiny i samochody?" nie wziął się z dópy. Wszystkie te tytuły należą do najbardziej komercyjnego nurtu typowych gierek niższej klasy.

Boty chcą się stawiać się ponad januszy playstation; zamiast forzy i kolekcji halo zakupcie w przeciągu pierwszych tygodni od premiery aliena i the evil within.

Jak na razie jedyną ambitną grą na bonera jest ori. Na ps4 już teraz są nimi Bloodborne, Persona 5, Wild, Rime, być może także rpg od GG.

Edytowane przez nobodylikeyou

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Co do God of War, czy Uncharted. Zdecydowanie są to bardziej ambitne gry niż kolejne gyrosy, czy halo. Przynajmniej przy God of War poznać można mitologię - mnie prawie 10 lat temu przy ogrywaniu pierwszej części zachęciło do dokładnego poznania mitologii Greckiej. Tak się w to wciągnąłem, że obecnie jedną z moich pasji jest właśnie poznawanie starożytnych mitologii. Zaś w Uncharted za każdym razem przeżywa się świetną przygodę podróżując po bardzo ciekawych zakątkach świata. I sorki ale są to gry bardziej kreujące i pobudzające naszą wyobraźnię, nie to co jakieś durne strzelanie do kosmitów. Choć oczywiście i na takie gry jest miejsce i świetnie potrafią one bawić. Ale czasami z wielką radością człowiek chce przyjąć coś bardziej ambitnego, kreatywnego, dojrzałego, czegoś co nigdy konsole Microsoftu nie oferowały i oferować nie będą.

God of War i Uncharted przykładami kreatywnych ambitnych gier xD  Ślepota intelektualna biję z tego posta

Równie dobrze można napisać, że Too Human inspiruję do poznania mitologi nordyckiej,   Banjo Kazooie Nuts&Bolts  zainspirowało mnie do zgłębienia mechaniki maszyn, dzięki czemu zajmuję się dzisiaj projektowaniem maszyn lotniczych,  ludzie dzięki zagraniu w Halo Wars zaczęli interesować się taktyką wojskową, a Alan Wake przyczynił się do wybrania psychologi jako kierunku studiów przez wielu licealistów, więc jak widzicie exy MS są w stanie zaoferować coś czego konkurencja nie oferuję i nigdy oferować nie będzie.

Co za retoryka 

Edytowane przez asax

Opublikowano

Tyle że większość gier dostarcza odbiorcom bardzo płytkich doznań (God of War również) jeśli chodzi o warstwę fabularną, no i sami gracze nie są zbyt wymagający. Jak zobaczyłem masę pochwał odnośnie bioshocka infinite i to od ludzi, którzy W TEORII powinni się znać na grach ("dziennikarze" growi), to zwiątpiłem. Niesamowicie grafomańska historyjka, w której największym plot twistem było

istnienie swiatów równoległych - niesłychane! jak scenarzyści mogli na to wpaść?

Pomijając już kwestie umieszczania w grach elementów naukowo-historycznych (które mają niestety MASĘ przekłamań, bo odpowiedzialne za scenariusz osoby opierają się na bardzo luźnych źródłach), wątki fabularne nigdy nie były jakoś specjalnie ciekawe. Writerzy odpowiedzialni za pisanie fabuły do gry to często niespełnieni autorzy, którzy nie potrafiliby wypluć z siebie ciekawej książki, ewentualnie osoby, które z piórem nie miały zbyt wiele wspólnego.

Wystarczy poczytać kilka książek pisanych w oparciu o fabuły gier, które są wciskane fanatykom różnych serii - większość to grafomania w najczystszej postaci.

Opublikowano

Mantis tutaj sieje ferment, wiec pora na bomby prawdy, by zniszczyc niebieskie robactwo.

