Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nie mam żadnego amiibo, bo skąd niby.:)

• Odpowiedzi 300
  • Wyświetleń 70,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W Konsole i Gry pojawił się pre-order w mega cenie 129 zł (w Ultimie 199 zł): http://konsoleigry.pl/gry-na-wiiu/3514-splatoon-wiiu-045496334451.html Edycja Specjalna z Amiibo Squid za 149 zł: http:

• Pograłem pół godziny i hype mi spadł niemal do zera. Niestety crap Słaba grafika, niewygodne sterowanie, zły balans broni, jeden wielki chaos na planszy, szybko pojawia się znudzenie i monotonia. S

Opublikowano

No racja, ale upewnić się można :lapka: To zgadamy się jeszcze jakoś na privie :D 

Opublikowano

No to jutro może, bo chyba jutro ja będę grał :) Baaaardzo dawno nie grałem, więc będę lamił :frog: 

Opublikowano

Mnie jutro raczej nie będzie. Chyba, że późnym wieczorem na godzinkę, max dwie.

Rayos ogarnij pw. :lapka:

Opublikowano

Też zacząłem wczoraj grać,bo w końcu mam i swoje WiiU. Gra jest miodna,dawno nie grałem w tak relaksujące multi. Jak ktoś chętny pograć to zapraszam ;)

Opublikowano

W to się chyba nie da zapomnieć grać i lamić. Ja tam zawsze z Krak-on Splat Rollerem jestem fresh :rayos:

Kurde, to jest fenomen. Mogę miesiąc nie grać, odpalić ot tak i wciąga niemiłosiernie.

Opublikowano

Chętnie, będę kolo 20, tak z godzinkę chyba będę mógł pograć.

Chyba że młody będzie chciał grać w coś innego :rayos:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

no to ja juz skonczylem grac, fajnie ze gralismy razem.

Straszliwie lamilem, nie gralem w to sto lat, a to, ze cialge mnie rzucalo do calego pokoju 50 lvl wcale nie pomagalo... 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ma ktoś ochotę pograć? Wrzucili jakiegoś triala do pierwszego września więc chętnie przetestuje z większą ilością ludzi z forumka.

Opublikowano

Możemy zagrać. Oprócz triala od września przez 6 miesięcy zapowiedzieli cykl turniejów

Opublikowano

Pany oglądałem chwilę to multi i tam chodzi o to żeby zawalić swoim kolorem jak największy % planszy? A czy przy tym normalnie mogę strzelać i zabijać przeciwników?

Ta gra ma singla?

Opublikowano

Są różne tryby gry, ale najwazniejszym jest turf war czyli zamalowanie terenu

Da się przyu tym normalnie strzelać i zabijać przeciwników.

Jasne, że ma singla i to całkiem fajnego na kilka godzin, lepiej się bawiłem przy singlu niż przy multi, ale to dla mnie zawsze był singiel>multi niezależnie od gry

Opublikowano

To sobie ściągnę bo dostałem wraz z konsolą karteczkę z kodem na grę. Wstrzymywałem się z jej pobraniem bo myślałem, że to tylko multi. A nie bardzo widzi mi się grać po wifi.

Opublikowano

pamiętaj tylko, że singiel to de facto dodatek do multi, jest porzadny, ale krótki na kilka godzin. A czemu po wifi nie chcesz grać? zabawa przednia, spróbuj to się przekonasz ;)

Opublikowano

Długa historia - w skrócie modem mam przy wejściu do chaty i tylko w tym miejscu może być, a konsola na piętrze i czasami traci sygnał.

Opublikowano

Długa historia - w skrócie modem mam przy wejściu do chaty i tylko w tym miejscu może być, a konsola na piętrze i czasami traci sygnał.

To na piętro lub gdzieś pomiędzy nie warto byłoby pomyśleć o wzmacniaczu sygnału? Tanie to a bardzo przydatne. 

http://www.tp-link.com.pl/products/details/TL-WA854RE.html

Opublikowano

Ogólnie to... malowanie nie jest głównym trybem gry. 90% czasu spędziłem w trybie rankingowym, gdzie co 4 godziny tryb zmienia się na jeden z poniższych:

- Splat Zones: malowanie i pilnowanie małych pól (taka wariancja na temat King of the Hill z innych tego typu gier),

- Tower Control: jazda wieżą w określone miejsce (zazwyczaj gdzieś w okolicach bazy przeciwnika),

- Rainmaker - transport broni (która strzela ogromnym tornadem farby) do bazy przeciwnika.

Turf War, czyli malowanie, jest tylko na początku, a potem to w zasadzie jest odskocznia, w dodatku okropnie nudna. Głównie mięsko to jednak powyższe tryby rankingowe. O wiele szybsze i bardziej emocjonujące.

Edytowane przez Elanczewski

Opublikowano

Prędzej przewiercę 4 ściany niż będę grał na multi bezprzewodowo :)

Nawet nie tyle, że mi zrywa połączenie - co w ogóle nie chce wyszukać meczu.

Taka sytuacja:

Mam zdrapkę na Splatoona chcę ją odbezpieczyć (jak mieliście to wiecie jak to jest "zaplajstrowane") - no masakra, jakby nie wiem jakie tam skarby narodowe się pod tym kryły.

Nie dało się tej naklejki oderwać od przodu więc nauczony doświadczeniem próbuję od tyłu - no i się udało... odrywam naklejkę a tu *(pipi)s* urwała się przy końcu i nie zerwała się poprawnie w konsekwencji nie było widać 2 pierwszych znaków z kodu.

No trochę dużo kombinacji bym miał gdybym chciał strzelać, ale udało mi się zerwać ze źle oderwanej naklejki pierwszy znak więc został mi tylko drugi z którym już nic nie dało się zrobić.

Więc musiałem wpisywać dużo kombinacji z jednym zmiennym znakiem i tam za 15 razem się udało, co za emocje - jak na grzybach.

Edytowane przez michu86-

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No, mam tę zdrapkę i nie wiem czy wiesz, ale tam się nie odkleja żadnej naklejki. Ona jest po to, by zabezpieczyć wydrukowany kod przed zdrapaniem. A zdrapuje się tylko wierzchnią warstwę. Domyślam się jednak o co Ci chodzi, bo sam miałem zagadkę, gdy warstwa nie chciała się zdrapywać, rozważałem już zdzieranie naklejki i w zasadzie dopiero odpowiedni kąt drapania był zaskakująco skuteczny. No, chyba że Ty miałeś jakiś inny system zabezpieczeń, ale nie podejrzewam.

Pytanie w temacie. Czy ja dobrze rozumiem, że w tej grze nie ma żadnego rodzaju multiplayera kanapowego?

• 1 rok później...
Opublikowano

Dziwnie tak odkopać temat po ponad 1.5 roku, ale co tam, dopiero dorwałem swoją kopię w dobrej cenie.

Wbiłem do singla i jakoś tak dziwnie sterować w połowie gałką, w połowie żyroskopem, w sumie to drugie coś początkowo nie wychodzi - z przyzwyczajenia trzymam sztywno padleta i zapominam nim przechylać. Ale to pół biedy, bo po pół godzinie coś się źle poczułem (blady, w żołądku się przewraca, normalnie jak w co dynamiczniejszych grach na vr...) i chyba od tych "motion controls" zrobiło mi się niedobrze. Ciekawe czy też ktoś tak miał, a ja raczej spasuje i pogram tylko na gałkach.

Ok, przejrzałem googla i widzę, że jednak sporo tematów jest z mdłościami przy "motion controls"

Edytowane przez AvengerGT