Opublikowano 3 kwietnia 20251 r Za mną też te Tomb Raidery chodzą. Pewnie bym nie przechodził, ale odpaliłbym żeby posłuchać tej muzyczki, zabić parę wilków, czy rzucić się na główkę z dużej wysokości. Mogę za to zapłacić te 8$ na kluczykowni
Opublikowano 3 kwietnia 20251 r Ograłem na kompie jakiś czas temu, ale kupiłem jeszcze raz na plejce. Niech mają, za tak zrobione i tak uczciwie wycenione remastery zasługują, może nawet pobawię się w trofiki jak starczy chęci. Dla porównania: zrobiony na odpierdol Croc bez platyny kosztuje 120zł
Opublikowano 3 kwietnia 20251 r 13 minutes ago, Josh said: Ograłem na kompie jakiś czas temu, ale kupiłem jeszcze raz na plejce. Niech mają, za tak zrobione i tak uczciwie wycenione remastery zasługują, może nawet pobawię się w trofiki jak starczy chęci. Dla porównania: zrobiony na odpierdol Croc bez platyny kosztuje 120zł Croc - marny remaster średniej w dniu premiery gry. No brzmi jak przepis na sukces. Proponuję Bubsy 3D wziąc na tapet
Opublikowano 3 kwietnia 20251 r Ewidentnie liczą na sentyment ze strony graczy, no i trafili też w dobry czas, bo zgredy jak my chętnie teraz sięgają po giereczki z lat 90. Tylko kurva nie za takie pieniądze x__x jeszcze bym zrozumiał jakby to był pakiet jak w przypadku Tomba, wszystkie możliwe odsłony z jakimiś graficznymi bajerami i za MAX 80zł. Tak to pozostaje liczyć na zjazd cenowy albo aż krokodylek wpadnie do Plusa/GP i wtedy dopiero będzie można sprawdzić.
Opublikowano 3 kwietnia 20251 r 6 godzin temu, Josh napisał(a): Ewidentnie liczą na sentyment ze strony graczy, no i trafili też w dobry czas, bo zgredy jak my chętnie teraz sięgają po giereczki z lat 90. Tylko kurva nie za takie pieniądze x__x jeszcze bym zrozumiał jakby to był pakiet jak w przypadku Tomba, wszystkie możliwe odsłony z jakimiś graficznymi bajerami i za MAX 80zł. Tak to pozostaje liczyć na zjazd cenowy albo aż krokodylek wpadnie do Plusa/GP i wtedy dopiero będzie można sprawdzić. Gdzie Tomba jest w takim pakiecie? Widzialem tylko jedynke. Dwójka sie robi i premiera ma byc chyba w tym roku. Gex dostanie trylogię od razu.
Opublikowano 3 kwietnia 20251 r 5 minut temu, pawelgr5 napisał(a): Gdzie Tomba jest w takim pakiecie? Raczej chodzi o Tomba Raidera xd
Opublikowano 18 kwietnia 20251 r EA chwali się path tracingiem i super hiper realistycznym odwzorowaniem rzeczywistej trasy w porównaniu do poprzedniej edycji.Przypominam - mamy 2025 rok.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r https://www.engadget.com/gaming/clair-obscur-expedition-33-sold-1-million-copies-in-its-first-three-days-155554248.htmlŻadnego kręcenia ilu ludzi gra, tylko faktycznie podane ile zeszło kopii. Deweloperzy wygrali, wygrała pasja i normalność, a razem z tym wszystkim wygraliśmy my: gracze. Ciekawe co się dzieje na reseterze, podejrzewam że ładnie musiało popękać Edytowane 28 kwietnia 20251 r przez Josh
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r No ale da się w końcu zrzucać te łyżki ze stołu czy nie? Bo ostatnio była to zmora najnowszych gier rpg
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r A to w Avowed też masz z takim rozmachem zrealizowaną przygodę? Z tak filmową narracją? Z takimi cutscenkami? Z tak dobrą walką? Od Final Fanatsy VI będziesz wymagał tego samego czego wymagasz od Fallouta 2? Od Chrono Triggera będziesz oczekiwał takich samych mechanik i rozwiązań jak z Planescape Torment?Kurva, 2025 rok a ludziom dalej trzeba tłumaczyć różnicę między tymi dwiema szkołami tworzenia erpegów i wiążące się z tym priorytety. Już naprawdę z grzeczności pominę fakt, że Clair Obscur robiło na około z 5x mniej pracowników, a wypuścili o wiele bardziej dopieszczoną grę. Edytowane 28 kwietnia 20251 r przez Josh