Porownajmy co XOne o PS4 prezentuja pod wzgledem gier do konca 2014 roku, z podzialem na gatunki:

Fps:

Kolekcja halo, titanfall > killzone

Bijatyki:

Killer instinct > nic

Wyscigi:

Forza 5, Horizon 2 > driveclub

Platformowki:

Ori, project spark > lbp3, knack

Slashery

Ryse > nic

"Arcade Tpsy"

SO ?? infamous

Przygodowki

D4, DR3 < TLoU

Miedzy infamous a so postawilem znaki zapytania, bo nie wiadomo jeszcze co zaprezentuje soba ten drugi.

W kazdym badz razie w najlepszym przypadku jest 6:1 dla xboxa, w najgorszym 5:2.

Pozdrawiam niebieskie scierwo.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Co do God of War, czy Uncharted. Zdecydowanie są to bardziej ambitne gry niż kolejne gyrosy, czy halo. Przynajmniej przy God of War poznać można mitologię - mnie prawie 10 lat temu przy ogrywaniu pierwszej części zachęciło do dokładnego poznania mitologii Greckiej. Tak się w to wciągnąłem, że obecnie jedną z moich pasji jest właśnie poznawanie starożytnych mitologii. Zaś w Uncharted za każdym razem przeżywa się świetną przygodę podróżując po bardzo ciekawych zakątkach świata. I sorki ale są to gry bardziej kreujące i pobudzające naszą wyobraźnię, nie to co jakieś durne strzelanie do kosmitów. Choć oczywiście i na takie gry jest miejsce i świetnie potrafią one bawić. Ale czasami z wielką radością człowiek chce przyjąć coś bardziej ambitnego, kreatywnego, dojrzałego, czegoś co nigdy konsole Microsoftu nie oferowały i oferować nie będą.

God of War i Uncharted przykładami kreatywnych ambitnych gier xD  Ślepota intelektualna biję z tego posta

Równie dobrze można napisać, że Too Human inspiruję do poznania mitologi nordyckiej,   Banjo Kazooie Nuts&Bolts  zainspirowało mnie do zgłębienia mechaniki maszyn, dzięki czemu zajmuję się dzisiaj projektowaniem maszyn lotniczych,  ludzie dzięki zagraniu w Halo Wars zaczęli interesować się taktyką wojskową, a Alan Wake przyczynił się do wybrania psychologi jako kierunku studiów przez wielu licealistów, więc jak widzicie exy MS są w stanie zaoferować coś czego konkurencja nie oferuję i nigdy oferować nie będzie.

Co za retoryka 

Brak czytania ze zrozumieniem się kłania. Napisałem tylko, że są bardziej ambitne i kreatywne niż gyrosy, czy Halo. Nie postawiłem ich jako przykład takich gier. To tak jak byś mi zarzucał, że rysunki dziecka z 6 klasy określiłem na ładniejsze niż dzieciaka z drugiej klasy i w ten sposób wyznaczyłem przykłady sztuki.

Opublikowano

GuiltyAndrew.png

nr 1 nick Andrew21 psxextrem, już  sam nick mówi za siebie z kim mamy do czynienia, nr2 kolo ma 20 brązowych trofeów :teehee: ogólnie grał w nic a konsole ma po to, żeby mieć, więc czego wy od niego wymagacie ?

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Dobrze że według twojej teorii The Last of US zostało docenione. Taki temat nie często pojawia się w grach czego żałuję. 

Opublikowano

przerażacie mnie, ekipa robi god of wara latami, koncepty, muzyka, wszystko na błysk, okazuje sie ze robili gre dla januszy.

Opublikowano

Mantis tutaj sieje ferment, wiec pora na bomby prawdy, by zniszczyc niebieskie robactwo.

Porownajmy co XOne o PS4 prezentuja pod wzgledem gier do konca 2014 roku, z podzialem na gatunki:

Fps:

Bijatyki:

Killer instinct > nic

Guilty Gear chuopcze. Dalej nawet nie czytałem, bo po co.

Opublikowano

Fps:

Bijatyki:

Killer instinct > nic

Wyscigi:

Forza 5, Horizon 2 > driveclub

Platformowki:

Ori, project spark > lbp3, knack

"Arcade Tpsy"

SO ?? infamous

Przygodowki

D4 < TLoU

Miedzy infamous a so postawilem znaki zapytania, bo nie wiadomo jeszcze co zaprezentuje soba ten drugi.

