Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konsolowa Tęcza

Featured Replies

Opublikowano

Nie grałem ale zawsze chciałem [emoji2]gamepleyowo bylodobrze a fizyka piłki to podobno małe mistrzostwo świata .

• Odpowiedzi 17,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak wszyscy wrzucają swoje zaliczone tytuły, ciągiem, bez refleksji, a ja wolałbym, aby każdy dodał do tego dwa, trzy zdania, nadając swojemu zdaniu jakiejś indywidualnej opinii - było warto? Nie? Bo

• A ja podejmę rękawicę bo to może być ciekawe.    @ogqozo    Na steam w tej marży 30% mam:   - darmowy SteamOS od Valve który mogę sobie zainstalować na dowolnej maszynie

• No ale co byście powiedzieli na taką Forumkową Bitwę Gierek? Wiadomo, że nie wyszedłby z tego żaden poważny ranking, tylko pewnego rodzaju połączenie popularności, sentymentu, console warsowych antypa

Opublikowano

Gierka robi wrażenie, tym bardziej biorąc pod uwagę wiek i samego developera.Szkoda,że wyszła tylko w JP bo widać zadatki na tytuł,który poradziłby sobie dobrze na zachodzie.

Opublikowano

Jesli ktos sie jarał nowym skasowanym Silent hills to napewno kojarzył Alison road...ktorego tez wlasnie skasowali.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Zaczyna dobiegać półmetek. Wakacje na horyzoncie i można pokusic się o rozkminkę jakiegos TOP 3 gierek w które graliście w tym półroczu. I nie mam tu na myśli gier które wyszły tylko w tym czasie, ale wszystkie które przeszliście/nadrobiliście i chcielibyście wyróżnić:
Ja od siebie dodam:
1) Monster Hunter 3 Ultimate - na pewno najlepsza gra w jaką grałem na przestrzeni tych 6 miesięcy. Kompletnie nie nudzi, mnóstwo nowinek gameplayowych, świetni ludzie online i naprawdę jeden z lepszych tytułów w jakie grałem w ogóle. 200h w lekko ponad miesiac mówi za siebie.

2) Xenoblade Chronicles X - pierwszy gra na Wii U i co to była za przygoda! Mnóstwo głosów że jest o wiele gorzej niż w poprzedniej czesci - nie wiem, nie grałem, ale XCX zawładnęło moim czasem i gdyby nie potraktowanie po łebkach trybu online to na pewno grałbym jeszcze. Mistrz, czeka na sequel.

3) Diablo 3 RoS - uwielbiam OG D3, ale dodatek mnie jeszcze bardziej zniszczył. Wszystkiego wiecej, lepiej, a sam Akt V o panieee.

A jak u Was? :obama:

Opublikowano

1. Dark Souls III - świetna gra, najlepszy tytuł w tym roku ale trochę już mnie zmęczyła ta formula, dobrze, że ostatnia część (podobno)

2. Doom - o jezu ale dobrze, muzyka, grafika, feeling strzelania, projekt leveli no wszyskto jest zaje.biste

3. Mark of the Ninja - na nowo odkrywam tę perełkę, Klei to jeden z moich ulubionych devów a ta gra to ich najlepsze co zrobili (obok Invisible Inc) znakomita skradanka, którą przechodzę wlasnie trzeci raz i nadal nie nudzi.

Opublikowano

1 - Dark Souls 3 wiadomo. 

2 - Salt & Sanctuary, no GOTY indyk, ja wiem że zaraz były Soulsy 3 właśnie ale jak ktoś jeszcze Salta nie ograł to nadrabiać szybko bo gierka jest bardzo dobra i warta swojej ceny. 

3 - DOOM bo za(pipi)iście lubię takie FPSy/Wolf Among Us, ograłem całkiem nie dawno dopiero i bardzo przypadła mi do gustu ta historyjka. 

Opublikowano

1. Bloodborne

2. Dark Souls 3

3. Metroid Zero Mission

wszystko cudowne

Opublikowano

1. WIEDŹMIN 3: KREW I WINO - rozszerzenie już i tak arcywspaniałej podstawki, ktore mozna spokojnie traktowac jako pelnoprawna gre. 40 cudownie spedzonych godzin. Redzi po raz kolejny pokazali, że sa mistrzami jesli chodzi o scenariusz, dialogi, projekty postaci czy lokacji. :banderas: x100

2. Super Mario 3D World - o matko boska. :obama: Najlepsza platformowka w jaka gralem. Wszystko jest tam wykonane niemal prrfekcyjnie.

3. DOOM - jedynka/dwójka tylko wykonana na lepszym silniku. Ma wszystko czego potrzebuje dobry oldschoolowy shooter w nowym wydaniu.

Tuż za podium Dark Souls III i Splatoon.

Opublikowano

1. Wiedzmin 3 Krew i Wino - niby dodatek, a jednak calosc zalatuje pelnoprawna produkcja.

2. Dark Souls 3

3. Salt and Sanctuary

...

4. Doom!

Opublikowano

cholera mialem ostatnio tak malo czasu i przerobilem tak niewiele gier. Niestety nie bedzie niczego odkrywczego:

1. Alien Isolation- To w ogole jedno z najbardziej pozytywnych niespodzianek jakie mnie w grach wideo spotkaly. Uwielbiam.