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Tak, ale to nie takie RPGi, te łyżki to w innych RPG są ważne.Teraz, Josh napisał(a):Kurva, 2025 rok a ludziom dalej trzeba tłumaczyć różnicę między tymi dwiema szkołami tworzenia erpegów i wiążące się z tym priorytety.Nic nie trzeba tłumaczyć. Powiązane z MS = większe wymogi, niepowiązanie daje taryfę ulgową.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r No tak, ostateczna linia tej sypiącej się obrony: ludzie wymagają czegokolwiek od Microsoftu. Comedy gold.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Teraz, Josh napisał(a):No tak, ostateczna linia tej sypiącej się obrony: ludzie wymagają czegokolwiek od Microsoftu. Comedy gold.Najbardziej wymagają ci którzy nie mają z tymi grami żadnego kontaktu albo naoglądali się jakiś zjebów na YT. Oczywiście w temacie dużo pochwal dla gier których średnia mogłaby na to nie wskazywać, ale wiadomo - pewnie gówno, bo od MSu + grane copium i tak to leci na tym forumku. Do tego jakaś wzmianka o tym, że gówno z GamePassa i pora na CSa.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Taaa, pewnie z tego samego powodu wtopiło South of Midnight: bo giereczka wyszła pod sztandarem Micro. Absolutnie nie dlatego, że jest gorszą podróbą Keny.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r 1 minutę temu, Josh napisał(a):Taaa, pewnie z tego samego powodu wtopiło South of Midnight: bo giereczka wyszła pod sztandarem Micro. Absolutnie nie dlatego, że jest gorszą podróbą Keny.Cholera, gracze ocenili podobnie, średnią nie różni nawet pół punktu. No i na forum są bardzo pozytywne opinie o SoM pomimo tego, że średnia jest ciut niższa. No i SoM ma jednak niepodrabialny klimat którego nie da Ci reskin Pixara w postaci Keny. No, ale wiadomo - ty widzisz wokę, widzisz xboxa i jest ZESRAŃSKO. :)
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Nie ma sensu ta dyskusja, Josh nie grał w żadną z tych gier o których pisze, gdzieś coś przeczytał albo usłyszał od jutubera i teraz powtarza te opinie jako własne.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Czyli jak mi nie pasuje wyzywająca graczy rasistowska pani community manager to znaczy, że przypierdalam się do Microsoftu?
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Teraz, Homelander napisał(a):Czyli jak mi nie pasuje wyzywająca graczy rasistowska pani community manager to znaczy, że przypierdalam się do Microsoftu?To znaczy, że kładziesz akcenty w chujowych miejscach, chociaż ja wiem że to u Ciebie jedynie pretekst a nie faktyczna przyczyna. :) Polecam też sprawdzić kim jest community manager i dlaczego śmiech wywołuje twoja batalia w której rykoszetem dostaje dobra gra i zaangażowany zespół, bo osoba niemalże postronna powiedziała coś co ci się nie spodobało. No, ale wiadomo - nie ma słów które powstrzymały by cię od kupna TLOU po raz piąty, czego jestem w 100% pewien, nawet jakby sam Cuckman napisał, że Polacy to banda psów.
Opublikowano 28 kwietnia 20251 r Czyli w jednych grach rpg spadające łyżki to kluczowa mechanika a w innych nie? Ehh już sie gubie w wymaganiach tych nowoczesnych zagrajmerów