July 2, 201411 yr No nie ma tematu o oponach? To pewnie się przyda. Chcę kupić zimówki, no i pojawia się pytanie - na czym jeździcie, co polecacie? W tej chwili moim faworytem są Nokiany WR3 (o te: http://www.sklepopon.com/nokian-wr-suv-3,p-58741), ale może ktoś poleci coś innego.
July 2, 201411 yr Gubią zasięg na szutrze te od nokii W dwóch autach mam te zimówki i dołączam się do krótkiego zdania Infidela Edited July 2, 201411 yr by Łebi
July 4, 201411 yr Author Kupione. Większość znajomych polecała WRG2, a że to jest ponoć nowszy model tych samych opon to wziąłem.
July 4, 201411 yr A gdzie kupiłeś? Na oponeo.pl zawsze jakieśfajne gratisy dają. Ostatnio dostałem podgrzewany kubek pod wejście na zapalniczkę, a ojcec koszulkę Bridgestone
July 4, 201411 yr Author Ziomek załatwił w jakimś zaprzyjaźnionym sklepie - 470 za sztukę wyszło, więc jestem strasznie zadowolony z ceny, bo na oponeo np 566 jedna.
July 4, 201411 yr nasuwa się pytanie - jaki DOT za taką cenę w zaprzyjaźnionym sklepie? e. ale fakt faktem, dobra pora na kupno zimówek - jak w grudniu kupowałem letnie to też trochę zaoszczędziłem. Edited July 4, 201411 yr by hooki
July 7, 201411 yr Planuje zakupic opony zimowe a jako ze nie mam zadnych stalowek ani nic na zime wiec chce zalozyc je na org felgi wiec padl wybor na opony 205/45/17 (takie jakie sa zalecane do danego auta) marki Sunny SN3830 nowki sztuki produkcja 2014. Opony niedrogie po komplet niecałe 800zł. Wiem ze marka to jakis chinczyk ale wole takie nowki niz uzywane lepszej marki, chyba ze znajdzie mi sie okazja w lepszej cenie. Pytanie brzmi, zakladac taki rozmiar czy szukac np 205/50/17?
July 7, 201411 yr Chyba jednak bede musial wziac 205/45/17 bo z tego co na forumach pisza na 205/50 to przy lekkim obnizeniu moze juz obcierac a planuje w tym miesiacu lekko go narazie obnizyc na -30mm.
July 8, 201411 yr To kup moze stalowe felgi Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze obniżone auto + niski profil + zima w mieście = potwornie zrysowane i zniszczone felgi
July 8, 201411 yr Do BMW ojca nie mozna dokupic stalowych felg. Nie ma poprostu na rynku takiego rozmiaru i rozstawu srub, wiec ma 2 komplety alusow. Kilka zimowych sezonow zaliczyl i felgi nie ucierpialy bardziej niz w lato.
July 8, 201411 yr Felgi po poprzednim wlascicielu i tak sa juz przerysowane i kazda felga nadaje sie do malowania. Na przyszly sezon i tak planowalem zmienic felge wiec te ori moga byc na zime
July 8, 201411 yr Ojciec przejeździł samochodem ponad trzy lata od nowości, a opony letnie i zimowe były zakładane na jeden komplet seryjnych alusów. Felgi nie nosiły potem śladów zużycia.