W kazdym badz razie w najlepszym przypadku jest 5:1 dla xboxa, w najgorszym 4:2.

do przygodówek można jeszcze dorzucić DR3 i Ryse

Opublikowano

Kidnappa, wychodzi w grudniu w ameryce, jak zagrasz w te gre u nas w tym roku to masz u mnie piwko.

O dr3 i ryse zapomnialem, kolejne bomby na oboz playstation.

Czyli dodajemy jeszcze gatunek slashery:

Ryse > nic

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

taką samą "przygodówką" jak TLoU, tyle że mieczem siekasz

przyjemna gierka swoją drogą

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

No i na mitologii rzymskiej! A nie jakieś wymyślone plastusie z Neverhooda rodem.

Opublikowano

taką samą "przygodówką" jak TLoU, tyle że mieczem siekasz

co ty ćpiesz to ja nawet nie...

Opublikowano

Kidnappa, wychodzi w grudniu w ameryce, jak zagrasz w te gre u nas w tym roku to masz u mnie piwko.

O dr3 i ryse zapomnialem, kolejne bomby na oboz playstation.

Czyli dodajemy jeszcze gatunek slashery:

Ryse > nic

Ja wiem, że wychodzi w US i A. Sam będę grę sprowadzał nie wiem tylko czy jeszcze w tym czy w przyszłym roku.

Jeżeli Ryse to bomba na obóz niebieskiej szlachty to szczerze wam współczuje, bo ta gra jest wybitnie słaba. Zresztą zaraz nie będzie exem jak i DR3. Jaranie się takimi gierkami jak Ryse pokazuje tylko jak słabo jest z konsolami nowej generacji póki co.

Zresztą po co ja się produkuje w ogóle, idę kończyć drugi sezon TWD.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Ja wiem że ten temat to CW, ale jak bardzo trzeba być sfrustrowanym tym że ktoś sobie gra na innej konsoli, żeby aż tak się zwracać do ludzi. :shok:  Ludzie to tylko kawałek plastiku. Czilałt man ;)

Opublikowano
+ Dodał MODERATOR
Widzę, że niektórych już trochę ponosi za bardzo, wiedzcie więc, że wszelkie obraźliwe wpisy będę nagradzane punktami. W szczególności coś takiego jak niebieskie/zielone ścierwo, robactwo, podludzie, podgracze itp.
Opublikowano

Ryse jest całkiem miodną gierką (2 razy skończona), do tego wygląda super więc klapkom powinna się tym bardziej spodobać.

Ja wiem że ten temat to CW, ale jak bardzo trzeba być sfrustrowanym tym że ktoś sobie gra na innej konsoli, żeby aż tak się zwracać do ludzi. :shok:  Ludzie to tylko kawałek plastiku. Czilałt man ;)

a wyzywanie od botów niby lepsze?

Opublikowano

to ludzie bez żadnej kultury, szkoda komentować

Opublikowano

Ło kur.wa, właśnie przeczytałem, że januszowy anczarted i płytki god of war są bardziej ambitne od xboxowych serii xD Kocham ten topic, tylko tutaj można wyczytać takie dyrdymały. 

Ambitne pod jakim względem ? Strzelanka anczarted jest lata świetlne za gyrosami, a godofłor jest jednym z najsłabszych przedstawicieli slasherów do których średnio się zalicza. No ale w w U jest KLOE, a w GooWnie rucha się laski. Już rozumiem skąd to przeświadczenie.

Opublikowano

Ryse przygodówką :D

akszyn-adwenczer

Opublikowano

Bijatyki:

Guilty Gear > Killer instinct

Jak już się zabierasz za zestawienia, to rób to rzetelnie.

Pozdro poćwicz.

Opublikowano

bardzo lubiłem grać kiedyś w przygodówki point & click na pc. mam nadzieję że w ryse też się odnajdę

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

to kupuj xbona, pograsz sobie w d4, the walking dead i the wolf among us !

Edytowane przez tk___tk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.