2. Dirt Rally- Emocje, klimat i czyste, techniczen wyscigi bez zbednych popuierdolek

3 Stardew Valley- Moje GOTY na PC, gra ktora sie nie nudzi. Dawno nie bylem tak wkrecony w rozwiazywanie tajemnic, budowanie swojego malego" imperium" i klimat.

Opublikowano

1. Wiedźmin 3, Wiedźmin 3: Serca z Kamienia, Wiedźmin 3: Krew i Wino (chociaż nie ukończyłem jeszcze)

Gra życia. Świetny ost, grafika, fabuła, misje, świat, dialogi, no wszystko. 

2. Dark Souls 3

Najlepsze soulsy. Piękne, dynamiczne, nostalgiczne, cudowne.

3. Diablo 3 / Tearaway

Tu się nie mogłem zdecydować. Diablo to dla mnie nowum, rok temu kupiłem od niechcenia od znajomego na X360, odpaliłem niedawno i wsiąkłem. 

Tearaway mnie zniszczył stylistyką. Świetny platformer. 

honorable mention:

Titan Souls

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Tearaway przerabiam wlasnie z moim gowniakiem i obydwoje jestesmy zachwyceni. Chociaz gdyby troszke podkrecili poziom trudnosci byloby w ogole sztos z gornej polki

Opublikowano

No gierka jest akurat prosta, ale nie ujmuje to jej absolutnie niczego. To bardziej taka przygoda, historia niż wyzwanie i mi to całkiem odpowiada :) Chociaż, dla platynki trzeba było przejść 3 levele bez zgonu to się troszkę pownerwiałem przez te kilka prób, ze względu na momentami dziwną kamerę i skok ;) 

Opublikowano

Ode mnie w 2/3 sztampowo, niemniej dwie wyrwały solidne 50h z życiorysu, zastępując niezapomnianą przyjemnością, a przy pierwszej pozycji zarywałem nie tylko nocki, ale i dni :I

1) Krew i Wino, za arcymistrzowskie uzupełnienie i zakończenie historii Geralta z Rivii, mogące w przyszłości (oby!) otworzyć się na kolejną historię.

2) Dark Souls III, za wzbudzenie u mnie odczuć porównywalnych do jedynki i Demon'sów.

3)Dragon's Crown, za bycie pierwszym hack'n'slashem, który nie tylko nie znudził mi się po godzinie, ale i którego omal nie splatynowałem (co zostawiam na przyszłość, ze znajomymi w coopie).

Mogłem też wrzucić Muramasa Rebirth, które ma historie ciekawsze od DCrown, w którym też nabiłem ~50h, ale które jednak mnie nie porwała w takim stopniu jak DC, choć polecam mocno, pozycja obowiązkowa dla każdego posiadacza Vity/PSTV.

Następne półrocze... Będzie duuuużo Blizzarda.

Opublikowano

Moje top 3:

1) Quantum Break - świetnie prowadzona narracja całkiem niegłupiej historii (czuć, że to dzieło pisarza, a nie scenarzysty). Słabe strzelanie jest nieważne, bo gra nadrabia serialem i postaciami.

2) Life is Strange - gdyby nie notoryczne kace pewnie nie zwróciłbym uwagi na grę, gdzie gameplay sprowadza się do spokojnego spaceru. Fenomenalna opowieść pełna nieziemskich twistów i klimatycznego OSTu. Chociaż ostatni EP przechodziłem na szybko i tak było warto.

3) Axiom Verge - przez takie gry żałuję, że sprzedałem Vitę. Mam zajoba na punkcie Metroidvanii, a ta tutaj jest dojrzalsza i mroczniejsza od podobnych tytułów na GBA. Chociaż skończę ją na PC to takie tytuły sprawiają, że w niedalekiej przyszłości ponownie kupię przenośne PS.

Opublikowano

Kurde, tak sobie zrobiłem na szybko listę tego, co chcę ograć i co wychodzi w 2016/2017. No cóż, jestem pod wrażeniem JAKOŚCI towaru

Pokemon Sun

Monster Hunter X

Dragon Quest VII

Zelda: Breath of the Wild

Forza Horizon 3

Scalebound

Horizon

Spiderman

The Last Guardian

Final Fantasy XV

Persona 5

Nioh

8 generacja? Całuję rączki.

Opublikowano

Pokemon Sun

Monster Hunter X

Dragon Quest VII

Forza Horizon 3

Scalebound

Horizon

Spiderman

The Last Guardian

Final Fantasy XV

Persona 5

Nioh

Nier Automata

Dead Rising 4

Mass Effect Andromeda

God of War

Days Gone

Pytanie tylko które wyleca na 2018 :)

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Kurde, tak sobie zrobiłem na szybko listę tego, co chcę ograć i co wychodzi w 2016/2017. No cóż, jestem pod wrażeniem JAKOŚCI towaru

Pokemon Sun

Monster Hunter X

Dragon Quest VII

Forza Horizon 3

Scalebound

Horizon

Spiderman

The Last Guardian

Final Fantasy XV

Persona 5

Nioh

8 generacja? Całuję rączki.

Mejm pisał, że jest beznadziejna. 

Opublikowano

Super Bunnyhop z kolejnym materialem o Wiesku [spoilery], oczywscie fajna analiza, pochlebstwa i wnikliwa krytyka, napomknal tez chwile o Sercach z Kamienia tekstem: 'one of the best stories I have ever played in a video game'. :obama:

Opublikowano

A mówił, że gameplay mogli by naprawić? Bo nie wiem czy dalej szanować.